.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Gjenetik Inxhinierike dhe Gene Therapy

Trupat tanë janë të ndërtuara nga miliona qeliza dhe në çdo qelizë të vetme të trupit tuaj ju keni një bërthamë që përmban pothuajse të gjithë ADN-së (material gjenetik) të qelizës. ADN-ja është duke punuar si një model për mënyrën se si për të bërë një qelizë pikërisht identike. Çdo material të gjallë ka ADN qenë kërkesa për jetën, në mënyrë që të jetë në gjendje për të riprodhuar vetveten. Gjëja më interesante është se materiali gjenetik është gjithmonë e ndërtuar në të njëjtën motit apo jo ajo është në një patate, bakter apo një gjitar. Elementet themelore janë gjithmonë të njëjta. Gjë që Ndryshojnë është rendi i bazave bërthamore në spirale të dyfishtë. Është duket si një shkallë të përdredhur, ku këmbët janë çifte bazë bërthamore.
Një pjesë e caktuar e shkallë (gjëmba DNA) është quajtur një brez. Ka shumë prej tyre, në një mënyrë të caktuar në gjenomit. Kjo është gjeneza që vendosin se si janë formuar dhe si ju punoni. Pra ju mund të Moonrise shihni një prirje mes të gjitha krijesat e gjalla dhe më shumë gjeneve të ndajnë aq më e fortë është lidhja.
Inxhinieria gjenetike është pikërisht ajo që tingëllon si, manipulimin e gjeneve në mënyrë që të arrihet një funksion të ndryshëm. Mënyra më e zakonshme është për të marrë larg një "javë" gjeneratave apo kuadrat një i ri gjen "të fortë" ndaj djeg ADN-së. Kulturave të modifikuara, si dhe lloje të tjera të ushqimeve janë rritur dietën tonë të përditshme.
Ajo seams si ne kemi arritur në një pikë ku është e mundur që të përdorin teknika të gjen-modifikimin mbi njerëzit. Ajo mund të bëjë një ndryshim të thellë në trajtimin e shumë sëmundjeve. Imagjinoni subjektet me diabet mellitus marrin injeksione vjetore të gjeneve në vend të injeksione insulinë disa herë në ditë. Kjo mund të jetë një realitet me terapi gjen. Në qoftë se ju dëshironi të përdorni inxhinieri gjenetike, ju mund të hiqni "gjenit diabet" gjatë ditëve të para të shtatzënisë. Kur ju keni më pak se tetë qelizat e embrionit qelizat nuk kanë specializuara ende në llojin e qelizave ata do të Developement për të. Nëse keni arritur të hequr genin e veçantë në këtë fazë fëmija nuk do të ketë pafuqi.
Unë gjej artikull shumë interesant dhe unë Kryesisht pajtohem me autorin, por nuk ishte një aspekt ai nuk ka mbuluar. Me aq sa unë jam i shqetësuar, kërkimi i gjeneve të reja është një industri e madhe. Kjo nuk është bërë nga kurioziteti i pastër, ndoshta për disa mjekë, por për kompanitë kryesore të 'bëjë atë për interesa ekonomike.
E sipas tekstit problemet më të gjera me inxhinieri gjenetike është fakti se ajo është e mundur për të bërë një jo-realitet pasardhës që është superiore ndaj të tjerëve. Prindërit mund të marr nga aftësitë dhe duket për theirchildren dhe për të krijuar një elitë të njerëzve pa Dobësitë. Sot është seams si një mendim ekstreme, por për të parët shekullin e 19 ajo wouldhave seamed po aq e pabesueshme sa duke shkuar në Hënë. Ne nuk mund të imagjinojmë se si të duket si në një jetëgjatësi ose dy. Ndoshta ajo vetëm fillon me pak dhe vazhdon nga një shpat rrëshqitshëm shumë dhe kjo do të përfundonte në një dështim të madh.
Si artikull i tha, e vetmja gjë që mund të bëjmë është që të bëjë ligjet restriktive në mënyrë që manipulimi i gjeneve nuk është e lejuar për qëllime të tjera sesa trajtim mjekësor. Një tjetër gjë që ne duhet të bëni është për të mbajtur deri me diskutimin etik.
Për të përmbledhur unë do të doja të them se disponueshmëria e inxhinierisë gjenetike njerëzore është e mirë, në një pikë. Megjithatë, ne duhet të shikojnë në mënyrë që askush nuk bie për tundimit dhe mbi përdor atë për qëllimin e tij.

based on 1 rating Gjenetik Inxhinierike dhe Gene Therapy, 5.0 out of 5 bazuar në 1 vlerësim
Shkalla gjenetike Inxhinierike dhe Gene Therapy


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë gjenetike inxhinierike dhe TERAPIA GJENETIKE ose në ndonjë mënyrë lidhur me inxhinieri gjenetike dhe Gene terapi.

Koment mbi Inxhinierinë Gjenetike dhe Gene Therapy

|