.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Holokausti 1933-1945

1933: Hitleri u bë kancelar i Gjermanisë. NSDAP bëhet parti vetëm i autorizuar
në Gjermani. Ideologjia nazist ishte nisur menjëherë pas ardhjes në pushtet të pushtetit në
January 30, 1933. Gjermanët fillojnë persekutimin e njerëzve të padëshiruar.
Çifutët vërejtur pasojat e politikës anti-hebre nazist menjëherë. Dyqane hebrenj, avokatët dhe mjekët bojkotuar. Që ndaluar hebrenjtë për të punuar në shtet. Ata e kishin të ndaluar të marrin pjesë në të gjitha kontekstet kulturore.
Nazistët u mblodhën dhe i dogjën libra nga autorë dhe shkrimtarët hebrenj
e cila ishte kundër nazizmit. Ligjet e reja të miratuara sterilizimin e detyruar të romëve, tyskar.Förintelsen mentalisht i retarduar dhe me ngjyrë nuk ishte vetëm një shfarosje fizike.
Ajo ishte plaçkitja më e madhe dhe më të përpunuar të historisë e aseteve private hebrenj.

Gjatë 1930, nazistët miratuar mbi 400 ligje të reja ishte se Judenjtë u morën pothuajse të gjitha të drejtat e tyre si qenie njerëzore.
Procesi Persekutimi mori 5 vjet në Gjermani. Si nazistët arritën të marrin njerëzit gjermane për të mbështetur ose të qëndruar pasiv në përpjekjen e qeverisë për të bërë Germany "çifut-lirë".

Ata së pari dha duart (rrethoi një bllokon çifut) ishte formuar gjatë 1940-1942.
Qindra getot mëdha dhe të vogla janë formuar rreth Poloni dhe Evropën Lindore.
Ata ishin fillimi i një procesi të përqendrimit dhe të mbledhjes se më vonë do ta bënte më të lehtë për nazistët si hapin e ardhshëm në Holokaust do të fillojë.

Në Gjermani në 1941 u bë ylli i Davidit, simbol i fundit që të gjithë hebrenjtë gjermanë nga
6 vjet do të jetë e detyruar të veshin në veshjet e tyre. Pastaj ajo vazhdoi në vende të tjera të tilla si Gjermania pushtoi.

Në Evropën Lindore dhe Gjermani, gjermanët ndërtuar kampe përqendrimi të shfarosin njerëzit e padëshiruar, sidomos ato që nuk janë konsideruar se i përkasin racës ariane.

1942 i miratuar nga udhëheqësit nazistë një plan të quajtur "Zgjidhja përfundimtare e çështjes çifute". Me atë do të thotë se të gjithë hebrenjtë do të merren në kampet e përqëndrimit.
Hebrenjtë, Ciganët, sllavët, kundërshtarët politikë, homoseksualë dhe të tjerë u mblodhën.
Ata ishin të mbushur me njerëz në kushte çnjerëzore në barakat e mbushur me njerëz.
Ata u detyruan në punë të vështirë, kryesisht pa ushqim.

Qindra mijëra njerëz vdiqën nga uria, sëmundjet dhe lodhje.
Edhe më shumë u pushkatuan ose i gazuar. Çdo ditë i gazuar 10-mijëra njerëz të vdesin vetëm në dhomat e gazit. Disa të burgosur janë përdorur në eksperimente të tmerrshme mjekësore.
Dom më i keq dhe kampet më të biseduar gjatë Holokaustit ishte Auschwitz, Birkenau
dhe Treblinka.

Më shumë se 11 milion njerëz vdiqën në Holokaust në kampet e përqendrimit ose ekzekutime të tjera. Rreth 6 milionë prej tyre ishin hebrenj dhe 90% të Polonisë mbi 3
milion hebrenj.

Pavarësisht kushteve shumë çnjerëzore të jetesës ishin formuar lëvizjet e rezistencës që rezistuar dhe u rebelua në shumë vende të ndryshme.
Tex. Varshavë Ghetto Uprising në 1943. Gjithashtu në kampet e përqendrimit dhe shfarosjes janë të organizuar lëvizjet e rezistencës e të dy të burgosurve hebrenj dhe jo-hebrenj.

1942 në vjeshtë filloi të arrijë dëshmi në rritje i massmördandet po ndodhte.
Presioni mbi aleatët për të reagojë rritur ndodhi pothuajse asgjë.
Ajo do të marrë deri 1945 para se lufta më në fund përfundoi dhe të burgosurit që mbijetuan nga kampet e vdekjes rreth Evropë mund të lirohen.

Disa nga figurat kryesore në Holokaust:

Adolf Hitler: 1921, udhëheqës i Hitlerit Partia naziste, Fuhrer. Dikush mund të thotë se ai është personi i parë që ju të mendoni për kur flasim për Luftës 2 Botërore.
Në 1933 ai u bë diktator i Gjermanisë. Ishte ai deri 1945, në fund të luftës, kur ai mori vetëvrasje. Hitleri dhe partia naziste bëri asnjë sekret i njerëzimit të tyre raciste, apo urrejtje tyre të shoqërisë demokratike dhe të vlerës së saj.

Joseph Goebbels: Shef i Departamentit Propaganda. Ai e ndërtuar kultin e Hitlerit si Fyhrerit të madh.

Herman Goering: Marshal, ka luajtur një rol të rëndësishëm në naziste Partisë ndërtimit. Ai i themeluar kampet e para të përqendrimit. Ai ishte gjithashtu përgjegjës për spastrimet e përgjakshme brenda partisë naziste.

Theodor Eicke: Ishte ai që hartoi modele për të gjitha kampet e përqendrimit.

Heinrich Himmler: SS-shefi. Në 1936 ai bëhet kreu i policisë gjermane dhe fuqi për këtë arsye e madhe. Ai ishte rasfanatiker dhe instrument kryesor i terrorit dhe zhdukjes njerëzor Hitlerit.
Por ai mbajti gjithashtu bisedime sekrete të paqes me aleatët dhe u shkarkua pasi Hitleri mori të dini këtë.

Shumica e udhëheqësve të lartë gjatë Holokaustit mori jetën e tij në fazën e 2 përfundimtare të Luftës së Dytë Botërore.

Mendimet e veta:

Unë e bëj këtë me Holokaustin është me të vërtetë e tmerrshme. Si mund ata të jenë aq idiot se ajo donte të shfarosin njerëz të cilët nuk i përkasin racës ariane, apo ishte ndryshe? Kjo është diçka që unë nuk e kuptoj, është kaq e tmerrshme.
Unë mendoj se të gjithë njerëzit, pavarësisht nga raca, kafe me sy si blu me sy, handikapatët, homoseksualët, janë të barabartë!

Emma Sundström

based on 29 ratings Holokausti 1933-1945, 2,5 nga 5 në bazë të 29 ratings
Rate Holokaustit, 1933-1945


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Holokaustin, 1933-1945, ose është në ndonjë mënyrë në lidhje me Holokaustin, 1933-1945.

2 Përgjigjet për të "Holokaustit, 1933-1945"

  1. Jocke më 2 shkurt, 2009 at 9:13 #

    Ka qenë i përfshirë në një projekt "Projekti Poloni" lexojmë për Holokaustin, veçanërisht në Poloni dhe ne përfundoi me një udhëtim për të gjitha kampeve dhe vende të rëndësishme, ju keni humbur gjë e rëndësishme! Ju duhet të mësojnë për të kuptuar tërë kënd nazist, në qoftë se ju në vend që të pyesni veten, pse? Pra, ajo mund edhe të jetë ju që do të ndihmojë për të sådanna gjëra të ndodhë, unë nuk faj ju, por ajo është aq e rëndësishme që njerëzit të kuptojnë këtë! Përndryshe, rreziku që e njëjta gjë ndodh përsëri. Në fakt, një i Holokaustit tashmë ndodh tani në Kongo! Punë e mirë ndryshe!

  2. Samuel më 2 dhjetor, 2009 at 8:26 #

    Keni harruar të marr pjesë Eichmann-it e të gjitha. Ishte ai që doli me planin e ekzekutimeve masive në kampet e përqendrimit. Lexoni librin: histori e vërtetë në lidhje me Luftën e Dytë Botërore apo googling atë.

Koment Holokaustin 1933-1945

« | »