.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Jan Myrdal

Subjekti: Biografitë

Jan Myrdal është një nga shkrimtarët më të diskutueshme dhe të famshëm. Ai është i ashpër, i ashpër, i patrembur dhe për këtë arsye të dy funny, të rrezikshme dhe efektive si një lobist. Përmes viteve, ai ka shkruar rreth shtatëdhjetë libra, kryesisht në suedeze, disa në gjuhën angleze. Ai ka shkruar dhe botuar dy fiction dhe jo-fiction, ndër të tjera. një. jagromaner dhe librat e udhëtimit.
Jan Myrdal ka lindur 19 korrik 1927 në Stokholm. Ai është djali i Gunnar dhe Alva Myrdal, dy Social Demokratëve të shquar.
Jan dhe kam takuar në një kafene të qetë në periferi të Stokholmit. Ai është duke ecur me një çadër në njërën anë dhe në anën tjetër një gazetë palosur. Ai ishte i veshur me një xhaketë të zezë, pantallona pantallona kadifeje të zeza, një këmishë të bardhë dhe një kravatë blu-dhe-kuqe-me shirita. E tërë veshjet e tij është blerë në të pesëdhjetat, por edhe kështu, ai duket si ai mund të jetë çdo njeri me moshë mesatare whatsoever. Shifër e tërë, zëri dhe personaliteti i tij, megjithatë, ka një trishtim të caktuar dhe ngurtësi.
Ne ulemi në një tavolinë pranë dritares dhe ai e urdhëron një filxhan i coffee.I zi fillon duke i kërkuar atij: Si ndodhi që ju u bë i interesuar në letërsi dhe shkrim?

- Koha klasë ishte për mua koha läshungerns mëdha. Unë kam qenë i uritur për libra dhe mendimet; shkolla ftoi përfunduar shfaqje përtypet që unë të dyshuar të jetë delusional. Gjatë kohës së shkollës, i premtova vetes se jeta ime të rritur do të organizohet në mënyrë të tillë që unë mund të mësojnë shumë dhe lirisht. Jo deri sa unë u bë i bindur se shkolla ishte e panevojshme, kam marrë kohë për të lexuar seriozisht dhe në mënyrë sistematike me të vërtetë u bë leximi im kur kam lënë shkollën.

Jan Myrdal mendoj se duke lexuar njerëzit suedeze janë varfëruar.
- Ne tani e kemi në Suedi nuk është e mundësitë intelektuale në dispozicion në vendet e tjera në lagjen tonë dhe kjo ishte edhe për ne një brez më parë. Si një socialist, unë besoj se kjo është një çështje klasë; mbajë nënklasa budalla dhe injorant!

Për më tepër, unë pyes: Ju nuk duket se kanë gëzuar kohën tuaj në shkollë. Si ishin ditët e tua shkollore?

- Në pranverë të vitit 1943, unë shkoj në Shkollën e Bromma mesme. Ditët aq e vështirë sa ngjitës vjetër. Erë e rrobave kosi. Asgjë nuk kam pasur kohë për të lexuar dhe asgjë për të studiuar. Shkolla vodhi të gjithë kohën time. Dita e shkollës gjatë ishte një shkretëtirë e dëshpërimit. Isha 15 atëherë, dhe ata u përpoqën për të bërë më läxläsande gëzuar duke vënë në dukje se në qoftë se unë e vazhdueshme për të ndjekur orarin dhe për të përmbushur formulën për një tjetër pesëmbëdhjetë apo njëzet vjet, atëherë unë do të me talentin tim, pastaj për të diplomuar dhe të lëvizin nga podiumi në minber. Injorant dhe papërvojë si isha, unë pashë asnjë mënyrë për të thyer këtë rreth magjik. Unë ende zgjoheni natën me një ankth të pështirë në stomak. Unë atëherë ëndërrova se unë isha kthyer në Shkollën Bromma mesme dhe kishte këtë perspektivë dënim në para meje.

- Shkolla juaj pra nuk ishte i lumtur; Si mendoni se juaj vite rriten ishin ndryshe?

- Nëna ime ishte një pionier i progresiv rritjes së fëmijëve dhe specialist në lodra të vërtetë dhe për këtë arsye u rrëzuan atë në derën time, sepse në familjen tonë modärna nuk do të ketë sekretet dhe dera vetëm fluturoi drejtë siç ishte para se unë e dija atë, dhe për këtë arsye ajo ishte më e mirë për të vazhdimisht të jetë në roje. Unë nuk do të marrë edukim plak modës si djemtë e tjerë, por unë do të vallëzojnë me muzikën ritmike, në mesin e fëmijëve të tjerë prindërve progresive. Ajo ishte aq i mirë kundër inhibitions.
- Dëgjoni up në veten tuaj! tha mësuesin, dhe rapped knuckles e tij në tryezë për të na bërë ende dhe dëgjuar para se ne do të fillojnë të lëvizin lirshëm. Ne fëmijët kishin turp prej njëri-tjetrin kështu që kemi marrë sy se blyknappar kur kemi rritur përreth dhe tundnin duart e tij për pianoklink.

Kur ai thotë këtë, unë nuk mund të ndihmojnë por qesh. Ai buzëqesh mbrapa dhe ndjej se është koha për t'i dhënë fund intervistën. Unë ju falënderoj për bisedë dhe të paguajnë kafe. Jashtë në rrugë janë të ndara ne hëngrëm. Ai ecën larg me përhapjen ombrellën tani për tani shiu ka përfshirë. Unë vetë kam marrë një shumë për të menduar rreth. Unë nxitoj larg drejt metro.

Shkalla Jan Myrdal


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Jan Myrdal ose në asnjë mënyrë në lidhje me Jan Myrdal.

Koment Jan Myrdal

|