. Tani

Punën e shkollës dhe ese të shkollës së mesme
Kërko për projektet shkollore

Gene terapisë

4.1 Çfarë është terapi gjen?

Gene terapi përfshin zëvendësimin e gjeneve për të kuruar sëmundje. Ai punon si kur ju gatuaj një motor. Mënyra më e lehtë është nëse keni hapur individualitet dhe gjeni gabim. Por terapia gjenetike nuk është e hapur individualitet pa përdorur pajisje moderne të tilla si ADN - micrroarray apo ADN-së - pllaka që do të ndihmojnë studiuesit të gjeni gabim. Por terapi gjen është ende në fazën eksperimentale. Gene terapi është një nga ato vende të nxehta të kërkimit, sipas burimit tim. SHBA dhe Evropë është lider në terapi gjen.
4.1.1 Kush doli me terapi gjen?
Unë nuk mund të gjeni çdo krijues të drejtpërdrejtë të terapisë gjeneve, por ka sigurisht shumë që janë duke punuar në gjetjen atë në treg.

4.1.2 Çfarë është sfond për të gjenit u ngrit?

Një leh se terapia gjen ka filluar për shkak se shumë hulumtues besojnë se mund të presim Çmimin Nobel në mjekësi pastaj. Por njerëzimit mund të jetë një gjigant shpreson të jetë në gjendje për të kuruar fëmijët në mënyrë që ata nuk duhet të vuajnë në qoftë se ata marrin një sëmundje në mënyrë që është ajo e bëri atë të gjitha dhe njeriu i parë i cili ishte përfshirë në një trajtim terapi gjen ishte djali flluskoj në vitin 1990 në time burimi.

4.2 Si terapi gjen në terma të përgjithshme?

Për të kryer terapi gjen shkon për diçka si kjo duke marrë një mostër të palcës kurrizore dhe të shohim se çfarë është ajo që qelizat nuk mund të prodhojë. Ajo pastaj merr disa qeliza nga një person i shëndoshë dhe të modifikojë një virus që duhet të transportuesit futur në qelizat e virusit. Ajo do të futur virusin dhe qelizat që keni futur shpresojmë se do të fillojë prodhimin e asaj që u mungojnë. Përhapur në mënyrë të zakonshme me të cilat ata e bëjnë një ndarje normale qelizore dhe diçka si kjo është se si funksionon. Është e nevojshme një krim të madh nga nëse ata duhet të jenë sepse ju vërtetë nuk e di se si të shkojë në lidhje me të, kur ata hynë virusi ndryshuar për herë në trup. Atëherë trupi duhet të miratojë qelizave ashtu si në një operacion ku ju merrni një pjesë të re të trupit. Por ajo shkon përpara në 2004 të zhvilluara suedeze adenovirusvektorer studiuesit për qëllime terapi gjen, ku ju futur gjene për të prodhuar proteinat që lehtësojnë virusi ngjitjen në qeliza specifike të tumorit.
4.2.1 Përafërsisht sa janë shëruar me ndihmën e terapisë gjen?
Ajo ka ndihmuar rreth 600 njerëz në të gjithë botën deri në 1996. Sipas burimit tim (libra të mirë 2000). Kjo është një fillim mjaft të mirë.
4.2.3 Kush ishin të parët që të shërohet me terapi gjen?
Së pari në mbarë botën për të shërohet me terapi gjen ishte djali flluskoj 1990
4.2.4 Cilat sëmundje mund të shërohet me ndihmën e terapisë gjen?
Ai besohet të jetë në gjendje për të kuruar sëmundje si AIDS, kanceri, Parkinsonit dhe sëmundje të zemrës. Kur keni ardhur nga faza eksperimentale.
4.2.5 A ka pasur ndonjë efekte anësore mbi ata që kanë kaluar nëpër terapi gjen?
Unë nuk e kanë gjetur fakte për këtë, por ne duhet të shpresojmë se ata janë të mirë.
4.2.6 Cila është e ardhmja për terapi gjen kur mund të pritet që të përdorin atë në spitale?
Shpresa është se ju duhet të keni dalë nga faza eksperimentale prej 10 deri në 15 vjet kështu që ne mund të ofrojmë atë si një formë e trajtimit në spital. Por deri më tani shkencëtarët nuk e ofrojnë këtë formë të trajtimit nëse nuk ka rrugë tjetër, sepse ne nuk dimë shumë për terapi gjen dhe efekte anësore.
4.3 Çfarë thotë ligji për përdorimin e terapisë gjen në përgjithësi?
Me ligj është e ndaluar për të kryer terapi germline gjen. Por kjo nuk është e ndaluar për të kryer terapi gjen në qelizat e trupit normale. Në mënyrë që të hetojë gjenomit njerëzor, duke përdorur analizën e acidit gjeneve deoxyribonucleic (DNA) kërkohet një leje të veçantë, nëse hetimi është ose është pjesë e një vlerësimi të përgjithshme shëndetësore. Një autorizimi i përmendur në § 1 mund të dorëzohet vetëm nëse hetimi është përqendruar në kërkim të dijes në lidhje me kushtet e sëmundje që janë të një natyre serioze ose të një rëndësie të veçantë për kujdesin shëndetësor.

5 Analiza

Puna ime në terapi gjen ka punuar edhe sipas mendimit tim. Thanks to broshurë time kam marrë nga FIA. Për të ishte e lehtë të dini çfarë të bëni dhe në atë mënyrë. Ata kanë qenë kënaqësi për të punuar në një mënyrë të re dhe unë me kënaqësi do të bëjë atë përsëri. Sepse unë kam mësuar shumë gjatë këtë punë. Ishte pak e vështirë në fillim, por sapo ju të filloni atë rrodhi bukur. Sepse ishte e vështirë për të marrë filluar sepse ishte hera e parë shkruajë një ese. Unë nuk kam qenë në gjendje për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të mia, por ajo është sepse unë nuk kam gjetur fakte kaq të madhe shumë, por unë mendoj se kam përgjigjur shumë dhe mësuar shumë nga pyetjet që kam marrë përgjigje për të. Ajo ishte e trishtueshme kur unë nuk mund të gjej më shumë fakte në lidhje me terapi gjen se kam bërë. Kam menduar shumë rreth asaj terapi gjen do t'i kalojnë shumë ndoshta do të donte për të bërë terapi gjen për të bërë të shëndetshme, por ndoshta do të jetë shumë e shtrenjtë. Kjo do të bëhet një luftë e parë botërore në mjekësi. Duke pasur parasysh se shumë njerëz ndoshta do të mendojnë se të gjithë ata që kanë sëmundje që mund të shërojë duhet ta bëjë atë. Atëherë do të ishte si në qoftë se ata nuk e ndryshojnë mendjen e tyre, ata nuk janë me vlerë më shumë për të jetuar. Por të gjithë nuk kanë para për të paguar një trajtim të tillë gjen terapi, sepse edhe njerëzit e varfër kanë sëmundje. Të gjitha nuk mund të ndihmojë për të paguar për një trajtim terapi gjen se shumë të marrë. Unë nuk do të duan të jetojnë në një botë ku njerëzit janë inferiore për shkak të një sëmundje. Vetëm për shkak se ajo nuk mund të përballojë ose të dëshironi. Është e deri në të gjithë të kalojnë nëpër këtë lloj terapie trajtimit të gjen. Në qoftë se kjo i pëlqen të jetë vetë ju mund të lënë aty vetëm. Por për ata që nuk rehat me veten e tij, kjo është një gjendje shumë të mirë. Por rreziku është e mjaftueshme për deri konfliktin e kontributeve të ndryshme. Duke pasur parasysh se disa janë të ndihmuar nga gjëra të ndryshme jashtë shtetit në këtë grup mund të dëshironi premium dhe pastaj ndoshta disa grupit të tjera për t'i dhënë fund të gjithë duam jep më shumë dhe kjo do të ishte një kaos i madh. Por, ka një shans që më pak njerëz do të jenë (ngacmohet) për shkak se ata nuk do të ndryshojnë në mënyrë të tillë më, por unë besoj se në qoftë se ju keni jetuar me një sëmundje për një kohë të gjatë, ai ndoshta është e vështirë për të ndryshuar mendore e tyre mënyrë për të qenë. Pyetja është nëse ne jemi të gatshëm për një ndryshim të tillë në qoftë se ajo do të thonë në dhjetë viteve unë nuk mendoj të dhënë në mënyrë që ne kemi aq gjatë ka jetuar në një shoqëri ku të klasave të ndarë në një klasë sociale shëndetësore dhe një jo-sëmundje të klasës. Ne e bëjmë atë në shkollë, ne gjithashtu vënë studentët në vështirësi në një klasë në vetvete dhe atëherë ajo nuk mund të jetë sa më shumë miqësi me studentë të tjerë që ndjekin klasa të rregullta. Kjo është ndoshta e vështirë për të marrë një shoqëri për të kuptuar se të gjithë janë të barabartë për Perëndinë me vlerë nëse ai na ka krijuar, ka një arsye pse ne jemi si jemi. Por çfarë do të ndodhte nëse një udhëheqës botëror duhej të kalojnë nëpër një trajtim terapi gjen atëherë do të jetë thyer ligjin që thotë se ju nuk mund të kryejnë terapi germline gjen? Një mik politike ndoshta do të thonë se një udhëheqës të mirë politik botë janë të vështirë për të matem nëse ai vdes. Kjo ndoshta do të krijojë panik në një vend nëse themi se një president ka një të gjithë vendin do do të vdesin sepse ligji thotë kështu. Ndoshta do e tillë një president të marrë më shumë se ligjit për të vazhduar drejtimin e vendit. Por pse duhet që vetëm të jetë përjashtim në rast se udhëheqësit e botës. Pse nuk kanë të njëjtat të drejta në qoftë se një mjedisor do të duhet të kalojnë nëpër këtë lloj trajtimi. Ai është po aq e rëndësishme për një vend që një president është për shkak se ambientalistët do të kujdeset për mjedisin dhe kjo është një gjë që në të gjithë botën. Kështu që ju duhet të mendoni për mënyrën se si larg duhet të thyejnë ligjin në raste të tilla. Presidenti mund të jetë më i dukshëm për shembull në gazeta, por si do të duket sikur të gjitha ruajtësve të vdekur natyrisht në të gjitha rrugët do të jenë në përputhje me ton të supave. Tomas Holmér një i krishterë i praktikon u pyet se çfarë të krishterët mendojnë për terapi gjen? Ai u përgjigj se të krishterët mendojnë se është mirë për aq kohë sa ajo nuk është kështu që ju të filloni shtyrë poshtë njerëzit të cilët nuk zgjedhin të kalojnë nëpër një trajtim terapi gjen e disa leh. Që nga viti që Perëndia nuk do që ne të vuajnë ose të ndjehen keq. Por ata duan si unë kanë treguar se për të thyer nga një Luftës së Parë Botërore në mjekësi. Duke pasur parasysh se shumë nga ata që janë të sëmurë dhe mund të përballojë të sigurt për të shkuar nëpërmjet një trajtim terapi gjen. Por të gjithë nuk mund të përballojë dhe të krishterët nuk duan ata të jenë të shtypura poshtë ashtu siç ishte gjatë Luftës së Dytë Botërore kundër homoseksualëve, me aftësi të kufizuara dhe e zezë. Ata e bënë ndonjë të keqe. Ne vetëm për të kërkuar për t'i dhënë fund vuajtjeve të tyre dhe të krishterët nuk do të bëjnë atë në mënyrë me terapi gjen. Përndryshe, mbështetje e cila u tha atyre terapi e krishterë gjen tek njerëzit thjesht nuk janë shkelur për shkak të zgjedhjes së tyre. Pra, nëse ju përdorni atë për të ndihmuar njerëzit që duan ndihmë, kjo është krejtësisht në rregull, si një ndjenjë të krishterë. Pas kësaj pune unë kam marrë një pozicion në atë që unë mendoj dhe unë mendoj se është deri në çdo individi të zgjedhë nëse dëshiron të kalojnë nëpër një trajtim terapi gjen. Por nëse ju filloni duke shtypur njerëzit me këto lloje të trajtimeve, unë e mbështes atë. Sepse jo të gjithë kanë të mjedisit financiar dhe shoqëria nuk duhet të udhëhiqet nga rrethanat e tyre ekonomike. Ju duhet të jetë si ju gjithashtu dëshironi që ajo të mos jetë shoqëri të vendosë. E pra nuk besoj se ju duhet të provoni këtë teknikë në kafshë të tilla si rats sepse kafshët janë të gjalla edhe me ndjenjat. Prandaj është e gabuar për të bërë eksperimente të kafshëve, sepse kafshët dhe njerëzit nuk duhet të reagojnë në të njëjtën të tilla viruseve të ndryshme. Pse duhet të vënë ato nga eksperimente të rrezikshme vetëm për shkak se ne nuk mund të kujdeset për ne. Shumë vdesin sepse tymi, pse duhet të vuajnë kafshët, sepse ne duam të jetë në gjendje për të marrë medikamente për atak në zemër për të marrë atë në trashje edhe kështu që ne mund të hajë më mirë se ne. Pra, nuk kanë nevojë si kafshë shumë të vuajnë. Pse nuk ju le kafshët vuajnë për shkak se njerëzit duan kozmetikë? E pra, vetëm për shkak se ne njerëzit në përgjithësi janë dembel dhe ne nuk mund të ndryshojmë zakonet tona kështu që në vend, kafshët vuajnë. Kjo nuk është e vështirë për të ngrënë një të shëndetshme pak, ose nuk është në të vërtetë pa kozmetikë kozmetikë kompanitë që nuk provuar prodhimet e tyre në kafshët gjithashtu ajo mund të jetë e kaluar mirë. Kështu që unë nuk mendoj se ne duhet të testuar terapi gjen në kafshë, e më kryesorja e di saktësisht se si për të bërë për kafshët nuk duhet të duhet të vuajë. As nuk është në rregull për të testuar jetimëve, sepse ata janë me vlerë të barabartë dhe nuk duhet të duhet të vuajë. Fëmija jetim mund të ndryshojë botën, nëse ju le të jetë. Kjo është jo vetëm mirë për të provoni krijesat e gjalla. A do të ndaluar blerjen e gjërave bukur nuk ishin sa më shumë të jenë mbipeshë siç është tani. Kjo nuk do të jetë aq sa kishte sulme në zemër. Është si ne kemi krijuar sëmundje, atëherë pse duhet kafshët kanë për të vuajnë. Ajo nuk duhet të jetë kështu.

based on 19 ratings Gene terapi, 2,3 nga 5 yje të bazuar në 19 ratings
Gene terapisë Rate


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë punimeve që përfshin terapi gjen ose në ndonjë mënyrë në lidhje me terapi gjen.

One Response to "Terapia Gene"

  1. FIA Alander më 17 maj 2010 në 7:15 pm #

    Hello!
    Kam një pyetje në lidhje me terapi gjen.
    A është e mundur që të përdorin terapi gjen të ketë një ngjyrë të ndryshme të lëkurës?

    Arsyeja që unë kërkoj është për shkak se ajo ka qenë prej kohësh një disskussion mes mua dhe vëllain tim në një nga villains në James Bond, filma - "Die Another Day" - janë nënshtruar terapisë gjen dhe kështu do të ketë një ngjyrë të ndryshme të lëkurës.

Comment on terapisë Gene

« | »