.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Centrale bërthamore

Siç e dini, ka bimë të ndryshme të energjisë, për shembull, termocentralet bërthamore, bimë qymyr, turbinat me erë dhe termocentralet biomasës. Dallimi në mes tyre është vetëm e karburantit. Në centraleve bërthamore është karburant uraniumi. Në Ringhals, i cili është më i madh "Termocentrali" Skandinavi, dy reaktorët; Ujë të valë dhe reaktor me ujë nën presion. Por ata kanë më shumë një vetëm një PWR, ata kanë tre efekte të ndryshme neto. Krejt, katër reaktorët (R1 në 1976 vlimit reaktorin e ujit, R2 në 1975 reaktorit nën presion të ujit, R3 1981 presion reaktor me ujë, R4, 1983 reaktor presion uji). Gjysma e vendit tonë të marrë energji elektrike nëpërmjet centraleve bërthamore!
Por ka gjithnjë e më shumë njerëz janë kundër energjisë bërthamore. Ka dy pro dhe të këqijat e centraleve bërthamore.
Në: bërthamore është i pastër dhe nuk rritet e dioksidit të karbonit, një efekt serë, apo ndotje nuk është aq i madh sa në mënyra të tjera për të prodhuar energji elektrike.! Është më miqësore me mjedisin sesa mënyra të tjera për të prodhuar energji elektrike. Përveç kësaj për të marrë më shumë energji elektrike nga energjia bërthamore. Energjia bërthamore prodhon energji elektrike të lirë, kështu që është një kosto të ulët! Negative: Kjo bëhet shumë e rrezikshme nëse reaktori rrjedh, ajo mund të shkaktojë dëm serioz dhe madje edhe vdekjen, përveç kësaj, nuk zhduken radioaktivitetin në një kohë të gjatë, vendi ku termocentrali bërthamor ka qëndruar nuk mund të jetë bujqësia. Transporti i karburantit bërthamor është shumë e rrezikshme për mjedisin, veçanërisht nëse ndodh aksidenti.
Ringhals po punon fuqishëm për të reduktuar mjedisin negative, në radhë të parë bërthamore. Ata e bëjnë këtë duke punuar me zell me riciklimin, duke u kujdesur për mbeturinë siç duhet, për më tepër ata gjithmonë përpiqen për të analizuar dhe për të përmirësuar sigurinë dhe performancën mjedisore. Dhe kjo tregon publikun. Ata gjithmonë zgjedhin kodosh për mbrojtjen e mjedisit. Por, pavarësisht gjithë kësaj, ka ende anët negative të energjisë bërthamore. Substanca të vogla radioaktive lëshuar në ajër dhe ajo kurrë nuk është e mirë, edhe nëse ata janë të përkohshme dhe të kalbet shpejt. Ka një kufi të cilin autoritetet kanë vendosur, kufiri është në sa radioaktivitet mund të jetë në mesin e njerëzve dhe mjedisin. Por radioaktiviteti është e vështirë pranë kufirit, ndoshta rreth 1% të limitit. Uji përfundon edhe radio dhe substanca jo radio-aktive. Edhe në qoftë se uji ftohës është pastruar ende do pak substanca radioaktive dhe jo-radioaktive në det. Megjithatë, ajo nuk ka gjetur ndonjë ndikim negativ të shkarkimeve radioaktive. Substancat non-radioaktive janë të njëjta. Është vënë re është fakti se uji lëshuar është gjithmonë 10 ° C gradë më ngrohtë se ajo ishte në fillim, dhe ajo ndryshon peshk. Ata që lulëzojnë në ujë të ngrohtë është rritur, ndërsa ato që lulëzojnë në ujë të ftohtë kanë rënë.
Suedia ka vetëm dy reaktorë të ndryshme, valë reaktor me ujë dhe reaktor me ujë nën presion (por ka edhe të tjerë që nuk përdorin këtu, të tilla si reaktorëve të rëndë-ujit dhe reaktorëve të lehta të ujit). Këtu janë disa pro dhe kundra me ta!
Valë reaktorit të ujit; pozitive; Që nga reaktori ujë të valë është shumë e zakonshme, ajo është gjithashtu e lehtë për të shkëmbyer njohuri në industrinë e energjisë bërthamore suedeze. Për më tepër, ajo nuk është e komplikuar në mënyrë që të gjeneratorëve me avull që nuk kanë reaktorin e ujit presion.
Negativ: Fuqia punëtore që punojnë brenda bimës është e ekspozuar ndaj më shumë rrezatim jonizues dhe radioaktiv emisionet janë më të larta dhe për më tepër, ka më shumë fusha të cilat duhet të jenë të kontrolluara (në bimë). Ngarkimi dhe shkarkimi merr shumë më shumë, sepse ka më shumë elemente e karburantit. Radioaktive lëshuar gjithashtu të jenë të shtypura.

based on 15 ratings Termocentralet bërthamore, 1.9 out of 5 Bazuar në 15 ratings
Shkalla e NPP


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim është schoolwork që kanë të bëjnë centraleve bërthamore apo në asnjë mënyrë në lidhje me centralin bërthamor.

Koment NPP

|