.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Håkan Nesser: Kim Novak Kurrë swam në Liqenin e Gennesaret

Ajo është shkruar në formën e I dhe ka të bëjë me transmetues Erik dhe njerëzve në praninë e tij.
Është pushimet verore dhe Erik, vëllai i tij dhe mik Erik-së Edmund duhet të qëndrojnë në vendin e tyre të vendit në Genesaret gjatë verës. Ndërkohë, si historia shpaloset në Genesaret bërë kështu edhe gjëra të tjera si nënën e Erik është në spital. Në fillim të pushimeve, çdo gjë është e mirë dhe i shkëlqyer, por pas disa javësh në të cilin një vrasje në parkim tyre, dhe historia vazhdon të jetë në lidhje me këtë vrasje. Libri është vendosur në fillim të viteve 1960 në Stokholm Mjedisit pastaj tipike. Genesaret, i cili është qëndrimi i tyre vend, është një vend i qetë ka disa fqinjët, por ndryshe ju duhet të përdorni varkën në qoftë se ju doni diku. Mjedisi i shkathët Genesaret përshkruar me disa detaje të vogla dhe më pas, ajo është mjaft e bukur kështu që ju nuk keni çdo gjë në një fjali. Përshkrim Mjedisit nuk është aq shumë e rëndësishme në krahasim me pjesën tjetër të përmbajtjes, për portretizimi eko vjen me imagjinatën e vetë.
"Ndërsa në qoftë se ajo ishte një engjëll apo pikturuar me të ato që shkëlqen bojë e cila lekë -. Jonsson përdoret për të aplikuar për qirinjtë në dritare dyqan në dekorata e Krishtlindjeve në dhjetor"
Nuk ka shumë Håkan Nesser "jep" na, por për të mjaftojë.

Veta

Erik, i cili është "unë" në libër, është edhe një lloj i protagonistit, ai është 14 vjeç, kur fillon historia, ju kurrë nuk mund të vërtetë kanë ndonjë ide se çfarë ai duket si, por ai ishte edhe se shumica e katërmbëdhjetë vjeçare djemtë e vjetër ishin. Ai ka, si unë mendoj se shumë kanë vënë re, shumë fjali inteligjente, më ka marrë nga të tjerët. Përsa i përket mendimet dhe opinionet, është e vështirë për të vënë në dukje diçka që është shumë ai mendon, ai ka një rend fjalën si ai zakonisht tërhequr kur është diçka e keqe: Cancer - Treblinka - Love - qij - Vdekja, shton histori Ai gjithashtu Edmunds baba i vërtetë, por ai do të marrë atë larg.
Nëna Erik-së, që unë nuk e mbaj mend emrin, është në spital gjatë gjithë historisë në mënyrë që ajo e di pak rreth, përveç se ajo është atje për kancer. Ajo vdes në fund të verës.
Babai i tij qëndron në shtëpi nga Genesaret të ishte me gruan e tij, ai është një frikacak, kur është fjala për drejtimin faturën, por për të marrë më vonë se ai më në fund arriti një makinë në të njëjtën ditë si Henry lëshuar. Henry, është vëllai i Eric, ai është me Genesaret gjithë verës. Ai është tetë vjet më i vjetër dhe ka një makinë që ai e quan "vrasës", ai merr së bashku me gruan e Berra-së Ewa Kaludis, famullitar Ewa në shkollë Erik-së. Henry pi fat dhe shkruar një libër.
Edmund është miku Erik vjen nga të Genesaret gjatë pushimeve të verës, ai ka syze dhe kishte dymbëdhjetë gishtërinjtë kur ai lindi, por ai kirurgjike hoqi dy rrjetet e tepërt ai ishte gjashtë vjet. Babai i tij kishte probleme dhe të përdoret për të rrahur, por prindërit tani janë të divorcuar dhe nënë, të cilët rastësisht janë të dehur, të ketë një njeri të ri që ka mëshirë për Edmund. Ai është ndryshe pak si Erik, një fëmijë shpatull tank.
Ju i përmbushni një njeri tjetër, Komisar LINDSTROM, i cili është duke hetuar vrasjen e Berra Albertsson. "Lindström mori një tub Bronzol nga xhepi i tij brenda dhe u shkundën nga dy lozenges. Duke marrë parasysh atyre disa sekonda në dorë para se ai të hodhi në gojë me një lëvizje të ekuilibruar. "Kjo është marrë nga e para e dy intervistave me Bronzolrör krehër Erik LINDSTROM për të marrë një grimë e një shenjë për të.

Mesazhi i librit

Autori ka dhënë asnjë mesazh të drejtpërdrejtë, por ky libër është vetëm një libër të mirë për verën e 1960 për dy djem katërmbëdhjetë vjeçare.

Gjuha

Për shkak se romani është shkruar -98 kështu që nuk janë fjalë shumë të rralla / vështira, por ai përmban një shumë mjaft e zhargon dhe disa karakter fetar. Ka një duzinë apo më shumë duke thënë se është e mundur që të ulen dhe të flasin për.
"A do kohë do të përballojë."

Mendimi personal

Kim Novak Kurrë swam në Detin e Galilesë, ajo është shumë më tepër se një libër, kjo është diçka që vetëm ju mund të përshkruaj vetëm për veten. Në qoftë se unë mund të zgjidhni një pjesë të vogël nga libri kështu që ndoshta do të jetë kur Erik dhe Edmund crept deri gjatë natës për të kontrolluar Henry dhe Ewa një mbrëmje në fund të verës.
"Ai kishte filluar të marrë frymë me gojën e tij të hapur dhe dorën e djathtë rreth si një piston poshtë në pantallona Pajama. Mora frymë thellë dhe filloi të bëjë të njëjtën gjë. Më pas, ne crept larg. Pa një fjalë kemi shkuar mbi bar freskët poshtë në liqen. Tronditi jashtë në urë lundruese dhe popped në si heshtje si ne mund të, në mënyrë që ajo nuk do të dëgjohet më sipër shtëpisë. Me pantallona Pajama dhe çdo gjë. "

Unë mendoj se libri është shumë i mirë.

based on 6 ratings Håkan Nesser: Kim Novak Kurrë swam në Liqenin e Gennesaret, 3.6 nga 5 bazuar në 6 ratings
Shkalla Håkan Nesser: Kim Novak Kurrë swam në Liqenin e Gennesaret


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Hakan Nesser: Kim Novak Kurrë swam në Detin e Galilesë, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Håkan Nesser: Kim Novak Never swam në Detin e Galilesë.

Koment Hakan Nesser: Kim Novak Kurrë swam në Liqenin e Gennesaret

« | »