.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Revolucioni Francez

Filozofët

Filozofët e Revolucionit Francez ishte një faktor i madh. Pa to dhe trurin e tyre mund Frëngjisht Mbreti fituar mjaft lehtë. Të tre filozofët ketë të paktën dy gjëra të përbashkëta:

* Të gjithë ishin shkrimtarë nga fillimi.

* Të gjitha shkroi se si ata do të shtyjë Francën me qeverinë dhe jo nga një mbret.

Dhe kjo është nga France demokracia ka filluar. Unë kam shkruar shkurtimisht për jetën e tyre.

Napoleon Bonaparte

Cili ishte ai si ne nuk kishte?

Përgjigjja: Ai kishte një tru dhe një ushtri të cilën ne nuk e kemi, as nuk do të ketë. Ai përdori ushtritë e tij për max dhe kjo ishte arsyeja pse ai fitoi såmånga luftë. Ai gjithashtu përdoret kjo do të thotë që ai mori. Ai mund të planifikuar në një mënyrë shumë të mirë. Me se si ju merrni më të vjetër më shumë ju harrojmë, dhe ajo goditi N.Bonaparte. Dhe kjo ishte ndoshta për shkak se ai ka humbur kaq shumë luftëra në fund. Gjëja më budalla ai e bëri në kohën e tij si komandant i përgjithshëm dhe si qeveritar i Francës tonë, kur ai marshuan në Moskë. Ai mund të planifikuar mirë shumë më mirë dhe të kuptohet se dimrit, të cilat mund të vrasin njerëzit e tij. Por si një person që ai ishte shumë i zgjuar dhe në shënjestër. Dhe kjo ishte arsyeja pse ai ishte mbreti i një mbretëri që ishte sa kudo në kohën e tij.

* Napoleon Bonaparte

* Mbreti Louis

Dhe ne nuk duhet të harrojmë se rrënjët e demokracisë që vijnë nga Franca.

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778)

Shweizisk-francez autor dhe filozof politik të Revolucionit francez, i cili ka lindur në lindur në Gjenevë. Gjatë jetës së tij ai ka punuar me shumicën e vendeve të punës që ka ekzistuar gjatë kohës së tij. Kur ai ishte në moshën 16 vjeçare ai e gjeti mësuesin e tij dhe më vonë mësuesin e tij Madame de Warens dhe kjo ishte ajo që mësoi atij mesta.Men libri i tij i parë nuk ka dalë deri närhan ishte në moshën 40. Ai gjithashtu shkroi një libër në lidhje me mënyrën se si shteti duhet të organizohen dhe kush duhet të udhëheqë shtetin. Ai u bë i njohur yackvare se ai ishte popullor në të gjitha fushat, dhe ai i dëgjoi popullin. Ju mund të them se ai ishte goja e popullit. Atje ai ishte më i njohur për librat ishte në zhvillimin e fëmijës.
de Montesquieu, Charles de Secondat (1689-1755) jurist dhe filozof francez. Ashtu si të gjithë filozofët e tjerë ishin gjithashtu fillimisht një shkrimtar puna e tij "Letrat persiane" ishte një nga veprat më të respektuar gjatë jetës së tij në Francë. Është rreth dy njerëz të cilët shkëmbejnë letra me njëri-tjetrin, kur ata janë në Francë. Jeta e tij ishte shumë i mërzitshëm për mua. Në librat e tij të fundit ai ka shkruar për mënyrën se si ai do të ndikojë në Francën, por një mbret dhe një qeveri.

based on 10 ratings Revolucioni francez 1.3 nga 5 bazuar në 10 ratings
Shkalla French Revolution


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Revolucioni frëngjisht ose në asnjë mënyrë në lidhje me Revolucionin Francez.

2 Përgjigjet për të "Revolucionit Francez"

  1. Strutt më 13 nëntor, 2009 at 6:24 pm #

    "Dhe ne nuk duhet të harrojmë se rrënjët e demokracisë që vijnë nga Franca." ????

    Krejtësisht e gabuar, djepi i demokracisë ishte tashmë në Greqinë e lashtë. Nuk ka as edhe një fjalë greke: "Demo" = popull. "Kratos" = rregull.

  2. Noxes më January 24, 2012 at 11:27 pm #

    strutt ju që e del demokracia ishte greke, por demokracia ka filluar në Francë ... .check it Up

Koment French Revolution

|