. Tani

Punën e shkollës dhe ese të shkollës së mesme
Kërko për projektet shkollore

Hare Krishna

Topic: Feja

Në 1966 filloi Indian Sirle Prabhuda e sektit Hare Krishna, si një formë e hinduizëm. Një tipar i Hare Krishna është se ata janë të veshur me rroba ngjyrë portokalli: burrat janë veshur me këmishë dhe pantallona të gjera të gjatë dhe të grave në dresses të gjatë, ata kanë rruar kokat, përveç një tufë të vogël në anën e pasme të kokës njohur si Sikhs. Ata kanë rruzare me 108 rruaza mbi Dhe ata të shkojnë rreth me bateri të vogla dhe të kënduarit Hare Krishna mantra që thotë shumë e mërzitur: "Hare Krishna, Hare Rama, Hare Krishna, Hare, Hare", një herë për çdo top, duke e bërë një total prej 16 kthehet e rruzare, e cila shton deri në 1728 herë në ditë!
Hare Krishna Hare Rama dhe janë dy perëndi indian dhe anëtarëve të Krishna Hare Krishna thotë se dhe Krishti janë i njëjti person.
Ata gjithashtu pohojnë se doktrina e tyre është e vërteta prapa Biblën dhe Bibla është vetëm e vërteta përdredhur. Për më tepër, ajo është e Hare Krishna i njohur si një nga sektet më të rrezikshme në botë si ajo është e ekspozuar ndaj ndërrim pikëpamjesh dhe humbet aftësinë për të menduar për veten tuaj.
Nëse bashkohet sektit kështu që do të marrë një distancë totale e pjesës tjetër të botës, nuk ka komunikim me botën e jashtme është e lejuar, ju duhet të bindet një urdhër të drejtpërdrejtë të udhëheqësit të fuqishme, pa menduar për veten tuaj! Në lëvizjen Krishna është gruaja në varësi të dhe do të binden njeriun në çdo kohë.
Shumica e Hare Krishna jetojnë në tempull ashtu si murgeshat dhe murgjit.
Në parimet rregulluese tempull të tyre: ka seks pa qëllim të krijoj një fëmijë, jo, mish peshku apo äggätande as qepë apo hudhër. Pije dehëse të të gjitha llojeve të tilla si: kafe, çaj, cigare janë të ndaluara plotësisht, dhe lojërave të fatit nuk lejohet.
Një duhet gjithmonë të jetë i pastër, pastërtia është aq e rëndësishme për Krishna Hare Besimtaria. Për të arritur këtë dushe pastërti më dy herë në ditë. Por, ata që jetojnë në tempullin e dushe tri herë për të ruajtur standardet më të larta pastërtinë. Pasi ata showered theksojnë ata vënë në një balte të veçantë nga një lumë i shenjtë në ballë dhe gjithashtu në dymbëdhjetë pjesë të tjera të trupit, ndërsa ata shpallë emrat e ndryshme të Vishnu. Këto shenja të mbarë është thënë për të mbrojtur trupin dhe është një shenjë që aparati është i përkushtuar ndaj Perëndisë.
Por ka edhe robërit që nuk jetojnë në tempuj. Burrat vetëm jemi duke punuar si gratë nuk do të marrë në punë për të mbështetur veten dhe familjen e tyre, por ende dhuron gjysmën e pagës së tij në tempull si një lloj dhuratë. Shumë familje mund të mblidhen dhe të jetojnë në një fermë kolektive, ku ata rriten bimë dhe perimeve. Foshnjat e lindura në lëvizjen Krishna janë të mësohen për të adhuruar Zotin dhe të bëhet një të përkushtuar dhe të shkojnë në një shkollë të ndërgjegjshëm Krishna. Kur ata u rrit, ata mund të zgjedhin për të qëndruar në tempull, ose të martuar dhe kanë fëmijë.
Ditë besimtar fillon tridhjetë në mëngjes. Menjëherë ka pas do të mbahet në ceremoninë Tempulli i parë. Gjatë ushqimit sakrifikuar, lule dhe temjan Zotit, ndërsa ata këndojnë mantras të ndryshme dhe këngë.
Hare Krishna u bë i njohur në Perëndim me ndihmën e artistëve si: Beatles, Ravi Shankar, George Harrison.

based on 9 ratings Hare Krishna, 2,4 nga 5 yje të bazuar në 9 ratings
Vlerësoni Hare Krishna


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që ka të bëjë me Hare Krishna, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Hare Krishna.

Comment on Hare Krishna

« | »