.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

COFFEE

1 Hyrje

Një nga tregimet më të hershme, e cila daton që në fillim si 120 vjet
para Muhammad thotë:

"Bricjapi Bert Madh ishte një ditë në pyll dhe duke u kujdesur bari tij
Kaldi pastaj ai papritmas filloi përtypet në një kokrra të kuqe të vogël të kuq ai ka ndodhur
të gjeni të lartë deri në një pemë. Para se ai e dinte atë, ai filloi dhe
getkompisar e tij, e cila gjithashtu shijuar Berry, kërcejnë rreth
pakontrolluar dhe i gjallë.

Kaldi ishte menjëherë e dyshimtë e kësaj paprovokuar dhe lumturi
vrapoi menjëherë për abati e tij për të zbuluar atë që do të thotë
dhi shpikur. Abati, i cili ishte gjithashtu një dhi e vjetër, u zhvillua në
urkaffeskogen errët etiopian dhe kap disa misterioze
manaferrat. Pas lutjes së vazhdueshme, Perëndia i foli dhe i tha: "Ti do të
mundi ujë të valë mbi bar dhe pastaj pije atë. " Abbot, i cili
zakonisht ra në gjumë në kohën më të papërshtatshme,
zbuluar për fat të mirë se tani ai mund të jetë i zgjuar për disa minuta në një shtrirje.
Fama e manave mrekulli u përhap shpejt përmes hapësirës dhe
manastiri u emërua shpejt "Manastiri zgjoni '."

Reputacioni i pronave kafe e përhap shpejt, por ajo mori aq kohë sa
500 vjet para atij njeriu abuzon pije seriozisht. Një sheik arab
zbuluar kafe në vitin 1450 dhe u ngacmuar kështu që ai menjëherë të bekuar
ajo dhe ia dha për subjektet e tij në mënyrë që ata ishin në gjendje për të kërkuar edhe gjatë natës.
Ai gjithashtu mori mundësi që të ndalojnë kafe u nxori nga vendi. Por
reverse gear, ai mori! Kafe ende erdhi në Evropë (kontrabandë) Në mes të
1600 u hap shtëpia e parë kafe në Venedik. Shtëpi kafe ishin një
fenomen i përhapur shpejt. Në vitin 1660 ka qenë e dy mijë coffeehouses - dhe
vetëm në byhålan Londër! Herën e parë kafe erdhi në Suedi në vitin 1685 ishte
kur dikush solli në një kile kafe nga Gothenburgut doganat (input
Hulumtimi tregon se kafeja ishte lloji i Gevalia mesme rosto).
Këtu në atdheun tonë të dashur është përdorur pije kryesisht për mjekësi, por
Donald XII, i cili ka qenë me pushime në Turqi, suedezët mësuar se si të
pijshëm shëmtirat fisnik në ndonjë kapacitet tjetër përveç si një droge.

Pije u bë në mënyrë popullore që prodhuesit e pijeve u ndjenë të kërcënuar deri në
operacionet që, në disa raste, shtyrë përmes
ban kafe, por pas protestave të dhunshme popullore u hoq fundit
ndalim 1822
Getting një filxhan kafe nuk është gati aq e lehtë sa shumica e njerëzve duket të jetë
bindur. Në kundërshtim me besimin popullor, nuk rritet kafe në
kavanoza të vogla në raftet në supermarket, pa, e tërë është shumë më e komplikuar
se kaq.

Një vështrim i shpejtë në një fjalor zbulon: "Kafe (Coffea), një gjini e
måraväxter me rreth 50 pemë dhe shkurre të vogla, kryesisht në tropikale
Afrika ... "

Përshkrimi i dytë bioteknologjike.

Kur bimore kafe rritet për fat të mirë në urkaffeskogarna etiopiane kanë
Forma e një 5-10 m pemë i gjatë me tufa të vogla të aromatik bardhë
lule dhe manaferrat e kuqe. Manaferrat janë të vogla si qershi, por ndryshe nga
ata, që përmbajnë kafe manaferrat dy berthamat, të quajtur fasule kafe. Ata janë të gjithë që
zakonisht e gjelbër dhe të pjekur pas 6-8 muajsh.

Kur bimëve është rritur ka formën e një kaçubë kur shkurtuara në një lartësi
e 2-4 metra në manaferrat më të lehtë për të korrjes dhe të
hakmarrje rritet bimore në vend të një shpërthim thjesht dhunshme në gjerësi.
Shkurre kafe janë qyqar dobëta që shpesh vuajnë nga sëmundje të ndryshme,
sidomos sëmundjet ndryshk fletë (kokërr kafeje është pjekur, megjithatë, nuk ka
shenja të sëmundjes). Pikërisht për këtë arsye, dhe për faktin se
bimët janë mjaft picky me mjedisin e tyre,
Kafe nuk është rritur në të dyja Grenlandë apo Polin e Jugut.

Ekzistojnë tri lloje të kafe rritur në një masë më të madhe se
tjera. Këto tre janë: Coffea Arabica: specie origjinale
origjinën nga Etiopia. Tre të katërtat e të gjithë prodhimit kafe do të
nga kjo pemë. Kafe Arabica ka një
shije të butë dhe është i kualitetit të lartë, që do të thotë një çmim relativisht të lartë.
Për shkak të Arabica bush mënyrë selektive të rrallë, si të saj
Mjedisi, kjo shumëllojshmëri kafe rritur më së shumti në Amerikën e Jugut.

Coffea robusta (ose C. Canephora): Kjo pemë është më rezistente
kundër sëmundjeve dhe klimë të keqe dhe për këtë arsye rritur në vende me
Klima jo të besueshme. Kjo kafe ka një cilësi më të ulët se kafe Arabica
dhe ka një hidhur dhe djegës
shije. Për të pirë atë, përziejnë atë me Arabica dhe
përdoret shpesh për kafe çastit papijshëm. Avantazhi i robusta është e saj
Përmbajtja relativisht e lartë kafeinë.

Coffea Liberica: Liberica-Kafe është rritur në Malajzi dhe Guajana për lokale
konsumi. Kjo kafe ka të njëjtat veti si robusta. Rreth 1% e
Prodhimi botëror i kafe është e pikërisht këtij lloji.

3 Kaffiphramstællning

Megjithë përparimet e avancuara të sotme teknologjike, merr shumicën e të korrave kafe
dorë. Peel, pulpë, dhe mbeturinat e tjera janë hequr me një nga dy
metodat në dispozicion dhe fasule janë tharë. Ata janë rishitur pastaj të
roasters për trajtim të mëtutjeshëm. Në roasteries nxehtë fasule të
100-150 gradë për 10-12 minuta, më të gjata errët. Kur pjekje
formuar dhe lëshuar substancat aromatike që i japin kafen e saj
aromë karakteristike dhe aroma. Pas fasule janë të pjekur ata janë tokë. Si
gjobë kjo është tokë varet se si e zgjedh për të pastaj të gatuaj atë.

Ashtuquajtura pluhur çastit kafe është përgatitur nga valë kafe dhe pastaj,
nga liofilizimin it, heqjen e ujit (dhe shijen).

Në Suedi kemi pirë më shpesh kafe përzier, një kavanoz kafe mund të përmbajnë
deri në tetë coffees ndryshme. Si një bazë të përdor të ashtuquajturat
Santos kafe si ajo ka një aromë të butë dhe të besueshme. Në këtë të përziera
pastaj varieteteve të tjera për të dhënë finale
përzierje aroma e saj, forcën dhe plotësinë.

4 Teoria prapa artin e kafe brewing

Sot ka një numër të madh të metodave të ndryshme për ta transformuar atë
pluhur i zi në mbajnë zi pijshëm. Metoda më e zakonshme në Suedi është
për të le të ujit të nxehtë të drejtuar përmes një filtri që përmban pluhur kafe,
terren vetëm për këtë qëllim. Kjo teknikë
shfrytëzuar nga të ashtuquajturat brewers kafe të cilat janë në dispozicion në më
depo pajisur. Kjo metodë kërkon, përveç pluhur kafe dhe
filtra, ujë të ftohtë e cila është ndezur më pas në temperaturën ideale të
96-98 C. Uji duhet të jetë i ftohtë
para se të nxehtë, sepse përmbajtja e oksigjenit është më i lartë në të ftohtë se sa e nxehtë
ujë.
Një metodë brewing që ka fituar vëmendje më të madhe kohët e fundit është i ashtuquajturi
Terrace enë me origjinë në Francë. Terrace Kann Kafe kërkon
kafe pak më të vrazhdë se kafe e zakonshme filtër. Një tjetër
Shpikje evropiane jugore është e ashtuquajtura esspressobryggaren. Në të tilla
aparat brewed rosto errët, shumë e
imët pluhur kafe terren nën presion të lartë. Rezultati është një shumë
kafe me erëza të cilat duhet të jenë të gëzuar në sasi të vogla.
Një metodë që nuk kërkon të njëjtën shkallë të aparatit të avancuar dhe
aftësi teknik është valë kafe. Kjo teknikë është praktikuar për shkak
kryesisht edhe në pyjet suedeze virgjër.

5 për kimi kafe

Kafe, së bashku me duhanin, rrëmujë më komplekse imagjinueshme
vetë. Askund tjetër ju do të gjeni komponimeve si të ndryshme
drejtë atje. Kafe është kundër tre mijë komponimet e paqëndrueshme aromatike
izoluara, të cilat vetëm
disa janë identifikuar. Një total prej shtatë mijë komponime të ndryshme
izoluar. Disa nga temat janë më të rëndësishme për aromë kafe se
të tjerët. Ndër grupet më të rëndësishme përfshijnë; Komponimet e sulfurit,
shumë e rëndësishme për shije e kafe dhe aroma, pavarësisht ulët
përqendrimet ato ndodhin në të, shpesh jo më shumë se mikrogramë pak
për kg kafe. Pyrraziner, deri më sot, ka mbi 80 komponime
përmban pyrrazzinringar identifikuar në kafe. Pyrrazin ka një
shumëllojshmëri të flavors, në varësi të kompleksit të përfshirë, por shpesh
kujton aroma e saj të mishit apo të ndryshme perime të skuqura, si misri,
patate ose bizele.

Pyrridinringar Pyrridiner, janë identifikuar rreth 15 substanca
në kafe. Aroma kujton kryesisht për karamele apo arrë, por disa
komponimet e ka një erë të fortë prishur. Pyrroles, çfarë shije shumë të paqartë
ata me të vërtetë kanë, por të gjithë janë dakord se ata kanë një borxh të madh për
aroma kafe. Oxazoles, rreth 30 identifikohet në kafe, ka një ëmbël,
aroma shijshëm dhe të gjelbër. Si gjelbër erë, ju duhet të pyesni një ekspert.
Furanet, ka ndonjë numër i njerëzve në kafe, aroma e saj është se si që
kohë. Shumica furanet kanë gjelbër, i pjekur, me shije të arre apo perime-si
erë. Kafe e errët rosto është veçanërisht e FA jep
kafe shijen e saj të veçantë të hidhur dhe të djegur.

Aldehidet, gjenden kryesisht në kafe fllad i pjekur, por për shkak të saj
luhatshmëria, ata zhduken shpejtë. Të aldehide që megjithatë mbetet në
kafe ka një dritë, aromë me shije frute.

Ketonet, zakonisht të ëmbël, me shije frute apo aroma e djegur pak. A
shumë kafe.
Fenolet, gjetur në përqëndrime të ulëta, e cila rrit me shkallën e pjekjes.
Aroma e tyre është nxirë, djegur dhe e hidhur. Përqendrimi më i lartë është në
Kafe robusta.
Përveç kësaj, ka një bandë e lavdishme e substancave të tjera të bukura në kafe. Substancat
me efekte të veçanta fiziologjike, mund të përmendim 9

based on 5 ratings Coffee, 2.3 nga 5 në bazë të 5 ratings
Vlerësoni COFFEE


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore për kafe, apo në asnjë mënyrë në lidhje me kafe.

Koment COFFEE

« | »