. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Shkolla punë Kërko

Heinrich Himmler

Subject: translation
| More

Himler ishte një politikan gjerman nazist. Ai u lind në vitin 1900 dhe vdiq
si Hitleri dhe Musolini në 1945, kur përfundoi Lufta e Dytë Botërore.
Ideologjikisht, ai ishte rasfanatiker. Ai nuk kishte të vërtetë
aftësitë e udhëheqjes dhe ishte i ndikuar lehtësisht nga sunduesit të fuqishëm. Ndryshe nga Hitleri dhe Musolini, ai nuk është aq i njohur. Por ai
gjithashtu kishte një rol të rëndësishëm në nazizmit. Ai u bashkua me
grupe djathtiste ekstremiste dhe u bë 1925 anëtar i partisë naziste.
Në fillim ai ishte vetëm udhëheqës i organizatës SS pastaj të parëndësishme.
Ai e transformuar atë nga një grimcave në një fort të disiplinuar
njësi elite. Kur marrjen naziste në vitin 1933 u rrit e tij
fuqi, pushtet dhe ai u bë kreu i Gestapos, politike sekret
policisë.

Ishte tani që Himmler edhe themeluar në kampin e parë përqendrimit
për të burgosurit politikë. Ai u tha rasfanatiker dhe kishte në masë të madhe
e terrorit nazist, shfarosjen e çifutëve dhe brutale
lëvizja e njerëzve.

Ai kishte ndikim të madh politik, gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai
ishte përgjegjës për sigurinë e brendshme në të gjithë gjermane e pushtuara
Evropë.

1943 ai u bë ministër i brendshëm. Ai filloi të kryer sekret
negociuar me, ndër të tjera Folke Bernadotte të një paqe të veçantë me
Fuqitë perëndimore. Kjo do të thotë, megjithatë, dorëzim pa kushte, dhe kur
Hitleri vesh për gjyqet ai dha Himmler shkarkuar. Ai u arrestua nga
Trupat britanike, por ai shmanget gjykimit duke përfshirë vetëvrasje
me një kapsulë helm fshehur në një dhëmb.

based on 4 ratings Heinrich Himmler, 1.0 nga 5 në bazë të 4 ratings
| More
Rate Heinrich Himmler


Projekte të ngjashme shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që është rreth Heinrich Himmler, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Heinrich Himmler.

One Response to "Heinrich Himmler"

  1. gvhbyhnj më 2 prill, 2008 at 09:43 #

    Shumë mirë.

Comment on Heinrich Himmler

« | »