.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Cikli i karbonit

Nuk ishte një herë një atom të karbonit emrin Kurt. Unë kam lindur kur bota ka lindur. Gjë e mirë me mua është se unë kurrë nuk merrni të vjetra. I përdorur për të luajtur me të dy të mirë atom sime miq oksigjen, thirrën Sigurd dhe Simoni. Ne fluturojnë ulët mbi det, kur unë u thithur poshtë nga ALGOT algave. Ai më mori në dy atomeve të tjera në terren. Këtu kemi luajtur kartat në miliona shumë vjet, kur çdo ditë lëshuam mbeturinat mbi ne kështu që ne çdo mbahet. Pas shumë vitesh, unë u bë miqtë e mi dhe të vajit, së bashku me mbeturinat në depresion. Një ditë erdhi një oljebåt që na thithur në një tub që na solli të gypave masive shtrembër. Ata qëlluan mbi ne kështu që ata mund të shohin se kush ishte i vogël dhe të shpejtë dhe të mëdha dhe të ngadalshëm. Ndjehet gati si ngacmimi. Një ditë një makinë erdhi dhe më thithur nga një pikë karburanti ku kam fjetur për disa ditë. Ai më solli mes të natës. Unë vë atje në bombol gazi e një makine dhe rippled. Ndërsa unë isha duke fjetur marrë një shkëndijë nga makina dhe unë isha i habitur. Unë fluturoi nga tub i shkarkimit me një shpejtësi të madhe, ku kam gjetur një atom oksigjen quajtur Sussi. Mua dhe Sussi shkoi në një pub në tym, ku kemi gjetur një të martohem. Ai u emërua Silvester. Pas rrugë u rrit shumë bimëve, ne fluturojmë atje në një hapjen e një gjethe. Nuk kam gjetur në një disko shumë atome karbon që kanë atomet oksigjen si miqtë. Mendova se atomet dhe atomet oksigjen duket se lulëzojnë së bashku. Ne u ul dhe foli për kujtimet e vjetra, kur një atom të karbonit mburrej se ai kishte qenë në tank Michael Sumachers gazi, një tjetër mburrej se ai kishte qenë i ngrënë nga Peter Forsberg. Në mes të gjithë revelry i erdhi një kalë dhe na hëngrën. Kali u therur dhe u bë një hamburger në McDonalds. Ku janë ruajtur, ne në frigorifer derisa një prej punëtorëve mori hamburger dhe na skuqur kështu që ne mund të hani. Në pak minuta si ne vë në gjakun e trashë fëmijë amerikan i cili na hëngrën. Ne shkuam me gjakun përmes aortës me një shpejtësi deri madhe për një qelizë të trurit ku jam tani, duke shkruar këtë histori në lidhje me karbon. Në të vërtetë, unë jam shumë i interesuar në kimi, sepse unë ka ndodhur të jetë në atë pjesë të trurit që ishte i interesuar në kimi.

based on 29 ratings Cikli i karbonit, 2.2 nga 5 në bazë të 29 ratings
Vlerësoni ciklin e karbonit


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me ciklin e karbonit, ose që janë në asnjë mënyrë në lidhje me ciklin e karbonit.

One Response to "ciklin e karbonit"

  1. F më 31 tetor 2010 në 02:17 #

    Absolutisht fenomenale! =)

Cikli i karbonit Koment

« | »