.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Klonimi i kafshëve dhe njerëzve

Klonimit vullnetin e klon fjala greke, për gen. Dhe kjo do të thotë duke prodhuar individët artificialisht gjenetikisht identike.
Në blegtori edukate bëhet duke ndarë një embrion në fazë të hershme, dhe pastaj të zhvillojnë pjesë veç e veç për individët. P.sh. metoda është përdorur për të prodhuar kafshë nga kafshët me gjen specifik.
Në inxhinieri gjenetike ka, ndër të tjera, minj klonuar duke zëvendësuar bërthamën e një vezë pllenohet me një bërthamë prej individit që ju dëshironi të keni klonuar.
Pro dhe kundër, por klonimit.

PËRPARËSITË e klonimit

Lejohet shpejti klonimin ndoshta njerëzor në Mbretërinë e Bashkuar. Në radhë të parë klonimi i embrioneve njerëzore për kërkime për të kuruar sëmundjet e veshkave, mëlçisë dhe zemrës.
Por në fund të fundit kjo do të jetë e mundur për kulturë i tërë trupi. Kjo mund të ofrojë një mundësi për të rikrijuar një muskujve të zemrës apo palca e eshtrave.
Sot, kjo është kryesisht në lidhje me aftësinë për të klon dhe kultivuar qelizat e njeriut për të kuruar, për sëmundje shembull Parkinsonit. Kryesisht kjo ka të bëjë me kultivimin e qelizave burimore për të ndihmuar sëmundjeve kurë të trupit.
Çfarë është fituar kur në përdorimin e indeve klonuar? E pra, trupi merr kohë për qelizat e tyre dhe ka një shans më të madh që qelizat janë formësuar mirë. Ideja është që në epruvetat për të prodhuar qeliza të cilat janë të specializuara në detyrën e tyre.

CONS e klonimit

Kur klonimit është diskutuar mendimet e njëri-tjetrit e abortit të sigurt, dhe të gjitha tronditje. A është e drejtë për të marrë një jetë? Ndërkohë, nuk ka embrioni / fetusi ndonjë emocionet direkte, ose e ka atë?
Kundërshtarët e abortit pritet të protestuar kundër ndalimit të klonimit shfuqizohet.
Ata kanë protestuar parë kundër përpjekjeve për të kuruar sëmundjen e parkinsonit duke përdorur qelizat nga fetuset ndėrpre, e cila është duke vazhduar sot.
Për më tepër, shumë besojnë se kjo është e gabuar me klonimin, veçanërisht në kuadër të feve të ndryshme. Kjo do të çojë në konflikte në mes të atyre që janë për dhe të atyre që janë kundër klonimit.

RREZIQET e klonimit

Hulumtimi mbi klonimin e qelizave të njeriut kurrë nuk ka për qëllim për të klonuar njerëzit, ose për të krijuar embrione këmbimi. Hulumtimi ka për qëllim për të marrë qelizat embrionale të shërojnë sëmundjet.
Pjesa më e madhe e hulumtimit të publikuar tregon se klonimi i gjitarëve më shpesh rezulton në fetuset cilët lindin të vdekur ose të deformuar.
Në prill të vitit 2002, përmendet një studiues italian për një gazetar që tre gra ishin tashmë shtatzëna me embrione të klonuara. Që atëherë ai ka as nuk ka konfirmuar e as mohuar këtë. Edhe pse kjo nuk ishte e vërtetë, apo përpjekje kanë dështuar, kjo tregon se ai ka ndërmend të klon një fetusin njerëzore në të ardhmen e afërt.
Mjekët besojnë se është rreziqe shumë të mëdha në të njëjtin grup me klonimin e njeriut.
Shumica e shkencëtarëve pajtohen me këtë dhe thonë se kafshët e disa klonuar lindur vuajnë nga deformime të cilat nuk ishin zbuluar gjatë shtatzënisë, për shembull, Mushkëritë dëmtuar.
Të klon një njeri merr një kohë mjaft të gjatë.
1. Ju merrni një qelizë (me thelbin, qelizat e kuqe të gjakut dhe qelizat bazë tjetër të lirshme nuk do të bëjë) nga një person i cili dëshiron të klon dhe vendosur atë në një provëz me një zgjidhje standarde lëndë ushqyese. Pastaj ata rriten një koloni qelizë në 5 ditë.
2. ju duhet vetëm të jepni qelizat 5% të shumës së të ushqyerit ata zakonisht përdorin; Kjo do të bëjë që ata të shkojnë në një shtet pushimi.
3. Pastaj merr një (unfertilized) qelizën vezë nga një grua dhe për të hequr ADN nga bërthama.
4. Ai vendos një qelizë në gjumë e ardhshme të qelizës vezë dhe i jep edhe një goditje të vogla elektrike në mënyrë që ata shkrihen së bashku.
5. atëherë duhet të presim dhe të shohim nëse qeliza e re fillon për të ndarë; kur ka pasur 8 ose 16 qeliza të shkojë në ato mitër (zëvendësuese) nënës.
Dhe pastaj të presin nëntë muaj.
Një klon është kujtimet "origjinale"!
Të gjitha gabim. Kujtesës nuk është i koduar në gjenomin, dhe nuk janë transferuar kur klonimit. Një klon do të zhvillojnë kujtimet e tyre dhe personalitetin e tyre

Kush do të pranojë të klon kur është fjala për njerëzit?

Megjithatë, ka njerëz që do të marrin në konsideratë klonimit të ketë një fëmijë. Disa mund të jenë prindër të cilët kanë humbur një fëmijë dhe duan që ajo përsëri, të tjerët mund të jenë çiftet të cilët nuk mund të kenë fëmijët e tyre në një mënyrë tradicionale. Për shembull, në qoftë se njeriu nuk mund të prodhojë spermë do të jetë ADN-ja e tij për t'u futur në vezë e partnerit, duke krijuar kështu një klon i tij.

Në qoftë se klonimi ishte shansi juaj vetëm që të ketë një fëmijë, do ta përdorin atë?
Arritja e tij ndoshta nuk do. Atëherë ju duhet të jetë pa fëmijë në qoftë se ju nuk mund të merrni atë. Një gjë e tillë është e vështirë, por ajo duhet të jetojë me AMN ka të tjera.

Dolly delet

Në vitin 1997 arriti për herë të parë për të klonuar një kafshë të rritur. Dolly delet ka lindur. Ajo ka qenë e ndjekur nga një linjë të gjatë të klonuar dele, lopë dhe derra. Po, ata kanë arritur edhe për të klon macet rritur dhe minj.

Për të krijuar një kopje të një kafshe të rritur bëni si kjo:

1. Ju merrni qeliza të vogla të trupit, të tilla si nga një mukozën, nga kafsha për t'u kopjuar.

2. Që merr një qelizë vezë nga një individ. Kirurgjike hequr bërthamën e saj, në mënyrë që veza nuk përmban asnjë nga gjenet e veta.

3. oocyte bashkua me qeliza të vogla të trupit. Në qelizë bashkuar, tani ka vetëm gjenet nga duke u kopjuar.

4. komer qelizë shkrinë tani sillen si një vezë nybefruktat. Ajo formon një embrion, të cilat mund të jenë futur në një grua. Dhe të zhvillohet në një kafshë të plotë. E cila është një kopje e kafshëve që fillimisht dhuruar një qelizë të trupit.

based on 18 ratings Klonimi i kafshëve dhe njerëzve, 2.2 nga 5 në bazë të 18 ratings
Shkalla Klonimi i kafshëve dhe njerëzve


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me klonimin e kafshëve dhe njerëzve, ose që janë në asnjë mënyrë në lidhje me klonimin e kafshëve dhe njerëzve.

3 Përgjigjet për të "Klonimi i kafshëve dhe qenieve njerëzore"

  1. Sofie më 15 prill, 2008 at 5:40 #

    Unë mendoj se është krejtësisht e gabuar për të klon dy kafshëve dhe njerëzve, sepse ajo nuk është natyra e bërë për të përballuar me të, ajo do të jetë faji si në natyrë dhe, sipas teorisë evolucionare. Unë mendoj se ju mund të merrni njerëzit klon qoftë se ju keni një arsye shumë të mirë, si për shembull, një sëmundje që është fatale ose përndryshe torturous. Por kush duhet të jetë në gjendje për të vendosur nëse ajo është arsye e mjaftueshme? Ky është problem i madh, njerëzit nuk e shihni foto e madhe e çështjes.

  2. Martin më 17 tetor, 2008 at 10:33 #

    Njeriu përdor 5 herë më i naturreurser se ata japin përsëri, natyra nuk është bërë për të. teoria e evolucionit thotë se mbijetesa e fitest, në qoftë se një specie mëson që të përshtaten me masën për të klon pjesët e tyre, le të jetë kështu, atëherë!

  3. Tony më 20 tetor 2009 at 10:59 #

    Atëherë unë mendoj se klonimi është aq e keqe! kafshët ose njerëzit po vdesin kohë tamperproof ...... nuk është e mirë!

Koment Klonimi i kafshëve dhe njerëzve

« | »