. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Garphyttans Kombëtare

HISTORIKU

Kur Parku Kombëtar u formua, në 1909, u lejua për të zhvilluar lirisht mbi bazën se ajo gjetur një park kombëtar gjithashtu do të jetë i mbrojtur nga ndikimi njerëzor. Parku filluan përsëri të rriten duke u bërë gjithnjë se do të marrë 30 vjet para se diçka është bërë në lidhje me këtë.

NATYRA

GARPHYTTAN sot përbëhet kryesisht nga pyjet qumeshtit dhe livadheve të krijuara nga njeriu përmes bujqësisë dhe pylltarisë.

Natyra Në GARPHYTTAN është shumë e bukur dhe e drejtë alternuar në sajë të kujdesit të rregullt dhe se fermerët kultivuar në atë për një kohë shumë të gjatë më parë. Fshatarët po ashtu shkurtuar pjesën e lartë e shumë pemëve të larta të dendura për ushqim për kafshët e tyre, kjo është bërë në mënyrë që peizazhi është e hapur dhe se ka kullota më të gjelbra. Një mund të përjetojnë livadhet e gjelbër lule, pyjeve qumeshtit, pyje halore, si dhe terrenin shkëmbor dhe malor.

VIEW

Një sistem gjurmët me disa sythe të ndryshme brenda parkut, një në livadhe, tjetri deri në Svensbodaberget. Nëse ju keni energji të rritet në mal ju do të shihni të gjithë Närkeslätten.

Tërheqjet

1870 i qartë pothuajse të gjitha pyjeve që i përket Farm Lindore, që është pjesë e Parkut Kombëtar, që të bëhet kolved përdorur si lëndë djegëse si trajtimin e qymyrit. Prandaj, ju mund të gjeni gropa të vjetër me qymyr në shumë vende në pyll.

LULE

Tibasten, Hepatica, anemone, Cowslip dhe Lily e luginës në pranverë. Lule zakonisht kanë të vështirë të mbijetuar vetë, ka shumë për shkak se ajo kujdeset rregullt.

Zogjtë

Song mëllenjë dhe, Qukapiku, Owl, borës, Robin, Hawfinch, Blackcap & Stone Singers

KAFSHËVE

Gjer, mouse thupër & Hazel Snake

Mos harroni se ju nuk e merrni

• Kampi, të bëjë një zjarr dhe udhëtim.

• degët pushim, kurth ose përndryshe dëme të gjallë apo të vdekur pemë, furçë dhe shkurre.

• marr ose gjej bimëve, mbledhjen e insekteve ose kafshë të tjera, të gjuetisë, të sjellin qentë lëshoi ​​ose përndryshe shqetësojnë kafshë të egra.

• përdorim të mjeteve motorrike off caktuar rrugëve dhe parkingje.

• dëmtimi i tokës dhe boulders.

Shenjat në park ofron rregulla të plotë e vizitorëve

Disa Fakte

• Parku Kombëtar mbulon 111 akra.

• pronari i tokës: shtetit (Fondi Konservimit)

• Drejtor: Bordi i Qarkut

Sipërfaqja: 111 ha.

Vendndodhja: Në Kilsbergen brinjë në komunën Lekebergs, Orebro Qarkut.

Këshilla udhëtimi: dalja nga rruga E18 perëndim të Örebro çon në Svenshyttan në kufirin e parkut.

Northern Kvill - paprekura Barrskog

Kalmar Qarkut

HISTORIKU

Parku është themeluar në vitin 1927 dhe përbëhet nga pyje pishe të pacenuar, dmth nuk ka drurë, e cila është shumë e pazakontë për të qenë në Suedi. Qëllimi nga fillimi ka qenë në park duhet të lejohet për të zhvilluar lirisht nga pyjet e lashta.

TREE

Pylli nuk është i lidhur për më shumë se 150 vjet dhe disa nga pisha janë sa më shumë që 350 vjet të vjetra. Pishave pemëve janë pemët më të zakonshme në parkun kombëtar dhe ka disa që janë 2.5 metra në perimetër dhe 35 metra të lartë.

Udhëtim më këmbë

Përveç pyjet me pisha, nuk janë myshk të mbuluar me gur, e rënë mbi fiset dhe pemë bariatric që e bëjnë të vështirë për të marrë rreth. Shumë e shohin, megjithatë, kjo si një sfidë dhe kjo është bërë e njohur për të ecur në park. Ka sigurisht edhe një gjurmë hiking që ju mund të ndiqni. Nëse ju pastaj të menaxhuar për të marrë ju deri në Idhöjden (malor) dhe ju do të shihni pamje të bukur.

Përrua

Brenda parkut kombëtar është një liqen i vogël i quajtur Idegölen që është e mbuluar me zambakëve të ujit dhe tërfili ujit.

Argetime: e vjetra, të rriturit e mëdha pishe pyll dhe florë të pasur.

Sipërfaqja: 114 ha.

Themeluar: 1927, zgjeruar në vitin 1989.

Vendndodhja: Në Komunën Vimmerby, Kalmar County.

Voyage: Parku kombëtar ndodhet pranë rrugës midis Vimmerby dhe Veriore Vi, 7 km në jug të Ydrefors. Një rrugë sinjalizuar anë çon në park. Në parkingun ka informata për zona të natyrshme

based on 11 ratings Garphyttans Park Kombëtar, 3.2 nga 5 në bazë të 11 ratings
Rate Garphyttans Kombëtare


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Garphyttans Park Kombëtar apo në asnjë mënyrë në lidhje me Garphyttans Park Kombëtar.

Koment Garphyttans Kombëtare

« | »