. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Energjisë bërthamore në Suedi

SI një fuqi bërthamore

Në centraleve bërthamore të energjisë nxjerrë është me anë të ashtuquajturës atomike, ndarjen pra Bërthamat e uraniumit metalik radioaktiv. Të cores janë ndarë dhe të sigurojë energji termike përdoret për të ngrohur ujë avulluar. Avull nga ana e drejton një turbinë që gjeneron energji elektrike.
Uraniumi është siç thashë shumë radioaktive, e cila nuk është saktësisht miqësore me mjedisin. Prandaj, njeriu duhet disi shkatërrimin e uraniumit kur ajo është gati për t'u përdorur. Ai e bën këtë duke vitit të parë të mbajtur atë të izoluar në një pishinë me ujë të ftohjes, dhe pastaj përkohësisht ruajtur atë për 40 vjet në pellgjet e tjera. Pas kësaj ju duhet të disponojë me të thellë në shtratin. Tani për tani në kërkim Karburanti suedeze bërthamore dhe kompani menaxhimin e mbeturinave (SKB) për një vend të përshtatshëm për ruajtje, ku banorët janë të përgatitur për të pranuar mbeturinave.
Parlamenti suedez ka vendosur që asnjë i termocentraleve të reja bërthamore do të ndërtohet, dhe ato që janë duhet të dalë jashtë, por jo deri sa ne kemi reduktuar konsumin tonë të energjisë ose të gjejnë një mënyrë për të zëvendësuar një sasi të mjaftueshme të energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme.

Pro dhe kundër të energjisë bërthamore

Unë mendoj se vendimi i Parlamentit është shumë e mirë duke marrë parasysh të gjitha rreziqet energjisë bërthamore sjell. Deponimin e mbeturinave nuk është saktësisht 100 për qind i sigurt. Ajo gjithashtu kërkon një shumë të energjisë bërthamore duhet të jetë i sigurt, dhe unë nuk mendoj se çdo gjë duhet të bëhet për të, është me vlerë të energjisë nxjerrë.
Gjithashtu, unë mendoj se është e papërgjegjshme për të vetëm të varrosur të uranium dhe pastaj shpresoj se do të jetë atje poshtë në shtratin e rreth 100 000 vjet pa diçka ndodh papritur. Ne nuk jemi në gjendje për të menaxhuar atë mirë, kështu që ne përkohësisht të zgjidhur problemin duke i varrosur. A është me të vërtetë një bast të tillë të sigurt për të lënë problemet e magazinimit për brezat tanë të ardhshëm?
Uraniumi është gjithashtu një element, dhe nuk mund të rinovohet. Popullsia e botës rritet, si dhe nevojën për energji. Uraniumit do pas në kohën e duhur për t'i dhënë fund në qoftë se ne vazhdojmë të konsumuar të njëjtin ritëm si sot, pse nuk e erës të gjitha përnjëherë më pas?
Por energjia bërthamore nuk kontribuon në asnjë mënyrë me një shtresë thinned ozonit apo për të rritur efektin serë, si kaq shumë burime të tjera të bëjë. Përveç kësaj ka një bimë bërthamore të lira për të vepruar, dhe energjia bërthamore është një mënyrë shumë efikase për të nxjerrë energjinë. Por mund të konsiderojnë atë "të lirë" do të thotë me të vërtetë në këtë kontekst. Unë nuk mendoj se është e "lirë", atëherë nënshtruar njerëzimin dhe mjedisin në rrezik serioz, ju nuk mund të le kontrollin e parave, kur është fjala për sigurinë dhe shëndetin e njerëzve. Pra, sipas meje janë të metat shumë se avantazhet e centraleve bërthamore.

OPSIONI bërthamore

Unë besoj në biokarburanteve dhe të bioenergy! Kjo është, për shkak të biokarburanteve djegie, të tilla si druri, leh dhe fishekëve. Duke pasur parasysh se një pemë lëshon sa më shumë dioksid karboni, si ajo merr të rritet, atëherë ajo duhet të jetë një mënyrë e mirë. Ajo nuk ka marrë diku afër sasinë e emetimeve të shkaktuara nga djegia e lëndëve djegëse fosile, që është shumë pozitive!
Unë mendoj se, për shembull, mund të rritet pyjeve vetëm për rikuperimin e energjisë. Por për momentin përdoret Bioenergjia megjithatë më shumë në ngrohjen, por unë mendoj se me siguri mund të përdorni Bioenergjia për energji elektrike!
Megjithatë, biokarburanteve nuk është aq efektive si fuqi bërthamore e cila është një problem. Unë mendoj se Suedia duhet të ndryshojë qëndrimin e tij, dhe të mendojnë më shumë në shtigjet e energji-efektive për këtë që të jetë e mundur. Kjo është e gjitha, megjithatë, jo në një ditë, ajo kërkon afat-gjatë dhe punë të gjerë për popullatën që të bëhen të vetëdijshëm për problemin. Për shembull, harxhim i energjisë në shtëpi, duke lënë në TV pa dikë duke kërkuar në atë dhe ajo ka dritat ndezur edhe pse nuk është e nevojshme të vërtetë.
Askush nuk mund të bëjë gjithçka, por gjithkush mund të bëjë diçka. Pra, të gjitha mund të bëjë ndryshime të vogla, të cilat në përgjithësi jep një rezultat në formë të reduktuar konsumin e energjisë, duke e bërë të mundur për të fazën e nga energjinë bërthamore.
Ne kemi edhe burime të tjera të rinovueshme të energjisë si era, hidro dhe energjisë diellore.
Them, megjithatë, për një pjesë shumë të vogël të prodhimit të energjisë Suedisë. Por me zhvillimin më të mirë në paralel me një vetëdije më të mirë mjedisor të konsumatorëve kështu që unë besoj dhe shpresoj se ato burime të energjisë në të ardhmen së bashku do të rivale të energjisë bërthamore.

based on 14 ratings Energjisë bërthamore në Suedi, 2.4 nga 5 në bazë të 14 ratings
Fuqia Rate bërthamore në Suedi


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me energjinë bërthamore në Suedi ose në ndonjë mënyrë në lidhje me energjinë bërthamore në Suedi.

Një përgjigje të "energjisë bërthamore në Suedi"

  1. noora Wed Jan 8, 2010 at 5:21 #

    ee shumë e mirë që ne kemi sigurinë Suedi me energjinë bërthamore

Koment mbi fuqinë bërthamore në Suedi

« | »