.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

James Cook

Subjekti: Biografitë

Ai ka lindur në 1728 dhe vdiq në vitin 1779. Ai ishte një eksplorues Anglisht, ngick herët në det, punonjës të Marinës në 1755. Ai kryer studime të suksesshme në astronomi dhe navigacion. Ndërmori tre udhëtime të gjata në mes të 1768 dhe 1779. circumnavigated gjatë udhëtimit të parë të Zelandës së Re, zbuloi ngushticën mes Island Veriut dhe Ishullin e Jugut dhe shkoi në bregun lindor të Australisë, para se të kthehej në Angli. Qëllimi kryesor i vizitës së tij të dytë ishte për të eksploruar rajonin jugor Oqeani Arktik ku kërkoni nga vendi,
por pastaj ai në mënyrë të përsëritur kaluar Rrethi Arktik dhe depërtuar idrivisen të 7110'utan për të arritur në vendin, ai vazhdoi udhetimin kërkimor në Paqësor, Kalidonien Re zbuluar. Gjatë shtëpi udhëtim nëpërmjet KapHorn dhe Kepit u zbulua Gjeorgjia Jugore dhe Sydsandwishöarna. Udhëtimi i tretë kishte për qëllim për të gjetur kalimin veriperëndim të Oqeanit Paqësor, si një bazë dhe objektivat atlantike. Rizbuluar Ishujt Havai, pastaj lundruar përgjatë bregut perëndimor të Amerikës së Veriut dhe përmes Ngushticës së Beringut nga ana
Northeast por u detyrua për shkak të një isbarrier për ta kthyer. Pas kthimit në Hawaii; u vra në një mosmarrëveshje me vendasit. Kaledonia e Re u zbulua nga Cook në 1774. Ishujt Havai u zbuluan në 1778 nga Cook, të quajtur prej tij Sandwishöarna.Han jetonte në Yorkshire.

based on 4 ratings James Cook, 1.5 out of 5 bazë të 4 ratings
Shkalla e James Cook


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë James Cook ose në asnjë mënyrë në lidhje me James Cook.

Koment James Cook