.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Isaac Newton

Isaac Newton ka lindur në 1643 dhe ishte një matematikan anglisht, fizikan dhe astronom. Në 1669 ai filloi punën si profesor i matematikës në qytetin angleze e Kembrixhit. Një vit më vonë ai u bë kreu i nenexhik angleze. Më vonë në jetën e tij ai ishte një anëtar i Parlamentit 1689-1690.
Ai filloi duke studiuar paraardhësit e tyre që bëra shpikje të rëndësishme në matematikë, fizikë dhe kështu me radhë. Disa prej tyre janë Dekarti, Galileo dhe Kepler. Isaac Newton ishte dhe është ende sot një nga matematikanët më të mëdhenj dhe shkencëtarë.
Përveç shkencë Njutonit ndoshta ne kishim nuk e kishte vizituar e hënën dhe bëri fluturimin e hapësirë ​​të dytë nga tani, sepse ishte ai që zbuloi përse hëna dhe planetet e tjera lëvizin në shtigjet e caktuara, zbulim ai e bëri 1686
Ai gjithashtu ndërtoi teleskopët e tyre, duke përfshirë një teleskop që reflekton në 1671, dhe me ndihmën e teleskopit, ai mund të bënte shumë llogaritje dhe krijojnë teori rreth Hënës.

based on 9 ratings Isaac Newton, 1,8 nga 5 në bazë të 9 ratings
Rate Isaac Newton


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Isak Njutonit ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Isak Njutonit.

Koment Isaac Newton

« | »