.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

ZHVILLIMI Tokës

Toka u formua, sipas shumë studiuesve dhe shkencëtarëve për rreth 15 miliardë vjet më parë nga "zhurmë e madhe", para se kozmosi ishte në thelb asgjë, përveç një gungë e madhe e materies dendur, kur "zhurmë e madhe" erdhi formuar ne kete menyre e re e madhe me hidrogjen që catapulted jashtë në drejtime të ndryshme dhe kozmosit filluan të utvidagas me një shpejtësi prej 500 km / s, e universit dhe të gjitha planetet, galaktikat, sistemit diellor dhe yjet kishte filluar për të formuar dhe një nga planetet që do të formohet quhet toka.

Toka dhe kohët primitive (Precambrian)

Toka është rreth 4.7 miliardë vjet e vjetër, ajo është e vendosur në një distancë ideale nga dielli që e bën ajo kurrë nuk bëhet shumë e nxehtë dhe nuk është shumë i ftohtë, me përjashtim në polet që nuk janë të drejtuara tërësisht në drejtim të diellit. Vetëm kur u formua Toka, ajo ishte feat krejtësisht e pamundur që jeta të fillojë, sepse vendi nuk kishte as rrezet e diellit ose të oksigjenit. Vullkani në koren e Tokës zënkë nga sasi të mëdha të sulfide hidrogjeni, koldoioxid dhe sidomos avujt e ujit që zbriti aq shpejt sa ajo erdhi për shkak se ra shi dhe bubullimë kjo shumë në fillim të tokës. Por pas një, ndërsa bëri të mundur jetën në tokë ajo filloi kombinuar së bashku lëndë të ndryshme acidet nukleike, proteinat dhe karbohidratet në sajë në shfaqjen e kombinimeve të reja të molekulave. Ata organizmat e parë që formuan mungonte mur qelizor dhe mori energjinë e tyre me mjete kimike me anë të të ashtuquajturës chemosynthesis. Për rreth 4 miliardë vjet më parë filluan shpërthimet vullkanike dhe rënien shi dhe për këtë arsye i dha mundësinë rreze dielli për të arritur tokën. Disa të cilët mund të shfrytëzojnë atë ku ata jetojnë qelizat në ujë ishin ato qelizat e para me korofyll dhe mund utnttja energjisë diellore në fotosintezë. Nëpërmjet fotosintezë tyre tani kishte toka qenë në gjendje të jetë oksigjen më të lirë, por ajo do të marrë ende rreth 3.4 miliardë vjet më parë çdo kafshë u ngrit.

Dikush mund të thotë se zhvillimi i tokës është i ndarë në katër periudha, parahistorike, antike, mesjetare dhe të pranishëm. Unë tani do të ju tregoj pak për moshat antikitetit e këtej dhe të shpjegojë pak se çfarë kafshët dhe bimët që ndodhin gjatë tyre.

Forntiden (Palezoikum)

Forntiden zgjati mes 600 225 milionë vjet më parë, kjo ishte kur shumica e specieve filluan të ndahen. Forntiden është i ndarë në 6 moshat më të vogla, dhe kjo fillon me epokën e hershme të quajtur Uellsit filloi në 600 milionë vjet më parë, dhe do të dëgjojmë 500 milionë vjet më parë, të tjerët 5 moshave quajtur Ordovician, slurian, Devon, Krabon dhe permanent.

Kambriane 600 500 milionë vjet më parë

Ngjarja më e madhe në kambriane është se jeta në ujë filloi me zell, kafshë të egra detare jo vetëm të rritet, por vareleserna filluar marrjen skelet edhe cilat ishin më parë e pamundur, sepse nuk kishte pothuajse asnjë oksigjenit në ajër. Tani që ata kishin marrë kockave atëherë ajo ishte e mundur për ta që të largohen mbetjet fosile dhe hulumtuesit kanë analizuar dhe hulumtuar më tej, por nuk dalin me ndonjë zgjidhje logjike pse kafshët papritmas filluan të prodhojnë pjesë e vështirë, dmth skelet. Kjo ngjarje e shënuar është quajtur "shpërthimi kambrian". Por si mund të kafshë të egra në ujë të fillojë? Në fillim (i lashtë), në mënyrë që ajri ishte plotësisht oksigjen pa, por ajo është rritur ngadalë për ata 21% që ne jemi mësuar të, dhe ajri është bërë gjithnjë e më shumë i pastër nga retë e mëdha vullkanike dhe rrezet e diellit kanë gjetur rrugën e tyre për Tokën. Kur rrezet e diellit erdhi algat filloi të zhvillohet në ujë grunadare dhe kafshëve që më parë ishin ushqyer me anë sintetike filloi të përshtatur dhe të zhvillojnë në ngrënësit algat. Dhe kur oksigjeni është rritur në nivelin e tij normal në mënyrë që kafshët të mund të zhvillojë një skelet dhe prodhimet e detit të bëhet si trilobites që ju keni gjetur disa fosile nga. Një përmbledhje e shkurtër e periudhës Kambriane mund të jetë se toka ka zhvilluar oksigjen dhe le në rrezet e diellit në mënyrë që ata kafshë detare mund të zhvillohet dhe për të marrë një skelet, se nuk ka kafshë në tokë.

Ordovician 500 440 milion vjet më parë

Gjatë kambriane formuar në mënyrë oqeanet e gjerë dhe nuk kishte tokë aq shumë për të jetuar, por gjatë Ordovician kështu tërhoqi sasi të mëdha të ujit mbrapa dhe sasi të mëdha të kontinenteve u bë vendi. Por gjatë mesit të Ordovician kështu që do një fillim i ri shkelje, stigde ujë përsëri dhe u bë vendi të vogël, ende më shumë tokë se sa në Ordovician fillim. Ndryshimi i madh Vendi siguruar bazën për jetën që formuar në mes të periudhës së slurian, por në Ordovician, është ende vetëm uji që shkon për të jetuar në fosilet. Shkencëtarët kanë gjetur nga periudha Ordovician, dhe ato tregojnë se speciet që jetonin atëherë ishte, mbi të gjitha, peshku i zhvilluar pa gjemba si bryozoder, echinoider, gastropods, dhe trilobites janë kafshët që kanë gjetur më fosilet nga. Gjatë kësaj kohe, ajo kishte fortfarnade nuk zhvilluar ndonjë bimë apo kafshë në tokë kështu që për këtë arsye ata ishin kafshë detare që kanë nevojë të lartë të algave të ri dhe ushqime të tjera për shkak të zhvilluara algave dhe e bëri të mundur për kafshët të jetojnë nën sipërfaqen e një 100 shtesë miliona vjet. Ngjarja më e madhe gjatë Ordovician ishte se peshqit sillen dhe se uji ka rënë në mënyrë që peshkatarët mund të më vonë të zhvillojnë fins e tyre në këmbë dhe të marrë frymë nëpërmjet gojës tuaj në vend të gushë dhe pastaj të jenë në gjendje për të filluar një jetë mbi sipërfaqe.

Slurian 440- 395.000.000 vjet më parë

Gjatë fund të Ordovician u bë filloi tretë Ice Age dhe do të mbajë veten edhe në slurian. Që nga pjesë të mëdha të vendit vë në akull kështu ishte zhvillimi i bimëve të vështirë dhe uji ra dhe vala më e madhe e shkeljes ishte mbi, një kohë që nuk ishte sa më shumë ujë në tokë. Por drifter madhe kontinentale si uji filloi të rritet të njëjtën kohë si akull ngadalë filloi të shkrihet dhe toka përsëri do të ketë nivel normal me ujë. Kur uji u kthye stigde dhe lumenj të përhershëm të krijuara në mënyrë që ata filluan peshkatarët mëparshme të zhvillojë disa lloje të peshkut të ujërave të ëmbla që mund të jetojnë në bregun e afërt të vendit, peshku më të famshme të ujërave të ëmbla që shkencëtarët e dinë ku Jaymoytius zhvilluar diku rreth 400 milionë vjet më parë. Ndërsa peshku filluan të zhvillohen në kafshët e tokës filloi fshat për të marrë filluar me disa bimë primitive që u shfaqën në fund të periudhës slurian, njëri prej tyre këtu bimët ishin Cook Sonia, ajo është një bimë që i ngjan kaktus dhe i cili arriti të klimës në Tokë gjatë Ora Silur. Dikush mund të thotë se ngjarjet më të rëndësishme gjatë periudhës slurian ishte se smällte akull larg dhe i dha peshkun dhe bimët shans për të zhvilluar një pak më tej në vend dhe jo vetëm në oqean.

Devon 395- 345.000.000 vjet më parë

Devon, ose peshk dhe ferns koha është ndoshta koha kur jeta evoluoi më. Peshku i ujërave të ëmbla filluan të zhvillohen në amfibëve apo amfibësh se shkencëtarët do të thonë, dhe e drejta amfibësh utveclades në fins para ishin këmbët dhe gushë u bë vendi i përshtatur frymë. por ata ishin fortfarnade shumë e varur mbi det dhe hëngri pothuajse vetëm algave, një nga amfibet e para që u zhvilluan ishte Ichtyostega, ajo kishte trupin peshk me këmbë dhe i fryu me anë të gojës së tij. Kjo nuk është pa arsye që ata e quajnë kohë Devon të ferns kohës, bimët evoluar mjaft të konsiderueshme në atë kohë dhe kjo ishte kryesisht ferns që u ngrit në këmbë. Bimët vaskulare filloi filloi të kolonizuar zonat e mëdha të tokës, ata bimët e para që arritën ishin gjethet dhe çrrënjosur bimët më vonë në kohë Devon do të zhvillohej në ferns dhe clubmoss, e cila nga ana do të fillojë për të krijuar ato pyjet e para. Por kjo ishte jo vetëm në zhvillimin e tokës shkoi përpara gjatë periudhës Devonian, por edhe në det, ku peshku i ujërave të ëmbla ishin zhvilluar me një shpejtësi të madhe nga të qenit krijesa chinless që notoi përreth në terren dhe hëngri algave të peshkut me grykë të tilla si peshkaqenë dhe peshk të vogël kockëmadh p.sh. Dinichtys cila ishte peshkaqeni i parë u zhvillua. Grapotoliterna nuk ka arritur të ndryshojë, por u shua, ndërsa deti filloi të krijojë disa shkëmbinj nënujorë koral të parë përmes stromatoporoideerna bira-bira. Gjatë periudhës Devon filloi edhe gränlsade gjigand deti në mes të Evropës dhe Amerikës së Veriut zhduken dhe kur ata të dy kontinentet përplas kështu kishte Pangean, supercontinent filluan të formojnë.

Carbon 345- 280 milion vjet më parë

Gjatë mesit-qymyrmbajtës pastaj erdhi periudha e katërt akullnajore në ekzistencën e Tokës, dhe pothuajse të gjithë gjysmën e pjesës së tokës jugore vë në akull, ndërsa gjysma veriore, e cila përbëhej kryesisht nga Evropa dhe Amerika e Veriut kishte një klimë behaglit që rezultoi në lartësi mbidetare dhe formoi sasi të mëdha të gundhav përgjatë brigjeve. Ajo ishte kënetat aq të mëdha të formuara përgjatë bregut, ata u kolloniserade shpejtë prej tyre pyjet tropikale tani kishte vendosur me të vërtetë veten në Tokë. Kur kënetat janë marrë përsipër nga pyjet formuar kështu shtresa të mëdha të torfe cila ishte varrosur më pas në pyll dhe do të bëhet përfundimisht qymyr. Ajo u formua sasi të madhe të qymyrit, dhe kjo është kryesisht arsyeja pse ai quhet qymyrmbajtës, disa miniera të mëdha të qymyrit janë lënë me kalimin e kohës Krabon dhe ata ndoshta do të zgjasë një kohë të mirë para se të dalë jashtë. Gjatë qymyrmbajtës filluar në pushtet insektet e parë të zhvillohet në pyje të mëdha, ajo ishte kryesisht spiders dhe Pilivesat që erdhën dhe ata ishin më të mëdha se insektet sot, një dashuroj kalon mund për shembull të ketë një hapje e krahëve prej 75 cm. Amfibët filluan gjithnjë e më shumë të zhvillohen në zvarraniket dhe zvarraniket të mëdha bimët jättelummer dhe horsetail gjigand filloi të rritet në pyjet në mënyrë që ajo filloi të ngjajë një pyll të vërtetë tropikale. Disa amfibet e zhvilluara në fund të kohës KARBON është Hylonornus dhe eryops. Gjatë vonë qymyrmbajtës kështu smällte moshën e katërt akull larg dhe kontinentin gjigand Gondwana (Gondwana përbëhej nga Amerika e Jugut, Afrikë, Australi, Antarktidë dhe India) filloi të ngadalë shkojë deri në drejtim të pjesëve pushtet veriore të botës në fund të formuar Pangean.

Permanent 280- 225 milionë vjet më parë

Gjatë pjesës së dytë të kohës Perm ishte vetëm Kina dhe disa ishuj të vegjël që nuk kishin aderuar në kontinent gjigand Pangea. Kur Pangaea u formua si ngritur topografi me disa metra të kores përbërë mbi kontinentin vazhdoi të shtypni gjatë jashtë edhe pse ju nuk e keni marrë askënd kudo, ai ishte edhe për shkak të ujit ka rënë, sepse ata kreshtat e mesme oqeanike shtypur poshtë nga masa e madhe e tokës, kështu Pangea u formua jo pa pasoja. Shumë organizma që jetojnë në to detet e ngrohta cekët shua kur ujërat e përmbytjes u tërhoq, por ai u dha atyre pyjeve e madhe një mundësi e përkryer për të zgjeruar edhe më shumë. Një pjesë e vogël e moshës akull formuar gjatë qymyrmbajtës mbetur në Gondwana, kur ata u përplas me Evropën dhe Amerikën e Veriut, por ai përfundoi shumë shpejt, kur ai erdhi për klimën e ngrohtë të veriut. Pangea kishte një toke që shtrihej pothuajse nga Polin e Jugut në Polin e Veriut. Një herë në periudhën e Perm filloi zvarranikët të dominimit mbi amfibët në zvarranikë të tokës që filloi të marrë vendin ishin pasardhës të amfibësh dhe kishte dobësitë e tyre, por në fund të Perm filloi zvarraniket të zhvillohen në gjitarët zvarranikë që u bë dominuese mbi amfibësh dhe Gjithashtu ata e fundit zvarraniket, një shembull i një zvarraniku që u zhvillua në fund të Perm është Dimetrodon. Në pyll ajo filloi gjithashtu për të zhvilluar gjithnjë e më shumë, koha Perm kështu që të marrë halor parë përpara në pyjet dhe shumohen shumë shpejt. Nuk do të jetë gjithashtu një fröormbunke dhe ormbunksväxterna duke u bërë gjithnjë e më e zakonshme në të gjithë kontinentin. Në det të zhvilluar atë në mënyrë shumë më shumë se peshkut dhe bendjuren bëhet më e madhe dhe të gjithë më shumë mishngrënësit shfaqen në ujërat. Një anna gjë shumë e rëndësishme që ndodhi ishte se pothuajse 30% e të gjitha familjeve bimore dhe shtazore vdiq në fund të periudhës Perm, sidomos hit e vështirë ka qenë familjet detare aktgjykimit të vuajtur për shkak të tyre të fuqishëm dallimet lartësi të ujit. Por si bimët dhe kafshët mbi tokë u shua është një gjë që puzzles dhe surpriza të shumta, në të vërtetë nuk ka shpjegim logjik por shumica besojnë se ajo është bashkimi i Pangea për të bërë, se diçka ka ndodhur pastaj që askush nuk mund të vërtetë të shpjegojë.

Koha mesatare (Mesozoike)

kështu që ... ka pasur disa fakte në lidhje me të kaluarën dhe atë që ka ndodhur gjatë 400 miliona viteve të zhvillimit. Unë së shpejti do të fillojë shkrimin e Moshën e Tretë, Mesjetë. Mesjeta zgjati mes 225-65.000.000 vjet më parë dhe në qoftë se unë të marrë për të zgjedhur në moshën që është më interesante, si ajo do të pa hezitim mesjetës. Mesjeta është i ndarë në 3 moshave të vogla, Triasikut, jurasike dhe Kretak.

Trias 225- 200 milionë vjet më parë

Së bashku me Jurassic dhe Kretak ashtuquajtura Mesjetë në moshën e madhe reptilian dhe kjo ishte pikërisht ajo që ishte në fillim të Trias kështu, zvarranikët procedurë që sunduan dhe nuk ka pasur lloje të reja të insekteve të tilla si karkalecat. Dinosaurs së pari do të vijë një kohë në Triasikut dhe të marrë përsipër, por deri më tani ajo ishte se ata që kishin më pak kontroll. Ata së pari gjitarët e vërtetë filluan të vijnë në mes të Triasikut në formën e miut, si kafshë të vogla që kishte evoluar nga gjitarët zvarraniket. Zvarranikësh parë që dukej si një krokodil kishte ardhur gjithashtu, ajo u quajt Rutiodon. Ajo ishte gati aq i madh sa krrokodiler e sotme, por do të shkumës zhvilluar zvarranik 15-metra e gjatë që kishte një kokë prej 2 metrash. Shumë koralet e reja u shfaq në fillim të Triasik, dhe zëvendësoi të gjitha speciet që u shua në Perm pas kohe. Ajo gjithashtu erdhi bijve të Amonit i ngjan predha edhe pse ata ishin më të mëdha dhe kishte një shell melodik në vend të kërmijtë 'qetë. Bimët Dom zhvilluara gjatë Triasikut ishte kryesisht ferns, por ka pasur edhe një fabrikë e re të quajtur Bennettit, ajo kujtoi pineapple, por ishte rreth 1.5 metra të lartë. Ajo ishte vetëm në fund të Trias si ata dinosaurët e parë u panë në tokë. Pastaj ai ishte mbi të gjitha Plateosaurus dhe Fabrosaurus të cilët ishin të parët në to më vonë Diplodocus fuqishëm, dhe Tyrannosaurus.
Nëse tiittar e domethënie kontinentale kontinenteve të ulëta pothuajse ende, përveç se Kina filloi t'i qasen Pangean, dhe ishuj që rasti të vogla filluan të shkrihen veten në ishuj të mëdha.

Jura 200-135.000.000 vjet më parë

Jura është i njohur si dinosauri epokën e parë, edhe pse ata së pari arritën në Triasik, ajo ishte e gjatë dinosauri Jurassic se zhvillimi me të vërtetë ka filluar. Në Jura filloi kompakt e saj super-kontinent Pangea që tregojnë shenja të fragmentimit dhe kjo do të jetë pak më tej në moshë, Pangea do të thyej në kontinente të vogla në Kretak dhe kohën Teritäriska do të tërheqë gjithnjë e më shumë prej tyre vende që janë sot . Kur Pangea u prish si ata erdhën në kreshtat e mesme oqeanike përsëri dhe të shtyrë ujin në mënyrë që uji të mbuluar të gjithë 25% të masës së përgjithshme së Tokës tokës. Në Jura si zhvilluar disa prej tyre dinosaurët känadaste si Stegosaurus, Diplodocus ishin barngrënësit, por ai ishte gjithashtu një mishngrënës në emër fosile Allosaurus që mund të arrijë deri në 9 metra të gjata. në Jura kështu zhvilluar zog parë, ajo u quajt Archaeopteryx dhe kishte një hapje e krahëve prej rreth 2 metra, ajo kishte pupla dhe dhëmbët dhe ishte një gjitar zhvilluar plotësisht. Edhe në ujë kështu që shkoi zhvillimin përpara, ndër të tjera, ata erdhën breshka parë dhe specie të ndryshme krokodili hyrë. Zhvillimi i gjitarëve është në aktivitet të plotë filluar mirë, ata varmycket vogël, por filluan të ngjajnë tonë grevling gjithnjë e më shumë. Conifers, fier dhe horsetails bimët mbuluar zona të mëdha të tokës në formën e pyjeve dhe florës dominerda Totali përmes zhvillimit të tyre të madh, në pushtet angiosperms parë mund të kenë ekzistuar gjatë Jurassic, por ajo është ende e mbajtur se ata erdhën për herë të parë në Kretak hershme. Pjesë të mëdha të pyjeve përfundoi si qymyri, edhe pse jo aq e rëndësishme sa të karbonit që u formua gjatë qymyrmbajtës, por të rëndësishme për jetën e vazhdueshme në tokë. ata kanë gjetur skelete të Diplodocus gjigant në disa vende të botës, njëri prej tyre është gjetur në Danimarkë. Skeleti më i madh i njohur i një Diplodocus është 27 metra e gjatë dhe peshonte ndoshta rreth 40 deri 50 për kg, kështu që kur ajo shkoi aq mori leje për të kanë tre kocka në tokë gjatë gjithë kohës, ose ajo do të bjerë së bashku me peshën e tyre të mëdha. Një pjesë e rëndësishme e kockave nga Jura për të gjetur një dhëmb nga një fosile Allosaurus. Dhëmbi është rreth 140 milionë vjet më i vjetër dhe është rreth 12 cm e gjatë, dhëmbi është gjithashtu shumë e dhëmbëve të vogla të mprehtë për të byterna mund të përtypur më lehtë. Ajo që është interesante me lizards të mëdha frika se ata janë paraardhësit e zogjve tanë, në qoftë se ju shikoni në pothuajse çdo dinosauri Sido që të jetë, ajo është zhvilluar për sprina në dy këmbët dhe duke përdorur armët e tij për pothuajse asgjë më shumë se për të mbrojtur veten e tyre me betejë. Një numër i llojeve të reja të insekteve shfaqur gjatë Jurassic, për shembull Earwig dhe pëlhurë arriti i pari në fund të Jura. Të lizards filloi të zhvillohet krahë dhe pastaj në Chalk fillojë fluturuese ata shumë, tani nuk u kufizuan veten të hidhen nga pemët dhe kaloj, ashtu si ketri tonë fluturues në mënyrë që ato kishin krahë Mellen para dhe hind këmbët dhe ende dukej si lizards, duket ketri natyrisht, jo si një hardhucë ​​...

Shkumës 135- 65 milionë vjet më parë

Shkumës, e cila vjen nga fjala CRETA është ndoshta koha më faschinernade i të gjithë atyre. Gjatë Kretak mund tokës takim 12 metër të gjatë dhe një mishngrënës barngrënëse që është paraardhësi i rhinos, Triceratops, ajo ishte 11 metra e gjatë dhe kishte një mburojë të madhe qafë dhe tre brirë të mprehtë. Në ujë, kishte 10 metër dinosaurët gjatë dhe 4 metra breshka gjatë. Shkumës ishte një epokë shumë e rëndësishme për bimët, ndër të tjera, kështu që ata filluan lulet e para shfaqen dhe disa lloje të reja të pemëve të tilla si lisi dhe plepin gjithashtu filluan të shfaqen në gjykim pyjet tropikale. DOM masat e ujit më të keq që ka mbetur nga Jura ka rënë tani, dhe Pangea është pothuajse tërësisht i fragmentuar, Afrika ka filluar të bjerë dhe terhiq në jug, ndërsa Amerika e Veriut fillon duke tërhequr në drejtim të perëndimit. U shkumës se ishte i madh hera e zvarranikëve, por ai ishte gjithashtu gjatë Kretak si pothuajse çdo rrëshqanorët do të vdesin, në mënyrë më specifike, për rreth 70 milion vjet më parë. Shkencëtarët vetëm mund të konkludojmë se kjo ka ndodhur e njëjta dukuri këtu se në fund të kohës Perm. Por ajo mund të varet nga shumë gjëra të tilla si ftohje të shpejtë, det i kripur, oqean ëmbël, fragmentimit të kontinenteve, rrezatimi kozmik rritje, apo se ajo ishte prapësimit përkohshme e fushës magnetike të Tokës. Gjithsesi vdiq rreth 75% të të gjithë jetës së kafshëve dhe bimëve në tokë. Para se ky incident nisi gjitarët të zhvillohen gjithnjë e më shumë dhe në fund të Kretak ishte gjitarët qen-si në tokë së bashku me ato lizards horror gjigand. Gjatë Kretak u bë në fund të lizards zhvilluara për pterosaurëve dhe kishte krahë që mund të ketë hapje e krahëve të një mbresëlënëse 15½ metra. Këto pterosaurëve quajtur Pteranodon dhe Quetzalcoatlus dhe trishtim stroking me incidentin të çuditshme në fund të Kretak. Gjatë Kretak, nuk ishte aq shumë insekte të reja, por një nga ata që erdhën ishte Bee, ajo ishte rreth 5 herë më të mëdha atëherë se sa është tani.

Periudha më të reja (Cenozoic)

Kjo ishte ajo që ndodhi gjatë Moshën e Tretë, Mesjetë. Tani ajo mbetet vetëm një epokë të mbeten dhe kjo është Cenozoic ose kohët moderne siç është quajtur. Ora reja duke filluar nga 65 milionë vjet më parë për të tashmen, ajo është e ndarë në dy epokave, Teritär dhe Kuaternarit.

Teritär 65- 1.8 milion vjet më parë

Teritär është i pari i dy epokave më të hershme, Teritär dhe Kuaternarit zakonisht quhet epoka gjitarëve dhe kjo varet kryesisht nga se kur dinosaurët vdiq si rruga ishte plotësisht i lirë për të marrë mbi tokë. Në fillim të Teritär kështu gjitarët mjaft primitive, por ato kanë evoluar shumë shpejt dhe deri në fund të Teritär kështu kishte parë e njeriut-majmun evoluar në Afrikë veriore. Sa i përket Pangean kështu që shumica prej tyre pjesë të botës në rrugën për vendet e tyre natyrore, por për Amerikën e Veriut, ai mori një pak më të gjatë, pasi që ata ende kishin një vend të mirë në të nxehtit e ardhshme në Evropë dhe ajo do të marrë edhe disa milion vjet para Veri lëshuar me zell dhe duke kërkuar deri pozicionin e saj normale. Në mes dhe në fund Teritär evoluar në mënyrë gjitarët shumë shpejt dhe u bë e balena, elefantët dhe shumë brejtësve të reja dhe kafshë dre-si erdhi ndërsa ata gjitarët më pak orimitiva shua në fund Teritär, më vonë, pothuajse në kufirin e karts zhvilluar në mënyrë që ata gjitarët e para që i ngjante macet, kuajt dhe derra, në qoftë se ju shikoni në ujë si ajo vazhdoi të mblidhte humbjet në shkumës duke krijuar koral të ri dhe të llojeve të reja squids mëdha dhe alga deti. Në insekteve dhe bimore para kështu që nuk mund të përparojë në çdo shpejtësi të lartë, por ajo që ndodhi ishte, mbi të gjitha, körbärsträd dhe termitet filloi jetën e saj këtu në tokë.

Kuaternare 1.8 milionë vjet pranishëm gilcë

Shpesh është thënë se Kuaternarit filloi në fillim të moshës aktuale akull. Në mes të Kuaternarit kështu që le në Amerikën e Veriut nga Evropa dhe Kina tërhoqi përsëri poshtë në lindje, dhe të gjitha pjesët e botës përfundoi në vendet e tyre standarde. Gjatë atij njeriu, kështu evoluar Kuaternarit majmun nga të qenit gjysmë majmun dhe gjysmë-njeri për të më njerëzor dhe në fund të Kuaternarit, ne kemi bërë normale. Sa për gjitarët si ata kanë shpejtësi të vendosur për të zhvilluar dhe Bildt disa racave të reja, ndërsa të tjerët kanë vdekur jashtë, për shembull mammoths. në mes të Kuaternarit kështu erdhi flutur e parë dhe pula filloi të zhvillohet gjithnjë e më shumë. Klima dhe nivelit të ujit Stabilisers dhe bëhet niveli i ujit që kemi tani.

based on 43 ratings ZHVILLIMI Tokës 2.4 nga 5 bazuar në 43 ratings
ZHVILLIMET Shkalla EARTH


Projektet Related shkollore
Në vijim është schoolwork merret toka, apo në asnjë mënyrë në lidhje me zhvillimin e tokës.

9 Përgjigjet për të "zhvillimit të Tokës"

 1. Lisa më 5 nëntor, 2008 at 10:48 #

  Përmbajtja e mirë, por komponimet ndarë dhe përdorimi i fjalëve "ata" dhe "" janë pak shqetësuese.
  Teksti ndjehet si të jetë shkruar menjëherë jashtë nga një libër. Në mungesë bibliografi.
  (Pyetja: nuk ishte përmbajtja e oksigjenit në ajër për një kohë më të lartë se niveli që kemi sot, e cila rezultoi në, për shembull, këto Pilivesat gjigante që kanë ekzistuar?)

 2. Bosse më 19 nëntor, 2008 at 5:08 #

  Të lumtë, përdorni një pak më shumë ", pastaj erdhi" nuk është se ajo poffar deri Huh? të kuptojnë se ju nuk doni për përdorimin e tepruar fjalën zhvilluar.

 3. olivia më 17 janar, 2009 at 4:08 #

  Unë e dua dhe të bëjë kërkime në Tokë !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. David më 22 mars, 2009 at 2:06 #

  FEEEELLLL !!!! japin kuotën e tyre nga teksti: Vetëm kur u formua Toka, ajo ishte feat krejtësisht e pamundur që jeta të fillojë, sepse vendi nuk kishte as rrezet e diellit ose të oksigjenit

  ! (Sepse dheu, as rrezet e diellit)!

  mezi

  Ajo mori disa kohë përpara se disa organizma mund të shkojnë deri në tokë, dhe shumë prej tyre vdiqën kur ata u përpoqën dhe jo vetëm për shkak se ajo ishte e keqe me oksigjen, por edhe për shkak se uji kishte më parë Jett atyre mbrojtje nga rrezet e fuqishme të diellit UV, por kjo nuk ishte një problem për shtresën e ozonit e Tokës kishte blivigt forcë të mjaftueshme për të të jetë si një mbrojtje të tokës

 5. nea më 19 tetor, 2009 at 2:10 #

  Hey! Shkruar mirë. Një gjë e vogël vetëm: Toka është konsideruar të jetë rreth 4.6 miliardë vjet dhe jo 4.7?

 6. Gustav më 27 tetor, 2009 at 12:50 #

  Unë kam një pyetje dhe shpresoj për një përgjigje.
  Si e shpjegoni se evolucioni është një proces i tillë i ngadalshëm?

 7. Elinor më 30 shtator, 2010 at 11:10 #

  Ata janë asgjë e zvarranikëve që ata janë ato që unë do të bëni kërkime mbi. Por Ana e mirë anars s!
  Por shkrimi ka arritur në lidhje me zvarraniket dhe unë do të tregoj të gjitha Väner time për ju, por duke kujtuar zvarraniket!

 8. Anne në 13 nëntor 2010 at 18:10 #

  Ju faleminderit shumë për këtë tekst! Unë menjëherë do të ketë një mostër të këtij kapitulli në zhvillimin e Tokës dhe ka vetëm informatat minimale në tekst tim + Wikipedia nuk është gjithmonë e ndihmon ..
  Thanks again!

 9. Lasse më 26 maj 2011 në 04:55 #

  Teksti i mirë, përveç një gabim i madh që kam vënë re. Ju shkroi se prehistorike, antike, mesjetare dhe të pranishëm janë tidåldrar, jo, ata bënë thirrje tidsepokrar. Moshat megjithatë Uellsit, ordivicium etj ...

Koment ZHVILLIMET tokë

« | »