. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Francë

Popullsi

Franca ka një popullsi prej 60.900.000 njerëz.

Kryeqyteti dhe popullsia

Kryeqyteti i Francës është Paris me 2.111.000 banorë.

GDP dhe shpenzimet ushtarake si një përqindje

Franca ka një GDP prej 40.782 dollarë amerikanë për frymë, 2.5% e PBB-së Francës në shpenzimet ushtarake.

Shkollë

Në Francë, ju duhet të shkoni në shkollë, kur ata janë nga gjashtë vjeç, njeriu është 16 vjeç. Shumë fëmijë në mes të vitit dy dhe tre të vjetër shkon në parashkollor vullnetar. Shkolla fillore është pesë vjet më e vjetër, shkolla e lartë është katër vjet të gjatë, dy vitet e fundit ju duhet të zgjidhni praktikën ose teoria. 80% ndjekin shkollat ​​shtetërore. Pas studentët arsimi i detyruar mund të zgjidhni dy-vjeçare shkollat ​​profesionale ose në shkollë tre vjeçare e lartë. Pothuajse të gjithë që ka përfunduar një kolegj, duke zgjedhur për të shkuar në universitet. Por universitetet në Francë nuk kanë burime për të akomoduar studentët kaq shumë, kështu që ju duhet të jetë shumë i mençur për të marrë në. Fixed se ajo ka qenë e përfunduar, ajo është e vështirë për të gjetur punë në tregun e punës. Në Francë, janë rreth 80 universitete me afro 1,5 milionë studentë, dy herë më shumë në krahasim me vitin 1980. Ka edhe shkolla speciale, Les Grandes Ecoles e cila është shumë më e vështirë për të marrë në, këto elita universitetet trenit në politikë. Të gjitha universitetet janë të hapura për të gjithë, por vetëm më të mirë vjen në lojë. Universiteti më i famshëm është e Sorbonës në Paris, dhe kolegji më i famshëm specialiteti është NJË, l'Ecole Nationale d'Administrata.

Fe

75% e të gjithë katolikëve të Francës, por vetëm 17% janë religjioz. Pjesa tjetër nuk më intereson se çfarë Papa ka për të thënë në lidhje me abortin, divorc apo kontracepsionin. Kisha është e ndarë nga shteti që nga viti 1905, dhe që nga viti 1970 Kisha katolike pothuajse përsëri ndikimin e jetës së përditshme franceze. Bazuar në këtë, ka rreth një milion protestantët, 200.000 ortodoksë, pesë milionë myslimanë, 700,000 çifutë dhe gjysmën e një milion të cilët kanë thënë se ata janë budistë, kryesisht për shkak se ajo u bë shumë popullor që të jetë budiste, shumë ateistë, ajo u bë gjetur se doktrina e jetës dhe meditim ishte gjëja e duhur. Në Francë, ju nuk duhet të keni një vello në shkollë, ndërsa kisha dëshiron të jetë në gjendje të ketë velin dhe të kalojnë shkollën, qeveria nuk u pajtua. Një ligj i vitit 1989, tha se ata kishin për të veshin simbole fetare vetëm që nuk ishte e frikshme apo kishte një ndikim, por 2004, parlamenti kaloi një ligj të ri tha se ju nuk mund të ketë karakter fetar të shkollës, si kryqe, vello apo gulçim.

Monedhë

Në Francë, përdorin euron si monedhë.

Kontinent

Franca është e vendosur në Evropën Perëndimore.

Vendet fqinje

Franca në kufi me Spanjën, Monako, Zvicër, Belgjikë, Itali, Gjermani, Andorra dhe Luksemburgu.

KUSHTETUTA

Franca është një republikë. Përzier me rregull presidenciale dhe paramentalism. Presidenti mund të emërojë dhe të shkarkojë qeverinë, por ai duhet të ketë miratimin e Parlamentit, Kuvendit Kombëtar. Presidenti aktual i Francës, Nikolas Sarkozi, UMP i partisë së tij, një pjesë bastion shkruar. Ora presidenti merr kontrollin për pesë vjet, që nga viti 2002. Nëse është e nevojshme, Presidenti mund të kontrollojë drejtpërdrejt, atëherë ju nuk mund të argumentojnë me atë, por kjo ndodh vetëm nëse ekziston një krizë e madhe, lufta, ose në qoftë se ai ka për të. Ju duhet të ketë shumicën e votave për t'u bërë president. Në qoftë se presidenti është kundër ose në konflikt me Asamblenë Kombëtare dhe për të marrë shumicën e votave nga parlamenti kundër tij, ai është i detyruar të japë dorëheqjen ose të lejojë qeverinë të një partie me një ngjyrë të ndryshme. Parlamentet janë Asambleja Kombëtare përbëhet nga 577 anëtarë dhe Senati me 321 anëtarë. Asambleja Kombëtare është më e fortë se Senatit, qeverisë. Franca ka një sistem shumë-partiak.

Natyra dhe Klima

Veriore dhe perëndimore Franca është ultësirë ​​zonë, Franca lindore, është malore. Mali tre Francës më i madh është Masivi Qendror, të vendosura në Francë qendrore. Alpet ne juglindje, dhe Pyrenees cila është në kufirin midis Francës dhe Spanjë. Vendi ka disa liqene të mëdha, duke qenë Lac dashnore. Lumenjtë më të mëdha të vendit janë Rhone, Loire, Seine dhe Garonne. Franca është e vendosur në zonën e klimës butë. Temperatura mesatare në Francë është në fillim të vitit dhe deri në mes të vitit midis -10 ° C në rreth 0 gradë. Në verë, nga mesi i vitit dhe në fund, ajo është në mes të 17 ° C në veri dhe 23 ° C në jug. Në Francë, rreth 30% e punueshme, kullotë 30%, Heathland 6% dhe

Ligatinave 3%. Në Francë ajo është 25% pyll, pyll fletë, kjo është datë shumë. Në Francë, ekzistojnë 4570 lloje të bimëve farë, rreth 90 specieve të gjitarëve tokësore, 400 lloje shpendësh, 32 lloje reptilësh 18 (dymbëdhjetë snakes, lizards dhe dy breshka) dhe 27 lloje amfibësh (dhjetë salamanders dhe 17 bretkosat).

Burimet Natyrore

Franca ka një shumë të mineraleve, të tilla si uraniumi, boksitit dhe kripë potasiumi. Toka ishte dikur prodhuesi më i madh në botë i mineralit të hekurit, por në vitin 1997 miniera e fundit u mbyll. Edhe pse eksportuar një shumë të thëngjillit, por ajo gjithashtu ka qenë plotësisht e mbyllur. Peshku dhe druri janë të vendosura në Francë, si shumë vende në botë.

Industrial

Franca ka një industri të madhe dhe të mirë-ndërtuar. Shumë industri të mëdha kanë evoluar nga biznese të vogla familjare. Në Francë, metal, tekstilit, këpucëve dhe ndërtimin e anijeve. Industri të tilla si inxhinieri automotive, kimike dhe mekanike dhe elektronike, ka shumë. Ata janë gjithashtu industria e aeroplanëve në Tuluzë. Konkurrenca nga Azia është alarmante. Por trazirat është kujtuar përmes më shumë efikasitet dhe produktivitetit, që Franca dhe vendet e tjera le të investojnë dhe të ndërtojnë industritë në Francë. Industritë kryesore janë përpunimi i ushqimit, elektronike dhe industritë e transportit. Shumë industri të vogla, por më të famshëm janë prodhuesit e parfume dhe artikuj të tjera të famshme të modës.

based on 36 ratings Franca, 3.3 nga 5 në bazë të 36 ratings
Vlerësoni Franca


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Francën ose në ndonjë mënyrë lidhur me Francën.

Duke komentuar Francën

« | »