. Tani

Punën e shkollës dhe ese të shkollës së mesme
Kërko për projektet shkollore

Gabriele Kapone

Subject: translation

Gabriele Kapone ishte një nga 43,000 italianëve që erdhën në SHBA 1894 Ai ishte një berber i cili ishte si lexim dhe aftësitë e të shkruarit. Ai erdhi nga fshati CASTELL Stabia di Mare, gjashtëmbëdhjetë milionë në jug të Napolit.
Gabriele cili ishte trembëdhjetë vjeç, mori me vete shtatzënë e tij njëzet e shtatë vjeçar Tereza gruaja e vjetër, dy vjeçar djalin e tij të Vincenzo dhe Raffaele paligjshme birin e tij. Ndryshe nga emigrantët e tjera italiane, nuk ishte e zonja borxh ndonjë para për udhëtim në SHBA Ai kishte për qëllim për të marrë ndonjë punë dhe punë deri sa ai kishte të holla për të hapur barberarbutik.Tillsammans e tij me mijëra emigrantë italianë të familjes Capone u vendos në Brooklyn, në një apartament pranë portit. Apartamenti nuk kishte asnjë tualet brendshëm ose i përshtatshëm të duhur.
Zona ata kishin ardhur për të ishte klasifikuar si një lagje e varfër.

Garriele aftësinë për të lexuar dhe shkruar i dha atij një punë në një dyqan ushqimesh dyqan derisa ai mund të hapë barberarbutik tij. Tereza, i cili ishte i zënë duke e çuar deri dy vëllezër në rritje piktura qepi, të cilën ajo shpëtoi.
Fëmijën e saj të tretë, Salvatore ka lindur në 1895 Djali i saj i katërt ka lindur 17 janar 1899.
Emri i tij ishte Alfons.

Capone e familjes nuk ishte familje të dhunshme, por një të qetë, familje të këndshme dhe babai i tij përdoret për të predikojnë dhe të kujdeset për fëmijët sa më shumë që Tereza ka. Fëmijët nuk kishin përjetuar një përvojë traumatike që çoi ata në jetën e krimit dhe familja nuk ishte i çmendur në asnjë mënyrë.

Faqja e fëmijëve të akuzuar me emrin e tyre italiane, por në rrugë kanë marrë emrat amerikane në vend, Vincenzo u bë James, Raffaele ishte Ralph, Salvatore ishte Frank dhe Alphonse ishte i Al.

Menjëherë pas Al ka lindur, Gabriele u zhvendos familjen e tij në një apartament më të mirë mbi barberarbutik e tij në Park Avenue në Brooklyn (jo Manhattan). Ky veprim prekur kulturë Als në këto zona kanë jetuar irlandez, gjermanët, suedezët dhe kineze. Është e sigurt se kjo do të ndihmojë atë në perandorinë e të ardhmen e tij penale.

Në moshën shtatë në vitin 1904, ai shkoi në shkollë me "Adams Rruga", por trajnimi i emigrantëve italianë ishte sistemi joadekuat shkolla bëri shumë pak për të nxitur emigrantët për të edukuar veten të mëtejshme, ndërkohë që prindërit duan fëmijët e tyre të braktisin shkollën sa më shpejt pasi ato janë të vjetra mjaftueshme për të punuar.
Një person përshkruan shkolla si kjo në një intervistë: "Shkolla nuk bëri asgjë për të ndihmuar fëmijët emigrantë me arsimimin e tyre dhe mësuesit të cilët ishin shpesh gratë ishin shumë të rinj dhe të arsimuar me murgeshat, ato ishin rreth gjashtëmbëdhjetë vjeç dhe studentët ishin vetëm disa vjet më të rinj se mësuesi. Ajo ishte gjithashtu e zakonshme me të lufton në mes mësuesit dhe nxënësit. "

Al ishte e mirë në shkollë ai kishte një B të ngurta në të gjitha lëndët, por kur ai ishte katërmbëdhjetë ai e humbi durimin kundër një mësues i cili e kishte rrahur atë dhe rrahur mbrapa, ai u kthye pastaj off dhe nuk shkuan më shumë në shkollë.
Ndërkohë, familja u kthye në "vendin e 21 Garfield" dhe kjo do të ketë një ndikim të madh në të ardhmen e tij, këtu ai u takua me gruan e tij Mae dhe Johnny Torrio gangster.
Disa blloqe larg nga shtëpia Capone në "Vendi Garfield" ishte më i suksesshëm Johnny Torrio gangster me shtabin e Bregdetin Lindor të. Ai ishte një lloj i ri i gangster që modernizimin dhe zhvillimin e teknologjisë për të fituar para. Torrio mësoi një Capone i ri shumë gjëra që do të jetë overdeliga dhe qëndrojnë si bazë të perandorisë që ai ishte për të qeverisur në të ardhmen.
Torrio ishte fizikisht i vogël, ai kishte mësuar si një njeri i ri në rrugë të trurit shpesh mund të fitojë mbi muskujt dhe aleanca formë që mund të ju kursejnë, kur ju keni qenë në vështirësi. Ai ishte dikush që dukej si një njeri i nderuar dhe ishte pothuajse i padukshëm si një njeri që drejton bordellot e bordellos. Ai ishte gjithashtu një idhull për shumë djem në qytet. Capone, si shumë të tjerë në rrethin e fituar para xhepi nga running errands për Torrio. Pas një kohe ata filluan të besojnë Torrio Capone dhe i dha atij më shumë për të bërë dhe me kalimin e kohës mësoi të Al duke shikuar në Torrio pasur respektuar dhe njerëzit e tij. Por në 1909 u transferua në Chicago Torrio dhe Al ra nën ndikimet e tjera.

Fëmijët që u rrit në Brooklyn imigrantëve të pasur ishin kryesisht në grup-Italisë bandat, bandat çifute dhe bandat irlandeze. Ata nuk ishin si bandat e dhunshme e sotme, por ata kërkuan aventurë, dhe vetëm varur me njëri-tjetrin.
Capone ishte një djalë të vështirë të çrregullt që i përkisnin "Rippers Brooklyn Jugut" dhe më vonë "dyzet Thieves Juniors" dhe "Pesë Juniors Pika."
Disa shkolla varfër kishte palestra, terreneve sportive apo aktivitete të tjera që fëmijët mund të bëjë pas shkollës. Vetë një formë të ri në vend të rrugëve të botës në të cilën ata ishin të pavarur të botës rritur ata tymosur, pinin, kishte fun, luajtur poker dhe luftoi me bandat rivale.
Askush tjetër se marrëdhëniet e Al me Torrio u shpreh se ai do të zgjidhte një jetë të krimit. Ai bëri atë që ai do të bëjë, shkoi për të punuar për të ndihmuar në financat e familjes mbështetje dhe të kujdeset për vëllezërit e motrat e tyre.
Ai ka punuar gati gjashtë vjet në një fabrikë dhe më vonë si hapëse letër.
Tani ai ishte një "i mirë" djalë i cili ka punuar dhe ka ndihmuar jashtë në shtëpi.
Por Al mori në kontakt me Francis Yale i cili ishte edhe frikë dhe i respektuar, dhe ndryshe nga Torrio pastaj përdoret dhuna Yale për të ndërtuar perandorinë e tyre.
Francis hapi një bar në "Coney Island", e cila u quajt "Inn Harvard," dhe me rekomandim të punësuar Torrio Yale, tetëmbëdhjetë-vjeçar Al Capone si një, mashtrues barist dhe nëse është e nevojshme si një kamerier. Vitet e para ishin Capone njohur me të dy klientët dhe stafi edhe nga Francis. Por një ditë, kur Al shërbyer një çift i ri, ai i tha vajzës se ajo kishte një gomar të shijshme dhe më pas ai u godit me thikë nga vëllai i saj i zemëruar dhe ku ai mori tre shenjat e madhe në fytyrën e tij dhe nofkën e tij "Scarface". Kur Francis Yale vesh për këtë mënyrë ai i detyroi El të kërkoj falje dhe se ai mësoi për të frenuar durimin e tij.
Yale morën Al nën "krahut" të tij dhe e mësoi atë taktikat e brutalitetit dhe sektorit të biznesit.
Yale ishte një njeri i pasur dhe i dhunshëm i cili ishte bërë shumë me shantazh dhe shërbeu si një peshkaqen kredi, sepse ai kishte nevojë për një të tërë harem me silurët, e cila jo vetëm se shkelte të armëve dhe kokat, por që mund edhe të vdekur. Yale kontribuar ndikim shumë në të ardhmen Al.

Një tjetër i cili kishte ndikim të madh në të ardhmen ishte një vajzë e bukur me emrin irlandeze Mae Coughlin, që ishte dy vjet më i vjetër se Capone. Ajo vinte nga një familje e klasës së mesme i cili e pranoi shpejt, sepse ajo u martua me një italian.

Albert Francis Capone Lindur më dhjetor katërt 1918. Kumbari i tij ishte Johnny Torrio.
Sonny si ai mbërriti në quhet dukej e shëndetshme në lindje u gjet që të ketë sifilis. Disa vite më vonë, i tha Al për mjekët që ai kishte patur sifilis para se ai u martua, por ai mendonte se ishte zhdukur.
Me një grua dhe fëmijë për të mbështetur Al investuar kështu në një karrierë ligjore, ai lë të punës për Francis Yale dhe u zhvendos në Blatimore dhe filloi të punojë si kontabilist në një ndërmarrje ndërtimi.
Ai shkoi shumë mirë për Al, ai ishte i zgjuar dhe kishte kujdes të mirë të numrave dhe ishte shumë i besueshëm. Por Al hyri në një fazë tjetër të jetës së tij, kur babai i tij vdiq 14 nëntor 1920 në moshën pesëdhjetë e pesë. Ajo u pa si fundi i Al Capone karrierës ligjore.
Ai rifilloi Johnny Torrio kontakt me të cilët kishin zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme dhe të shihen mundësitë në shtëpi Chicago, lojrat e fatit të paligjshme dhe kontrabandës pijeve. Al rënë dakord për të ndihmuar Torrio me njohuritë e tij të biznesit dhe përvojën e tij me brutale Francis Yale. Al Capone kishte perspektivat e karrierës, kur ajo filloi.

Chicago ishte vend i përkryer për të filluar një perandori kriminale që ishte një qytet të pijshëm dhe lojrat e fatit që mund të blihet nga dikush me para të mjaftueshme. Ka pasur gjithashtu një qytet brutal që vrau miliona bagëti, dhi, dele dhe kuaj por që waded në gjak në thertore të mëdha. Kur Al Kapone erdhi në Çikago në vitin 1920 filloi industria e mishit të bëhet një burim të organizuar të të ardhurave. Dhe mbi kokën e tij ishte e "Big Jim" Colosimo së bashku me gruan e tij dhe të partnerit, Viktoria Colosimo, i cili ishte një grua e suksesshme. Shtëpitë e tyre të përbashkët nxorrën në më shumë se 50.000 $ në muaj. Ndërsa "Big Jim" biznes familjar të zgjeruar kështu që ai marrë me qira në Torrio diskrete Johnny nga rrugët e Brooklyn-së për të vepruar dhe për të zgjeruar atë më tej me inteligjencën e tij. Ishte vendimi më i mirë ai mund të bëjë për kompaninë për Torrio e bëri atë nga një biznes familjar në një perandori pa tërhequr ndonjë vëmendje në të gjitha. Ndryshe nga "Big Jim" dhe piu, luajti dhe u betua të mos Torrio.

Më 11 maj, 1920, ekzekutohet Francis Yale "Big Jim" në klubin e natës e vet ...

Përfundimisht policia me motive nga kush e vrau atë dhe e arrestuan atë në Nju Jork, por dëshmitari i vetëm për vrasjen ishte një kamerier i cili nuk guxon të dëshmojë kundër Frankie Yale. Ndërsa Frankie u përpoqën të shpëtonin ndjekjes penale, si përpjekja e tij nuk arriti të marrë përsipër perandorisë Colosimo së, Torrio arriti të përzënë një milion kompani. Ai hapi mijëra "dyqane", kumar dens dhe bordellot. Ishte kjo perandori Torrio mori njëzet e dy vjeçar Al Capone.
Pas një kohë, kështu që ishte Al, partneri Torrio në vend të punonjësve të tij.
Ai mori përsipër "Deucec Katër", e cila ishte një bordello, den lojrat e fatit dhe vendin e takimit për kriminelët, të gjitha në një. Më pas, Ralph vëllai i tij për të ndihmuar atë në perandori Torrio-së.
Gjatë kësaj kohe Al erdhi në kontakt me një njeri që do të bëhej shoku i tij për jetën, Jack Guzik. Jack e familjes të cilët ishin ortodokse çifut fituar jetesën e tyre me anë të prostitucionit.
Jack u kujdes për Al si një vëlla i ri.
Edhe një herë duke treguar aftësinë e Al për të bërë miq dhe aleancat jashtë komunitetit italian, ai erdhi në të paçmueshme për fatin e tij.
Al filloi të holla duke e bërë mirë tani, kështu që ai bleu një shtëpi për gruan e tij, fëmijët dhe nëna në "Prairie 7244 Avenue."

Torrio dhe Capone vendosi t'i zhvendoste vetëm jashtë qytetit në një periferi të quajtur Cicero ku ata të mund të blejnë të gjithë njerëzit e qytetit dhe policia atëherë ata mund të kontrollojë të qytetit si ata donin.
Pak kohë pasi kishin rrahur bordello parë në Cicero si Torrio u zhvendos me nënën e tij kthehet në Itali për të jetuar atje për disa kohë. Ai i dha përgjegjësi e Ciceroni për Capone dhe ai dëshironte të marrë kontrollin e plotë mbi qytet.
Ai vuri vëllai i tij Frank Capone në qeverinë e qytetit dhe Ralph u pyet për të hapur shtëpi publike në të gjithë Cicero. Ai gjithashtu mori kontrollin e pista kalë garash. Capone takimi asnjë rezistencë në marrjen e tij të Cicero, por një gazetar që ekspozuar förmycket në artikujt e tyre në lidhje me Capone vrapoi për zgjedhjet bashkiake dhe mendimet e tij.
Dita e zgjedhjeve nuk ishte një pamje e bukur, burra Capone e rrëmbyer pjesëmarrësit e tjerë dhe të votuesve të kërcënuar me dhunë. Kur ajo arriti në Çikago si shef i policisë mblodhi 79 policët dhe u dha atyre armët dhe rroba civile, atëherë ata çuan në kolonë e makinave të pashënuar për të Ciceroni, ndërsa Frank Capone u ecin nëpër rrugë dhe u takua me karvanin e policisë. Dikush njohur atë dhe në sekonda ishte shpuar trupin e Frank nga koka deri te këmbët.
Al mori zemërimin e tyre duke vjedhur kutitë vlerë dhe për vrasjen e një politikani.
Kur ajo ishte në të gjithë Al kishte fituar betejën e Ciceroni, por me një çmim që do të ndjekin atë gjatë gjithë jetës.
Capone dha vëllait të tij një funeral të madh, ku lule vetëm koston $ 20.000. Ai kishte caktuar gjithashtu në mënyrë që oficerët e policisë të cilët njëjtë qëlloi atë ishte në funeral. Disa kohë më vonë, Al filloi një luftë në shkallë të gjerë kundër policisë.
Capone ka mbetur e qetë për rreth pesë javë, por më pas goditet kështu që një kërrabë pak e Guzik mira shoku i tij Jack. Al Capone ekzekutuan atë personalisht në një bar.

William H. McSwiggid, i njohur edhe si "prokurori varur," vendosi të marrë Capone, por në dëshmitarët syrin e djathtë ndryshuar qëllimet e tyre dëshmia dhe Kapone u pa, por vëmendja ai mori ishte se ai nuk ishte aq anonim sa ai dhe Torrio ishte më parë kur askush nuk e dinte që e nxorrën strings. Ai kishte shumë rivalë dhe burrat ligji pas tij dhe ai ishte shumë i vetëdijshëm se herën tjetër e varrimit mund të jetë e tij. Por ai ishte i njohur më mirë si një njeri i pasur që sundonin në një qytet të tërë.
Torrio paqe që kishte ndërtuar deri kishte kohë që e kaluara, vrasjet bandës ishte bërë një epidemi në qytet. Capone ishte fajësuar shpesh për vrasjet, por ajo ishte në fakt grupi i dytë që Torrio e kishte mbajtur në kontroll para një nga udhëheqësit ishin O'Bannion. Ai ishte i njohur për JAP pushim të bëjë gjëra të tilla si xhiruar një njeri para se një turmë e madhe. Ai gjithashtu mashtruar Torrio për të blerë një fabrikë birre Torrio u ul në burg, madje edhe atëherë ishte fati Dion e paqartë.

Mike MERLO, i cili ishte një udhëheqës i madh në një organizatë që të mbrojtura gangsterëve vdiq nga kanceri. Në varrimin e tij u kujdes lule që Dion nuk ishte një biznes të vogël si.
Francis Yale, Torrio dhe Capone kishin rënë dakord për të lënë Angelo Genna marrë mbi biznesin Chicago, e cila Dion kishte qenë poshtëruar nga mashtruar atë nga para.
Dy ditë pas vdekjes Marlo u Dion në dyqanin e tij lule dhe rregulluar lulet në funeralin erdhi tre gangsterëve në dyqan. Ajo rang gjashtë të shtëna bathed pastaj Dion në gjakun e tij. Policia mori të mbajë të dy gangsterëve, por ishte e paqartë nëse e tretë ishte Francis Yale apo djalit Marlo së, asnjëri prej tyre nuk marrë asnjë dënim.
Dion funeralit ishte një fitore për Torrio dhe Capone tani për tani, t'i kundërvihen të reketimi e tij të shkëlqyer.
Por, ndërsa policia nuk mund të kuptoj se kush ishte përgjegjës për vrasjen e dinte mirë shoku jon i Hymie Weiss saktësisht kush ishte dhe Torrio dhe Capone ndjekur mjaft një kohë të gjatë.
Torrio ishte i shqetësuar më shumë për jetën e tij kështu që ai vendosi të largohet nga Çikago dhe shkojnë në Hot Springs në Arkansas. Al vetëm vistog masa shtesë, si kurrë më për të shkuar kudo, por të qëndrojnë të paktën dy truproje. Dy vitet e ardhshme kolegët e vjetër u përpoq të vriste Dion Capone një duzinë herë.

Në janar 1925 Torrio u kthye në Çikago pas një udhëtim pazar me gruan e tij. Ai shkon prapa gruan e tij me paketa deri në shkallët, kur një makinë është drejtimin dhe dikush hap zjarr dhe godet atë në qafë dhe gjoks.
Ndërsa Torrio ishte në shtëpinë e sëmurë në mënyrë Capone morri përsipër të biznesit.
Ai gjithashtu rregulluar me sigurinë e Torrio, i cili gjithashtu thotë se ai kishte fjetur me të, të jetë i sigurt se asgjë nuk ka ndodhur atij.

Katër javë më vonë të gjithë schokade Torrio duke u shfaqur në gjykatë, ku ai u dënua me nëntë muaj burg për brewing paligjshme. Ai arriti të marrë sherif për të rritur sigurinë në institucion, si jo më shumë ekzekutime eksperimente janë të përsëritura.
Në burg, Torrio vendosi që ai do të dalin në pension dhe të tërhiqet nga krimi, ai bëri thirrje për Al Capone dhe të lënë çdo gjë për atë.
Menjëherë pas ai mori Perandoria Torrio ishte e dukshme se fuqia shkuar në kokën e tij ai ishte një kryetar i nëntokës Çikago.
Ai e shfrytëzoi rastin për të lëvizur selinë e saj në një hotel, ku ai marrë me qira një suitë luksoze për 1,500 $ në ditë. Ai ishte tani një figurë publike që u shfaq në të gjithë vendin, opera, në veprimtari sportive dhe ngjarje të mëdha.
Dhe pothuajse çdo ditë ai u ul me takimet e qytetit dhe ishte pjesë e vendimit ligjor në qytet.
Në dhjetor 1925, Al mori djalin e tij në Nju Jork për të vepruar në atë për infeksion kronik e tij veshit. Por ai gjithashtu mori mundësi për të rënë dakord mbi një kontratë me Francis Yale që përfshinte që Frankie do dyqan uiski ishte kontrabanduar nga Kanadaja për Al dhe pastaj të transportit atë në Çikago me ndihmën e një shumë të kamionëve.
Ndërsa Al ishte ftuar në një nga Frankie për partitë e mëdha e Krishtlindjeve.
Edhe pse ata e dinin se një bande rivale do të përpiqet për të vrarë ata në mënyrë që ata nuk e vënë në parti pa Capone rregulluar një surprizë të vogël për të bandës Lonergan së.

Partia kishte filluar kur Lonergan dhe banda e tij erdhi dhe filloi të shkaktojë probleme kështu që e bëri Al një shenjë dhe një ferr thyen të lirshme.
Lonergan dhe të tjerët ai nuk ka edhe të nxjerrë armët e tyre derisa ata ishin në një pishinë të madhe të gjakut në dysheme. Kjo ishte mënyra e Al-së tregon se ai është i madh kudo.

Më 27 prill 1926, u përpoq të "Prokuror i varur" lidhin Capone në një vrasje në vitin 1924 kështu që ai mund të shkojë në një gropë lojë dhe të përpiqen për të gjetur prova.
Ai mori sjus të njërit prej armiqve të Al, por kur makina e tij doli isönder në mënyrë që ata mori për të ul receptorin e telefonit me një tjetër e armiqve të Al-së, por në vend që të shkojnë në vrimë kështu që ata shkuan raundin e tavernë në Ciceroni dhe ndaloi në një bar ku Capone ishin duke ngrënë. Kur Al kuptova se armiqtë e tij më të keq kishte kënaqur vetë në qytetin e tij, ai mblodhi njerëzit e tij jashtë dhe e qëlloi poshtë të gjitha katër sa më shpejt që ata arritën jashtë bar.
Capone ishte fajësuar automatikisht për vrasjet, por si zakonisht kur Al akuzohet për diçka në qytetin e tyre, nuk ka dëshmitarë apo dëshmi.

Policia u përpoq të lidhë atë në diçka kështu që ata kanë husransakor të madh në whorehouses dhe breweries kështu Al vendosi të zhduken për tre muaj në verë. Ai e bëri gjithashtu, ndërsa treqind detectives në kërkim për të gjithë botën, ai u ul qetësisht në shtëpinë e një miku fëmijërisë në Michigan, ai ishte fshehur rrit vetja e tij, por ai ende donte të tërhiqet nga krimi kështu që ai negociuar me policinë në dorëzimin e tij.

Më 28 korrik 1926, ai u kthye në Çikago për të akuzuar për vrasje, por askush nuk kishte prova të mjaftueshme, kështu që ai ishte edhe një herë një njeri i lirë.
Al tani bërë çdo përpjekje për të bërë paqe mes tij dhe Hymie Weiss. Ai vuri një sugjerim i mirë nga Weiss refuzuar.

Të nesërmen gjetur Hymie Weiss krejtësisht qëllua për copë ...
Tani njerëzit e Çikagos janë të lodhur e leximit në lidhje me vrasjet dhe luftërat bandës çdo ditë në gazetë. Pra, për të rritur popullaritetin e tyre në mes të popullit të rregulluar në mënyrë Al një konferencë paqeje, ku do të takohen për të bandave ton poshtë dhunën në rrugë. Pasi që nuk kishte banda lidhur me vrasjet në dy muaj.

Por nuk gjeti më pas një nga miqtë e afërt të Al vrarë dhe Al qau në dëshpërim.
Pastaj ai filloi seriozisht të marrin në konsideratë tërheqjen e tij, por kërkesa e tij të madh për aventura dhe pushtet u ndal në mënyrë të këtë kohë kështu që është shtyrë përsëri. Ai ishte tmerrësisht frikë se dikush tjetër kohë do të vinte një plumb në kafkën e tij.

Ai kishte fituar tani një pallat të vërtetë, të cilën ai e quajti "Palm Island pallat."
Pak më vonë ai shkoi në Miami për të pushuar dhe të bëj banja dielli.
Por një problem i bezdisur në kokën e tij gjatë gjithë kohës, dërgesat e pijeve nga Nju Jorku u pre shumë shpesh dhe ai mendonte se ishte e vjetër e tij partnerin Francis Yale që e shpërtheu atë nga e para kështu që ai e quajti kolegët e tij nga Çikago deri në Miami për të diskutuar problemi.
Në korrik ishte Francis Yale brutalisht dënohet me vdekje në makinën e tij ...
Al Capone ishte zgjeruar tani selinë e saj duke marrë dy kate të plotë në Lexington. Në suite gjashtë e tij daulle kishte instaluar dyert e fshehtë në mënyrë që shpejt mund të ikë Al.

Një problem ishte Bugs Moran i cili kishte tentuar të vriste mik dhe koleg Al Jack McGurn kaq herët në muajin shkurt u ul Al dhe Jack poshtë për të diskutuar vrasjen e Bugs Moran.
Plani ishte i papërshkueshëm nga uji, Al ishte në Florida, dhe McGurn kishte fituar një alibi të shtrënguar, pse ishte ai që do të mbajë çdo gjë, sepse ai ishte në Çikago dhe Al ishin në Florida.
Ai mblodhi së bashku një ekip që kishte përvojë dhe ishte i saktë.
Plani ishte që një mashtrim tregtar në Bugs burrat në një supermarket, ndërsa burrat McGurn e duke pritur jashtë në uniforma të vjedhura e policisë në mënyrë që ajo do të duket si një urdhër kërkimi.
Kur erdhën në mënyrë Bugs shkoi planin në veprim, silurët vrapoi jashtë në garazh në një makinë policie vjedhur dhe shkoi brenda. Burrat në atje duke menduar se kjo ishte një urdhër të zakonshëm kërkimi, që kështu ata të rreshtuar sundimin e drejtë deri në rrugë, por në vend të arrestimit të tyre, në mënyrë hapi zjarr "policë" dhe terren ato me automatikë. Të gjithë, por një ra i vdekur dhe nuk ishte Frank gusenberg. Dy nga bytade "policë" në rroba të rregullt dhe shkoi në frontin e "policëve" që dëshmitarët okularë do të besojnë se ata kishin arrestuar. Ata lanë vend në veturën e policisë vjedhur.
Plani i shkoi sipas planit, përveç që Bugs Moran nuk ishte midis të vdekurve, ai kishte qenë vonuar dhe pa veturën e policisë dhe të mbërthyer atje.
Si zakonisht, të gjithë e dinin se ishte Capone i cili ishte përgjegjës, por asnjë provë ishte në dispozicion dhe gjithashtu ai ishte në Florida kur ajo ndodhi.
Pra, askush nuk ishte ndjekur penalisht ndonjëherë për "masakrën e Shën Valentinit Dita"

Por, pasi presidenti ka thënë: "A keni këtë Capone shokët por dua qiell në burg!" Kështu filloi kërkimin për prova kundër Capone përsëri.

Capone ishte në dijeni të asaj që forcat të cilat ishin vënë në lëvizje kundër tij. Ai ishte i shqetësuar se as "agjentëve të fshehtë".

Pas kësaj Capone Al kishte qenë në kinema një ditë maj 1929, ai u arrestua dhe u dënua me burg për këtë ka qenë një armë pa leje në një vend publik.
Ndërsa Al ishte në burg për "penetrary Lindore" ishte fuqia e Ralph Capone, Jack Guzik dhe Frank Nitti.
Por një problemi ishte se Ralph nuk ishte afër zbulimit Al ose përvojë kur vjen puna për të fshehur mashtrimin e taksave dhe për të gjetur të holla për të zhduket.
Ai ishte një zëvendësim natyral për një agjent tatimor Eliot Ness me emrin, i cili përgjuar telefonat dhe ndjekur të gjitha paratë e kudo.
Tani që Al ishte në burg ishte Ness kërkuar për të mbledhur prova të mjaftueshme kundër Al për të marrë atë të dënuar për krime të tjera në mesin e taksave.

Në mes të mars 1930 u lirua Al për sjellje të mirë.
Rreth të njëjtën kohë, policia kishte vënë së bashku një listë të armiqve të shoqërisë dhe në listë ishte Capone dhe të gjithë kolegët e tij, duke përfshirë Ralph vëllai i tij. Dhe kjo listë është botuar më shpejt në gazeta, dhe me të u zhduk shans Al Capone për të qenë pranuar si një qytetar i zakonshëm, kur ai tërhiqet.

Të njëjtin muaj të goditur një komision policia vendosi që ata kishin nevojë për një ose më shumë "të brendshëm" në biznesin e Capone-së.
Zgjedhja për ta ishte një njeri i quajtur Malone, ai u tha të jetë një aktor i mirë, që të ketë nerva të çelikut dhe të mund të luajë në ndonjë sfond. Dhe ishte shumë inteligjente.
Ata gjithashtu zgjodhi një partner për të.
Të përshtaten Malone mori emrin e DeAngelo dhe Graziano tjera agjent. Ne shpenzuar një shumë e tmerrshme të punës të bërë prejardhje e tyre dhe gangsterët të vogël në New York.

"Angelo" kontrolluar në në Lexington, ai veshur me rroba të shtrenjta dhe ishte varur në bar hotel, ku ai vetëm qëndroi në heshtje dhe të lexoni gazetën derisa një nga ushtarët börjasde Capone të flasim për atë dhe të bëni pyetje në lidhje me sfondin e tij. Pas një bisede të gjatë i tha ushtari që ai kishte për të parë disa gjëra e parë, por se ai do të qëndrojë për disa ditë.
Pas disa ditësh ai u ftua për t'u takuar me Al Mafia dhe veten e tij.
"Angelo" ishte punësuar në një çerdhe kumar në Cicero.

"Angelo" i dha këshilla të policisë, që çoi në Ralph Kapone shkoi në burg për krimet e taksave.
Ndërkohë, Eliot Ness është bërë tepër e suksesshme në mbylljen e breweries Al dhe dokumentuar informacion të rëndësishëm që mund të përdoret kundër Al.

Eliot kishte konfiskuar shumë e kamionëve Capone është kaq në një përpjekje për të thyer Al Capone, Elliot Ness mendërisht organizuar një paradë me të gjitha të kamionëve Al. Ata çuan ngadalë selinë e fundit Capone, ndërsa ai shikonte. Al ishte absolutisht e zemëruar dhe e hodhi mobilje thyer dhe piktura brenda banesës.

Mëria e kishte bërë në mënyrë që Al kishin humbur disa qindra mijë dollarë dhe ai kishte për të shkurtuar në ryshfetit dhe gjëra të tjera.

Tani nuk kishte prova për të vendosur më në fund anëtarët Capone dhe 68st bandës në gjyq për krimet e rreth 5000.
Capone mund të merrni 34y.o. në burg, por gjyqi u shty deri më 6 tetor.
Al Capone kaloi verën e tij të lirisë në strofull e tij të vjetër në Michigan.
Gjatë verës filluan Capone për rryshfet jurors me një ton të parave.
Por ajo që ata nuk dinin ishte se ajo ishte prokurori dhe gjyqtari kuptova. Pra 6 tetor 1931 në Gjykatën e jurisë erdhi në dhe u ul, kur gjykatësi ka thënë në një herë se juria e reja do të zhvillohen në vend dhe pastaj filloi Al ndryshe qetë të jetë i shqetësuar vërtetë.
Kohën e duhur vazhdoi gjatë gjithë ditës dhe vonë në mbrëmje të datës 7 tetor, juria pas nëntë orë e diskutimit, ata gjetën Alphonse Capone fajtor për disa pika, por jo të gjitha. Ai u dënua me njëmbëdhjetë vjet burg dhe 50.000 $ në gjoba.

Ai u burgos parë në Atalanta, ku ai shpejt u bë një të burgosur i famshëm, por me paratë e kontrabandës në burg, ai ka jetuar si mbret brenda burgut. Ata thonë se ai kontrabandë mijëra dollarë.
Por në gusht 1934 ishte fundi i ditëve të cruising, ai u dërgua në Alcatraz, ku ai nuk mund të merrni informacion ose të holla, nuk ishte si çdo i burgosur në çdo kohë, e cila irrituar atë, ai ishte mësuar të jetë pa diskutim superiore.

Por shëndeti i tij u përkeqësua shumë shpejt, sifilizi tij lulëzuar dhe ka arritur tashmë në fazën e dytë. 1938, ai ishte i hutuar dhe të plotë në një botë tjetër. Por dënimi i tij kishte qenë reduktuar në gjashtë vjet dhe pesë muaj fq një sjellje të mirë dhe punë të mirë. Vitet e fundit të dënimit ai kaloi në repartin e spitalit në Alcatraz.
Al u lirua në nëntor 1939.
Mae Gruaja e tij u kujdes për të mirë të tij mbi "Palm Island Palace"

Alphonce "Scarface" Capone vdiq më 25 janar 1947 ... ... ... ...

based on 1 rating Gabriele Kapone, 2,0 nga 5 yje të bazuar në 1 Vlerësimi
Vlerësoni Gabriele Kapone


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që është rreth Gabriele Kapone apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Gabriele Kapone.

Koment Gabriele Kapone

« | »