. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Sport Ese

Ushqimi dhe Ushtrimi Record

Këto ushqime PËRFSHIHET NË DITËN NR 1
Mëngjes
1 tortë fibrave White bukë rreth llojit 3% Hönökaka (á 240 g)
1 fetë sallam yndyrë suedez rreth 33% (me 10 g)
2 gota yndyrë skremuar 1.5% pasurimit (A 200 g)
Drekë
1 tortë fibrave White bukë rreth llojit 3% Hönökaka (á 240 g)
1 fetë sallam yndyrë suedez rreth 33% (me 10 g)
2 gota yndyrë skremuar 1.5% pasurimit (A 200 g)
Darkë
1 st Pizza Capricciosa tymosur restaurimet proshutë (á 350 g)
Sallatë sallatë pica Lakër 1 port (á 70 g)
2 gota sode m acid karbonik (á 104 g)
Dita Ushtrimi 1
Sleep: 9 orë
Ulur në heshtje: 3 orë
Punës i ulur: 4 orë
Cook, hani: 2 orë
Lahen / salcë: 2 orë
Ecni: 2 orë
Futboll Trajnimi: 2 orë
Totali orë = mesatare 24 herë vlera PAL PAL vlera 54.1 për ditën = 2.25
Energji kërkohet = 2.25 x 1417 (BMR) = 3188 kcal

Këto ushqime PËRFSHIHET NË DITËN JO 2
Mëngjes
1 st Gruri Sweet (á 45 g)
1 fetë proshutë e tymosur mish derri yndyrë 3% (á 15 g)
2 gota yndyrë skremuar 1.5% pasurimit (A 200 g)
Drekë
1 st pasticerie, çokollatë (á 40 g)
1 st Line (á 105 g)
1 st Nectarine (á 115 g)
Darkë
1 patate port (A 150 g)
1 port pule mish (á 100 g)
4 gota ujë çezme (A 200 g)
Rostiçeri
1 gotë ujë çezme (á 200 g)
0.5 mish pule port (á 100 g)
Dita Ushtrimi 2
Sleep: 8 orë
Ulur në heshtje: 3 orë
Punës i ulur: 4 orë
Cook, hani: 3 orë
Lahen / veshje: 3 orë
Ecni: 2 orë
Futboll Trajnimi: 1 orë
Totali orë = 24 herë PAL-vlera = vlera mesatare 47.7 PAL për ditën e = 1,98
Energji kërkohet = 1.98 x 1417 (BMR) = 2.806 kcal

Këto ushqime PËRFSHIHET NË DITËN JO 3
Mëngjes
2 Sweet Gruri (á 45 g)
4 feta Hard djathë yndyrë 31% (një 10 g)
2 gota yndyrë skremuar 1.5% pasurimit (A 200 g)
Nuk ka drekë
Darkë
7 copë meatballs skuqur e bërë vetë (á 9 g)
1 port makarona spageti makarona të zier kripë m (á 225 g)
1 tbsp domate ketchup (á 18 g)
2 gota yndyrë skremuar 1.5% pasurimit (A 200 g)
Rostiçeri
2 nektarinat (á 115 g)
Dita Ushtrimi 3
Sleep: 8 orë
Ulur në heshtje: 2 orë
Punës i ulur: 4 orë
Cook, hani: 3 orë
Lahen / veshje: 3 orë
Ecni: 2 orë
Vrapim: 1 orë
Futboll Trajnimi: 1 orë
Totali orë = mesatare 24 herë vlera PAL PAL vlera 53.7 për ditën = 2.23
Energji kërkohet = 2.23 x 1417 (BMR) = 3160 kcal

Mendimi?

Tani mendoj për këtë, se si dietë e mi duket si, ajo që unë do të ketë nevojë për të ndryshuar, në qoftë se unë duhet të hani shumë fibra ose ndoshta të ushtruar më shumë. Një duhet vazhdimisht të mendoni se çka të bëjë me veten e tyre sa më shumë që të munden në vetvete. Ajo do të formojë një ekuilibër të energjisë. Në një ditë unë kam marrë në tim 2 952,5 kcal dhe bërë jashtë me 3188 kcal. Në ditën e dytë unë kam marrë në mua 986,4 kcal dhe energjisë kërkesë është 2806 kcal. Dhe në ditën e tretë, unë kam marrë në mua 1 364.5 kcal dhe energjia ime është në 3160 kalorive. Dikush mund të shohim qartë se kam nevojë për të marrë veten në kalori më shumë.
Nëse ju ha rreth 3000 kalori në ditë kështu që ju duhet të përpiqen për të shpërndarë kalorive në mënyrë të barabartë në mes të ngrënies. Ajo përafërsisht do të jetë njeriu që gëlltit 25% (750 kcal) në mëngjes, 5% (150 kcal) në një lloj rostiçeri, 30% (900 kcal) në drekë, 30% (900 kcal) në mesditë dhe të përfundojë me një darkë me 10% (300 kcal).
Të gjitha ushqyesve duhet gjithashtu të përfshihet në ditë, 55% karbohidrate, proteina 15%, yndyrë 30%, si dhe minerale, vitamina, të lëngshme dhe antioksidantë. Në një ditë unë kam pasur në 54% karbohidratet të mia, 15% proteina dhe 31% yndyrë e cila është shumë edhe me idealin. Në ditën e dytë, unë kam marrë në 50% karbohidratet të mia, 27% proteina dhe 24% yndyrë. Ju do të vini re se një shumë e proteinave ngrënë atë ditë dhe më pak karbohidratet dhe yndyra. Në ditën e tretë, unë kam pasur në 46% karbohidratet të mia, 22% proteina dhe 31% yndyrë. Kur kam shtuar deri të gjitha ditët, kjo ishte një total prej 50% karbohidrate, 21% proteina dhe 30% yndyrë. E cila tregon se unë kam ngrënë mjaft e në mënyrë të barabartë me ideale.
Në një ditë, unë të marrë veten në shumë nga pothuajse çdo gjë. Unë duhet të shkurtuar në mish, djathë dhe produkte të tjera të qumështit që janë të larta në proteina dhe yndyra të ngopura. Ushqimi vetëm bukë të bardhë është gjithashtu i kotë dhe përmban pothuajse vetëm sheqer dhe miell. Unë mendoj se unë do të hani bukë më shumë wholegrain, fruta dhe perime, drithëra ose qull për të marrë më shumë fibra siç është zhdukur. Diçka pozitive është se unë e ha shumë karbohidratet të shëndetshme.
Në ditën e dytë, unë e ha në krahasim me mënyrën ditë shumë pak. Sidomos për shkak se unë stërvitje dhe të shpenzojnë një shumë të kalorive kështu që unë nuk do të ndjehen mirë për të ngrënë si kjo pak. Përmbajtja e proteinave është gjithsesi pothuajse e përsosur. Por unë duhet të merrni në mua të gjitha ushqyesve të ndryshme për shëndet të mirë. Yndyrë nuk ishte e mjaftueshme. As nuk ishte atje karbohidratet. Për të plotësuar të gjitha dyqanet e mia të energjisë kështu që unë kam për të ngrënë më shumë carbs, si në një ditë kështu që unë duhet të përqëndrohet më shumë në të lashtave rrënjë, perime, breads dhe drithërat për të marrë mua në karbohidratet të mjaftueshme. E njëjta gjë ndodh me fibra.
Në ditën e tretë, unë gjithashtu kanë më shumë energji se sa marrja e kalorive. Unë mendoj se unë kam për të zgjedhur më shumë produkte të grupeve që përmbajnë qumësht, djathë, mish, peshk dhe yndyrë të thjeshtë. Nëse unë jam duke shkuar për të trajnuar këtë shumë kështu që unë duhet të vërtetë të fillojë të hahet më shumë. Të gjitha ushqyesve dhe vitaminat duhet të përfshihen. Sa ju duhet të hani varet nga gjinia, mosha, se sa ju të lëvizin më, etj kur unë të lëvizin për mua këtë shumë të nevojshme kalori më shumë se ajo që unë tashmë e ha.
Nëse shihni se sa shumë fluide kam në mua gjatë ditës kështu që nuk është aq shumë. Një duhet të pini 2-3 litra në ditë dhe edhe më shumë në qoftë se ju të luajnë sportive. Në gram karbohidrate lidh 3 ounces e ujit. Unë pi rreth 2 litra në ditë, pa llogaritur të lëngshme në ushqim, edhe pse unë luajnë sportive. Pra, kjo është diçka që duhet të ndryshohet, nëse duam të ndjehen mirë.
Unë shoh në regjistrimin tim i ushqimit gjatë atyre tri ditëve që kam ngrënë shumë i pabarabartë. Unë kam ngrënë shumë në një ditë, jashtëzakonisht të ulët në ditën e dytë dhe mjaft të moderuar në ditën e tretë edhe pse unë prek mbi mua për sa më shumë çdo ditë. Kjo do të thotë unë nuk kanë një dietë të qëndrueshme. Ajo që unë do të duhet të bëni të jetë në ekuilibër të energjisë dhe për të marrë një shumë edhe dietë është për të ngrënë të gjitha rastet në ditë, të planifikuar më shumë kur dhe çfarë për të ngrënë dhe jo gjithmonë të hani atë që unë jam i uritur për më shumë, por ajo që është e mirë dhe dobishme. Fakti që unë jam marrë më pak se unë e nuk është e mirë në të gjitha dhe kjo ndikon në shëndetin e shumë e shumë kur kam luajtur sportive. Nëse unë nuk kam ushqyesve të mjaftueshme në trupin tuaj kur të merren me sport, do të rrëzoj muskujt. Unë mendoj se jam një konsumatorëve të lartë të energjisë ndonjëherë, por zakonisht normale. Pesha ime është e njëjtë gjatë gjithë kohës dhe unë të përpiqet për të ngrënë dhe të punojnë jashtë në moderim. Nëse unë do të marrë në më shumë ushqim se çfarë kam bërë me të kështu që unë do të fituar peshë që është arsyeja pse ajo duhet të jetë në një, si edhe të jetë e mundur. Që të gjithë duhet të bëjnë këtë jo të gjithë në shoqëri të bëhet e trashë.
Indeksi i glycemic është dhënë për ushqime të bazuar në sa shpejt ushqimi është i thyer në traktin e tretjes. Nëse ju hani shumë bukë të bardhë si bëj unë, unë të marrë një të miratuara nga qeveria më të lartë prej 100 dhe në qoftë se unë e ha p.sh. thekon grurë të para në mënyrë që ata janë në rreth 37. Si pasojë, më e shkurtër që duhet për ushqim për të lëvizur nëpër zorrët dhe më të shpejtë të sheqerit në gjak është i ngritur, më i lartë kurbë të miratuara nga qeveria. Një duhet pra të ketë një të miratuara nga qeveria kurbë të butë dhe tepër të ulët. Kur unë ha ushqim të bardhë dhe confections e mi kështu shkon kurbë të lartë dhe unë do të rifreskohen dhe më i shpejtë më të lodhur se unë kam qenë më parë.

based on 1 rating Sport Ese, 1.5 nga 5 në bazë të 1 vlerësim
Rate Sport Ese


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Sport Ese ose në asnjë mënyrë në lidhje me Sport Ese.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Duke komentuar Sport Ese

« | »