. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Galium

Topic: Kimi
| More

Substancë u zbulua në 1875 nga Lecoq Boisbaudran,
Si ai e përbashkët në grupin e 13, Borgruppen, dhe në periudhën e katërt.
Galium është aq e zakonshme si plumbi dhe ka një tepricë
alumini të prodhimit.
Pika e shkrirjes është 29,78 gradë, ajo shkrihet, pastaj kur e ke në dorën tuaj.
Substancë është e lëngshme në 2400 gradë, dhe pikë e ngrirjes është në 0 gradë.
Ajo është përdorur aktualisht për bbbelminnen në kompjuter.
Subjekti ka gjashtë Izotopet: Ga66, GA 67, Ga68, Ga69, GA 71, GA 72
Izotopet stabile janë Ga69 dhe Ga71.
Galium u anashkalua në tabelën periodike u krijua.
Atomummret është 31, në masë atomike është 70.
Substancë nxjerrë nga, ndër të tjera. nga zinkut dhe qymyr.
galium ngurta është aq i butë se ajo mund të jetë i prerë me thikë. Subjekt merr një kthesë të një ngjyrë kaltërosh në ajër kur ajo oxidizes. Me halogens të tilla si klor dhe bromine reagojnë galium.

| More
Rate galium


Related shkollore
Në vijim janë projekte të shkollave që kanë të bëjnë me galium ose në ndonjë mënyrë në lidhje me galium.

Galium Koment

« | »