. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Të ndalojë pirjen e duhanit

Unë nuk e kuptoj pse njerëzit pijnë duhan është kaq budalla në çdo mënyrë. Ajo është e shtrenjtë, prodhimin e cigareve nuk është e mirë për mjedisin. Pirja e duhanit është e keqe për të dy shëndetin e tyre dhe për mjedisin e së duhanpirësit. Zona të mëdha me pyje dhe rainforest zhduket në Amerikën e Jugut vetëm të jenë në gjendje të bëjë vend për duhanit në rritje. Ata që punojnë aty mund të thithni substanca të rrezikshme dhe ata nuk jetojnë shumë të gjatë. Nëse ata të prerë veten e tyre, të cilat shumë lehtë mund të ndodhë p.sh. i një thikë ose një fabrikë duhani, dhe kontakti plagë me bimë të duhanit mund të jetë helmuar dhe të vdesin. Shumë duhanpirësve të mos mendoj për ata që janë të shqetësuar nga tymi, por vetëm të pirë duhan pranë njerëzve. Kjo shkurton jetën e vet dhe do të humbasë shumë kujtime të mëdha dhe ngjarje të jetës. Smoker edhe egoist më i madh në botë. Ata nuk mendojnë se familja dhe miqtë do të jenë të trishtuar, kur ata vdesin para kohe. Ajo është gjithashtu shumë e shtrenjtë për të pirë duhan në Suedi. Konsumi i cigareve Një vit kushton rreth 13 500. Në vend të duhanit, mund të shkoni me pushime, ose të blej një kompjuter të ri apo televizion. Ajo gjithashtu kushton Shoqeri një shumë të holla, me të gjitha sulmet e zemrës dhe goditje që janë krijuar nga pirja e duhanit. Shtrirë në spital dhe operacioni nuk është i lirë. I vetmi që përfiton nga kjo është një bastards pak që vetë kompanitë. A mendoni se ata duhan? JO! Ata vetëm të bëjë një shumë të holla dhe të jetojnë në luks të madh. Phillip Morris është pronar i disa kompanive të mëdha të cigareve dhe cigareve multi-markë; Marlboro, PM dhe Eva (cigare Eve "për" gratë, paketimi është i zbukuruar me lule). Z. Morris nuk pi duhan, ai vetëm e bën para në të cilat (në teori) vrasin njerëz. Ka ligje se si për të marrë në treg, prodhimin dhe shitjen e cigareve që nuk është e mjaftueshme. Ata duhet të ndalojë atë krejtësisht.

Unë madje mendoj se ne duhet të futur një ndalim mbi eter puro dhe puro, të rezultojë në gjoba të larta dhe disa vjet në burg për ata që vazhdojnë të pijnë duhan anyway. Ju gjithashtu duhet të ekzekutojë cigare. Kjo është ajo që unë mendoj.

based on 53 ratings Të ndalojë pirjen e duhanit, 3.2 nga 5 në bazë të 53 ratings
Shkalla e ndalojnë pirjen e duhanit


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë ndalojnë pirjen e duhanit ose që është në asnjë mënyrë në lidhje me T'ia ndalojë pirjen e duhanit.

Koment ndalojnë pirjen e duhanit

« | "