.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Aircraft

Përpjekjet e para për të fluturuar

Përpjekjet e para të bëra për të përpiqen për të fluturuar u bë nga kineze për rreth 1000 vjet më parë me ndihmën e kites dhe balona ajrit të nxehtë. Në Evropë, Leonardo da Vinci skicuar harton parë për një avion; mand një dizajn të integruar me krahë flapping, pothuajse si krahët e një zogu. Ai gjithashtu bëri skica e para të një ndërtimi helikopter-si dhe një parashutë. Për fat të keq, që erdhi punën Leonardos nuk ka më shumë se skica në një copë letër, sepse ju nuk mund të gjeni një lloj burim të energjisë që mund të marrë "avion" në ajër. Më vonë filluan të skemë dhe të eksperimentojnë në balona hot-ajrore. Gjatë 1700, ata shpiku tullumbace hidrogjeni, i cili çoi në njeri filloi të eksperimentonte me lëvizje. Airship i parë i vërtetë erdhi e para me motorët pistoni, të cilat ishin shpikur rreth viteve 1900. Gjatë vonë Vitet 1800 filluan të eksperimentojnë në drejtime të ndryshme me fluturues dhe me parimin e rëndë se ajri.

Otto Lilienthal ishte ndoshta personi i parë për të fluturojnë një avion pa motor që u lundrues lirisht. Ai bëri eksperimente të ndryshme dhe matjet në modele të ndryshme dhe të testuar edhe me Manning fluturimet kaloj. Cili shkoi si kjo. Para se ai ishte në gjendje për të provuar teoritë e tyre të fluturimit me ndihmën e një pistoni motor helikë kështu që ai u vra gjatë një eksperimenti. Përpjekjet ishin gjithashtu në studimet aerodinamik dhe gjykimeve në Francë dhe Angli, por nuk pati sukses për shkak se ka dështuar për të gjetur ndonjë burim të energjisë që ka punuar mjaft mirë. Njeriu u përpoqën për të përdorur motorët me avull, por makinat ishin shumë të rëndë për të hequr pastaj.

Disa informata rreth vëllezërit Wilbur dhe Orville Wright

Të dy vëllezërit janë të njohur më mirë si "Vëllezërit Wright", si ata ndajnë nderin e ka hulumtuar Aerodinamika. (Aerodinamika është studimi i rrjedhjes së ajrit përreth si p.sh. avion) ​​vëllezërit Wright operuar një dyqan biçikletë në Dejton, Ohajo, por kishte eksperimentuar gjatë dhe studiuar fluturimin. Pas vdekjes së Lilienthal filloi eksperimentin Vëllezërit Wright me planet e tij. Ata dukeshin përmes përpjekjeve dhe ndërtimet që përfundimisht mundësuan atyre që të ndërtojë avion pa motor parë Lilienthal. Kjo ndodhi në vitin 1900, disa fluturime janë kryer dhe i inkurajuar nga rezultatet filluan vëllezërit Wright ndërtuar një avion më të madh. Ata filluan të eksperimentojnë me disa modele të ndryshme dhe ndërtuar një motor me djegie të brendshme që ishte instaluar në një biplan me dy propellers tepërt. Vëllezërit Wright solli në mbarë botën një interes avion. Më 14 dhjetor, ishte përpjekja e parë nga Flyer 1, por për shkak Wilbur ishte mbi udhëzues si ai ngriti aeroplanin e tij të ashpër në mënyrë që aeroplani u rrëzua, avioni u rrëzua, por u riparuar sa më shpejt.

Më 17 dhjetor 1903 në Kitty Hawk ishte fluturimi i parë me motor, avioni u riemërua më vonë për "Flyer". Orville fluturoi për 12 sekonda dhe distanca e fluturimit ishte 36.5 metra.

Më 3 mars 1908 u nënshkrua një marrëveshje me francez Lazare Weller. Marrëveshja ishte që të Wilbur Wright do të bëjë disa testime fluturimit dhe kur ata ishin të gatshëm do të shesë kompanitë Lazare Wellers dhe përdorimin e avionit Wright në Evropë. Vëllezërit vendosën që Orville do të depërtojnë në tregun amerikan në të njëjtën kohë u hap deri ndërsa Wilbur shkoi në Francë. Më 8 gusht 1908, Wilbur fluturoi fluturimin e tij të parë demonstrim në garat Hunaudieres. Disa pilotët aktive ishin në mesin e spektatorëve. Wilbur filluar dhe hapa, bëri një kthehet pak dhe u ul pas 1 minutë dhe 45 sekonda. Për arsye të hapësirës, ​​biznesi u zhvendos disa javë më vonë në një terren të trajnimit ushtarak në Auvours. Janë ndërtuar edhe një hangar të thjeshtë për Flyer IV tij. Më 28 shtator 1908, Wilbur fituar një çmim prej 5.000 franga duke fluturuar 24 herë në mes të dy shenjat në 1 kilometër larg. Për feat, ai mori medaljen e artë francez Aero klubit. Kompania franceze vendosi se do të prodhojë 50 Flyer IV për tregun evropian, dhe Wilbur do të trajnojë tre pilotët. Ajo filloi një shkollë fluturues në Pau.

Në shkollë fluturimi në Pau do edhe motrat e vëllezërit Wilbur e Katherine dhe Orville, ku Katherine shërben si sekretar i tyre. Pranvera 1909 shkon Wilbur, Orville dhe motra e tij Katherine në Romë, ku ai kryen një seri shfaqje ajrore dhe edukon dy oficerë italianë të pilotëve. Në maj 1909, ata të udhëtojnë mbrapa në Dejtonit për të ndërtuar një avion të ri që ka për qëllim për të Ushtrisë të SHBA-sw. Pas shitjes Kontrata e nënshkruar në gusht 1909 duke udhëtuar Katherine dhe Orville në Berlin për të vazhduar të marketingut në Evropë, ndërsa Wilbur lodhur e fluturimit, qëndruar në Shtetet e Bashkuara për të trajnuar disa policë të Korpusit të Signal Ushtrisë. Pasi ata të dorëzuar makinat e para amerikane ajrore të ushtrisë amerikane, Wilbur vendosur të tërheqë larg nga operacionet e fluturimit dhe të fabrikës. Ai vdiq në vitin 1912, e ethe tifos.

Një gazetë angleze vënë një çmim prej 1000 paund për flamurin e parë mbi anglisht Channel. Fituesi ishte Francezi Louis Blériot fluturoi rrugën në korrik 1909 Pas industrinë e linjave ajrore filloi të zhvillohet me shpejtësi. Shpikje Wright brothers "ishte një sukses, njeriu mund të tani për herë të parë të fluturojnë! 1931 ndërtoi aeroplanin e parë që është mundësuar nga katër motorët, krejtësisht të mund të marrë 16 pasagjerë dhe do të mund të fluturojnë në 2000 metra lartësi. Bota Wars ishte e tmerrshme, por ajo i dha zhvillimin avionit një nxitje gjatë Luftës së Parë Botërore kishte një arritur të ndërtuar një plan që do të mund të arrijë 200 km / orë dhe në të dytin një aeroplan që mund të fluturojnë mbi 650 km / h.

Aircraft

Avioni është emri për një avion të përdorur për transportin e njerëzve dhe mallrave. Shoferi thirri pilotin. Një aeroplan marrë jashtë dhe ulje zakonisht në një aeroport. Një avion pasagjerësh është një avion i cili ka për qëllim për të kryer pasagjerë dhe bagazhet e tyre. Një avion mallrash të përdorura për transportin e mallrave. Avioni gjithashtu mund të jenë të armatosur dhe të përdoret si aeroplanët luftarakë.

Për një avion të fluturojë, ajo duhet të gjenerojë një forcë heqjen që është e barabartë me peshën e saj dhe të ketë një goditje që është të paktën e barabartë me rezistencën e saj të erës. Një avion i projektuar veçanërisht për aerobatics shpesh kanë një airfoil simetrik për të pasur manovrimit të mirë në të gjitha mënyrat e fluturimit, duke përfshirë edhe në pozicionin e shtrirë në shpinë. Ka dy lloje të motorëve, ose motorë helikë ose motorët e jet. Motor reaktiv punon nga kompresorë në front e motorit fasha e ajrit dhe të shtypni atë në dhomat e djegies nën presion të lartë. Ata injektuar karburant dhe digjen vazhdimisht. Avioni operuar duke ndikuar në rrjedhjen e ajrit me timon në buzë e pasme të krahë, fin dhe stabilizator, ailerons, timon dhe ashensor. Të ailerons zakonisht ulet në majë të krahëve dhe avioni mund të tilted anash për të lehtësuar kthimin. Aeroplani fin mund të ndjekin kundër ajër i ardhur dhe me timon në pilot fin kontrollit të saktë në shmangie nga kursi. Lëvizje ashensor në stabilizator horizontal, udhëzues hunda e avionit lart ose poshtë dhe përdoret kur avioni është për të rritur ose zvogëluar kendin e sulmit. Gjatë fluturim dhe ulje, flips jashtë flaps në buzë zvarritës. Kjo gjithashtu ofron një rrjetë më të lartë, e cila ndihmon për të ngadalësuar aeroplan para se të ulje. Ju mund të merrni rezistencë shtesë me erë me frenat e ajrit, e cila zakonisht ulet në krye të krahut dhe është përdorur kur avioni është në rënie pas ulje apo në ajër.

Zhvillimi

Gjatë viteve, avioni është bërë më moderne, më të mëdha dhe më të sigurt. Teknika është pothuajse e njëjtë, disa aeroplanë kanë marrë më shumë karakteristika, por shpikje Vëllezërit Wright janë lënë në avion e sotme moderne. Askush nuk e di se si një aeroplan do të duket si në 20 vjet. Unë mendoj se kjo do të jetë edhe më moderne, me ndoshta dyqane, restorante etj në bord. Ndoshta ka pilotë të cilët kontrollojnë avion pa këto

kontrolluar nga robots nga kulla e fluturimit në Tokë. Një gjë është e sigurtë dhe kjo është se zhvillimi është në vazhdim, por ndoshta jo gjithmonë për të mirë ...

Avioni ka afërsisht të njëjtën strukturë e si kur vëllezërit Wright ndërtuar aeroplanin e parë. Natyrisht, disa gjëra kanë ndryshuar, por bazat janë ende të njëjta. Një nga pjesët më të rëndësishme të krahëve të avionit-së. Krahët e bëjnë në mënyrë që avioni mund të heqë off terren dhe për të mbajtur veten ende në ajër.

Aircraft dhe Mjedisit

Avionët e sotme janë të dy një rrezik mjedisor dhe rrezik për shëndetin. Nëse jetoni pranë një aeroporti, ju mund të dëgjoni motorët e aeroplanit si një zhurmë. Planet edhe lirimin e ndotësve. Pavarësisht nga kjo, ndotja e tokës në Suedi më keq se emetimet e avionëve. Dikush mund erë vajguri një milje larg nga aeroportet. Vajguri është bërë nga nafta e papërpunuar, çfarë nëse një ditë naftë bruto shkon jashtë? Kjo është një pyetje që shumë janë duke u përpjekur për të shmangur, por e cila është me rëndësi jetike. Prandaj, ne kemi nevojë për njerëz urgjentisht të gjejnë një mënyrë për të drejtuar këto Gadgets naftës-varur ne i përdorim në mënyra të tjera. Avioni është gjithashtu negative në mënyrë që të karburantit prek shtresën e ozonit të tokës, sidomos aeroplanët fluturues në lartësi të larta. Ky është rrezik i madh mjedisor, kur bëhet fjalë për avionë. Nëse ne nuk do të vijë në një mënyrë të ndryshme për të vepruar e avionit me, shtresa e ozonit me kalimin e kohës të bëhet më e hollë se ajo tashmë është. Pa shtresën e ozonit, ne djegur njerëzit në tokë deri. E njëjta gjë vlen me makina, aq më shumë me makinë, aq më shumë rritet rreziku që toka një ditë do të mbinxehje e shtresës së ozonit është shumë i hollë. Transporti i naftës ndot natyrën. Dhe si e bën atë të duket në qoftë se një avion u prish? Mijëra pjesë të avionit janë të përhapur në tokë.

Ndërsa njerëzit janë bërë të vetëdijshëm për dëmin mjedisor, kanë herë avionëve shumë është identifikuar si një horr të madh të mjedisit, sidomos pas një numër në rritje i makinave ka marrë katalizatorë hibride dhe me gjithnjë e më shumë autobusë filloi për të kandiduar në etanol në vend të naftës. Propozimet vijnë është që më shumë udhëtime të gjata, nëse është e mundur, duhet të bëhet me anije apo tren. Numri i të udhëtimit ajror dhe avionëve nisje ulur poshtë pak në sajë të diplomacisë ndërkombëtare në përdorim më të madh të video conferencing, në vend se të takohen personalisht në çdo takim. Në të njëjtën kohë industria e avionëve për të investuar më shumë në duke u përpjekur për të zhvilluar më shumë avion miqësore me mjedisin. Në ditët e sotme shumë linjave ajrore, aeroportet, industritë e hapësirës ajrore dhe qeveritë investuar shumë për të përmirësuar performancën mjedisore aviacionit, dhe ata e kanë bërë për shkak të aviacionit është transporti më të shpejtë-udhëheqëse dhe ajo ka paguar. Nuk ka mënyra të tjera të transportit është treguar aq i suksesshëm në përmirësimin e mjedisit në vitet e fundit. Ky zhvillim ka patur një ndikim të rëndësishëm në mjedis. Avionët më të reja kanë ardhur edhe deri me motorët e qetë dhe më shumë energji-efektive se më pak njerëz do të jenë të shqetësuar nga fluturimi. Një tjetër gjë që trafiku ajror ka bërë të aviacionit duhet të shqetësojnë më pak njerëz është se ata e kanë vënë në shtigjet e fluturimit. Konsumit të ulët të energjisë gjithashtu çoi në avion emeton më pak dioksid karboni dhe oksidit të azotit. Ajo ka qenë e llogaritur se emisionet e dioksidit të karbonit dhe oksidit të azotit për udhëtar gjithashtu ka përgjysmuar vitet e fundit. E gjithë kjo e bën industria e avionëve, linjat ajrore që fluturojnë ato, aeroportet dhe autoritetet kanë bërë për të marrë një mjedis më të mirë fluturimit. Rëndësia e mjedisit i avionit ka këtë arsye gjatë viteve të bëhet shumë më mirë dhe ne mund të kemi një ajër më të pastër.

Plani i ri, i cili është duke u ndërtuar është më miqësore me mjedisin se sa e vjetër ishte, por problemi është se ai ndërton gjithnjë e më shumë aeroplanë, por i njëjti numër i avionëve të vjetër nuk braktiset, por ajo bëhet më tepër më shumë avionë në total, të cilat ne i përdorim për të fluturojnë me të. Ju do të zëvendësohen të gjithë planin e vjetër të re në mënyrë që të merrni rezultatet më të mira nga pikëpamja e mjedisit, por kjo është sigurisht shumë e shtrenjtë. Më shumë kompani ajrore të dalë nga reklamat e tyre tani që ata vetëm të fluturojnë me avion miqësore me mjedisin si p.sh. Nova Airlines dhe fluturimeve Apollo. Këto avion mund të jetë më miqësore me mjedisin se disa të tjera, por krejtësisht të padëmshme për mjedisin, ata me siguri nuk mund të jetë. Kjo nuk mund të jetë për sa kohë që avioni nuk është duke shkuar në çdo lëndë djegëse tjetër se makinës me avion.

Shoqëria

Siç kemi kuptuar pas duke studiuar nëse avioni ka një rëndësi të madhe në shoqëri ne tani jetojmë. Urdhër të shpejt lëvizin nga një vend në një tjetër avion është një mjet fleksibël. Falë avionit ne seamlessly në gjendje për të eksploruar pjesët e botës si ne dikur nuk e dinte ekzistuar. Ajo gjithashtu na jep një mundësi e madhe për të udhëtuar në të gjithë botën për pushime, për të vizituar miqtë në anën tjetër të planetit, për të eksploruar botën më shumë. Udhëtimi me aeroplan është bërë diçka që është e zakonshme për të gjithnjë e më shumë njerëz, unë kam qenë jashtë vendit disa herë dhe shumica e herë ne kemi fluturuar në destinacion. Është gjithnjë e më e zakonshme për familjet për të marrë avionin për të shkuar jashtë për pushime.

Ajrore të udhëtimit mund të jetë një mjet i dobishëm në luftë, si për të mbrojtur dhe sulm me. Por zhvillimi edhe disa gjëra negative. Për fat të keq, hulumtimi ka shkuar aq larg përpara se njeriu, në qoftë se ne duam të, mund të fshijë shumë nga bota me ndihmën e bombave, çaj x bomba atomike dhe sulmet ajrore. Aviacionit Ushtarak mund të ndahet përafërsisht në aeroplan vëzhgimi, sulmuesit, dhe përpjekje për të kapur avionëve mallrash. Këto kanë funksione të ndryshme në zhvillim, në mënyrë për të mashtruar armikun dhe të jetë në gjendje të fluturojnë shpejtë dhe të pashqetësuar për shembull radar.

Pozitivisht nga avioni në situata të luftës është se mund të përdorin avionin për të transportuar ndihma për në zonat e shkatërruara nga lufta. Ajo ka qenë katran ngarkuar me batanije dhe nevoja të tjera të cilat janë më pas ka rënë nga ajri për shkak se ajo nuk ka ardhur për njerëz që me të vërtetë nevojë për ndihmën e makinave të rregullta në rrugë. Pastaj aeroplanë ishin shumë të dobishme. Ka edhe avioni i cili i është dhënë si një spital me aktumottagningar, sallën e operacionit, etj, të cilat ju mund të fluturojnë në vende të ndryshme ku emergjencat ndodhin dhe ku spitali lokal nuk është e mjaftueshme.

Shembuj të tjerë ku avioni është përdorur në një mënyrë pozitive është luftimin e zjarrit të pyjeve. Kjo është përdorur gjerësisht ii Shtetet e Bashkuara dhe Australia, dhe ku ju mund të ruaj një shumë të pyjeve dhe të tokës të cilat në të kaluarën u shkatërrua plotësisht, kur fluturimi nuk ishte dhe mund të shuajnë zjarret. Lufta kundër trafikut të drogës është një tjetër gjë që ndihmon me fluturim, aeroplan i Forcave Ajrore Hercules për të ndihmuar me një radar të veçantë për të kërkuar për avionët smugglande dhe anije.

Moti shikuar është gjithashtu një gjë që aviacioni ndihmon shoqërinë, këto avionë kanë një radar të veçantë që mund të monitorojnë të motit dhe të paralajmërojnë publikun kur ajo është ciklonet dhe erërat stuhi e kohës në një fushë.

Fillimi i avionit ka pasur një ndikim të madh në individët dhe shoqërinë. Ëndrra e njeriut ka qenë për shekuj me radhë, për të cilën zogjtë mund të fluturojnë. Me teknologjinë më të mirë dhe më të mirë dhe të transportit të shpejtë, ne mund të transportit të mallrave dhe na merr afërsisht ku ne duam botën në një kohë të shkurtër.

based on 39 ratings Avioni, 3.7 nga 5 në bazë të 39 ratings
Vlerësoni Aircraft


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me mjetin ajror apo në asnjë mënyrë në lidhje me avionin.

Koment mbi Aircraft

« | »