.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

James Madison

Subject: Anglisht

James Madison, presidenti ynë i katërt i Shteteve të Bashkuara, ai ishte i njohur si Ati i Kushtetutës sonë. Madison ka lindur në Westmoreland County, Virginia në mars të gjashtëmbëdhjetë, 1751

Madison ishte i biri i James Madison Sr dhe Nelly Madison tij. James ishte më i madh i dymbëdhjetë fëmijë. Të Madisons u vendosur bukur në VA. Babai i tij ishte një mbjell pasur. Të Madisons kishin plantacion tyre, Montpelier. James ishte një fëmijë i brishtë e të sëmurë. Ai kishte shumë mësues privatë dhe ai mori pjesë Robertson Shkolla Donald te Mbreti dhe Mbretëresha County. Në moshën 18 vjeçare ai hyri në Kolegjin e Nju Xhersit (tani Princeton). Madison kishte një interes të fortë në politikë dhe u bë një anëtar i hershëm i Shoqërisë liberal amerikan. Ai ka studiuar shumë të vështirë dhe të përfunduar kursin e rregullt në dy vjet. Madison diplomuar në 1771

Madison kishte një interes të thellë në çështjet fetare. Ai kaloi gjashtë muajt e ardhshëm të mësuarit hebre, filozofi dhe lëndët e tjera. Këto lëndë të tjera ishin historia dhe ligji. Një zë i dobët folurit e tij lejoi që ai të bëhet një ministër për karrierën e tij. Menjëherë pas kësaj ai u kthye në politikë.

Në 1774 James Madison hyri në politikë. Ai u zgjodh në Komitetin e Sigurisë në Orange County, VA. Ky lloj i komitetit kusht pushtetin lokal në ditët kur qeveria koloniale britanike, ishte shkatërruar. Në vitin 1776 ai shërbeu në një komision që të hartuar një Kushtetutë të re VA dhe Deklaratën e të Drejtave. Kjo ishte Konventa VA. Ai shërbeu në Kuvendin e parë Legjislative mbiçmuara VA-së në vitin 1776, ku ai u takua me Thomas Jefferson. Ata së shpejti filloi një miqësi të jetës. Nga 1777-1779 ai ishte anëtar i Këshillit të Guvernatorit E cila ishte një Grupi Këshillimor. Ai e mbajti këtë pozicion derisa ai u zgjodh në Kongresin Kontinental në 1779 dhjetor

Madison ishte zgjedhur i Kongresit Kontinental për një mandat tre vjeçar. Ai e mori vendin e tij në Kongres mars 1780, në ato ditë, Kongresi nuk kishte fuqi për të rritur taksat, dhe e gjeti të vështirë për të paguar borxhet kombëtare. Edhe pse ai ishte anëtari më i ri, Madison shpejt u rrit në një pozitë të udhëheqjes, duke punuar pa sukses alongwith Alexander Hamilton dhe të tjerët, për të forcuar qeverinë qendrore duke i dhënë Kongresit fuqinë për tatimore dhe për të rregulluar tregtinë. Ai rekomandoi masat mbiçmuara manyother për të stabilizuar dhe dinjitet qeverinë.

Me 1783 ai u kthye në Virxhinia. Madison pastaj hyri në Virginia legjislativit. Një përkrahës i ndarjes së kishës nga shteti, ai pati sukses në bindjen e legjislativit për të miratuar Statutin e Virxhinias për Lirinë Fetare hartuar nga Thomas Jefferson. Kundërshtari i tij kryesor ishte Patrick Henry, i cili i favorizuar mbështetje shtetërore për mësuesit e fesë së krishterë. Në 1786, Kuvendi miratoi Statutin e Virginia-së lirinë fetare. Madison pastaj shkroi Jefferson Kjo kështu në Virxhinia, "u shua përgjithmonë shpresën ambicioz për të bërë ligje për mendjen e njeriut."

Madison pastaj vazhdoi të Konventës Kushtetuese. Withother popullin e qeveri të fortë qendrore, Madison ishte një kontribues i madh në ndikimin e Kongresit për të thirrur një konventë për të hyrë rishikuar Nenet e Konfederatës, apo kushtetutën federale. Në Konventës që programi në Filadelfia në May1787, Madison kishte një rol kryesor. Ai hartuar Planin Virginia njohur edhe si Planit Randolph që u bë bazë për strukturën e qeverisë së re. Në marrëveshje me pikëpamjet e tij, Kushtetuta kusht për një pushim larg nga Fuqitë me një sistem të kontrollit dhe balancimit. Ai ishte përgjegjës për krijimin e një ekzekutiv të fortë me një refuzimi dhe një gjykatë me fuqi të mbizotërojë të ligjeve të shtetit. Ditar i tij i transaksioneve Themeluar rekordin ekskluzive e debateve. Me Alexander Hamilton dhe John Jay ai hartuar Ese në Mbrojtje të Kushtetutës për të argumentuar Ata të frikësuar nga pushteti i centralizuar. Në Virxhinia Kushtetuese Konventa Madison vuajtur luftën e suksesshme për Autorizim kundër opozitës.

Mbështetja Madison i kushtetutës nuk i pëlqeu shumë nga Virginia i cili mbështeti të drejtat e shteteve. Ata bashkuar në Virginia Legjislativit për të mundur atë në vitin 1788 për një vend në të Parë të Shteteve të Bashkuara Senatit. Në fillim të vitit të ardhshëm, Madison James Monroe mundi në zgjedhjet për Shtëpinë e Përfaqësuesve të SHBA-sw. Ai pastaj sponsorizuar dhjetë Ndryshimet e para të Kushtetutës e njohur si Bill e të Drejtave të përmbushur një premtim të bërë gjatë luftës mbi autorizimin, Kur u undercharged Kjo Kushtetuta dështuar në mbrojtjen e të drejtave individuale. Në vitin 1791 ai theu me Alexander Hamilton dhe Federalistëve, kundershtare politikën financiare të administratës në Uashington. Ai u bashkua Thomas Jefferson dhe James Monroe në themelimin e Partisë Demokratike-Republikane, Ata ishin pionierët e Partisë Demokratike sotme. Gjatë kësaj periudhe ai u takua Dolley Payne Todd. Ajo u bë gruaja e tij në 1794 Ata kishin ngritur një fëmijë, por ajo ishte nga martesa e parë Dolley Payne.

Me 1797 ai u bë lodhur nga politika dhe pension nga Kongresi. Një vit më pas Kongresi miratoi Veprat e Alien dhe kryengritje. Madison bë zemëruar. Ai hartoi Rezolutat Virginia e 1798, propozon veprim të përbashkët nga shtetet që deklarojnë këto ligje antikushtetuese. Ai u zgjodh në Virginia Legjislativit në 1799 dhe 1800, dhe pjesë e luftës kundër asaj që ai e konsideron përpjekje Federalist të shkatërrohet për të drejtat themelore të njeriut.

1801, Thomas Jefferson u bë president dhe emëroi Madison të Sekretarit të Shtetit. Më pas Madison dhe Jefferson nuk arriti të detyrojë Britaninë e Madhe dhe Francën për të respektuar të drejtat e amerikanëve në det të hapur. Britanike dhe franceze janë duke luftuar eachother në Luftërave Napoleonike, dhe secila kishte izoluar bregdetin tjetrit. Anijet amerikane që u përpoq për të tregtisë me ose vendin u ndaluan nga luftanije të tjera. Shumë marinarë amerikanë u kapën dhe të detyruar për të shërbyer në anijet luftarake britanike apo franceze. Akti Embargo e 1807 u përpoq për të mbrojtur anije amerikane, por ajo solli fatkeqësinë ekonomike Për shkak se ajo u ndal të gjithë tregtinë me vendet e huaja. Akti Embargo lënduar më shumë se ndihmoi. Për të zgjidhur problemin Akti Non-Kryerja e marrëdhënieve seksuale është miratuar dhe hapur tregtinë me të gjitha vendet e tjera, por Britania e Madhe dhe Franca. Jefferson zgjodhi Madison për të pasuar atë si president.

Madison u zgjodh president in1809 me 122 vota elektorale deri 47 për kandidatin Federalistëve Charles Pinckney. Zëvendëspresidenti i tij ishte George Clinton. Kur ai u rizgjodh si president i shoku i tij running ishte atëherë Eldrige Gerry i Massachusetts. Madison ishte i martuar me Dolley Payne Todd. Dolley Madison kishte një jetë shumë aktive shoqërore. Ajo ishte një zonjë verbuar e Shtëpisë së Bardhë.

Si President James Madison ka arritur shumë gjëra. Tensionet janë rritur në mes Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë së Madhe, por veprimi i politikës së jashtme Madison u kritikua nga mërzit Federalistët dhe anëtarë në partinë e tij. Në 1812 ai i kërkoi Kongresit për deklarimin e luftës kundër Britanisë së Madhe. Në Ditën që u shpall luftë, 18 qershor 1812 britanik shfuqizuar kufizimet e tyre të tregtisë. Për shkak se ata nuk do të braktisë mobilizim, Madison refuzoi të përfundojnë një armëpushim në pritje të negociatave formale e paqes. Shumë ngjarje ka ndodhur për të Madison dhe në botë. Lufta e 1812 ka filluar. Napolean pushtuan Rusinë në 1812 Shtëpia e Bardhë u djegur nga britanikët në 1814 dhe Madison dhe gruaja e tij kishte për të ikin për të kapur të parandalueshme. Danimarka i dha Norvegjinë për Suedi në 1814 Traktatin e Ghent, të nënshkruar nga Britania e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara në 1814 i dha fund Luftës së 1812 Gjatë sulmit britanike në Baltimore Francis Scott Key në 1814 shkroi Star Spangled Banner. 1815 Belgjikë bashkuar me Holandë për të formuar një shtet të vetëm. Në të njëjtin vit Napolean u shtyp në Waterloo. Bankat e kursimeve të parë në vend u themelua në Filadelfia dhe Boston në 1816, në 1817 në pension dhe Madison Monroe zuri vendin e tij si president. Ai shërbeu për tetë vjet si president.

Madison në pension në Montpelier. Ai busied veten me punët e pasurisë së tij. 28 qershor 1836 në Montpelier ai vdiq. Gruaja e tij vdiq në 1849 Dolley Payne Madison dhe James Madison nuk kishin fëmijë, por isha i vogël djalë Dolley nga martesa e saj e parë. Ata u varrosën në një komplot të familjes në Montpelier. Ai ishte 85 vjeç.

James Madison ishte babai i Kushtetutës sonë. Ai ishte presidenti ynë i katërt. Ai shkroi mbi Ligjin për të Drejtat. Pa të ne nuk do të ketë liri që kemi. James Madison ishte një udhëheqës i madh, një njeri i madh dhe shumë i rëndësishëm për historinë e këtij vendi. James Madison ishte një hero i vërtetë.

Vlerësoni James Madison


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me James Madison, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me James Madison.

Koment mbi James Madison

« | "