.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Genitikfrågor

1. a) Gjenetikë - Trashëgim Doktrina = shkenca e se si trashëgimia është kaluar.
Inxhinieri gjenetike - Mjekët / fixes me gjenet.
b) një trashëgimi do të kalojë.
Propozimit për prodhimin e proteinave. 2. a) membranat qelizore
Liquid Cell
Qelizë
Mitochondria
Ribozomet
b) DNA -
c) vizatimi i plotë është i pranishëm në të gjitha qelizat, por ajo është vetëm disa pjesë që janë aktive. (Me përjashtim të qelizave seksuale).
d) Kur veza bëhet fekonduar.
e) ADN - molekulë bën një kopje të vetvetes para ndarjeve celularë në dy.
f) Trashëgimia gjen është një copë spirale të ADN-së.

3. Trashëgimia color = sy, tipi i gjakut.
Mjedisi = Ngjyra e flokeve, madhësia.

4. Gregor Mendel

5. a) Femër = XX Njeriu = XY
b) seksi e një personi përcaktohet nga të ashtuquajturat kromozome seksuale.
c) Një vezë - një vezë pllenohet ndarë dhe dy ndarë të reja.
Dy vezë - vezë TV bëhet pllenohet nga sperma e vet.

6. a) Ndryshimet në gjenin.
b) Mutacionet e këqija - qelizat e kancerit, të zhvillimit, vdes individuale.
c) Mutacionet mira - rezistenca më e madhe ndaj sëmundjeve. Adaptimi ndaj ndryshimeve mjedisore.

7. a) GMOs - përfshin injektimin e ADN-së jashtme në një qelizë.
b) Një para-përkthyer ADN nga një specie në një tjetër, kështu që formon një fabrikë të re (= transgenic)

8. b) Qeliza mbledh aminoacidet në proteinat që i duhen
9. PKU: vonuar mendor.
Albinism: mungesa kongjenitale e pigmentit në sytë, flokët dhe lëkurën.

10. a) Përzgjedhja Metoda, Metoda e kalimit, mutationsförvanligar.
b) + prodhon insulinë dhe rritjes hormon, i mirë për hulumtime të kancerit.
- A mund dhjamor gabimisht.

11. a) Charles Starrin
b) nga organizmat më të thjeshta në më komplekse
c) 4.5 miliard vjet më parë krijimin e tokës =
4 miliardë vjet më parë = Jeta e parë në Tokë

12. a) natyra është se ju keni të renditura kafshët në mënyra të ndryshme. Specie të rëndësishme mund të riprodhoni.
b) Njerëzit kanë qenë në gjendje të përdorin teknika të ndryshme për të mbijetuar.
c) Për speciet për të mbijetuar.
d) ADN Fosile, zhvillimi i fetusit, si skelet

13. a) bakteret Simple
b) algat blu-jeshile
c) (Peshku coelacanth) Amfibët
d) Përndryshe barngrënësit asgjë për të ngrënë
e) shimpanzetë, gorillat

13. a) ajo është konsideruar të jetë e baktereve të thjeshta pa bërthamën e qelizës. Ata mbijetuan në molekula të larta të energjisë prodhuar në ujë nga rrufeja dhe rrezatimit ultravjollcë (UV) rrezatimit nga dielli.
b) Ata ishin algat njëqelizor me një bërthamë të granula klorofil dhe Mitochondria. Qeliza ri = qeliza bimore bëhet shumë konkurrues. Përmbajtja e oksigjenit atmosferik rritet gjithnjë e më shumë.
c) Ajo ishte e amfibëve që u bë kurrizoret e parë tokësore që jetonin në tokë.
d) Ata nuk kishin qenë në gjendje për të dalë se nuk do të jetë çdo gjë për ta për të ngrënë.
e) i afërm i afërt është shimpanze xhuxh dhe dallimi është vetëm 1.6% e gjeneve tona, që do të thotë se ne kemi pasur një paraardhës të përbashkët prej rreth 7 milion vjet më parë.

Bimore dhe ndryshimi kafshëve.
- Përzgjedhja: duke lejuar disa individë me pronat e dëshirueshme të përhapur më shpesh se të tjerët. Ish Stone Age njerëzit le ujq me instinkt të mirë të gjuetisë, dhe të cilat ishin riprodhuar paqësore. Përfundimisht zhvilluar qen (-boxrar, bari gjermane)

- Crossing (bimët): specie të ndryshme mund të nxjerr në dritë, atëherë ajo mund të jetë një specie e re - psh. luleshtrydhe.

- Mutacioni Ndryshimi: Ndryshimi gjenomit / gjenet dir

based on 11 ratings Genitikfrågor, 2.2 nga 5 në bazë të 11 ratings
Shkalla Genitikfrågor


Projektet Related shkollore
Më poshtë është schoolwork bëjnë Genitikfrågor apo në asnjë mënyrë në lidhje me Genitikfrågor.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Genitikfrågor

« | »