.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Llambë të lehta

Më i lartë
Kjo punë ka të bëjë me mënyrën se si u shpik llambë të lehta, projektuar, çfarë do të thotë për shoqërinë dhe industri, dhe gjithashtu disa fakte për shpikësit. Unë mendoj llambë dritë përshpejtuar revolucionin industrial shumë për shkak se fabrika, dhe shumë të tjerë, u bë më pak i kontrolluar nga agim. Qëllim
Qëllimi im në këtë punë është për të mësuar më shumë rreth të lehta llambë sepse
Kjo është një nga shpikjet tona më të rëndësishme dhe sepse kjo është interesante.

Objektiv
Qëllimi im me këtë punë është për të gjetur se kush e shpiku llambë të lehta, si ajo ishte shpikur, se si është ndërtuar dhe çfarë ndikimi ka pasur në industri dhe shoqëri. Unë gjithashtu dua të mësuar pak për shpikësit dhe jetën e tij.

Undersökningsdel

Zbulim
Tashmë në 1840 shpiku një të parë është bërë me një tel platin që flakëronte. Pastaj, kur Thomas Edison erdhi me llambë të saj kishte asnjë originaluppfinnig. Dallimi në mes llambë Edison dhe dritat e mëparshme ishte se Edison shpiku llambë të lehta që ishte praktikisht e dobishme dhe më qartë shkëlqyer. Dritat e mëparshme nuk ishin të përshtatshme që do të përdoret për përdorim të përgjithshëm të tilla si dritat e rrugës. Edison kishte bërë ishte se ai arriti të nxjerr me pompë më shumë ajër nga llambës se ndonjë i bërë më parë ndërsa ai përdori një fije të karbonizuar. Gjetja e një fije e hollë e mirë ka qenë pjesa më e vështirë e llambë. Ai ka thënë:
"Unë nuk kam dështuar. Unë e kam gjetur vetëm 10.000 mënyra që nuk do të punojnë. "
Llambë i parë i suksesshëm i lehtë se Edison ishte djegur për dyzet orë para se ai e thyen. Llambë dritë Edison quajtur "çudi e tetë e botës". Shpikja e llambë vend të ri të lehta të marra në 21 Oktober 1879

Dizajni llambë fije e hollë
Llambë është një mbulesë xhami me një vidë-në bazat prej bronzi që është i dehur në prizë kur të përdorin atë. Baza ka dy sipërfaqet metalike ku energjia elektrike vjen në dhe jashtë dritës. Diving Bell ulet një shkop qelqi. Në shufra qelqi është një kornizë metalike që mban deri në, zakonisht me onde, fije e hollë. Çfarë e bën dritat e hollë është se metali, apo këshillat e Mëllenjave, reziston rrjedhën e energjisë elektrike. Kjo rezistencë krijon nxehtësi dhe dritë. I energjisë është, megjithatë, vetëm 8% që bëhet dritë, pjesa tjetër bëhet e ngrohjes. Foto në të djathtë tregon se sa e lehtë është ndërtuar llambë.

Shpikësi
Thomas Alva Edison ka lindur 11 shkurt 1847 në Milano, i cili ndodhet në shtetin amerikan të Ohajos. Prindërit e tij ishin Samuel Edison dhe Nancy Elliot Edison. Kur Thomas ishte dymbëdhjetë vjeç ai dhe familja e tij u zhvendos në Michigan. Atje, ai ka punuar me të shitur karamele dhe gazetat për të udhëtarëve në një tren. Ndërsa ai mori vjetër ai shpikur, përveç për llambë të lehta, gramafon, të cilat gjithashtu mund të regjistroni audio dhe kinetoskopet i cili ishte i pari për të treguar imazhe lëvizin. Ai shpiku dhe përmirësuar një shumëllojshmëri të shpikjeve dhe ai mori patentën e tij të parë kur ishte 21 vjeç. Disa shpikje të famshme ai e ka përmirësuar është telefoni, telegrafi, makinë shkrimi dhe gjenerator. Në 1884 Thomas vdiq gruan Marinë. Por ai u martua përsëri dy vjet më vonë me Miller tim. Ata u zhvendos në New Jersey ku një laborator i madh ishte ndërtuar. Ai vdiq shurdh 1931

Llambë fije e hollë rëndësi për industrinë dhe shoqërinë
Kur llambë ri efikas të lehta se Edison shpiku, erdhi, ajo u bë shumë më e lehtë për bimët për të mbajtur drejtimin natën too. Ajo filloi me turnit të natës që do të thoshte se prodhimi në rritje. Tani ajo gjithashtu u bë më e lehtë për të ndezësh llambat rrugë. Më parë iu nënshtrua një person përreth dhe të ndriçuara dhe të shuhet e fenerë gazit çdo mëngjes dhe mbrëmje. Tani ajo ishte vetëm për ta kthyer në energji elektrike kështu që shkëlqeu cili ishte shumë më i përshtatshëm se më parë.

based on 91 ratings Llambë, 2,5 nga 5 në bazë të 91 ratings
Rate llambë


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me llambë ose në asnjë mënyrë në lidhje me llambë të lehta.

Koment llambë

« | »