Jezu

Tema: Biografitë

lindjes Jezusi

Jezusi u lind rreth 2000 vjet më parë. Prindërit e tij Jozefi dhe Maria ishin një çift i ri i cili ka jetuar në qytetin e Nazaretit të Galilesë në Palestinë, e cila i takonte zonës Mbretit Herod. Një ditë Maria dhe Jozefi u tha se ajo ishte shtatzënë, edhe pse ata nuk kishin jetës shoqërore. Jusufi u frikësuar dhe menduar për të lënë Mary. Por pas një engjëll u shfaq atij dhe tha se fëmija Maria për t'u bërë një shpirt të shenjtë.
Si tokë e Palestinës në atë kohë i përkiste Perandorisë Romake si perandorit romak urdhëroi që të gjithë ata që jetonin atje do të regjistruar. Jozefi dhe Maria udhëtoi për në Bethlehem, kur shtrirë në një pjesë anna e Palestinës që të jetë regjistruar atje. Ndërsa ata ishin atje Maria lindi një djalë me emrin Jezus. Sipas Biblës, të quajtur kështu për një yll i madh në qiell mbi të qëndrueshme, ku Jezusi ka lindur atë natë. Ylli ishte shenja e tre njerëzve të mençur të cilët erdhën në shtëpi për të dërguar dhurata për Biri i Perëndisë, Mesia (Jezusi).
Mbreti Herodi, i cili u tha se një Mesia i ri u vjen u frikësuar. Ai kërkon që kur të gjithë djemtë për dy vjet në Bethlehem të vritet. Por një engjëll u shfaq për të Jozefit dhe pastaj thotë se ai, Maria dhe Jezusi fëmijë duhej të largoheshin për në Egjipt, dhe kështu bëjnë ato. Por, kur Herodi vdes kështu kthimin e tyre në Nazaret.
fëmijërinë e Jezusit
Jezusi, i cili ishte tani një fëmijë ishte i sigurt në shkollë dhe kështu ai ndihmoi Josef baba mjaft në punën e marangozit. Ndihma babai i tij kishte për të filluar me një moshë shumë të hershme. Bibla gjithashtu na tregon se Jezusi kishte disa såmsyskon por pothuajse asgjë nuk është thënë për ta. Siç është thënë dhe vets pak e madhe për fëmijërinë e Jezusit, është duke shkruar për të mos dëshmuar. Por kjo mund shumë gjasa të jetë e vërtetë.
atdheu Jezusi
Vendi i Palestinës ishte vend Jezusi u lind dhe u rrit in Palestinë ishte mbi Jezusin mbijetesën romake. Perandoria Romake përfshinte në atë kohë të gjithë zonën e Mesdheut. Romakëve vendosi me një grusht të hekurt dhe zona çifute (Palestinë), në Perandorinë Romake, ka qenë gjithmonë rebelim, sepse Judenjtë donin ta hedhin nga romakët dhe krijimin e një shteti të pavarur. Por Judenjtë nuk pati sukses, romakët ishin shumë të fortë. Judenjtë gjithashtu dëshironte për Mesia do të vijë dhe të bëjë Palestina lirisht dhe në mënyrë të pavarur. Jezusi u rrit të jetë një mësuar shumë dhe njeri i mençur.
Jezusi pagëzonte
Jezusi u pagëzua në moshën 30 nga Gjon Pagëzorit, një profet të çuditshme të panjohur të cilët jetonin në shkretëtirën e lumit Jordan. Kur Jezusi u pagëzua qiellin e hapur dhe fryma e shenjtë të Perëndisë erdhi dhe tha: "Ky është biri im i dashur, kjo është" të zgjedhurin tim. Ajo ishte një shenjë se Jezusi ishte Mesia, Perëndia dërgoi me radhë. E gjithë kjo sipas Biblës.
Mesazhi i Jezusit
mesazhin e Jezusit për shumë njerëz, një u "rregull i artë, çdo gjë që ju dëshironi që njerëzit të të bëjë për ju, ju do të bëni për ta". Jezusi i donte njerëzit që të jenë të mirë dhe të sjellshëm ndaj njëri-tjetrit, jo hakmarrës dhe të keqen. Ata nuk do të kryejnë krime dhe padrejtësi.
Predikimi në Mal, etika e Jezusit
Në Predikimi në Mal, etika e Jezusit të cilat Jezusi e përshkruan njerëzit morale dhe etike duhet të përdorë. Në Predikimi në Mal, Jezusi thotë se ne duhet dashuri armiqve të tyre dhe të luten për ata që i sprovuan një të tillë. Ai gjithashtu shpjegon se nuk mund ta mendoj se për kryerjen e krimeve. Për të mendoj se mendimet e këqija dhe uroj që ishte e ndaluar të mëkatojnë kundër Zotit, tha Jezusi. Në Predikimi në Mal Jezusi tha gjithashtu se nuk duhet të shqetësohen aq shumë. Ai bëri paralele me shpendët e tha se ata nuk e mbjell, korr dhe të mbledhë ushqim në plevica, ata marrin ushqimin e tyre nga Perëndia. Jezusi tha: "Prandaj mos u bëni merak për nesër, ajo mund të ketë problemet e tyre, çdo ditë ka vuajtje e vet."
Kështu që unë mendoj se nëse mesazh Jezusi
Ajo tha se, unë mendoj se Jezusi ishte i mirë, krejt në rregull. Unë do të thotë, Jezusi donte të ndryshojnë pikëpamjet e njerëzve mbi njëri-tjetrin, ai është i turpshëm se ai nuk do të jetë aq e qarkut kundër njëri-tjetrit dhe për të marrë më shumë ditë si vjen puna. Jezusi predikuar më të barabartë. Ai dëshironte që të gjithë njerëzit do të jetë po aq e denjë për të dy pasurve dhe të varfërve, kninna si një njeri. Ai ishte ndoshta goxha të barabartë në atë që ai tha, por jo mjaft të plotë. Por gjinia nuk ishte ndoshta një çështje e madhe në atë kohë. Ajo u pranua që vetëm burrat ishin ata që ishin në pushtet dhe të vendosur, por kështu bëri Jezusi, që nuk është thënë. Mesazhi i tij në përgjithësi ishte ndoshta pak e ashpër. Unë do të thotë se ai nuk ka marrë pikërisht nga dënimet ishin. Dhe dënimet për krimet që kanë ekzistuar në atë kohë ishte ekip më të vështira. Një shembull është dënimi për shkelje kurore. Për shembull, nëse një grua e tradhëtisë gurë të kryera ishte ndëshkimi për këtë. Dhe kjo nuk u tha që ju të mos drejtpërdrejt, por Jezusi tha se ai u ndal nga të marrë një shumë të detours.
Kështu që unë mendoj se nëse mesazh Jezusi sot
Sot kur ne jemi më të barabartë midis burrave dhe grave të ngjarë disa nga mesazhi i tij nuk ka punë, unë jam duke iu referuar kryesisht me pozicionin e tij në çështjen e tradhëtisë, të cilën ai u bashkua në përputhje me mesazhin e Zotit. Por shume nga mesazhi i tij (më se si të trajtoni njëri-tjetrin) ndoshta do të punojë mjaft mirë në shoqërinë e sotme. Nëse ata nuk çështje, unë nuk mendoj aq shumë. Sot kemi të gjitha ligjet dhe urdhërat që ne duhet të ndjekin dhe ka të ngjarë që shumë të rinj në shoqërinë tonë që nuk e dinë se çfarë mesazhi Jezusi's. Ligjet tona sot, ndoshta në një farë mase është i bazuar në mesazh etike e Jezusit. Por se Jezusi do të kishte rëndësi të madhe sot, në fakt unë gjej të vështirë të imagjinohet.
Kështu që unë mendoj për sot Shifrat e Jezusit
Nëse ka ndonjë Figura sot Jezusi Unë mendoj se jo. Kjo ndoshta mund të jetë i muzikantëve dhe aktorëve të njohur të cilët flasin për paqe dhe të tillë, por ata nuk janë vetëm dhe më shumë si Jezusi ishte. Por ai ende mund të jetë relevante për ta thotë ai, veçanërisht për të rinjtë që e shohin ata si idhuj dhe i dëgjojnë ata. Pse ata mbrojnë paqen dhe kjo është e mjaftueshme për të përpara se të bëhen të famshëm, ata i pëlqente këto gjëra dhe kur ato bëhen të njohur si qëndron për këtë dhe mbrojnë atë. Sepse, kur ata janë të njohur si njerëz më të dëgjoni atë që thonë ata dhe të marrë atë për veten e tyre. Shembujt janë të gjitha galas bamirësie me të famshëm të mëdha të tilla si Michael Jackson dhe kjo të shënojë pak të kuqe se SIDA pothuajse të gjitha manaferrat Kanis në kontekste zyrtare.
Çfarë është një mrekulli
Një mrekulli e tillë është se sjellë dikush deri nga të vdekurit, eci mbi ujë ose për të bërë gjëra të mahnitshme. Jezusi kryen shumë mrekullira. Disa prej tyre ishin vetëm duke e çuar deri të vdekurit, eci mbi ujë dhe shërim sëmundjes.
mrekulli Jezusi
mrekulli e parë e Jezusit (si John) ishte për ta kthyer të ujit në verë në një dasmë në qytetin e Cana.
Verë në festë kishte përfunduar dhe ishte shumë e turpshme për ushqim dhe pije u zhvillua gjatë një parti. Por Jezusi e shpëtoi situatën duke kthyer fshehurazi gjashtë enë e madhe e ujit në verë. Vlerat martesor ishte i habitur kur ai provoi Jezusi verë. Ai ishte i habitur se shijuar më mirë se vera kishte ikur jashtë. Ai e quajti dhëndri dhe tha: "Të gjitha ofertat e tjera vetëm në verë të mirë dhe në të keq, kur të ftuarit janë duke u dehur. Por ju keni ruajtur verën e mirë deri më tani ". Ai ishte në dijeni se Jezusi ishte ai i piu verë.
Mendimet e mia personale mbi mrekullitë
Unë nuk besoj në mrekulli, dhe sidomos jo në Jezusin. Vetëm dikush që ka gjetur ata të ngatërruar njerëzit dhe për të krijuar pasiguri.
Pse nuk është thënë në lidhje me mrekullitë e Jezusit në Bibël dhe çfarë duam të provojë për ta (I think)
mrekullitë e Jezusit, unë besoj se, si unë nuk i tha. Vetëm dikush që ka menduar se ata e kanë parë ata, sepse ai / ajo dëshiron aq shumë sa që Jezusi është Mesia. Dhe nuk është edhe kjo do të provojë mrekulli të Jezusit. Se ai me të vërtetë është Mesia dhe Biri i Perëndisë. Kjo është arsyeja pse ata janë përfshirë në Bibël, pasi ajo është një argument të madh për Jezusin të jetë Biri i Perëndisë, Mesia.
armiqtë e Jezusit
Jezusi kishte fituar në shumë armiq të rrezikshme përmes jetës. Një nga këto ishte sundimtarët romakë të cilët nuk duan një Mesia i ri. Ata ishin të frikësuar se Jezusi nxitur pasuesit e tij në revoltën. Të tjerët ishin farisenjtë dhe skribët që nuk u pëlqen Jezusi, sepse ai kishte thënë se ata do të përfundojnë në ferr. Ata gjithashtu pohuan se ai kishte shkelur ligjin e Perëndisë. Ai gjithashtu kishte priftërinjtë në tempull të Jerusalemit kundër tij. Ata mendonin se ai kishte talleshin Perëndisë dhe predikonte një doktrinë që të ngatërruar me fenë çifute. Priftërinjtë mendohet gjithashtu se Jezusi ishte i vrazhdë dhe i vrazhdë me ata si njerëz të respektuar dhe të mirë.
Udhëheqësit hebrej e dinte se këtu në të festimit të Pashkëve herë që Jezusi do të vizitojë Jeruzalem për të festuar për Pashkë. Ata atëherë vendosën që ai do të arrestohet dhe të vrarë sa më shpejt të jetë e mundur.
Jezusi ishte gjithashtu një tradhtar midis dishepujve të tij, ai ishte quajtur Juda. Nata e fundit e Jezusit lirinë mbledhur dishepujt e tij për të ngrënë një vakt Pashkën. Gjatë vakt ai mori bukën dhe e shkatërroi atë për dishepujt e tij. Jezusi tha se buka ishte e trupit të tij. Pastaj u dha verë, dhe tha se vera është gjaku i tij. Kjo dukuri ende ekziston dhe quhet Eukaristia. Para Darka Jezusi tregoi se Juda ishte një tradhtar si Juda nuk kanë marrë pjesë në Eukaristi.
Jezusi është i arrestuar
Pas vakt Jezusi dhe dishepujt e tij dolën në kopsht të Gethsemane në Malin e Ullinjve. Jezusi e ditur se dicka e tmerrshme pritej, ai ndjeu frikë. Dhe diçka ka ndodhur, too. Një grup njerëzish erdhën në këmbë drejt Jezusit. Juda ecte në krye të grupit dhe, kur ai erdhi te Jezusi, ai e puthi. Në të njëjtin moment, burrat e tjerë të tij dhe e çuan larg te prifti. Kiss ishte shenja e burra të tjerë që njeriu ishte Jezusi.
Jezusi është i dënuar
Jezusi ishte në pyetje gjatë natës e Këshillit çifute. Ata arritën në përfundimin se ai kishte talleshin Perëndisë dhe dënim për të është vdekje. Por Këshilli nuk mund të imponojë dënimin me vdekje. Kështu ata e morën Jezusin të guvernatorit romak në Jeruzalem, dhe e bindi atë të dënojë atë me vdekje. Guvernatori romak nuk duan të dënojnë Jezusi, por ishte e bindur për të thënë. Ai lau duart e tij dhe deklaroi se ishte i pafajshëm e vdekjes së Jezusit. Pastaj ai kishte për të hequr Jezusi të vdesë me kryqëzim.
vdekja e Jezusit
Jezusi ishte i veshur me një pallto të kuqe dhe mori një kurorë me gjemba mbi krye. Ai u rrihej, rrahur dhe pështyj lart më. Pastaj ai mori vetë veshin korse nga Antonia Kalaja në Galota. Nuk ishte bërë pa kujdes në kryq në mes dy hajdutë kryqëzuar. Në kryq, Jezusi ishte një shenjë se lexohet "Mbreti i Judenjve". Jezusi ishte i bërë pa kujdes në kryq në 09:00 në mëngjes. Ka pasur shumë njerëz rreth kalon, Jezusi shumë talleshin. Në mesditë një errësira ra mbi tokë, e cila zgjati deri në 3:00 Jezusi thirri (si Mateu). "Perëndia im, Perëndia im, përse më ke braktisur?". Pastaj ai u ndal frymëmarrjen dhe ai vdiq pas gjashtë orë të vuajnë në kryq. Është thënë se kur Jezusi vdiq, në terren tronditi, tempullin e Jeruzalemit theu në dy pjesë, shkëmbore hon, varre të hapura dhe të vdekurit kthehen.
Jezusi i ringjallur
Jezusi ishte tashmë e vdekur dhe miqtë e tij morën trupin dhe e mbështolli në një çarçaf të bardhë. Ata vënë trupin në një varr të latuar në shkëmb dhe një gur i madh ishte mbështjellë në hyrje. ushtarët Romakë ishin për ruajtjen e varrit. Por pas tri ditësh, diçka ka ndodhur. Dy ndjekësit e femër, nga Jezusi arriti në atë varr. Pastaj erdhi një tërmet i fortë dhe një engjëll zbritur nga qielli. Ushtarët romak i cili ra i vdekur në tokë dhe engjëll rrokullisur gurin nga hapja varr. Gratë shkuan pas se në varr dhe panë që u kishte lain. Grave u zhvillua shpejt nga aty të them të lajmeve të dishepujve. Në mënyrën se si ata u takuan Jezusin, që u tha atyre për të të treguar dishepujve për ta takuar në Gali.
Ngjitja e Jezusit
Dishepujt e pastaj shkoi pas takimit të tij me Jezusin återuppstådda në një mal në Gali, ku Jezusi ishte në pritje për ta. Jezusi dha një fjalim lamtumirës në të cilin dishepujt, tani e njohur si "Missionsbefalningen". Pas shekullit, ai u ngrit në qiell dhe u zhduk me përjashtim të syve të njeriut. Kjo njihet si "ngjitjes së Jezusit në qiell." Jezusi ishte rreth 33 vjeç.
Kush ishte Jezusi me të vërtetë
Unë besoj se Jezusi ishte një rebel fetare. Ai donte të krijojë një fe që ndryshonte nga ai i takonte fesë judaizëm. Dhe kjo ishte edhe rasti, ai u bëri thirrje Krishterimi dhe përhapja e të gjatë pas vdekjes së tij. Jezusi ishte ndryshe i mirë dhe i sjellshëm ndaj të gjitha, ai e trajtoi të gjithë në mënyrë të barabartë. Për atë, të gjithë e kishin vlerë të barabartë, gra, fëmijë, burra të gjithë kishin të njëjtën vlerë. Por megjithatë keq ai ishte kundër të gjithë se ai nuk e pëlqen atë. Ai luftoi kundër mesazhin e vet duke uruar vdekje për armiqtë e tyre. Pasi ai e mëson se kanë thënë (sipas Mateut): "Por armiqtë e mi, ata që nuk duan më të mbretit, për të goditur ato dhe goditje ata poshtë në sytë e mi."
Jezusi Biri i Perëndisë, jo, unë nuk mendoj të. Ai ishte ndoshta në Palestinë në atë kohë, por unë nuk mendoj se ai e kishte magjike, forcat e çuditshme. Ai ndoshta ishte vetëm një njeri të zakonshëm i cili ishte i zgjuar, të shkolluar, inteligjent dhe kishte një IQ të lartë. Që nuk ka pasur trazira në Palestinë në ato ditë ajo ishte ndoshta pak njerëz të dëshpëruar që një Mesia i ri do të vijë dhe do të sjellë paqe. Dhe kur njerëzit donin besim të mirë se Jezusi ishte me të vërtetë Mesia e tij-Birit të Perëndisë. Dhe për shkak se ata mendonin aq shumë prej tij si ato të imagjinuar që ka kryer mrekulli dhe eci mbi ujë. Kjo, megjithatë, ai foli në lidhje me rregullat dhe etikën dhe kjo është ndoshta e vërtetë. Dhe se ai vdiq në kryq është ndoshta e vërtetë. Por ai ishte i ringjallur është ndoshta një gënjeshtër. Siç thashë, unë besoj në Jezusin, por unë nuk mendoj se ai ishte djali i Zotit, kishte fuqitë magjike dhe mund të kryej mrekullira. Unë mendoj megjithatë se ai besonte se ai ishte i biri i Zotit dhe të veçanta. Unë gjithashtu besoj se Jezusi ishte një folës i mirë dhe njeri shokët.
Jezusi, shumë emra
Jezusi i thirri dhe i bëri shumë gjëra të ndryshme. Këtu janë ato unë e di dhe e kanë gjetur në libra.
Jezu
Jezu
Krishti
Shpëtimtar
Biri i Perëndisë
Mesi
Kështu që unë mendoj se ju duhet të shikoni në Jezu
Unë besoj se duhet të shikojmë në Jezusin si një njeri i mirë dhe i mençur. Ju duhet ta shohin atë si themelues të Krishterimit, duke e themelimit të fesë e Suedisë. Por ju duhet të shihni atë si një figurë e shquar në shumë raste (kryesisht etike). Ju duhet thjesht e shohin atë si një prej njerëzve më të rëndësishëm dhe i famshëm në botë nëpërmjet të moshave.
Pse është Jezusi e rëndësishme për shumë njerëz sot (I think)
Jezusi është ndoshta një figurë shumë e rëndësishme për shumë njerëz, veçanërisht për ata që janë të krishterë dhe besojnë në atë si Mesia. Për mua, Jezusi nuk është aq e rëndësishme dhe ajo është sepse unë nuk jam një i krishterë fetare, dhe unë nuk besoj në të si Mesia. Por unë mund ta falenderoj atë për mua duke i dhënë dhurata. Por nga ana tjetër, i cili beson në atë që është ndoshta ai tha se një person shumë i rëndësishëm. Ata ndoshta e shohin atë si Shpëtimtari i tyre dhe Biri i Perëndisë, si dhe themeluesi i fesë së tyre. Por unë gjithashtu mendoj se ata e shohin atë si një model të krishterë, edhe pse ai ka lindur një çifut dhe vdiq një çifut.
Pse është Jezusi kaq shumë i njohur (I think)
Krishtërimi është një prej feve më të mëdha të botës, Jezusi është fe. Të gjithë që jetojnë në një country'll krishterë ndoshta e di se kush ishte Jezusi dhe pak për atë që ai e bëri. Por edhe që është pak të arsimuar mirë dhe të jetojnë në një vend që nuk është i krishterë mjaft e di se kush ishte Jezusi. E gjitha kjo sepse Bibla dhe Dhiata e Re që Krishtërimi është libri. Në shtetet shumë për jetën e Jezusit, mesazh, mrekulli, vdekja dhe më shumë. Të gjitha këto dhe shumë më tepër janë arsye të mjaftueshme se pse ai është një prej njerëzve më të famshëm në botë kështu që këtu rreth 2000 vjet pas vdekjes së tij.

VN: P [1.9.2_1090]
Rating: 2,7 / 5 (19 vota të hedhura)
based on 19 ratings Jezusi, 2,7 nga 5 në bazë të 19 ratings
Rate Jezusi

detyrave të shtëpisë të ngjashme:
Në vijim janë puna e shkollës është mbi të gjitha në lidhje me Jezusin, ose që janë në asnjë mënyrë në lidhje me Jezusin.

Një përgjigje të "Jezusi"

  1. z më 3 tetor, 2008 at 12:00 am #

    në lidhje me mesazhin e Jezusit i pabesi:

    kur Maria Magdalena u sulmuar me gurë për tradhti bashkëshortore.
    Jezusi tërhoqi një vijë në mes maria dhe ata që do të gur e saj dhe tha se "ai nuk ka mëkatuar mund të hedhur gurin e parë", sepse të gjithë njerëzit të privuar, madje edhe ata që dëshironin të gurit në mënyrë që ata të mos mund të bëjë atë vetëm për shkak të mëkatit. me të, ai do të thotë se ne nuk duhet të gjykojë në mënyrë që gjyqtari askush.
    Jezusi mori rrugën larg nga gurë.

Koment mbi Jezusin

« | »

Shkolla punon me një vlerësim maksimal

Shumica e detyrave të shtëpisë Lexo


Çorape

i veshin fëmijët