.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

James Madison

James Madison, presidenti ynë i katërt i Shteteve të Bashkuara, ai ishte i njohur
si Ati i Kushtetutës sonë. Madison ka lindur në Westmoreland
County, Virginia në gjashtëmbëdhjetë mars, 1751 Madison ishte i biri i James Madison Plaku dhe Nelly Madison tij. James
ishte më i madh i dymbëdhjetë fëmijë. Madison u vendosën mirë në
VA. Babai i tij ishte një mbjell pasur. Madison kishte tyren
plantacion, Montpelier. James ishte një fëmijë i brishtë dhe i neveritshëm. Ai kishte
shumë tutorët private dhe ai mori pjesë Robertson Shkollën e Donald në Kingston
dhe Mbretëresha Qarkut. Në moshën 18 vjeçare ai hyri në Kolegjin e New Jersey
(Tani Princeton). Madison ka pasur një interes të fortë në politikë dhe u bë
Një anëtar i hershëm i Shoqërisë Vig Amerikane. Ai studioi shumë e vështirë dhe
përfunduar kursin e rregullt në dy vjet. Madison u diplomua në 1771.

Madison ka pasur një interes të thellë në çështjet fetare. Ai kaloi e ardhshme
Gjashtë muaj të mësuarit hebraisht, filozofi dhe subjektet e tjera. Ata të tjera
Subjektet ishin histori dhe ligjin. Një zë i dobët folurit e tij parandalohen
atë nga të bëhet një ministër për karrierën e tij. Menjëherë pas kësaj ai u kthye në
politika.

Në 1774 James Madison hyri në politikë. Ai u zgjodh në Komitetin
e Sigurisë në Orange County, VA. Ky lloj i komitetit me kusht lokale
Qeveria në ditët kur qeveria koloniale britanike, ishte
shkatërruar. Në vitin 1776 ai shërbeu në një komision që e ka hartuar një VA re
Kushtetuta dhe Deklarata e të Drejtave. Kjo ishte Konventa VA.
Ai finlandezët shërbeu në Asamblenë e parë Legjislative VA në vitin 1776 ku u takua
Thomas Jefferson. Ata së shpejti filloi një miqësi të jetës. Nga 1777 deri
Në vitin 1779 ai ishte anëtar i Këshillit të Guvernatorit E cila ishte një këshillues
grup. Ai e mbajti këtë post deri ai u zgjodh në Continental
Kongresi në 1779th dhjetor

Madison ishin zgjedhur në Kongresin Kontinental për një vit tre
afat. Ai e mori vendin e tij në Kongres në mars të vitit 1780. Në ato ditë,
Kongresi nuk kishte fuqi për të rritur taksat, dhe gjeti të vështirë për të paguar
Borxhet kombëtare. Edhe pse ai ishte anëtari më i ri, Madison Rose
shpejt në një pozitë të udhëheqjes, duke punuar pa sukses alongwith
Alexander Hamilton dhe të tjerët, për të forcuar qeverinë qendrore nga
duke i dhënë Kongresi i pushtetit të taksave dhe për të rregulluar tregtinë. Ai gjithashtu rekomandoi
Masat manyother për të stabilizuar dhe dinjitet qeverinë.

Nga 1783 ai u kthye në Virginia. Madison pastaj hyri në Virginia
Legjislativi. Një përkrahës i ndarjes së kishës nga shteti, ai
arriti të bindte legjislaturën që të miratojë Statutin e
Virginia për Lirinë Fetare hartuar nga Thomas Jefferson. Shefi i tij
Kundërshtari ishte Patrick Henry, i cili i favorizuar mbështetjen e shtetit për mësuesit e
feja e krishterë. Në 1786, Kuvendi miratoi Statutin Virginia
të lirisë fetare. Madison pastaj shkroi Jefferson që aq In
Virginia, "u shua përgjithmonë shpresën ambicioz për të bërë ligje
për mendjen e njeriut. "

Madison pastaj vazhdoi të Konventës Kushtetuese. Withother
Njerëzit e qeveri të fortë qendrore, Madison ishte një kontribues i madh në
ndikuar Kongresit për të thirrur një konventë për të rishikuar Nenet e
Konfederatë apo kushtetuta federale. Në kongresin i cili u takua në
Philadelphia në May1787, Madison ka pasur një rol udhëheqës. Ai hartuar
Plani Virginia njohur edhe si plani Randolph e cila u bë
themeli për strukturën e qeverisë së re. Në marrëveshje me
pikëpamjet e tij, Kushtetuta kusht për një pushim larg nga fuqitë me
një sistem të kontrolleve dhe balancave. Ai ishte përgjegjës për krijimin e
një ekzekutiv të fortë me një refuzim dhe një gjykatë me fuqi të mbizotërojë
ligjet e shtetit. Rekordin e tij e transaksioneve themeluar ekskluzive
Rekord i debateve. Me Alex Hamilton dhe John Jay hartoi
Ese në mbrojtje të Kushtetutës, për të argumentuar ata frikë nga
Pushtet të centralizuar. Në Virginia Kushtetuese Konventës Madison
pjesë e luftës së suksesshme për Autorizim kundër opozitës.

Mbështetja Madison i kushtetutës nuk i pëlqeu shumë nga Virginia i cili
të drejtat e shteteve e kanë mbështetur. Ata të bashkuar në legjislaturën Virginia në
Humbjen e tij në 1788 për një vend në e parë e Shteteve të Bashkuara të Senatit. Në fillim
vitin e ardhshëm, Madison mundi James Monroe në një zgjedhje për SHBA
Dhoma e Përfaqësuesve. Ai pastaj sponsorizuar dhjetë Ndryshimet e para të
Kushtetuta e njohur si Bill e të Drejtave të përmbushur një premtim i bërë
Gjatë luftës mbi autorizimin, kur ajo ishte nën-ngarkuar Se
Kushtetuta nuk arriti të mbrojë të drejtat individuale. Në vitin 1791 ai theu me
Alex Hamilton dhe Federalistëve, duke kundërshtuar politikën financiare të
Administrata e Uashingtonit. Ai u bashkua Thomas Jefferson dhe James Monroe
Në themelimin Partia Demokratike-Republikane, Ata ishin pionierët e
Partia Demokratike e sotme. Gjatë kësaj periudhe kohore ai u takua Dolley
Payne Todd. Ajo u bë gruaja e tij në 1794. Ata kishin ngritur mbi Childs por
ai ishte nga martesa e parë Dolley Payne.

Nga 1797 ai u bë i lodhur nga politika dhe pension nga Kongresi.
Vitin e ardhshëm Kongresi miratoi Veprat e Alien dhe kryengritje. Madison
U bë zemëruar. Ai hartoi rezolutat Virginia e 1798 propozon
Veprimi i përbashkët nga shtetet deklaruar këto ligje antikushtetuese. Ai
u zgjodh në Virginia Legjislativit në 1799 dhe 1800, dhe vuajtur
Lufta kundër asaj që ai e konsideronte përpjekje Federalist të minuar themelore
humanrights.

1801 Thomas Jefferson u bë President dhe të emëruar në Madison
Sekretari i Shtetit. Më pas të jetë Madison dhe Jefferson nuk arriti të detyrojë
Britania e Madhe dhe Franca për të respektuar të drejtat e amerikanëve në lartë
pejzazh detar. Britanikët dhe francezët ishin duke luftuar eachother në Napoleonit
Luftërat, dhe secili kishte izoluar bregdetin e tjetrit. Anijet amerikane që
u përpoq të tregtisë me secilin vend u ndaluan nga luftanije e të
të tjera. Shumë marinarë amerikanë u kapën dhe të detyruar për të shërbyer në
Luftanije britanike apo franceze. Akti Embargo e 1807 u përpoq të
mbrojtur anijet amerikane, por kjo solli vuajtje ekonomike Për shkak të
ndaluar të gjithë tregtinë me vendet e huaja. Embargon Akti Hurtmore
atëherë ndihmoi. Për të zgjidhur problemin Akti jo-Marrëdhënie u miratua
dhe u hap të gjithë tregtinë me vendet e tjera, por Britania e Madhe dhe Franca.
Jefferson zgjodhi Madison për të pasuar atë si president.

Madison u zgjodh President in1809 me 122 vota elektorale deri 47 për
Federalistët Kandidati Charles Pinckney. Nënkryetar i tij ishte
George Clinton. Kur ai u rizgjodh si president i shoku i tij ishte running
pastaj Eldridge Gerry i Massachusetts. Madison u martua me Dolley
Payne Todd. Dolley Madison kishte një jetë shumë aktive shoqërore. Ajo ishte një
zonjë verbuar e Shtëpisë së Bardhë.

Si President James Madison kishte arritur shumë gjëra. Tensionet u rrit
Mes Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë së Madhe, por veprim Madison të
Politika e jashtme u kritikua nga mërzit federalistët dhe anëtarë aktivë në e tij
partia e vet. Në vitin 1812 ai i kërkoi Kongresit për një deklaratë lufte kundër
Britania e Madhe. Në ditën se lufta ishte "shpallur, 18 Qershor, 1812
Britanik shfuqizuar kufizimet e tyre tregtare. Sepse ata nuk do
braktisin mobilizim, Madison refuzoi për të përfunduar një armëpushim në pritje formale
Negociatat e paqes. Shumë ngjarje ndodhi në Madison dhe në botë.
Lufta e vitit 1812 ka filluar. Napolean pushtuan Rusinë në 1812. Bardhë
Shtëpia ishte djegur nga britanikët në 1814 dhe Madison dhe gruaja e tij kishte për
ikin për të kapur parandalueshme. Danimarka i dha Norvegjinë në Suedi në 1814. Traktati
i Ghent, të nënshkruar nga Britania e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara në vitin 1814 përfundoi
Lufta e 1812. Gjatë sulmit britanike në Baltimore Francis Scott
Key në 1814 shkroi Star Spangled Banner. 1815 Belgjika bashkuar me
Holandë për të formuar një shtet të vetëm. Në të njëjtin vit Napolean ishte
grimcuar në Waterloo. Banka e Kursimeve parë në fshat ishin
themeluar në Filadelfia dhe Boston në 1816. Në 1817 Madison në pension dhe
Monroe zuri vendin e tij si president. Ai shërbeu për tetë vjet si president.

Madison në pension në Montpelier. Ai busied veten me punët e tij të
pasurive. 28 qershor 1836 në Montpelier ai vdiq. Gruaja e tij vdiq në vitin 1849.
Dolley Payne Madison dhe James Madison nuk kishin fëmijë, por isha i vogël
Dolley nga martesa e parë e djalit të saj. Ata u varrosën në një komplot të familjes
në Montpelier. Ai ishte 85 vjeç.

James Madison ishte babai i Kushtetutës sonë. Ai ishte i katërti ynë
Presidenti. Ai shkroi Kartën e të Drejtave. Pa të ne nuk do të kemi
liritë që ne kemi. James Madison ishte një udhëheqës i madh, një njeri i madh,
dhe shumë e rëndësishme për historinë e këtij vendi. James Madison ishte një hero i vërtetë.

Shkalla James Madison


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me James Madison, apo në asnjë mënyrë në lidhje me James Madison.

Koment James Madison

|