.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Meltdown

Lënda: Fizikë

Meltdown

Shkrirja është një lloj i aksidentit që do të thotë se rrezatimi i një reaktori bërthamor overheats e vet gjeneruar ngrohjes e saj në mënyrë të lartë për të shkrirë. Varësisht nga lloji i pasojave reaktor mund të Minde ose më shumë ligë gëlqeror. Shumë termocentralet bërthamore janë ndërtuar për t'i bërë ballë situate e veshtire me ndikim të ulët në mjedis. Rreziku i rënies serioze është shumë pak nëse në centrale bërthamore ndërtuar dhe menaxhuar shihet siç duhet. Në Tre aksident Mile Island në 1979 ku ndikimi i vogël në mjedis. Në aksidenti i Çernobilit në 1986 ku çdo fatkeqësi, sepse ata janë marrë gabimisht me kujdesin e stafit.

Çdo ditë vdesin, riparuar dhe rinovuar miliarda qelizave në trupin tonë. Por, po të vdesë shumë qeliza në mënyrë që trupi nuk ka kohë për të shërohen dhe të bëjnë qeliza të reja, ai bëhet i rrezikshëm. Kur diçka e tillë ndodh, trupi ka qenë e ekspozuar në shumë të lartë një dozë të rrezatimit. Kjo është, rrezatimi është njëmijë herë më e lartë se shuma normale e rrezatimit. Varësisht se sa rrezatimi ju merrni në vetvete mund të marrë matjet e rrezatimit akute e cila është në tre nivele. Në nivelin e parë të dëmtojë prodhimin e gjykimit qelizave të kuqe të gjakut - ajo vdes pas nja tri javë. Në nivelin e dytë fillon me zorrë të vogla ndalesa të punës - ju vdesin mjaft shpejt pasi që ju të merrni të gjitha ushqyesve nga zorrët e vogla. Në nivelin e tretë për ta kthyer të gjithë e sistemit nervor qendror jashtë dhe ju të vdisni shpejt.

Kur radioaktive mbeturinave lëshuar në mjedis, ne nuk mund të bëjë asgjë për të humbur zhduket nga mjedisi, mbetjet radioaktive zhduket vetvetiu dhe pas 10 000 vjetësh nuk është konsideruar mbeturinave të dëmshme ndaj mjedisit, kafshëve ose njerëzve

Substancat që shkrihet në ujë janë ato që janë të lehtë për të shpërndarë. Pasi që pothuajse çdo gjë në tokë është bërë nga uji, substanca shpjegueshëm ujë të përhapur nëpër të gjithë që ka ujë në vetvete, ajo përhapet edhe nëpër lumenj, pellgje, liqene, madje edhe në det.

Substancat yndyrë-shpjegueshëm janë pak më e vështirë për të shpërndarë pasi që ajo është yndyrë e nevojshme që ajo të bëjë dëm. Substancë yndyrë-shpjegueshëm shpërndanë shembull. një flower've i vogël mori substancën në të, pastaj vjen një mouse pak se ha lule, miu bëhet pak i infektuar nga substancë e rrezikshme, por pastaj, një zog i madh grabitqar dhe hani miut pak dhe një raptor i madh nevojitet shumë minj të matet kështu që ajo merr një shumë nga substancës rrezikshme në trup. Pastaj vdes Raptor dhe një ujku ha fagu. Po, që përhapet substancat yndyrë-shpjegueshëm.

Edhe pse analizat tregojnë se ekziston rrezik minimal që ne në Suedi do të merrni një aksident bërthamor nuk mund të jetë plotësisht i sigurt se ajo do të jetë kështu. Autoriteti për Mbrojtjen nga Rrezatimet Suedisht [SSI] kontribuon nga ana e tij për të llogaritur dhe të matur se si dhe ku radioaktiviteti mund të përhapet dhe se si për të mbrojtur veten kundër një të shtënë. Detyrat e skive janë gati të njëjta me përjashtim të heshtë në një aksident. Fatkeqësi Çernobilit doli se pasojat e një aksidenti bërthamor përveç bisturi mund të ketë efekte në vendet e tjera sa më larg nga skena e aksidentit. SSI këtu në Suedi ka nënshkruar një marrëveshje me disa vende të afërta.

Për të parandaluar materialin bërthamor të bien në duar të gabuara dhe janë përdorur për shembull armët bërthamore si regjistruara dhe të raportuara gjitha subjektet kryesore të skive (inspektimit bërthamor shtet). Të gjitha transporti i materialeve nukleare do të autorizohen dhe raportohet se një duhet të dini se ku është.

Për të parandaluar rrezatimi dhe radioaktive substancave të rrjedh jashtë, ka pengesa në centraleve bërthamore për të parandaluar rrjedhjet edhe rastësisht, Ski është i detyruar që gjithmonë të ruajë gatishmërinë për një aksident të mundshëm dhe e rrumbullakët ora është një oficer në krye të vendimmarrësve të cilët marrin vendime në çështjet e sigurisë emergjente. Nëse një aksident që vuajnë do të ndodhte duhet të jeni sa më shpejt masat e mundshme për të marrë rehabilitimit. Kur sanitizes në një vend me qytet - apo karakter periferike kështu Flushes njeriut të pjerrta, mureve dhe sipërfaqeve të hapura asfaltit. Ajo gjithashtu do të shkurtojë lawns, pemë dhe shkurre, si dhe duke përdorur të pastër rrugë.

Alexandra Mikkola

based on 10 ratings Meltdown, 4.0 out of 5 në bazë të 10 ratings
Rate Meltdown


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë situate e veshtire apo në asnjë mënyrë në lidhje me meltdown.

Koment Meltdown

« | »