. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Huang-ai

PËR 1500.f.kr në 546 mil lumit të gjatë u ngrit civilizimin e ashtuquajtur Shang.
Ajo ishte emëruar pas dinastisë Shang pushtet.
Por, pas 500 vjet pas 1000f.kr përmbysën dinastinë Shang e dinastisë Chou, por fuqia kryesore porotë për periudha të gjata në furstrar ndryshme qarkut.
Por gjatë kohëve më të trazuara u shfaq kung-fu-Tsu ose siç thanë ata në latinisht Konfuci.
Konfuci tha se princi duhet të udhëhiqet nga parimet morale si "mëshirës, ​​drejtësisë dhe urtësisë"
Konfuci tha gjithashtu princin si "hierarki e pushtetit" do të sillen ndaj zotërinjve të tyre dhe vartësve.
Dhe ai ishte atje që do të mbajë së bashku atë çka do të bëhet shoqëria e sotme.

Historia e Kinës

Historia e Kinës është unik në atë që është qytetërimi i vetëm që ka mbijetuar deri në ditët e sotme.
Një dinasti kineze në përgjithësi është një periudhë në të cilën familja e mban pushtetin.
Forcat janë përgjithësisht nga i ati të birit, apo dikush afër familjes.
Ne e dimë se njerëzit e parë ishin në lumë verdhë ca.6000 vjet më parë, atëherë 5000 BC
Pastaj ata kanë përdorur baltën nga lumi, kur ajo ishte e përmbytur për të siguruar ushqyesve për të lashtave.
Ata filluan menjëherë të ndërtojmë mure për të mbrojtur veten prej armiqve apo ndërhyrës.
Kjo çoi në dinastisë së parë (dinastia Xia) e themeluar rreth 2200 pes
Ka indikacione se tashmë 6000 BC ata kanë përdorur karaktere. Dhe madje edhe atëherë ju mund të prodhojnë mëndafsh.

Dinastia Shang (faqja mbrapa)

Shang është i famshëm për veprat e tij prej bronzi, ata ishin gjithashtu i njohur për sistemin e tyre me shkrim.
Ata përdoren kockat Oracle janë quajtur edhe "dragon kockat" për të parashikojnë të korrat dhe luftën
Ajo është gdhendur në çështje në shell e një sköldpadda.och keni pasur për të mbledhur taksat dhe të organizojnë një mbrojtje, dhe më shumë. (Burimi: www.google.se)

Huang ai

Lumi kalon nëpër pjesën veriore të Kinës. Kjo derivon emrin e vet nga rërë rërë të verdhë si ajo sjell me vete dhe e shtriu me rrafshin e kur ajo bëhet e përmbytjeve.
Fshatarët në lumin filluan të punonin dhe të kultivojë tokën tashmë pes 3000
Rreth 300 f.kr bailed Shou hekurin Dinastia përdorim.
Hekur është përdorur në mënyrë të veçantë për prodhimin e thika, shpata, plugje dhe sëpata.
Të plugje bëri që bujqësia u bë më efikas dhe rendimentet ishin më të mëdha për furnizimin e popullsisë në rritje urbane. (Burimi: të gjitha kohrave Maxi historia)

based on 6 ratings Huang-u, 2.0 nga 5 në bazë të 6 ratings
Vlerësoni Huang-ai


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Huang-ai apo që në ndonjë mënyrë janë të lidhura me Huang-ai.

Koment mbi Huang-ai

« | »