.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Industrializmit

1. Shpjegoni se si tregtia trekëndësh, rritja e popullsisë dhe zhvillimi i bujqësisë ka kontribuar në revolucionin industrial. Çfarë kushtesh ka ekzistuar në Suedi për një revolucion industrial do të bëhet?

Britania mendonin se kishin shumë pak lëndëve të para dhe shumë pak pushtet.
Ata shkuan nëpër vende të ndryshme dhe kolonive të krijuara. Tregtia e saj filloi të ngadalësohet. Populli amerikan ishin shumë të dobët ndaj sëmundjeve evropiane dhe punën e madhe, kështu që ata zbritën në bregun lindor të Afrikës. Nga aty ata shkuan nga skllevërit si ata tregtohen me Shtetet e Bashkuara (në New York) me. Në këmbim, ata morën sheqer, pambuk, duhan, etj tregtisë në fund shkoi me të vërtetë mirë dhe bëri disa tregtarët shumë të pasur.
Ata mori më shumë pushtet, popullsia është në rritje si sëmundje zvogëlohet për shkak. Përmirësimi i mjekësisë dhe se në qoftë se shoqëria bëhet më e pasur se këshillë dhe forcë me më shumë fëmijë.
Tregtarët pasura u rrit industrisë në Mbretërinë e Bashkuar. E tëra filloi me industrinë e tekstilit e duhur. Se ka pasur tashmë një bazë për industrinë.
Tregtisë trekëndësh ishte për të fituar më shumë para, të marrë mallrat në shtëpi dhe të pushtuar pjesë të tjera të botës.

Kushtet e Suedisë për një revolucion industrial do të bëhet i pyjet e mëdha të vendit dhe minierave e saj të hekurt.

2. Në ç'lloj industrie filloi të revolucionit industrial në Angli, dhe pse?

Revolucioni Industrial filloi në tekstile. Ajo ishte gratë që dergjej dhe wove dhe pe gjithë ditën dhe kjo mund të ndërtuar në. Rrobat ishin të ngjitura nga byskräddaren, por që nga 1700 ai u bë një ndryshim prirje.
Tregtarët pasur mblodhën gratë që dergjeshin në shtëpitë e një fabrike. Që nga ajo kishte shkuar tani një hap përpara në zhvillimin ishin të detyruar tani për të ndërtuar të reja, makina të mira.
Dy makina të rëndësishme që janë ndërtuar ishin "Spinning Jenny" dhe "Revole fluturues" i cili ishte një makinë thurje

3. Jepni shembuj të shpikjeve të ndryshme teknike dhe se si ajo lehtësuar industrializimit.

Tjerrje Jenny
Spinning Jenny ishte një makinë tjerrje që mund të tjerr deri në 20 temat njëjtën kohë. Ajo u shpik nga James Hargreaves, i cili kishte një vajzë me emrin Jenny. Makinë ishte aq e lehtë për t'u përdorur se bosh. vajza e tij mund të përdorin atë dhe për këtë arsye mori emrin e tij "Spinning Jenny".
Kjo makinë e bëri më të lehtë për fabrikat për të mbajtur me çdo gjë, sepse shitjet shkuan aq mirë.

Revole fluturues
Tani që makina e shpejtë tjerrje ishin shpikur, ajo u bë aq shumë tela në bollëk në mënyrë që ata kishin për të shpikë një makinë më të mirë endje. Prifti Edmund Cartwright pastaj arriti në 1780 për të ndërtuar një tezgjah mekanik që është mundësuar nga një rrotë hidraulike.

Motori me avull
Motori me avull u shpik kur pompë avull u riparua. Një vizatim u dërgua deri në Universitetin e Glasgout, ku James Watt, i cili ishte një gjeni teknik, rindërtuar pompë në një makinë efikase. Hoqi një shufër lidh dhe i dha asaj një lëvizje rrotulluese.
Kjo makinë ishte një sukses. Ajo nuk mund vetëm të pompuar nga një shumë ujë nga p.sh. Minierat, por edhe të veprojë makina të tjera. Kjo e bëri atë edhe më të lehtë dhe më të shpejtë.
Tjerrje dhe thurje makina më parë ka qenë drejtuar nga rrotë hidraulike, por tani i shtyrë nga motorët me avull që lejohet fabrikat nuk duhet të jetë në një ujëvarë.

Bessemer
Kur të prodhuar çeliku, ul përmbajtjen e karbonit të hekurit. Kjo ishte shumë e shtrenjtë dhe e vështirë për të bërë deri shpikës Anglisht Henry Bessemer mori idenë e tij.
Para se ata nuk morën fëlliqur dhe karbonit në çelik, kështu që ata kishin një çeliku të lehtë break-shkruar dhe dobët që shkoi transmeton dritën, por tani ai e kuptoi se ata mund goditje ajrore në një enë me hekur, kur oksigjeni në ajër djegur qymyr dhe ajo mori çeliku fortë.
Që nga viti 1858 ka pasur një shpikës suedez i cili zhvilloi atë dhe arriti në hedh çeliku.

Llambë të lehta
Llambë të lehta ishte një zbulim i madh që arriti në të gjithë botën. Ajo ishte Thomas Alva Edison i cili shpiku atë në vitin 1879 .. Kjo ka bërë përdorimin e madh të të gjitha fabrikat, në mënyrë që ata të mund të punojnë mbrëmje dhe netë. Kjo nuk ishte aq i rrezikshëm për njerëzit në shtëpitë sepse nuk ishte shumë e kabinës zjarreve jashtë qirinj dhe llambat me gaz. Siguria është rritur në këtë mënyrë.

4. industria e çelikut ishte jetike për industrializim, përshkruani zhvillimin e tij nga vitet 1700 deri në 1900.

Industria e çelikut ishte motori i revolucionit industrial.
Prodhimi i çelikut ishte një problem i vështirë për shumat e kërkuara të mëdha të qymyrit. Dhe tashmë në vitet 1700, shumë vende evropiane rraskapitur pyjet e tyre. Atëherë ata mund vetëm të bëjë sasi të çelikut të vogla edhe pse ka pasur një shumë të mineralit të hekurit. Dhe pothuajse të gjitha makinat që janë ndërtuar në vitet 1700 janë ndërtuar nga druri. Vetëm pikat më të rrezikuara, ku metali, për shkak të. Kjo.
Edhe gjurmët hekurudhor bërë nga trarëve prej druri, e veshur me të lartë fletë metalike.

Për shkak se nuk ishte aq pak qymyr, që ata kishin nevojë për të bërë të çelikut ishte shumë e shtrenjtë. Sepse është kur ulur përmbajtjen e karbonit e hekurit për të marrë çeliku.
Por pastaj erdhi shpikës Henry Bessemer se në qoftë se ju shpërtheu ajrit në një enë prej hekuri i shkrirë në mënyrë digjen qymyr nga oksigjenit në ajër. Kjo ide ishte shumë e mirë, por ajo nuk ka punë në realitet. Por pastaj bëri tregtar GF Göransson të jetë e mundur. Në vitin 1858, ai arriti në hedh çeliku.

Inxhinierët dhe arkitektët zbuluar se tani shpejt mundësitë e çelikut, duke përfshirë përqendruar në hekurudhat dhe urat. Shumë prej ndërtesave më të mëdha në fund të 1800s dhe fillim të viteve 1900 është pothuajse vetëm nga çeliku. Kulla Eifel në Paris dhe Ura Porta e Artë në San Francisko janë disa prej këtyre ndërtesave.
Tani industria e çelikut, të mëdha dhe ka pasur shumë prej çeliku

5. Shpjegoni pse ne e quajmë të viteve 1800 të shekullit të hekurudhave.

Vitet 1800 u quajt "Shekulli i Hekurudhave". Në atë kohë u ndërtua domethënë hekurudhë shumë në botë.

Në tetor 1829, ajo ishte një garë e rëndësishme në Liverpool. Në konkurrencën, ata do të emërojë një lokomotivë që do të përdoret në hekurudhën në mes Liverpool dhe Manchester. Kishte pesë lokomotiva që morën pjesë, dhe në mesin e tyre ka pasur Stephenson në lokomotivë "The Rocket". Ajo shkoi shumë bar për Stephenson. Një lokomotivë u larë për doli se ajo ishte një kalë brenda, një tjetër shpërtheu në ditën e dytë, edhe pse ditën e parë ishte numër një. Tani nuk ishte një shans i madh për Stephenson se ai do të fitojë me lokomotivë e tij, dhe kjo ishte pikërisht ajo që ai bëri. Ai e mori fitoren.
Ishte kjo që çoi në "shekullin e Hekurudhave". Tani ishte Stephenson dyja ndërtuar lokomotiva dhe hekurudhat.

Ndërmjet 1830 dhe 1850 e ndërtuar në vitin 1400 hekurudhë mil në Shtetet e Bashkuara. Në vitin 1869 u hap vijën hekurudhore në mes të Atlantikut dhe Paqësorit.
Në Rusi ndërtuar mil rënë dakord në vitin 2000 në mes të viteve 1850 deri 1880, por më e rëndësishme ishte hekurudhor 900-Mil-gjatë Trans-Siberian.

Në vitet 1845-1913 u ndërtua një total prej 100 hekurudhës 000 mil në botë.

6. Çfarë problemesh janë sjellë industrializimit me vete?

Popullsia u rrit kur paratë erdhi nga tregtia trekëndësh. Kur fabrika janë ndërtuar dhe janë punësuar bë kushtet e punës shumë të keqe. Ajo ishte pista në fabrikat, nuk kishte mbrojtje për makinat e mëdha dhe pastaj u bë e rrezikshme për jetë në ta.
Njerëzit u qëlluan këtu dhe atje për asnjë arsye, dhe sepse nuk kishte bashkim për të shkuar dhe të ankohen në në atë kohë, ishte gjithashtu një problem. Nuk kishte asnjë ventilim në fabrikat, punëtorët frymë e ajrit të keq dhe mori mushkëritë pista guri që bëri disa vdiqën para kohe.
Emisionet bimët ishin toksike dhe të papastër. Ata nuk shkojnë nëpër disa filtra, por direkt jashtë në ajër të pastër që nuk ishte aq e shëndetshme për kohë të gjatë.
Industrializimi pastaj u tërhoq me shumë disavantazheve, por këto janë përmirësuar dukshëm në shoqërinë tonë, ku ne jetojmë sot. Ata nuk kishin njohuri atëherë që kemi tani.

7. Cilët sektorë të industrializuara për herë të parë në Suedi dhe pse?

Suedia ishte lider në industrinë e hekurit. Ne ishim pothuajse i vetmi vend që kishte riklige me hekur. Suedia u bë lider evropian në eksportin e hekurit. Angli bleu 80% të hekurit të saj nga Suedia dhe rafinuar atë deri në çelikut.
Në gjysmën e dytë të viteve 1800 ka qenë më i madh hekurudhor në Shtetet e Bashkuara. Gruri nga stepat arritur tani strehon në bregun lindor dhe ku presim anijet e mëdha që do të kalojë atë të Evropës. Ajo tani ishte kriza për grurin amerikane ishte më e mirë dhe më e lirë.

Fermerët në vendet nordike filloi të investojë në blegtorisë në vend të kultivimit të grurit.
Racave të reja të bagëtive ishin futur që i dha më shumë qumësht dhe për këtë arsye duhej milked më shpesh.
Bujqësia është një sektor që u zhvillua në Suedi.
Që nga Suedia ka shumë të madhe pyll ishte edhe kjo është një industri që ishte e madhe. Ata shitën qymyr në shumicën e vendeve, sepse ajo ishte aq i mirë në lidhje me të. Ne u bë shitësit të mëdha në këtë dhe ajo shkoi mirë. Kjo na bëri të themi të mira në industrinë e çelikut shumë.

Industria Sharra ishte gjithashtu i madh në Suedi për shkak. e të gjitha pyjeve. Ky kusht punë për shumë njerëz.

8. Jepni një shembull të një shpikës i famshëm suedez dhe atë që ai e shpikur.

Thomas Alva Edison
Thomas Alva Edison ishte një shpikës i shumë i suksesshëm i cili shpiku
mbi 1000 gjëra të ndryshme, duke përfshirë edhe llambë, telegrafi, gramafon dhe shumë gjëra të tjera.
Sipas vetë Thomait, ai mendonte të bëhej një gjeni kërkohet 1% frymëzim dhe 99% djersë. Ai gjithmonë u ul në laboratorin e tij dhe se ishte vendi ku ai ishte i lumtur.
Thomas vazhdoi, edhe pse ai fitoi një shumë të holla në të gjitha shpikjet ofr kjo nuk ishte se ata që ishin gjëja më e rëndësishme, por kjo ishte fun.

Rritje deri
Thomas ka lindur në Milano, Ohio më 11 shkurt, 1847. Kur ishte shtatë, familja u vendos në Port Huron në Michigan. Ai filloi shkollën atje, por kjo nuk ishte e gjatë para se mësuesit kishin pasur mjaft prej tij, sepse ai e pyeti aq shumë për çdo gjë. Nëna e tij, Nancy kishte për të marrë përsipër mësimdhënies, dhe ajo nuk ka marrë kohë për të saj, edhe para se ajo nuk e ka ndjekur. Ai shkoi nëpër çdo eksperiment në librin e kimisë për të gjetur qëllimisht faj se mësuesi kishte thënë.
Në moshën 12 shkolla u bë më pak i rëndësishëm, dhe ai filloi të punojë në tren që shkoi në mes Port Huron dhe Detroit. Në një prej vagonëve, ai presion njoftime përmbajtjes gazeta, lajme dhe tren herë e veta etj Ai shkoi nëpër shitja e gazetave, por edhe ëmbëlsirat dhe ushqim për udhëtarët.
Megjithatë, ai filloi të marrë një interes në telegrafi dhe në moshën 15 ai u bë kreu i një zyrë të vogël telegrafi.
Në 21 vjet, ai erdhi nëpër Faraday Exprimentel KËRKIMEVE në Energjinë Elektrike. Kur ai e lexoi këtë libër, ai u frymëzua për eksperimente të rënda dhe sistematike në fushën e energjisë elektrike.

Familje
Thomas pati një fëmijëri të sigurt në Michigan me familjen e tij. Vetë ai kishte gjashtë fëmijë, por me dy bashkëshortet e ndryshme. Thomas u martua kur ai ishte 24 vjet së bashku me të, një grua me emrin Mary Stilwell i cili ishte vetëm 16 vjeç. Thomas Edison dhe Mary Stilwell mori fëmijët Marion, Thomas jr. dhe William së bashku. Por kjo marrëdhënie përfundoi në vitin 1884, kur Maria vdiq nga tifoja. Dy vjet më pas ai u martua Mina Miller, me të cilën pati fëmijë Charles Theodore dhe Madeleline.

Shpikjet
Shpikja Thomai ishte më i kënaqur me të ishte gramafon. Ajo u shpik në vitin 1877 dhe ishte një shenjë paralajmëruese për gramafonit ditë. Kjo ishte hera e parë që ata ishin në gjendje për të regjistruar një zë njerëzor dhe pastaj të luajë atë. Njerëzit ishin shumë të habitur dhe kurioz kur ajo dëgjoi për këtë. Por ata ishin të dyshimtë, sepse "ata nuk do të mund të regjistroni një zë njerëzor." Edison pastaj shitur patentën për një të quajtur Berliner gjerman, i cili ka punuar në idenë dhe eventualisht shpikur gramafon.

Por llambë drita ishte shpikje si ndikim të lartë në mjedis. Kur Edison ka lindur, nuk kishte një llambë të vetëm dritë, por kur ai vdiq, kishte në të gjithë botën.
Problemi më i vështirë nuk ishte për të prodhuar llambë vetë pa gjetur një fije që shndriste kohë të mjaftueshme. Ai bleu dhe testuar mbi 1000 temat të ndryshme, një në një kohë. Ai dhe ndihmësit e tij kanë punuar disa ditë në një rresht, i nxitur nga dëshira për të gjetur atë fije të veçantë që nuk do të djegur off, por të përballojë nxehtësinë për kohë të gjatë.
Edison kishte premtuar në një gazetë se ajo ishte vetëm një çështje kohe para se ai do të shpikë llambën mundësuar nga energjisë elektrike dhe jo gaz. Në natën, 21 tetor, 1879 ai testuar një olokaust karbonit-fije e hollë në llambë. Ajo shkëlqeu kohë të gjatë, të gjatë, dhe pas 45 orësh ajo doli. Tani llambë dritë e trilluar! Kujdestari Upton bëri një llambë e re me filamente të karbonit dhe ia dha një djalë engjëllit që ka punuar në laboratorin e Edison në Menlo Park. Ai do të marrë atë lart për Edison. Por për shkak se ai ishte aq nervoz ai ka rënë llambë në hapin e fundit dhe drita shkoi në copa. Ai u bë shumë i dëshpëruar, por Edison ai ngushëllohet.
Ai nuk ishte i kënaqur me këshillat Mëllenjave 'u përpjekur për të gjetur një fije edhe më të mirë që mund të ndizet edhe më tej. Pas një kohe ai testuar një rrip të bambu nga një tifoz japoneze. Edison demonstruar llambë flaktë me varje 50 copë dritat jashtë laborator. Njerëzit ishin plot pritje, dhe fabrikat ishin të shtypura gazetat. Problemi i vetëm ishte për të marrë ato në dritë, pa pasur një gjenerator në çdo dhomë.
Autoriteti Elektrike ka qenë zgjidhja e problemit.

Më 18 tetor 1931 Thomas Alva Edison vdiq në West Orange, New Jersey

based on 6 ratings Industrializimit, 2.0 out of 5 bazë të 6 ratings
Shkalla e industrializmit


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim është schoolwork që kanë të bëjnë industrializimit apo në asnjë mënyrë në lidhje me industrializimit.

Koment industrializmit

|