.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Galileo Galilei

Subjekti: Biografitë

Galileo ishte një matematikan i njohur dhe fizikan, i cili ka lindur në 1564 në Pisa. Ai e filloi shkollën në 1574 në Firence, ku ai u bashkua me një linjë mjekësore. Kjo nuk ishte e zakonshme për studentët në pyetje mësuesin, por kjo e bëri Galileo Galilei. Në mënyrë të veçantë, ai pikëpyetje famshme Aristoteli greke se ishte Dielli u kthye në tokë, jo tjerrje tokën rreth diellit. Ai nuk ishte dakord fare me këtë teori. Pas një kohe, më saktësisht në 1585, ai përfundoi studimet, sepse ai ishte i pakënaqur me undervisningen.Eftersom se ai nuk kishte të bënte ditën, ai iu përkushtua çfarë interesuar atë shumë domethënë e gravitetit dhe gravitetit. Ishte ai që doli me përshpejtimin e gravitetit. Është thënë se kjo ka ndodhur në mënyrë që ai u ngrit në Kulla prirje e Pizës, dhe hodhi dy objekte të ndryshme. Të dy me peshë të ndryshme. Për të parë nëse teoria e tij, të cilën ai praktikisht tashmë mattematiskt raportuar paditur. Sipas teorisë së tij do të të dy objekte të tokës në të njëjtën kohë. Që nga rezistenca u rrit, rëndë objekti ishte, dhe kjo ishte pak më e vogël objekti ishte. Kjo pastaj do të nivelit off si dy ranë po aq shpejt, dhe teoria e tij ishte e saktë.

Në vitin 1588 ai ishte i ftuar për një darkë të madhe, ku ai do të raportojnë teorinë dhe njohuritë e të dyja matematikore moderne dhe fizike të saj, ai ishte treguar të mostrës me ndjeshmëri. Leksioni i tij ishte një sukses i madh.
Në vitin 1589 ai filloi si një mësues, kur ai ishte 25 vjeç. Ai mësoi, ndër të tjera si "atë që nuk është provuar të jetë në pyetje".

1592 Galileo Galilei kishte një kohë shumë e vështirë. Pastaj ai gjithashtu u martua me Maria Gamba, dhe ata kishin tre fëmijë së bashku.

Restless, ai iu përkushtua hulumtimit dhe teorive, kur ai u kthye në Firence dhe shkoi atje me mënyra të ndarë me Maria Gamba.

Në 1609 erdhi një shpikje e re në treg, ky ishte kabineti telekomunikacionit. Nuk ishte Galileo Galilei që e shpiku atë. Por pas një mbrëmje të llogaritjeve, ai e kishte kuptuar se ai mund të ndërtojë një teleskopët më të mirë nga 30 herë zoom, atëherë njëzet herë më mirë një ish. Për më tepër, ai mund të bëjë atë në mënyrë që ju mund të shikoni në drejtimin e duhur, jo lart e poshtë si një mund të me atë që është tashmë atje. Dhe këtë ai pati sukses me. Kur ai ndërtoi një kabinete të plotë të telekomunikacionit, ai doli në mbrëmje dhe drejtuar atë drejt qiell xixëllues. Pastaj ai pa shumë gjëra të ndryshme që nuk janë dikush e kishte mënyrë më parë, ai zbuloi, ndër të tjera, se ka pasur kaq shumë yje që ju nuk mund të llogarisin ata. Ai gjithashtu zbuloi se sipërfaqen e Hënës nuk ka qenë e qetë, por risplig dhe se Jupiterit kishte katër hënave. Por zbulimi i tij më i madh se ai gjatë dyshuar paditur ishte se Venusi rrotullohej rreth Diellit dhe se nuk ishte dielli që të lëvizë përreth Venusit. Prandaj, ai argumenton edhe më shumë për besimin e tij se Toka rrotullohej rreth Diellit në vend të diellit rrotullohej rreth Tokës paditur.
Tani ai e dinte se Aristoteli kishte qenë e gabuar.

Por kjo ka krijuar kritikuar mjaft gjerësisht, sepse ajo ishte në Bibël se një do të mendojnë, si Aristoteli. Galileo Galilei gjithashtu kishte shumë armiq.

Më vonë, ai botoi një libër të quajtur të dërguarit dhe yjet, për herë të parë doli në Romë, dhe e cila e bëri atë një sukses i madh. Dhe Galileo u përshëndetur.
Por pas kësaj ai u kthye në Firence, por ku ai nuk është marrë në fytyrë me ngazëllim të barabartë. Nuk ishte mjaft shqetësuese dhe ai kishte marrë shumë armiq ziliqar.

Ata mendonin se "Ai do të gërmoj gropë e tyre."

Sepse ai kishte të tillë një humor në ndryshim.
Dhe se kjo do të çojë atë, sepse ata nuk e ndjekin Biblën ata kanë përdorur për tortura dhe djegur në turrën e druve. Sepse ata që nuk u pëlqen suksesi i Galileos ishte i pasur dhe i fuqishëm, ata vendosën se ata do të përpiqen për ta sjellë atë poshtë duke pyetur një pyetje:

Qëndrimi teorinë se toka lëviz drejt doktrinës së Biblës?

Pas me kujdes menduar përgjigje, ai u përgjigj:

Ide dhe teoritë duhet të diskutohet lirisht.
Kjo ishte vetëm një nga pengesat ai ka marrë nëpër vite si shkencëtar. Sepse në 1614 predikoi një njeri i fuqishëm se ai mendonte se Matematikanë duhet landsavisas dhe djegur.

Për të ndaluar Galileo mësojnë falsifikuar asnjë dokument nga kur ai u takua me Papën në Romë, dhe e vënë atë në arkivat e Vatikanit.

Si dënim, ai kurrë nuk ka qenë për të mësuar gjëra që nuk ishin në përputhje me Biblën, dhe se teoritë e tij do të klasifikohen si hipoteza.

Kur ai ishte 70 vjet më pas në vitin 1632 ai botoi librin e fundit të serisë së tij. Ajo ishte mbi 300 faqe i gjatë.

Pastaj ne do të ndalet dhe filmi mbaroi.

Por unë gjithashtu e di se ishte Galileo Galilei i cili erdhi misterin lavjerrës. Vetëm për shkak se lavjerrësi është më e rëndë ajo nuk shkojnë më të shpejtë, dhe vetëm për shkak se ju le lavjerrës më larg nga pika strumbullar kjo nuk do të shkojnë më të shpejtë. E vetmja gjë që ka ndonjë rëndësi për herë luhatje është gjatësia e lavjerrësit.

"Sa më gjatë lavjerrës, sa më gjatë të lekundese dhe më të shkurtër lavjerrës, më të shkurtër lekundese".

based on 2 ratings Galileo Galilei 0.5 nga 5 bazuar në 2 vlerësime
Shkalla Galileo Galilei


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Galileo Galilei apo në asnjë mënyrë në lidhje me Galileo Galilei.

Koment Galileo Galilei

|