. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Jackson Pollock

Subjekti: Biografitë

Në vitin 1912, lindja e një piktori të ri të madh amerikan të cilët më vonë në jetën e tij do të zhvillojë një stil të ri të pikturës në. Emri i tij ishte Jackson Pollock. Në vitin 1940 ai filloi të eksperimentonte me shkrim automatik, dhe në vitin 1947 ai doli me një teknikë të quajtur pikturë action.
Shumë pretendojnë se dy piktor tjetër, Max Ernst dhe Hans Hofmann, ka shpikur pikturë e veprimit, por Pollock ka zhvilluar atë.
Ai mori canvases të mëdha, mbështjellë ato në dysheme dhe pastaj ai le të rrjedhë bojë jashtë, spërkasë atë apo përhap atë me shkopinj, trowels apo thika. Nga ekranin e madh kështu që ai mund pastaj të prerë nga një ose më shumë vepra të artit.
Pikturë Veprimi është i njohur edhe për spontanitetit.
Jackson Pollock ka thënë se për atë pikturë ishte një akt ritual, dhe ndërsa ai pikturuar, ai nuk ishte në dijeni të asaj që ai e bëri.
Një nga më të popullarizuar kali i tij pikturë Wooden Horse druri ose siç quhet në gjuhën suedeze është në Museet Moderna në Stokholm.
Jackson Pollock vdiq në vitin 1956.

based on 1 rating Jackson Pollock, 2.5 nga 5 në bazë të 1 Vlerësim
Vlerësoni Jackson Pollock


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Jackson Pollock ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Jackson Pollock.

Comment on Jackson Pollock

« | »