.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Investitor

SYSELSÄTTNING:

Investitor AB është mbajtja më e madhe e Suedisë, e cila do të thotë se syslar për të vendosur kapitalin e tyre në kompani të tjera. Investitori ka aksione të, ndër të tjera, Astra, Skania, stimulues, i madh, SKF MF


HISTORIA:

Investitor i formuar në vitin 1916 nga Stockholms Enskilda Banka. Arsyeja kryesore është legjislacioni i planifikuar për të kufizuar aftësinë e bankave për të vetë aksione në kompani.
Bordi përfshin Oto Printzsköld, Marcus Wallenberg Sr dhe Joseph Nachmanson dhe deputetë zgjidhen Jacob Wallenberg dhe Erland Berglöf.
Shumë prej kompanive të përfshira në portofolin investitori sot është përfshirë nga vitin e parë të operacionit. SKF, Atlas Copco ish Atlas Diesel, të mëdha dhe Scania (kur Scania-Vabis) janë disa shembuj.
Investitor IPO:
1919 vuri në dukje aksionet investitor për herë të parë në një listë të Stokholmit Bursës së. Në gjysmën e dytë, tregtia gjallë, dhe sigurisht është shquar për 715 kr në fund të vitit.
Investitori merr CEO i ri, 70-:
Claes Dahlbäck punësuar në Investitori në vitin 1973. Ai është administrata sapoemëruar dhe ka qenë një analist kapital në firmë bankar Öhman një kohë të shkurtër.
Claes Dahlbäck është emëruar CEO në vitin 1978, vetëm 30 vjeç. Ndërkohë, Marcus Wallenberg, Kryetari dhe Peter Wallenberg Zëvendës Kryetar.
Curt NICOLIN është anëtar i Bordit për dy vjet dhe tani përzgjedhur edhe Werthén e Tij dhe e qëndrueshme e tij në bord. Përveç kësaj, CLAS Dahlbäck ende president, pas 20 vjetësh në detyrë.
80s:
Bashkëpunimi me Brown Boveri zviceran është themeluar në vitet gjashtëdhjetë. 1987 krijoi ASEA Brown Boveri përmes bashkimit të kompanive, një marrëveshje e iniciuar nga Curt NICOLIN.
Percy Barnevik është CEO dhe Curt NICOLIN dhe Peter Wallenberg në Bordin.
Novare Kapital është një kompani e kapitaleve formuar nga Investitor AB së bashku me SE-BANKEN.
Kapitali në dispozicion është 100 milionë euro dhe kompania është e fokusuar në investimet e pakicave në teknologji të bazuara kompanitë suedeze me një potencial të qartë për zhvillimin.

Shkalla Investitor


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Investitori apo në asnjë mënyrë në lidhje me Investitor.

Koment Investitor

« | »