. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Aeroplanë

Historia Aircraft

Ajo ishte Leonardo da Vinçi i cili ka filluar të menduarit rreth asaj se si një makinë fluturuese do të duken si. Ai madje erdhi me idenë e parë se si një helikopter do të punojë. Por kjo ishte një emër suedez ishte Emanuel Swedberg që e bëri skicë parë me një pajisje helikë-si. Kjo ndodhi në 1716 . ~ Por ajo mori deri në 1783 përpara se njeriu i parë ishte duke udhëtuar mbi tokë në një zeje. Ajo ishte vëllezërit Montgolfier cili pasoi. Artizanale ishte një tullumbace e ajrit të nxehtë. Në 1800, shpiku artizanale shumë ngriti jashtë terren. Shembuj të këtyre automjeteve janë tullumbace e ajrit dhe airship. Të gjitha automjetet më të rënda se ajri janë krahut-lindur. Parë për të vënë nga parimet themelore për automjete të tilla ishte anglez George Cayley konsiderohet shpikësi avion aktuale. Ata më së shumti i trillimet 1800s bazuar në motorët me avull e cila nuk ishte aq i suksesshëm. 1890 exprementerade Francezi Ader Clément me një ångamskinsflygplan dhe arriti të fluturojë 60 metra. Pastaj filluan të mendojnë për atë që do të ndihmonte Aerodinamika krahë të veshin një avion dhe gjerman Oto Lilienthal pasoi pas shumë përpjekjeve me gliders. Ai vazhdoi punën e tij me ta anglisht vëllezërit Wright. 17 dhjetor 1903 ishte dita kur vëllezërit pas shumë viteve të menduarit me Otto arritur të fluturojë parë fluturimit të suksesshëm të historisë.

Kjo nuk ishte shumë vite pas ditëve të para ka qenë shumë aeroplanë operacional. Aviator parë nordike ishte Dane Jacob Christian Elle Hammer 1904 fluturoi me një avion të vetë-bërë. Pesë vjet më vonë, Louis Bleirot merrni thatë në të gjithë Channel anglisht në një aeroplan. Ka pasur edhe dy aviator suedeze suksesshëm. Njëri ishte Karl Cederstrom si 1910 qe mori çertifikatën e parë të fluturimit në Suedi dhe ishte i pari që fluturojnë mbi Sound. Tjetër ishte Enoku Thulin i cili themeloi një industri avion në vitin 1914. Lufta e Parë Botërore ishte një luftë e plotë e avionëve. Çdo vend ka pasur në industrinë e avionëve dhe kjo ishte një mënyrë e mirë për të sulmuar vendet e tjera. Në fillim të luftës kishte vetëm dy-dhe lob avionëve, por në fund të Luftës së Parë Botërore kishte zhvilluar një avion envingat. Kjo nuk ishte vetëm ajo që ishte ndryshimi ata gjithashtu arritur shpejtësi deri në 200 km / h Plani është përdorur edhe për kohë paqeje, si në transportin e njerëzve. Rrugët u hapën dhe shumë aeroporte janë ndërtuar. Një vit i rëndësishëm është 1924, sepse atëherë fluturoi për herë të parë në të gjithë botën. 1927 ishte Charles Lindbergh, aviator për të fluturuar parë solo përtej Atlantikut. Avioni nuk ishte më një motor të vetëm, por së shpejti çdo dy-motor avion. Ajo është ndërtuar në anije më të mëdha fluturues që mund të marrë jashtë dhe të tokës në ujë. Gjatë viteve 1900 zhvilluar aeroplanët që dominoi transportin e udhëtarëve. Por kjo nuk ishte e gjatë para se avioni të mëdha, më të shpejtë dhe më të sigurt mori përsipër transportin e pasagjerëve përsëri. Gjatë Luftës së Dytë Botërore aeroplan një përparim i madh nga ana teknike përsëri. Ajo nuk ishte më i veshur me susta avioni që shkoi nëpërmjet ajrit. Tani ajo ishte metalike të lehta që rëndësi. Ai ishte gjithashtu fundi i mbështetjes për krahë. Plani u bë më teknike dhe vendosi kërkesat më të mëdha për pilotët se më parë. Kjo nuk ishte veçanërisht e vështirë me një sulmues hedhjen në erë pjesë të rëndësishme e qyteteve dhe bazat gjatë luftës. Pajisjet radio dhe një plan shumë të detajuar pult veshur. Shpikja më e madhe në historinë e planetit qysh motor reaktiv 1939 ishte se ishte motori i HEINKEL aeroplan gjerman ai 178 Shpikje erdhi rreth të njëjtën kohë në të dy Mbretërinë e Bashkuar dhe Gjermania, në sajë të spiunëve. Avioni u kthye përsëri në udhëtarit. Por kjo ishte tani ishte pushim e saj të mëdha. Pas një kohë, vazhdoi fluturimet e transportit edhe tërësisht për motorët e jet, por helikë dominuar për një kohë të gjatë. Të gjitha reaktiv luftarak ishte operuar në një kohë dhe kjo nuk ishte përtej 1947 para Bell raketa powered X-1 nga SHBA arriti shpejtësi supersonik. Parë jet-powered avion pasagjerësh ishte Havilland Comet De 1, por ajo ishte e mbyllur për shkak të aksidenteve të shumta. Megjithatë, ka pasur edhe disa avionë të suksesshëm motor reaktiv të tilla si Caravelle french, Douglas Amerikës DC-8 dhe 707 Boeing. Tani ka avionëve vigan të mëdha që mund të marrin mbi 500 njerëz. Por ata kanë shpejtësi të kufizuar. Nga: OLLE dhe Andreas

Historia Aircraft

Një avion i mbështetur nga krahët e tyre aerodinamik. Aeroplani merr off për shkak të presionit të lartë nën krahun. Pothuajse të gjithë planin e sotme është monoplane. Kjo do të thotë se ajo është envingande ndryshe biplan i cili kishte krahë të dyfishtë. Ju kontroll avionin me timon dhe për të marrë përdorimin e sipërfaqeve stabilitetin stabilitetit. Ka tre tabs, e që kontrollon lartësinë, e që kontrollon waveguide dhe një aeroplan prirur. Çfarë qeveris lartësinë është e vendosur në ashensor bisht aeroplan, apo në tërë variabli horizontal sipërfaqe. Kushdo që e kontrollon waveguide është timon. Aeroplan prirur është Skrevrodren. Disa krahët janë dantella prapa dhe se lloji i krahëve ju do të gjeni shumica e tyre vijnë ushtarak me gjithnjë e më shumë të zakonshme për fluturimet e pasagjerëve. Tip prapambetur është për të përshtatur nivelin e shpejtësi të lartë. Një avion nuk mund të kryejë asnjë sasi, por ajo përcakton se sa ajo mund të heqë sipërfaqen e krahut, profilin, kendin e sulmit dhe shpejtësinë në ajër. Kur ju të merrni jashtë dhe të tokës me aeroplanë ngarkesave të tilla duhet të ndryshojë profilin krahut. Është flaps që janë në aeroplan të madh. Ka edhe disa krahë me pajisje thithje që sucks ajrit shtrirë dhe prishin Aerodinamika. Aeroplanët moderne janë të ndërtuara prej lidhjeve të lehta, por aeroplanët supersonik janë ndërtuar kryesisht nga titan dhe laminat plastike. Është e rëndësishme që të gjitha kabina pilot dhe pasagjeri duhet të ketë presion hermetik dhe i qartë i lartë sa ajo merr kur avioni është në lartësi të larta. Karburantit në avionët e pasagjerëve të mëdha të depozituara në krahë.

Helikë. Një helikë është bërë zakonisht prej 2-4 gjethe dhe metalike të lehta. Ajo është gjithashtu ndërtimin e qartë aerodinamik. Gjethet kanë tendencë të jetë gjithashtu automatikisht reconfigurable pse kaq luftmotsånd pak të jetë e mundur në rast të avari. Ju gjithashtu mund të kontaktoni blades në mënyrë që ajo ndihmon për të ngadalësuar në ulje. Një avion helikë vetëm mund të shkojnë në shpejtësi deri në 750 km / h A është më shpejt se efikasiteti helikë bie ndjeshëm. Avion ushtarak apo luftëtar i ndarë në katër grupe pas detyrave luftarake. Kjo është

• Avioni Sulmi

• Avioni bombë

• Avioni Gjuetia

• Dhe avionët zbulues

Aeroplanët ushtarakë nuk janë vetëm më të shpejtë se më parë, por është shumë më e avancuar. Nuk janë të kontrolluara nga raketat sitë elektronike dhe janë në shënjestër shpesh. Në Suedi kemi një plan që ka takon të gjitha grupet, përveç sulmuesit ai është JAS Gripen tonë 39. Një pilot luftarak gjithmonë ka goditur në tokë dhe më tregoni se çfarë ndodh.

Klasat Aircraft

Llojet e ndryshme të aeroplanëve janë të ndarë në klasa të ndryshme. Ata kanë prezantuar klasa të reja tani, sepse normat janë rritur. Klasat e ndryshme janë avion subsonik, avioni transonic gjenomike, supersonik, avion supersonik, dhe të aeroplanëve supersonik. Ka edhe klasa peshë me pesha të ndryshme të lejuara në aeroplan. Për avion të lehta, avioni peshojnë më shumë se 5700 kg. Për ultralight avion klasës takon avioni peshon më pak se 1000 kg. Var rrëshqitje testet mund të jetë i veshur filloi dhe u ul në këmbë është në avion të lehta. Nuk është një tjetër mënyrë për të klasifikuar avionin dhe është STOL dhe VTOL plan.

VTOL qëndron për Vertical Take-off dhe ulje vertikale janë fluturim dhe ulje në gjuhën suedeze.

Aeroplanët VTOL janë kryesisht jet-powered, dhe është nisur nga motorët e jet janë të drejtuara drejt tokë dhe avioni merr off. Kjo është e kundërta e ulje.

STOL qëndron për Short Take-off dhe ulje është një fluturim të shkurtër dhe ulje në gjuhën suedeze.

Aeroplanët STOL duke përdorur vetëm ashensorin krahut për të marrë jashtë dhe tokë.

Andreas Petterson

based on 32 ratings Aeroplanë, 2.4 nga 5 në bazë të 32 ratings
Airplane norma


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me avion ose në ndonjë mënyrë lidhur me avion.

Komentojë mbi aeroplanë

« | »