.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Kafshët transgenic

Sot kafshët me gjene të modifikuara ashtuquajtura kafshët transgenic në shumë. Më të përdoret atyre kafshët transgenic në industrinë farmaceutike që përdor ato si kafshë eksperimentale. Shumica e përdorur minj, por edhe fruta fluturon peshk Akuariumi, insekte, lepujt dhe minjtë përdorur. Kafshët transgenic nuk kanë ngjashmëri me kafshët e klonuara. Një kafshë klonuara kanë pasur gjithë gjenomin e tyre e një fotografi që i ka dhënë të rritet në një kopje identike e kafshës. Kafshët transgenic kanë qenë gjene të vetme ndryshuar, hequr ose zëvendësuar. Në Suedi, kryhen eksperimente me kafshët transgenic kryesisht në spitalet dhe universitetet, por edhe kompanitë farmaceutike që kryejnë kërkime me kafshët transgenic. Çfarë ju shpresë për të është se me ndihmën e eksperimenteve të kafshëve transgenic duhet gjetur kurime për shumë sëmundje të rënda. Kafshët transgenic mund të përdoret gjithashtu për të prodhuar proteina drejtpërdrejt nga qumështi i saj mund andvändas si ilaç për njerëzit. Atëherë ju gjithashtu mund të ndryshojë gjene të kafshëve në mënyrë që ata të mund të funksionojnë si dhuruesve të organeve për njerëzit.

shqetësimet rreth manipulimit gjenetik

Çdo gjë ka pro dhe kundra, edhe pse manipulimit gjenetik. Avantazhet unë mund të mendoj e inxhinierisë gjenetike janë:
Ju mund të shpejt të gjetur kurime për sëmundje të rënda. Kafshët mund të shërbejë si donatorët për njerëzit. Kafshët mund të prodhojë të tilla. Qumështi i cili vepron si ilaç. Lopët mund të bëhen edhe më të mëdha kështu që ju të merrni më shumë mish apo qumësht. E njëjta gjë vlen edhe për kulturat e llojeve të ndryshme. Në këtë mënyrë, çmimi do të jetë më e ulët për konsumatorët Disavantazhet janë se (dhe fitime më të larta për industrinë bujqësore.): Njerëzit janë të mërzitur, ata duan me sa duket për ndonjë arsye nuk kanë as zemrat derr transplantuar ose hani engineered gjenetikisht super lopë. Prandaj, trendi i ushqimit bioengineered ngadalë derisa konsumatorët thjesht nuk e kanë atë. Unë mendoj se është një gjë e zakonshme. Në industrinë farmaceutike, ajo është megjithatë më e shpejtë sepse ata kafshët engineered gjenetikisht përdoren ku një rol më indirekt në procesin e prodhimit, që do të thotë se konsumatorët nuk reagojnë si fort. Por edhe këtu ju plotësohen nga kundërshtimit të aktivistëve të kafshëve që mendojnë se është testimi i panevojshëm kafshëve kur është fjala për prodhimin e produkteve më pak esenciale të tilla. Shampo. Dhe sigurisht ata kanë pjesërisht të drejtë, edhe pse unë nuk ndjeni ndonjë simpati të madhe për minj dhe si.

based on 23 ratings Kafshët transgenic, 1,7 nga 5 në bazë të 23 ratings
Vlerësoni Transgenic Kafshët


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me kafshët gjenetikisht të modifikuara apo në asnjë mënyrë në lidhje me kafshët transgenic.

Koment transgenic Animals

« | »