.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Theror

"Çfarë ndodhi gjatë Holokaustit dhe pse?"

Holokausti është gjenocid i 6 milion hebrenjve. Nazistët mendonin se hebrenjtë ishin të rrezikshme dhe të neveritshme. Ata duhet të çrrënjoset kështu që ata nuk e shkatërrojnë Arianėt (njerëzit "të pastër"). Ajo doli filma dhe libra me propagandë se e përshkruara kjo. Ka pasur edhe ligje që të ndaluara hebrenjtë nga martoheshin Arianėt. Kjo është bërë për të ngrirë hebrenjtë jashtë shoqërisë. Natën në mes të 9 dhe 10 nëntor erdhi hapin e ardhshëm në shfarosjen. Nazistët kërkuar për të parë se si njerëzit dhe mjedisi reagoi ndaj dhunës kundër hebrenjve. Prandaj djegur sinagoga, shtëpi dhe dyqane në pronësi të hebrenjve ishin shkatërruar dhe plaçkitur dhe pastaj mori hebrenjtë për të fajësuar për të gjithë këtë dhe kishte për të paguar shpenzimet e riparimit. Përveç kësaj, burgosën 30.000 hebrenj. Tani nazistët ishin të bindur se hebrenjtë ishin një grup i dëbuar në shoqëri. Tani që Gjermania kishte marrë përsipër më shumë tokë kështu që kishin ata më shumë hebrenj në "të kujdeset për të". Gjermanët vendosi se hebrenjtë duhet të qëndrojnë në lagjet e varfëra të veçantë të ashtuquajturat getot. Duart e dhëna do të mund 15 njerëz të jetojnë një dhomë, racionet e ushqimit ishin shumë të vogla dhe sëmundjeve të përhapet shumë lehtë. Duart e dhëna formuar një këshillë të veçantë që e ka bërë të sigurt se të gjitha urdhërat gjermanë u kryen. Përveç kësaj, ata vendosën që do të dërgohen larg me policinë speciale hebre dhe u vranë. Në 1941 hapi tjetër në shfarosje. Gjermania sulmoi sovjetik dhe në çdo fshat apo qytet ata morën përsipër zgjedhur nga të gjithë Judenjtë dhe i dërguan në një vend të ekzekutimit. Atje ata gërmoj një varr masiv. Pasi ata kanë zhveshur lakuriq dhe u ndal në buzë e ajo u qëlluan. Kjo, megjithatë, mori një kohë të gjatë kështu që nazistët ishin në kërkim të një tjetër metodë për të vrarë hebrenj. Ata i bllokuar çifutët dhe mbyt ata me një insekticid të veçantë,
Zyklon B. Tani ajo është ndërtuar dödfabriker ku aty kishte dhoma e gazit dhe furrat krematorium.
Tani filloi prag të zhdukjes periudhën më intensive. Kampi më i madh shfarosje ishte
Auschwitz-Birkenau në Poloni jugore. Ajo ishte e ndarë në departamente të ndryshme.
I vjetër, të sëmurët, gratë që kishin fëmijët që erdhën ishin dërguar në dhomat e gazit. Ata që ishin të rinj dhe të fortë mund p.sh. dërgoi së pari në një kamp të punës ose një fabrikë gjermane në pronësi që ishte aty pranë ose ata mund të bëhen derra gini për eksperimente të ndryshme. Kur ata më në fund pas shumë muajve të punës së vështirë dhe pothuajse pa ushqim kështu që shumica ishin shumë të dobët për të punuar dhe është dërguar pastaj në dhomat e gazit. Disa ushtarë dhe oficerë të policisë të cilët ndjerë keq të gjithë vrasjen e mund të marrë për të bërë detyra të tjera. Këto quheshin xhelatët.
Ata që punuan për të asgjësuar hebrenjtë kurrë nuk iu afrua dhomat e gazit. Disa mund të në vend të planifikuar për të trajnuar i programon dafinat, të blerë gaz apo trupa policore e udhëhequr cili konfiskuar hebrenjtë në një pjesë të vendit. Gjashtë milion u vranë nga nazistët, gjysmë vdekur në kampet e ndryshme të shfarosjes. Nazistët vranë gjithashtu rreth një milion e gjysmë Ciganëve dhe dhjetëra mijëra homoseksualëve.
Pastaj ka edhe 6 milion kundërshtarët politikë, luftëtarët guerile, të burgosurit e luftës dhe të tjerët që nazistët torturuar për vdekje apo të ekzekutuara, edhe pse këto zakonisht nuk llogariten si viktima të Holokaustit. Shumë udhëheqës të ndryshëm naziste u dënuan me vdekje pas Holokaustit dënuar për genocid dhe krime kundër njerëzimit.

Pse ndodhi kur këto gjenocidet?
Persekutimi i hebrenjve kanë gjetur shumë qindra vjet. Kisha akuzuar Judenjtë për vrasjen e Jezusit gjatë Mesjetës. Kur murtaja erdhi, borxhin hebrenjtë. Kjo ishte një mënyrë e madhe për ata që janë në pushtet për të fajësuar hebrenjtë. Kjo bëri blah Hitleri kur ai ishte gati për të marrë pushtetin. Mbi 30 Evropa ishte në një depresion ekonomik, por ka pasur shumë hebrenj të suksesshme. Siç vuri në dukje Hitlerin framgångsrikhet tyre dhe fajësoi ata për krizën ekonomike. Pse Hitleri ishte aq e urrejtur ndaj hebrenjve, unë nuk mund të përgjigjem më.

"Më trego për Pearl Harbor dhe çfarë pasojat ishin."

Gjatë 1930, kështu që e bëri Japoninë për t'u bërë një vend modern dhe pastaj të kërkuar për të marrë një pjesë të teknologjisë europiane. Japonia gjithashtu mungonte lëndëve të para si naftës, kallaj dhe gome të cilat ishin të rëndësishme në procesin e modernizimit në Japoni. Kjo ishte për shkak se ata nuk kishin koloni për të furnizuar ato me lëndë të parë. Japonia tani do të marrë përsipër koloni të tjera në vilkets Azi pronësi nga vendet e Botës Perëndimore si SHBA, Britania e Madhe, Franca dhe Hollanda. Fakti se ka pasur një luftë, kjo ishte një mundësi e madhe për kurth për Japoni për të marrë përsipër këto koloni. Pas kësaj shumë nga këto vende kanë qenë të zënë luftuar kundër Gjermanisë dhe nazistët dhe kishte mbrojtjen prandaj nuk si të fortë në kolonitë. A duhet që ata të kenë sukses në marrjen përsipër këto kështu që Japonia mund të bëhet financiarisht të pavarur importit dhe eksportit të vendeve të tjera. Presidenti amerikan Rosenwellt e dinte se nuk do të ketë probleme me Japoninë kështu që për këtë arsye ai u përpoq për të gjetur një mënyrë për të parandaluar Japoninë nga të marrë përsipër kolonive dhe për këtë arsye edhe të parandaluar Japonia të bëhet një fuqi super. Prandaj ai ra mbi eksportet e hekurit dhe mineral në Japoni, e cila i dha pasoja të mëdha për shkak se Japonia ishte e varur nga këto eksporte. 1940 Japonia okupuar pjesë të mëdha të fuqisë kolonisë Indochina. SHBA u përpoq për të shpëtuar situatën përmes sanksioneve më të ashpra dhe negociatave me Japoninë, por këta nuk i dhanë asnjë ndihmë. Përfundimisht e mori Japoninë gjatë gjithë Indochina. Pastaj mbytura SHBA eksporton plotësisht. Në tetor, gjeneralin Hideki Tojo japoneze Kryeministrit. Ai dërgoi një ambasador të veçantë në SHBA për të negociuar. Por kërkesat e SHBA ishte se Japonia do të tërhiqet nga Kina dhe Indochina por japonezët nuk e duan atë. Tani Japonia ishte duke u përgatitur për një luftë në Paqësor. Në shtator 1942 e goditi Japoninë, Gjermaninë dhe Italinë së bashku, të tre vendet nënshkruan një tremaktsföredrag dhe më vonë përfshiu Japonia, një pakt jo-sulmuar me Stalinin. Tani Japonia mund të shkojë përpara me planet e tyre pa u shqetësuar nga Bashkimi Sovjetik. Plani tjetër ishte për të sulmuar bazën detare të Pearl Harbor. Japanese sulmuar në valë të ndryshme. Vala e parë erdhi 07:40 7 dhjetor 1941 dhe përfundoi 8,25 dhe vala e ardhshme erdhi 08:40. Nga tetë battleships zhytur, Arizona, Oklahoma, West Virginia, dhe Kaliforni, ndërsa Maryland, Nevada, Pennsylvania dhe Tennessee ishin dëmtuar keq. Tre shkatërruesit dhe katër battleships më të vogla janë reduktuar edhe ndërsa tre Cruisers lehta dhe një victualling anijet u dëmtuan rëndë. 188 aeroplanë amerikanë ishin shkatërruar dhe 63 avionë u dëmtuan. Japonezët nuk e ka humbur më shumë se 29 avionë dhe maksimale 70 aeroplanë u dëmtuan. Në anën amerikan u vra atje në 2403 ushtarë dhe 1032 ushtarë u plagosën. Shifër Japanese është e pasigurt, por ajo ishte në të gjitha rastet më pak se 100 njerëz të cilët kanë vdekur.
Edhe pse Japanese kishte bërë shkatërrim të tillë, ata kishin humbur edhe shumë nga objektivat e mëdha. Ata kishin humbur të dy transportuesit avionëve, e cila ishte një nga objektivat më të lartë, pasi që ata kishin humbur edhe depot e naftës, që do të thoshte se amerikanët do të mund më lehtë të shërohen.
Më 8 dhjetor shpjegon luftën e SHBA kundër Japonisë. Kjo e bën edhe në Mbretërinë e Bashkuar. Më 11 dhjetor, Gjermania dhe Italia shpallin luftë Shteteve të Bashkuara. Tani kjo është një luftë e vërtetë botërore. Pasi Shtetet e Bashkuara merr territore të mëdha në Paqësor kërkuar që Shtetet e Bashkuara t'i dhënë fund luftës. Japonia refuzoi të dorëzohej në Shtetet e Bashkuara ka rënë një bombë atomike në qytetin industrial të Hiroshimës. Japonezët ishin ende shumë krenar për t'u dorëzuar në Shtetet e Bashkuara ka rënë një bombë e dytë. Kjo ishte mbi një qytet tjetër industrial me emrin e Nagasaki. Tani Japonia u dorëzua dhe në këtë mënyrë e bëri luftën në Paqësor.

Pasoja kryesore e faktit se Japonia sulmoi Pearl Harbor ishte se Shtetet e Bashkuara ishin kthyer nga Japonia dhe shpalli luftë. Për më tepër krijuar këtë luftë kundër Shteteve të Bashkuara. Përjashtim të rastit kur Japonia kishte sulmuar Shtetet e Bashkuara, por më tepër me Gjermaninë sulmuan Bashkimin Sovjetik (megjithatë, duhet Gjermania kanë marrë përsipër Mbretërinë e Bashkuar para sulmit në Bashkimin Sovjetik.) Pra, Japonia do të kishte qenë në gjendje për të marrë përsipër të lëndëve të para sovjetike, duke u bërë kështu një fuqi e madhe. Që nga Gjermania nuk kishte pasur edhe të deklarojë luftë Shteteve të Bashkuara dhe në këtë mënyrë Gjermania ka qenë në gjendje që të bëhet një fuqi edhe më të madh. Një pasojë tjetër e madhe ishte se ata testuar një bombë bërthamore në një vend për herë të parë. Bombardimi i Hiroshimës ishte hera e parë që një vend të testuar një armë bërthamore në një luftë. Kjo rezultoi në !!!! njerëz të vdekur.

"Ajo ishte gabimet e Hitlerit gjatë luftës? Motivuar! "

Unë mendoj se gabimi më i madh Hitleri bëri gjatë Luftës së Dytë Botërore ishte për të sulmuar Bashkimin Sovjetik. Tani, Hitleri ishte në luftë të plotë me Britaninë kur ai shtyn pushtimin e Ishujve Britanikë dhe vendos për të sulmuar Bashkimin Sovjetik. Gjermanët pushtuar zona të mëdha derisa ata ishin rreth 8 mil jashtë Moskës. Pastaj erdhi shi dhe tanket gjermane u mbërthyer në baltë. Kur dridhura gjerman dimri erdhi me minus 30 gradë vdekur rreth 100 000 njerëz në disa ditë për shkak të ngrirja. Gjermanët kishte vetëm veten e tyre rrobat e hollë verore dhe as vaj dimrit. Tanket dhe avionët nuk pranoi për të filluar. Fishekë ngriu municion armë makinë pret banda.
Kjo nuk ishte sulm vetë që unë mendoj se ishte e gabuar, por ajo ishte koha. Hitleri nuk do të kishte sulmuar para se të kishte pushtuar Britania. Ai e mbivlerësuar veten e tij dhe mendonte se ai do të jetë në gjendje për të përballuar me një luftë në dy fronte. Nëse Hitleri vend kishte pritur derisa ai kishte kontrollin e Britanisë së Madhe dhe pastaj sulmuan Bashkimin Sovjetik së bashku me Japoninë, Gjermania kishte qenë në gjendje për të marrë mbi Bashkimin Sovjetik. Në fakt, unë mendoj se ai duhet të kishte qëndruar në 1940 dhe të kënaqur veten me gjysmë Poloni, Francë, Holandë, Belgjikë, Danimarkë dhe Norvegji. Atëherë ai nuk duhet patjetër të ketë shkuar jashtë në një fuqi e madhe se Bashkimit Sovjetik. Përsëri mbivlerësuar veten e tij. Se ai nuk është i pajisur ushtarët e tij me veshje të dimrit ishte sigurisht edhe mjaft i ngathët. Hitleri mendonte se do të kishte marrë përsipër Rusi gjatë verës.
Pothuajse të gjitha këto gabime janë të bazuara në Hitler mbivlerësuar veten si igentligen ishte më i madh "gabim". Megjithatë, unë nuk llogariten këtë si një gabim, sepse ai nuk mund ta ndihmojë atë. Ai besonte se Gjermania ishte e pathyeshme, që do të thoshte se ai humbi zmadhim. Asnjë vend nuk mund të luftojë në të gjithë botën.

based on 19 ratings Holokausti, 2.5 nga 5 bazuar në 19 vlerësime
Shkalla e Holokaustit


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Holokaustin, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Holokaustin.

Koment Holokaustin

« | »