.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Isaac Newton

Subjekti: Biografitë

Njutoni ka lindur si një fëmijë shumë të pakta dhe nuk besonin përballojnë. Por paraqitjet janë të mashtruar, dhe Njutoni zhvilluar vetenskapsman.Redan fundit si i vogël ai tregoi gjeninë e tij dhe shumë preokupimi me ndërtimin e lodra mekanike.

Ai mësoi shumë mirë latin në Grantham shkollën e ciklit. Pastaj në 1661 ai u dërgua nga nëna e tij në Trinity College, Cambridge. Gjatë trajnimit u plagën, dhe ai kishte për të shkuar në shtëpi. Atje ai qëndroi për katër vjet. Gjatë kësaj periudhe ai zbuloi se drita përbëhet nga një gamë të tërë të gjatesi vale, njehsim diferencial dhe integral, dhe ligjet e gravitetit. Pas këtyre zbulimeve, ai qëndroi si një njeri shumë më të madh shkencës. Kur ai u kthye në kolazh dha dorëheqjen profesor e tij të matematikës dhe Njutonit Ai zëvendëson.

Ai kreu një sërë eksperimentesh të tilla si ai flakëronte një top të masave të ndryshme të matur se sa kohë u desh për atë të ftohtë. Ky eksperiment kishte për qëllim për të deklaruar se sa i vjetër Toka ishte, por rezultatet nuk ishin si premtuese.

Rreth dhjetë vjet më vonë, ai gjeti punë në nenexhik me detyrën e rinovimit të sistemit monedhë. Kjo i dha Newton tashmë të ardhura të sigurta. Por jo sepse kjo nuk ishte e mjaftueshme, pak më vonë ai u bë gjithashtu drejtor i tërë nenexhik.

Në vitin 1727 ai u zgjodh si President i Shoqërisë Mbretërore. Më vonë, ai ishte knighted nga Queen Anne.

Përmbledhje

1642 Sir Isaac Newton lindur.
1661 Newton fillon me studime në Kolegjin Trinity në Kembrixh.
1665-1667 Newton bën përparime të mëdha në fusha të tilla matematikë, optika dhe mekanikë.
1667 Newton bëhen miqtë në Kolegjin e tij.
1669 Newton bërë profesor i matematikës.
1671 Newton ndërton reflektuar teleskop.
1672 Newton bëhet një anëtar i komunitetit shkencor Shoqërisë Mbretërore.
1687 Philosophiae Naturalis Principia Mathematica
(Natyrore Shkenca parimet matematikore) është botuar.
1692 Newton vuan një depresion të rëndë.
1696 Newton do të punësohen në Mint.
1700 Newton është drejtor i Mint.
1703 Newton bëhet kryetar i Shoqërisë Mbretërore.
1704 Optika publikohet.
1705 Newton bëhet fisnikëruar.
1727 Sir Isaac Newton vdes.

based on 2 ratings Isaac Newton 1.8 nga 5 bazuar në 2 vlerësime
Shkalla e Isaac Newton


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Isak Njutonit ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Isak Njutonit.

Koment Isaac Newton

|