.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Heroinë

Heroina është një drogë.
Heroina u prezantua si një lloj kurë për morfinë varësisë 1897
Ajo u zbulua se ai ishte më mirë mjekësi kollë dhe mjekim dhimbje se morfinë ishte, me dha gjithashtu një varësi më të madhe. Heroina është tani abuzimi dominant drogës. Ajo quhet p.sh. Smack, Junk, Shit, `h`, Skag, Brown, kali, Harry dhe Boy në qarqe të caktuara. Heroina mund të bëhet duke morfinë dhe morfinë janë bërë të opiumit. Opium është likuid të thata dhe që ju të merrni atë nga bolls në opievallmon. I morfinë gjithashtu mund të prodhojnë codeine. Të gjitha këto janë quajtur opiatet dhe ajo është përdorur në kujdesin shëndetësor, por edhe si droga. Heroina mund të kushtojë në mes të 15 dhe £ 40 rreth 200- 500 dollarë për një injeksion.

Shape ...
Heroina është në dispozicion si një pluhur të bardhë që lehtë shkrihet në ujë dhe injektuar.
Zakonisht bëhen injeksion në venë për shkak se ajo maksimizon efektin.
Dikush mund të nuhatës dhe pirja e duhanit heroinë.

Efektet ...
Efekti i marrë një medikament mund të shkojnë nga e mrekullueshme për të tmerrshme. Shumë varet nga situata ku ndodheni dhe në ata rreth shtrimin e rreth. Alkooli dhe droga gjithashtu mund të ndikojnë në efektin.

Efektet janë përafërsisht një minutë quhet efekte afatshkurtra. Ata zakonisht zhduken brenda disa orësh. Kur ju keni prekje një dozë e heroinës shtypur veprimtarinë e sistemit nervor dhe që ju të merrni një ndjenjë të këndshme. Nëse dikush do të ha një dozë më e madhe do të jetë personi i ngrohtë, gojë bëhet e thatë dhe gjymtyrët ndjehen të rëndë.
Ju shkoni rreth në një botë të tyren, pa kontakt me mjedisin dhe nuk ka kontroll mbi veten e tij.

Vdekje Disa kanë ndodhur për shkak të mbidozë. Personi ka marrë çrregullime të frymëmarrjes dhe arrestimin kardiak.
Long Term Efektet ...

Pasi të keni marrë heroinë në një kohë të gjatë për të marrë efekte afatgjata.
Efektet afatgjata manifestuar nga sëmundjet. Disa përdorues kanë marrë HIV-in sepse ata kanë ndarë injektuar shiringat me përdorues të tjerë të drogës. Kur injektuar rrugën e gabuar mund gjithashtu të sigurojë sëmundje të caktuara të tilla si tetanusit dhe mëlçisë sëmundjet.
Heroina një kohë të gjatë mund të ketë probleme me sëmundje të thjeshta si infeksioneve dhe dhimbje dhëmbi. Ata thjesht nuk e di dhimbjen për shkak të efekteve të heroinës analgjezik.

Heroina në kujdesin shëndetësor ...
Heroina dhe opiatet e tjera janë përdorur kryesisht për të akute dhe qetësues, ju lutem për ata që kanë humbur gjak ose kirurgji.
Doza pacienti mund të largohem pas disa ditë ose një javë, por funksione të caktuara në trup, ajo mund të marrë deri gjashtë muaj për të marrë normal.

Çfarë thotë ligji ...
Heroina është droga e pastër.
Heroina është e paligjshme për të blerë, shitur, tregtisë, japin hua, dhuroj, posedojnë, dhe të përdorni.
Në vende të ndryshme të kultivuar bimë si kjo e fundit është bërë nga drogë.
Disa familje të jetesës e tyre prej saj, por ajo është gjithashtu e paligjshme.
Droga nuk mund të transportohen, të paketuara ose i ruajtur.
Dënimi për veprat penale të drogës është vendosur në bazë të se sa serioz është krim.
Për kundërvajtje mund të dënohet me gjobë ose me burgim jo më tepër se gjashtë muaj.
Për krime të mëdha, dënimi mund të jetë 2-10 vjet.

Fakte:
www.can.se
www. Drubsmart.com/fakta/heroin/index.htm

http://area51.upsu.plym.ac.uk/infoserv/drugs/graphical/grp/hopia.html

http://area51.upsu.plym.ac.uk/infoserv/drugs/graphical/grp/opiahist.html

http://www.iogt.se/fakta/heroin.html

based on 4 ratings Heroinë, 3.4 nga 5 bazuar në 4 vlerësime
Rate Heroinë


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë heroinë apo në asnjë mënyrë në lidhje me heroinë.

Koment heroinë

« | »