. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Gjeneratorë

Gjeneratorë është një pajisje të destinuara për të bërë të energjisë elektrike ose kimike, të tilla si hidrocentraleve, veprave era. Nuk janë gjeneratorë me madhësi të ndryshme, gjykimi mbi një biçikletë është shumë e vogël në krahasim me gjeneratorë të mëdha që janë disa metra të lartë në mënyrë që të konvertojë sasi të mëdha të energjisë. Nuk është vetëm një lloj i gjeneratorëve ka disa:

Gjenerator elektrik: makinë radhës që konverton energjinë mekanike në psh elektrike cyckelgeneratorn.

Elektrokimik gjeneratorë: Konverton energji të drejtpërdrejtë kimike duke i kombinuar me hidrogjen oksigjen të energjisë elektrike. Ajo është e shtrenjtë për t'u përdorur dhe janë përdorur në të udhëtimit hapësirë.

Gjenerator Dinamik magnet: aktuale elektrike e gazit jonizues nga gazi rrjedh nëpër një fushë magnetike.

Qelizat diellore të lehta: të konvertuarit drita incident të energjisë elektrike. P.sh. Panele diellore në çati që konverton dritën e diellit në rrymë elektrike që pastaj mund të dhjamor në stereo makinë.

Histori

Gjenerator u shpik në 1820 nga fizikanti danez Christian ersted. Ai zbuloi se një gjilpërë busull është i ndikuar nga një linjë elektrike. Ky zbulim u pasua me disa shpikje të reja elektronike. Michael Faraday shkencëtar anglez zbuluan në vitin 1831 se magnetizmi mund të shkaktojë aktuale elektrike

Të gjithë gjeneratorët bazuar në teorinë e Michael Faraday-së.

Michael Faraday

Michael Faraday u lind në vitin 1791 në një familje të varfër në një periferi të Londrës. Ai mësoi të shkruani, të lexoni dhe të numërojë të gjithë fëmijët, por ai nuk ishte një "gjeni" në klasë. Në katërmbëdhjetë, ai ishte duke punuar si një porosi-djalë dhe ishte dhënë kohë për të lexuar libra. Ai mësoi shumë sa që ai e kishte mësuar në shkollë. Ai pastaj u bë një asistent profesor i kimisë dhe mori për të shkuar në shumë udhëtime në Evropë. Por, ajo ishte në proffesorns laborator ai i pëlqente të mirë. Michael Faraday u bë i njohur për aftësinë e tij me eksperimentet e tij dhe e bëri zbulim i rëndësishëm kimike. Kur ai dëgjoi për Ørsteds zbulimit, ai filloi të eksperimentonte me energji elektrike. Ai ishte i njohur në atë zbulim Ørsteds duhet të shërbejë rrugën aromatikë, si dhe, pastaj se magnetizmi mund të prodhojë energji elektrike. Atje, ai arriti të tregojë në vitin 1831

based on 2 ratings Gjeneratorë, 3.5 nga 5 në bazë të 2 ratings
Gjeneratorë Rate


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me gjeneratorë ose në ndonjë mënyrë në lidhje me gjeneratorë.

Gjeneratorë koment

« | »