.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Hannah Arendt

Subjekti: Biografitë

Hannah Arendt ka lindur në vitin 1906 në Köningsberg, Gjermani. Ajo ka studiuar filozofi në Martin Heidegger në Marburg dhe më pas duke studiuar në Heidelberg gjatë Carl Jaspers. Carl Jaspers ka pasur ndikim të madh të menduarit Arendt, ajo ishte gjithashtu i ndikuar fuqimisht nga idetë e Agustinit. Kur nazistët morën pushtetin në vitin 1933, Arendt zhgënjyer me heshtje totale e komunitetit akademik në fytyrën e regjimit të ri. Si një çifut, Arendt ishte gjithashtu shumë e ndjeshme, ajo iku në Paris.
Kur nazistët pushtuan Francën në vitin 1941, Arendt iku në SHBA, ku ajo ka jetuar në Nju Jork deri në vdekjen e tij në 1975. Arendt ishte ekzistencialist, ajo mixes filozofi me politikë dhe shumë i punës së saj është rreth totalitarizmit. Ajo ka shkruar disa libra, më e famshme është quajtur "banaliteti i së keqes" dhe u botua në vitin 1961. Në vitet nëntëdhjetë, idetë e Arendt-it fituar njohje në rritje, ajo është konsideruar si një prej shekullit të njëzetë e më interesante filosofer.Hanna Arendt argumentoi se ka vetëm një botë, jo dy botëve që ekzistojnë paralelisht. Ajo donte për të mbyllur hendekun që tradicionalisht ekziston midis mendimit dhe botës. Nuk ka vetëm një absolute, gjëra të thjeshta që njerëzit bëjnë në jetën e përditshme mund të ketë një vlerë filozofike. Arendt të kërkuar për të vënë më shumë theksin tek njerëzit në të vërtetë ekzistojnë me njëri-tjetrin. Ajo zëvendësoi Heidegger-it "Dasein" (ekzistenca) me fjalën "mitsein" (bashkë-praninë). Arendt ka deklaruar në fillim të jetës së tij, një premtim të mos përzihen me filozofi, ajo u përqëndrua në idetë politike, por këto ide ishin nga ana e shumë filozofike. Prandaj konsideron saj edhe si një filozof dhe ideolog. Arendt nuk u përpoq të vërtetë të shpjegojë asgjë me idetë e tyre, ajo nuk kishte idealet konkrete ose duke u përpjekur për të gjetur zgjidhje konkrete politike. Ajo argumentoi përkundrazi që këto sistem gjithëpërfshirës është testuar dhe provuar tashmë jo për të punuar. Ajo pohoi për të kërkuar një kuptim më të madh të ngjarjeve historike dhe fenomenet në botë. Madhe, të kuptuarit e njeriut, por nuk është zgjidhja përfundimtare.

Arendt shihet si një racionalist, ajo flet për përdorimin e arsyes, por për të bërë këtë ju duhet të keni "zemër të förstånde". Deri në atë Arendt se një duhet të ketë aftësinë për të imagjinohet perceptimin e njerëzve të tjerë. Prandaj preferojnë histori sesa pozicione fikse. Ajo e zhvilluar teknikën e tij narrativ në të cilën ajo kombinon politikën, historinë dhe filozofinë. Ajo përpiqet për t'i bërë njerëzit të mendojnë, kritikojnë dhe për të marrë një kuptim më të mirë të njeriut në vend të dhënë përgjigje definitive.

Shkalla e Hannah Arendt


Projektet e ngjashme shkollore
Më poshtë është punë e shkollës që është gati Hannah Arendt apo në asnjë mënyrë në lidhje me Hannah Arendt.

Koment Hannah Arendt

|