.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Njerëz të famshëm në tecknikens historisë

Tashmë në fillim të 1800-së ka pasur në lidhje me
Përpjekjet e energjisë elektrike vërejtur se një tel aktuale mbante mund të jetë
ndezur në mënyrë fort që të bëhet i flaktë dhe lëshon dritë.
Por së pari, në vitin 1879 u shfaq llambë e parë deri. Ajo ishte
Thomas Edison Një llambë e hollë të karbonit me fije e hollë mbyllur në
një enë qelqi evakuuar.

Thomas Alva Edison 1847-1931

Figura 1: Thomas Alva Edison
1883 u vu re në elektronemmissionen termike
hera e parë në laborator Edison në Menlo Park. Edison
diçka e re e çuditshme po ndodh brenda njërit prej tij
llamba e para të lehta. Përveç lumë zakonshme
shkuan nëpër fije e hollë është vërejtur në një tjetër, të ndara
aktuale nëpër vakum brenda llambë xhami. Ky fenomen
u bë i njohur si efekt Edison.

Me shans erdhi më vonë, Edison dhe një tjetër studiues,
Francis Upton se nëse montuar në një pjatë metalike në
llambë xhami kështu që shkoi një aktuale nga fije e hollë të
pjatë metalike. Kjo i tanishëm do të provojë të ndrysho
proporcion të rrymës në filament. Ishte kjo
zbulim që ka formuar bazën për funksionin elektronike.
Aftësia për të ndikuar rrymat elektrike.

John Ambrose Fleming 1849-1945

Foto dytë Sir John Ambrose Fleming
Fleming shpiku diodë vakum 1904. Duke përdorur këtë
tani mund korrigjimi AC dhe për të marrë aktual të dobët të drejtpërdrejtë.
Vakumdioden bëri thirrje gjithashtu për eng. "Valvul Fleming" që
në përkthim Suedisë është afërsisht valvul, si dhe
përshkruan funksionin e shpikjen e tij.

Amerikan Lee de Forest zhvilluar Fleming vakum diodë
dhe vunë një elektrodë të tretë në një tub vakum. Ky tretë
elektrodë u quajt rregull dhe ishte përgjegjës për
kontrolluar aktuale midis anode dhe katodë të tub.
Duke ngiste një fuqi të caktuar në qeveri mund të ndikojë në
lumë që shkoi mes dy elektroda të tjera.
Ndryshime të vogla të pushtetit në qeveri dha madh
Ndryshimet midis anode dhe katodë. Kjo ishte
dobishme për shembull radiot kur ju mund të
duhet të plotësoj sinjale.
Figura 3 elektron hershme
Përmes viteve të zhvilluara elektronike gjithnjë e më të sofistikuara
i cili mund të zgjidhë detyrat më të vështira në elektronike
konteksti. Një nga shpikjet më të rëndësishme të bazuar
në këto rezultate, rreze katodë tub.

Ray tub katodë ishte ajo evoluar në e sotme
tuba ray në TV. Filluar në vitin 1942 nën drejtimin e
duke përfshirë edhe ekspert elektronike Eckert ndërtojnë
makinë e parë tërësisht elektronike informatikë, ENIAC (Electronic
Integrator numerike dhe Kompjuterike).

ENIAC është ndërtuar për llogari të ushtrisë amerikane dhe
u përfundua në vitin 1946, makinë përbëhej nga 18.000 tubave elektronike,
ishte 26 milion e gjatë dhe të shpenzuar shuma të konsiderueshme të energjisë.
Besueshmëria ishte shumë i ulët sepse tuba elektron
shumë shpesh thyen. Programuar duke përdorur
Dial strings, si një Centrali modës së vjetër të telefonit.

Lindjes tranzitor.

Figura 4 Shockley, Brattain, Bardeen, Bell Laborator-së
William Shockley, Walter Brattain dhe John Bardeen quhej
të tre burrat kështu shpiku tranzitor. Tranzitor
patentë është aplikuar për të në vitin 1948 dhe ishte rezultat i një decennielångt
punojnë në vende të ndryshme.
Tranzitor është bërë nga germanium dhe silic. Ajo kishte
Karakteristikat korrigjimi treguar se ajo filloi së shpejti
zëvendësuar tub elektronike. Por më së shumti ka pasur disa të tjera
Karakteristikat treguan se ajo ishte duke u bërë më popullore se
tub elektron. Tranzitor kërkohet shumë më pak hapësirë
dhe shumë më pak energji, dhe se më pak të zhvilluara
ngrohjes. Tani nuk ka pasur mundësi për të ndërtuar më të mëdha dhe
kompjutera më të shpejtë.
Figura 5 tranzitor parë

Tirania e një numri të madh.

Lidhëse elektronike në përgjithësi janë më të mira më të mëdha që ata janë.
Kjo do të thotë se tub radio që tërheq një shumë të tanishëm,
zhvillon shumë nxehtësi dhe merr vend i madh e bëri të pamundur
Lidhjet e tilla. Por me ardhjen e tranzitor mund
inxhinierë elektronikë sajojnë të mëdha dhe komplekse
pajisje elektronike. Tani inxhinierë pajtuar se
ajo ishte vetëm imagjinatën tuaj që të vënë begränsnigarna në atë
mund të prodhohen.

Designers e sistemeve kompjuterike tani hartoi kompjuter dhe
qarqeve të komunikimit të përdorura 50.000 ose
me rreth gjysmë milionë transistorëve. Këto të qarqeve të përfshira
të paktën si shumë diodes, resistors dhe kapacitoreve.
letër, këto të qarqeve të jetë plotësisht i lartë me asgjë tjetër
ndërtuar. Megjithatë, ajo do të bëhet shpejt e qartë se ajo nuk është e
ishte praktikisht e pranueshme për të përdorur këto
qarqeve tranzitor. Qarqet elektronike ishte për
komplekse dhe të mëdha për të prodhuar. Ishte kjo që
quhet tirania e një numri të madh.

Texas Instruments ishte një nga kompanitë që u përpoqën për të zgjidhur
problemi i tiranisë së një numri të madh. Ideja e tyre ishte që të
prodhojnë të ashtuquajturat modulet mikro secili ka një
Funksioni specifik. Këto module mikro mund pastaj
mbledhur si sotme Lego-Packers në solderless
strukturat. Në praktikë, kjo do të duket se kjo nuk është e
përbëjnë një zgjidhje për problemin.

Jack Kilby, Texas Instruments, e dinte se ajo ishte mënyra e gabuar për të
zgjidhjen e problemit. Ai argumentoi se mikro-module nuk janë
reduktuar numrin e komponenteve individuale në kompleksin
qarqeve. Në verën e vitit 1958, Kilby duhej të qëndronte
në punën e tij të re mbi mbylljen pushime. Ai filloi
pastaj të skemë në "monolit" ide, për të mbledhur më shumë
komponentët në një bllok të vetëm të materialit.
Figura 6 Jack Kilby, Texas Instruments.

Figura 7 autentik regjistroheni Kilbys qark i integruar i parë.
Fasskiftsoscillatorn.
Kilby ishte i bindur se ideja e tij ishte zgjidhje për
një numër i madh tirani. Ideja e tij ishte se nëse dikush mund të
integrimin e të gjitha komponentët në një copë të vetme të silikonit,
ju nuk keni nevojë për të lidhur ndonjë gjë. Ai ishte, megjithatë,
skeptik në fillim, sepse askush tjetër nuk do të mendojnë për
ideja e prodhimin e komponenteve diskrete në materialet gjysmëpërçues.
Pjesërisht për shkak të kostove të larta se kjo do të
shkaku, por mbi të gjitha për cilësinë e komponentëve
do të jetë më keq.

Për Kilby do të ndërtojë këtë qark, ai kishte
për të marrë lejen e manaxherit. Bosi i dha pëlqimin e tij në
kusht që Kilby pari duhet të tregojë një funksionim
rezistencë dhe kondensator në materialet gjysmëpërçues, kjo
ai arriti pothuajse menjëherë me të, dhe kështu filloi
projektin e tij për të ndërtuar qark e parë të integruar.

Kilby zgjodhi të prodhojë për qëllime të testimit të një qark klasik,
fasskiftsoscilatorn. Ai konverton aktual të drejtpërdrejtë me rotacion
pulses që vazhdimisht ndryshon drejtim. Procesi mund të jetë e lehtë
është parë duke përdorur një oshiloskop si grafikisht
paraqet përparim në ekranin e tij. Më 12 dhjetor
1958 Jack S Kilbys oshilator në një CIPS, centimetër
të gjatë dhe të ngushtë se një kruese dhëmbësh, përfunduar më në fund.

Një grup i Teksasit drejtorëve Instrumente mblodhën në
Pjesë Kilbys e laboratorit për të parë nëse ky vogël
kopje të një tipi krejtësisht të ri të qarqeve do të punojë. Kilby
lidhur me nervozizëm të gjitha telat dhe kontrolluar të gjitha
Lidhjet me kujdes, të gjithë ishte e tensionuar dhe Kilby goditur
kaloni. Menjëherë filloi një valë të përsosur sine
luaj përpara në ekran oshiloskop. Kilby kishte zgjidhur tani
tirania e një numri të madh.

Qark të integruar.

Figura 8 tregon madhësinë simbolik të një mikroprocesor.
Kilby tani kishte çliruar qark të integruar dhe
zhvillim do të provojë për të shkuar me shpejtësi të paparë.
Edhe katër vjet pas qark parë IC panë
dritë, masë prodhuar gjenerata e parë
qarqeve të integruara. Ky lloj i qark quajtur SSI
përbënin eng. "Integrimi shkallë të vogël" ose në shkallë të vogël
integrimi. Qark mund të jetë në një meshë të vetme silic, në
madhësinë e një thua të vogël të strehojë rreth 10 transistorëve dhe komponente të tjera të ndryshme. SSI qark ndjekur
absorbohet shpejt nga MSI, eng. Integrimi shkallë të mesme.
njëjtën zonë tani ishin të vendosur deri në 100 transistorëve.
Ka pasur kompjutera bazuar në këto patate të skuqura që kanë ardhur për të
quajtur kompjutera tretë të gjeneratës.

Prodhimi përmirësuar dhe ne kemi arritur për të prodhuar
Qarqet e përbëra nga disa shtresa bërë pirg.
këtë mënyrë ata arritën të shtrydh në gjithnjë e më shumë transistorëve në
çdo qark. 1972-1984 Ejani LSI dhe VLSI qark,
në shkallë të gjerë dhe shumë të integrimit në shkallë të gjerë. VLSI-qark
përbëhej nga jo më pak se 100.000 transistorëve. Këto dy
Llojet e qark llogariten teknologjisë në brezin e katërt
kompjutera. Në vitin 1990 ai kishte arritur atë që inxhinierët
quajtur shaka, qesharake integrimi në shkallë të gjerë. Këto
qarqeve mund të përmbajë miliona transistorëve në të njëjtën
sipërfaqe për llojet e tjera qark.

Mikroprocesor

Figura 9: 4004 e parë Intel mikroprocesor
Marcian E. Hoff, është njeri pas 4004 Intel këtë
mikroprocesor parë prodhuar. Hoffmann marrë
ideja e tij kur kompania japoneze Busicom, pyeti Intel për
të ndihmojë për të zhvilluar qarqeve të integruara për një kalkulator.

Dëshira e tyre ishte që të rregulloje të dymbëdhjetë qarqeve
Karakteristika të përshtatura për këtë banak. Hoff gjetur
Megjithatë, kjo do të ishte një zgjidhje tepër të ndërlikuar dhe erdhi
atëherë ideja e hartimit të një çip që mund të kryejnë
Operacionet e programuar dhe të ruajtura në një kujtim.
Në këtë mënyrë, kjo do të kërkonte një qark të integruar në vend të
12 copë.

Ideja është zhvilluar dhe në vitin 1972 ishte mikroprocesor parë
gati për t'u përdorur. Ajo nuk do të jetë e gjatë para se Intel
liruar 4040 të tyre një version i përmirësuar i 4004 Nëpërmjet
vjet përmirësuar procesorë. Më shumë biznese filluan
prodhimin e CPU dhe e dobishme në këtë zhvillim mënyrë.
Çdo procesor ishte e aftë të kryejë më shumë udhëzime
më të shpejtë. Në tregun e PC që nga Intel erdhi
8080 procesor, dhe në korrik 1976 pasuesit e saj dhe suksesi
Z-80.

Deri më sot.

Figura 11 procesor Intel Pentium MMX.
Kanë procesorë evoluar jashtëzakonshme. Në tregun e PC
ka evoluar nga Intel 8080 me të ashtuquajturën 286, 386,
486 përpunuesit e më të mirë të tipit sotme shitjes procesor,
Pentium. Ndërsa procesorë janë zhvilluar me
ky moment ka edhe teknologji qark rreth procesorit
zhvilluar për të përmbushur kërkesat CPU. CPU e sotme
punon me një shpejtësi të brendshme prej 120-200 MHz. Kjo që
në krahasim me të Z-80 ans 16 MHz, e cila ishte megjithatë
më të shpejtë në kohën kur është fjala për CPU për
kompjuterat personale.

Pentium është sot mikroprocesor më i zakonshëm është në
Në thelb, një 386 dhe një parallellad 486, kështu që çdo
teknologji të re, ajo nuk është me të vërtetë. Avantazhi i
procesorë janë të lidhura paralelisht për të ndarë punën
dhe në këtë mënyrë rritjen e shpejtësisë. Fundit
mikroprocesor lëshuar për tregun e PC
është procesor Intel Pentium MMX.

Përfundim.

Është e vështirë të them asgjë për të ardhmen, çka do të
të ndodhë, se sa shpejt do të shkojë? Megjithatë, ka një përgjigje
kjo është e sigurt. Kjo do të ndodhë shumë, dhe kjo
do të shkojnë shpejt.

Figura 12. Myra me një mikroprocesor.
Deri më tani asgjë nuk ka treguar se zhvillimi do të largohem
të, në vend të kundërtën. Ka shkencëtarë që besojnë se
Kufiri i sipërm arrihet së shpejti. Ka studiues të tjerë
thonë se ne jemi ende në foshnjërinë e tyre në drejtim të
zhvillimi elektronike. Gjithsesi ajo duhet të jetë
të ngazëllyer për të parë se çfarë zhvillimi do të na mbajnë.

Në të ardhmen e afërt, unë besoj se ne do të ketë sukses në
përzierjen elektronike me funksione biologjike. Research
kryer dhe tashmë është bërë një përparim. Njeriut
nerva përgjigjet impulse elektrike. A mund ne vetëm
interpretojnë këto impulse dhe për të kuptuar se si trurin e njeriut
Punimet, nuk do të ketë kufizime në atë që ne
do të jetë në gjendje të bëjë. Ju do të jenë në gjendje të japin të verbër
shikimi i tij. Njerëz të shurdhër do të jetë në gjendje për të dëgjuar përsëri.
Lame do të ecin. Është një privilegj
për të jetuar në këtë epokë të zhvillimeve interesante.

Më shumë mbi këtë temë.

Kushdo që është i interesuar për më shumë informacion për
këtë temë, i referohen referencat punës. Diku tjetër
për të marrë informacion në bibliotekë publike dhe internet.

based on 5 ratings Njerëz të famshëm në tecknikens historisë, 2.0 nga 5 në bazë të 5 ratings
Vlerësoni njerëz të famshëm në tecknikens historisë


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë njerëz të famshëm brenda tecknikens histori apo në ndonjë mënyrë në lidhje me persona të njohur brenda tecknikens historisë.

Koment mbi njerëz të famshëm në tecknikens historisë

« | "