.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Harry S Truman

Harry Truman ishte pasardhësi i Presidentit Franklin Roosevelt vdiq në prill të vitit 1945, ka pasur shumë të cilët ishin të pasigurt për Harry, ai kishte në fakt sapo është zgjedhur nënkryetar si një zgjidhje kompromisi. Ai ishte krejtësisht i papërvojë kur bëhej fjalë për politikën e jashtme, dhe ai ishte konsideruar si një person i dobët, në krahasim me Roosevelt madhe.

Truman u rrit

Harry ka lindur në vitin 1884 në fshatin Lamar, Missouri në Shtetet e Bashkuara qendrore. Babai i tij ishte një bujk dhe bagëtinë tregtari, djali shpesh kishte marrë pjesë në punët në fermë. Por ai ende mori mundësi për të shkuar në shkollë të mesme, e cila ishte e pazakontë në mesin e bijve të fermerëve. Nja dy vjet pas shkollës së mesme, kështu që ai të trajnuar ushtrinë në Gardën Kombëtare të shtetit dhe u bë një oficer artilerie. Gjatë Luftës së Parë Botërore ai ishte një kompani komandant në Francë, ku ai formoi disa kontakte që më vonë do të jetë e rëndësishme për karrierën e tij. Në hemkonsten ai testuar një kohë për të drejtuar një dyqan rrobash për burrat, por ajo falimentoi. Ajo mori Harry disa vjet për të shlyer të gjitha borxhet që kishte marrë, por ai e bëri atë dhe ajo ka ndihmuar për t'i dhënë atij nofkën "të ndershëm Harry".

Politikanët dhe senatori

Pas falimentimit Truman mori postin e zëvendës kryetar i qytetit të Pavarësisë. Puna ai erdhi nga një shok ushtarak, babai i të cilit ishte një bos famëkeq të qytetit. Bosi donte të Truman do të shkojë errands e tij, por "të ndershëm Harry" refuzoi. Ai ende mori për të mbajtur misionin e tyre, ndoshta për të bosi rip donte të paktën një person të ndershëm për të treguar deri kur ai u akuzua për marrëdhëniet e tij me hije. Truman filloi në këtë kohë për të bërë një të njohur dhe të respektuar politikanët në Misuri. Pastaj, kur një nga dy senatorë të shtetit dha dorëheqjen si Truman u emërua për të kandidatit të Partisë Demokratike për postin. Për habinë e shumë, ai u zgjodh dhe erdhi në Uashington në vitin 1935, kur ai ishte 50 vjeç. Truman e gjashtë vjet më parë, krejt pa u vënë re, ai u votua si më Roosevelt. Por ai nuk ka marrë pjesë në debate, kjo ishte për shkak se ai ishte një kryetar i varfër në publik. Vice President

Kush do të medkandidat me Roosevelt, zgjedhjet presidenciale në vitin 1944? Truman mori me sfidën për t'u bërë zëvendës president SHBA-së në vitin 1945, ai nuk ishte i përfshirë në vendimet e mëdha. Nuk ka informuar atë për armë të reja të cilat janë duke u zhvilluar në SHBA (bomba atomike). Kur Roosevelt vdiq 12 prill 1945 u bë Truman, presidentin e ri të Amerikës. Vendimi Hiroshimsabomben

"Ne kemi shpikur bombën më të tmerrshme në historinë e njerëzimit. Ajo mund të ketë një profecia e dënimit në zjarr të presë për të ardhur e vërtetë. Kjo armë duhet të marrim kundër Japonisë gusht fundit 10 " Kjo është ajo që Harry S Truman shkroi në ditarin e tij, 25 korrik 1945 Rënia dhe vdekja

Kah fundi i presidencës Truman si popullariteti i tij ka rënë në 25%, kjo ishte një nga kuotat më të ulëta të një presidenti amerikan kishte. Prandaj nuk ishte e habitshme se Harry nuk kërkuar për të regjistruar përsëri. Harry S Truman vdiq në vitin 1972 në moshën 88 dhe erdhi për t'u përshëndetur si një president të madh në të gjithë botën.

Vlerësoni Harry S Truman


Related schoolwork
Vijim janë punë e shkollës është rreth Harry S Truman ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Harry S Truman.

Koment mbi Harry S Truman

« | »