.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Isaac Newton

Isak Njutoni lindi në Woolsthope pasurive pranë Grantham në Angli 4 Jan 1643. Kur ai u lind ai ishte shumë i vogël. Fëmijërinë e tij nuk ishte veçanërisht i mirë. Isaku u rrit në një fermë të vogël. Babai i Isakut u emërua gjithashtu Isaku, ai vdiq tre muaj pas Isaku u lind. Nëna e Isakut, Hannah Njutoni u martua me një prift pasur Barnaba Smith kur Isaku ishte tre vjeç. Vitin e ardhshëm nëna e Isakut u zhvendos në një tjetër prift fshatit. Por Isaku qëndroi dhe u kujdesua për gjyshen e saj. Nëna e Isakut erdhën mbrapa, kur Isaku ishte 10 vjeç. Ajo ishte e ve me tre fëmijët e tjerë të priftit. Njutoni shkoi shkollën fillore në lagjen e tij në shtëpi. Ishte pastaj se Isaku, ai mësoi të lexojnë, shkruajnë dhe numërimin. Në vend të punës pas përfundimit shkollë Isaku vazhduar të ecin në Grammar School mbretit Edward VI në Gantham. Gjatë semestra jetuar Isakun e një farmacisti. Si një fëmijë, Isaku ka punuar shumë orë për të ndërtuar makina të vogla dhe modele. Ai i shpëtoi të holla dhe bleu materialeve të ndërtimit dhe mjete të tilla si saws, hammers, chisels dhe druri. Në era farmacisti e ndërtuar Isakut ujë nga gjumi i tij. Me kimikate në kabinetin farmacisti, ai eksperimentoi. Isaku nuk ishte në ikje, ai ishte i trembur dhe në pension. Ai nuk pëlqen të luajnë sportive, por lexoj libra dhe modele ndërtuar në vend. Kur ai ishte 16 vjeç, ai u thirr përsëri në Woolsthope për të punuar. Ai nuk ishte një bujk i mirë, por ai lexoi libra ose eksperimentuar në vend të punës. Nëntë muaj më vonë, Isaku u kthye në shkollë në Gratnham. Atëherë ajo ishte drejtoreshë e shkollës, Henry pash që u kujdes dhe mësoi Isakun. Të gjithë mësuesit ishin të përgatitur Isakun për universitetin. Në qershor 1661, kur ai ishte 18 vjet Isaku plak u kthye në Trinity College, që i përkiste në Universitetin e Kembrixhit. Viti i parë në Trinity College ai u mësoi nga studenti në çdo kohë. Ai ishte një nga ata studentë të pasur nga running errands, shërbejnë ushqim, polish çizmet tuaja dhe zbrazin enët dhome. Profesori i matematikës Isaac Barrow inkurajuar studimet Njutonit 's. Vitin e ardhshëm mori Isak Njutoni u diplomua dhe u bë Bachelor. Isaku ishte një trim të mirë në matematikë. Ai ishte së shpejti më shumë se mësuesit e tyre. Ai u bë i interesuar në gjeometri dhe algjebër. Që ai ishte një beqar i Isakut kishin të drejtën për të shkuar katër vjet në Trinity College. Ai pastaj ka punuar me studimet dhe hulumtimet e tyre.

Që nga ajo ishte plaga e mbyllur University 1665-1667. 70,000 njerëz kanë vdekur vetëm në Londër e murtajës. Gjatë kësaj kohe, për Isakun në shtëpi në Woolsthope dy vjet dhe ka punuar në zbulimet e tyre të ardhshëm. Në moshën 26 u bë Isaac Newton Profesor i matematikës dhe përfaqësuar Universitetin në Parlament.

Shkencëtari Isaac Newton ishte i punësuar nga nenexhik 1696. 1700 ai u bë kreu i Mint. Ai gjithashtu u bë president i Shoqërisë Mbretërore Shoqatës shkencore. Njutoni ishte knighted edhe nga mbretëreshës Anne në 1705. Isak Njutoni ka vdekur 31 Mar 1727. Një sukses Isaku bëri më herët ishte zhvillimi i biomialserier. Kur universiteti u mbyll Isaku u bë i interesuar në dritë dhe optikë. Në shtëpinë e tij të fëmijërisë në Woolsthorpe bëri Isakun disa eksperimente të thjeshta. Duke përfshirë një rreze të ngushtë të dritës për të goditur një prizëm. Drita është e vendosur apo prishur kur ajo kaloi përmes prizmit. Kur dritë e ndriçoi nga ana tjetër ishte e gjerë dhe të ndarë në një spektër. Ngjyrat e ylberit. Por kishte disa njerëz që në pyetje atë. Isaku bërë një eksperiment të rëndësishëm për shkak se ajo ishte e vështirë për të tjerët për të përsëritur eksperimentin, kishte shumë nga ata që kritikuan konkluzionet Njutonit 's. Isaac ka zhvilluar gjithashtu një metodë matematikore që ai e quajti fluxionsmetoden. Sot ne e quajmë atë inifinitesimalkalkyl. Njutoni shpiku një teleskop me pasqyra të vogla në të cilat ishte shumë më efikas sesa teleskopë që ekzistonin më parë. Newton gjithashtu erdhi në tokë ishte një tërheq. Si ne tani e quajmë gravitetit është thënë se ai ishte i ulur nën një pemë molle në Woolsthorpe. Kur një mollë ra në tokë dhe Newton gjithmonë wondered pse mollë ra nga pema mollë. Ai lexoi libra nga filozofët si francez Rene Descartes, e anglisht Henry më shumë dhe Thomas Hobbes. Isaku studiuar astronom gjerman Johannes Kepler për punën e tij në të lehta, teleskop dhe lëvizjet e trupave qiellor. Ai gjithashtu studioi teori shkencëtari italian Galileo Galilei në matematikë dhe astronomi e cila bëri një revolucion në shkencë. Një person tjetër Njutoni u frymëzua nga ishte shkencëtari anglez Robert Boyle. Isaac studioi veprat e tij në filozofi, fizikë dhe kimi. Fizikanti anglisht dhe matematikan Robert Hooke dhe astronom holandez dhe filozof natyrore Christiaan Huygens. Këta njerëz në pyetje konkluzionet Njutonit 's në dritë.

Njutoni shkroi një libër të Shoqërisë Mbretërore i dha jashtë. Libri është quajtur Philosophiae NATURALI Principia Mathematica (Parimet matematike e Filozofisë Natyrore). Por zakonisht quhet Principia. Ai gjithashtu shkroi Opticks librin.

based on 18 ratings Isaac Newton, 2.6 nga 5 në bazë të 18 ratings
Shkalla e Isaac Newton


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Isak Njutonit ose që janë në asnjë mënyrë në lidhje me Isak Njutonit.

Koment Isaac Newton

« | »