.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ekonomi Konsumatorit

Porosi me postë dhe pazar në internet

Nëse ju blini me postë, kjo do të thotë se ju qëllim mallra duke bërë urdhrat e tyre me faks, letër, telefon ose internet nga një kompani. Lehtësi e ulur në shtëpi në paqe dhe të qetë dhe për të zgjedhur një ose më shumë artikuj nga një shumëllojshmëri të pafund sim se arsye të mjaftueshme kaq shumë përdor porosi me postë. Por kjo ndoshta mund të jetë e lehtë për të blerë më shumë se ajo që ju fillimisht kishte në mendje, kështu që ajo ka për të parë jashtë për të.

Nëse ju vendosni për të blerë nga kompanitë më të vogla për shkak të çmimeve më të ulëta, që ju të merrni për të menduar për standardin dhe sigurisë mund të jetë më e ulët se kompanitë e mëdha, mund të jetë i zgjuar për të menduar për në qoftë se ju jeni të detyruar të japin të dhënat personale të tilla si Numri i llogarisë, etj, kjo nuk është aq e mençur në lidhje kjo e bën atë një kompani të vogël të panjohur.

Në postorderköp dhe intenethandel e kompanive suedeze në vendet e BE-së të zbatohet marrëveshja në distancë, konsumatorët kanë të drejtë për të anulluar një marrëveshje ingånet brenda 14 ditëve të njoftojë tregtarin. Konsumatori nuk ka për të dhënë ndonjë arsye se pse ai / ajo dëshiron të përfundojë marrëveshja e lidhur, por natyrisht mallrat mund të përdoren nëse e kthimit mbi, dhe koston e transportit detar do të përballohen nga vetë. Të këqijat e Blerja e një porosi me postë dhe pazar në internet është se ju nuk mund të provoni dhe është e vështirë për të gjykuar ngjyrën dhe cilësinë vetëm pas imazheve kataloguar. Dhe kjo mund të jetë e vështirë dhe të ndjehen të vështirë për të kthyer një artikull që ju vjen keq, apo se është e gabuar. Në të cilën ju ka urdhëruar është backordered jashtë atë, por ju nuk doni të prisni, ju duhet të keni sherr e ka për të bërë një anulimin. Dhe mbrojtja e konsumatorit janë shpesh më të ulët në qoftë se ju bleni nëpërmjet blerjeve në internet.

Dhe një gjë për të mbajtur në mend është se ajo është gjithmonë e lirë për të paguar të holla!

Paguajnë, ruani dhe të marrë hua

Kushtoj

Në ditët e sotme, paraja nuk është vetëm kartëmonedhat dhe monedhat para. Ne jemi duke lëvizur në një shoqëri pa të holla, dhe ne mund të tërheqin para nëpërmjet ATM-ve në çdo kohë të ditës. Paga e paguar në një llogari në një bankë tjetër. Ne të paguajnë mallrat dhe shërbimet e 'kartat plastike' ', internet, kontrolloni dhe transferet e kreditit nga kjo llogari. Disa lloje të "kartave plastike" ne i përdorim janë: kartat e pagesave, karta debiti, karta krediti dhe karta cash / kartat e cash.

Cilat janë kartat e ndryshme për funksionin?

Kartat e pagesës

Blerjet tuaja të bëra gjatë një periudhe të caktuar në një faturë të vetme, ju mbledh me një kartë debiti. Pastaj ju paguani të gjithë borxhin në të njëjtën kohë. Edhe pse kjo mund të marrë një deri në dy muaj në mes blerjen dhe pagesën, kjo nuk është e njëjtë si kredi. VISA, American Express dhe të tjerët janë shembuj të kartave të debitit.

Krediti

Një kartë krediti është një variant i kartave të kreditit. Kjo është një certifikatë deklaruar se mbajtësi ka të kredisë të emetuesit të kartës. Kompania kartë paguan tregtar dhe nga ana tjetër faturon kartëmbajtësit. Poshtë kartës së kreditit, ju mund të blejnë mallra dhe më vonë për të marrë një ligj që ju mund të paguani në një kohë ose anulimet.

Bankcard

Me një kartë debiti për të bërë tërheqje në ATM, por gama e kartave bankare mund të zgjerohet. Kartë bankare mund të jetë i lidhur me një shërbim të pagesës, që do të thotë se karta mund të përdoret si kartat e pagesës. Shuma është zbritur automatikisht nga kartën tuaj të krediti kur ju dyqan me ta.

Pagesa është bërë një monedhë botërore. Në Suedi, numri i kartave bankare të lëshuar mbi shtatë milionë. Ato mund të përdoren për blerje dhe tërheqje cash në praktikisht të gjithë botën. Në mënyrë të ngjashme, mbi dy miliardë kartat e huaj përdoret kudo në Suedi. Tregtia gjithnjë në rritje në Internet është gjithashtu i bazuar në pagesa me kartë kryesisht.

Ruaj

Në buxhetin tuaj duhet të jenë të përfshira disa kursime. Kursimeve mund të aplikojnë siguri nëse diçka mbetet subjekt do të ndodhë ose blerjet ndoshta ardhshme. Ka forma të ndryshme të kursimit për të zgjedhur; në qoftë se ju të përjashtuar llogaritë e kursimeve të zakonshëm janë, ndër të tjera, kursimet e pensionit, aksione dhe obligacione.

Pension Saved

Kursimeve mund të bëhet nga banka ose kompania e sigurimeve, dhe (kursim) janë duke u bërë më të zakonshme. Garë pensioneve rritet aq më shumë më parë se të filloni kursim.

Aksionet

Stoqet janë aksionet në një kompani e kufizuar, që do të thotë se është aksionar në një kompani. Megjithatë, ka rreziqe të caktuara që lidhen me investimet e aksioneve. Nëse kompania do të shkojnë keq kështu zvogëlon vlerën e aksioneve, dhe në qoftë se ajo do të shkojë mirë, ju të rrisë vlerën.

Aksionet mund të blejnë apo të shesin nëpërmjet një banke, agjent burse ose nëpërmjet internetit. Ju gjithashtu mund të ruani në fondet e kapitalit. Rreziqet që lidhen me të është një fond kapitali përfshin aksionet e shumë kompani. Kompanitë japin një pjesë të fitimeve të saj për aksionet herë në vit.

Obligacionet

Obligacionet ofrojnë ndër të tjera Shtetit jashtë. Norma e interesit do të jetë raffled midis atyre që zotërojnë bono. Bonot zakonisht mund të blihet për 5-10 vjet me të ashtuquajturën vlerë nominale (një vlerë påstämplat). Si blerjet e tyre obligacioneve dhe e shet atë në një bankë, ata janë të dhënë jashtë për institucionet e ndryshme të strehimit.

Huazoj

Pagesa Credit Card

Pagesa me kartë krediti do të thotë duke i kushtuar më pas për të marrë produktin ose shërbimin e kryer. Për të marrë hua në bankë apo

merrni kartat e kreditit duhet të jetë i moshës madhore (18 vjet) dhe kanë të ardhura të caktuara.

Shpesh forma e kartës së kreditit janë:

• kredi nga një bankë apo kompani të financave

• Credit

• Kredi Anëtar

Çfarë lloj i kredisë që ju duhet të zgjidhni varet nga:

• Sa keni nevojë për të marrë hua

• Sa shpejt ju mund të paguajë

Kredi bankare

Ajo dallon kredive të siguruara dhe kredi të pasigurta. Sigurimit mund të jetë p.sh. pronë, strehim, ose me kusht. Mortgage është një shembull i një hua të siguruara është një hua të siguruara me pasuri të patundshme apo godinë. Borgen do të thotë se dikush tjetër pajtohet të paguajë në vend të ju nëse ju nuk mund të paguajë siç është rënë dakord. Hua të pasigurta shpesh kanë norma të larta interesi dhe periudhën e ripagimit të lartë (shpagim) se kredive të siguruara. Kjo është një përgjegjësi e madhe dhe kjo mund të jetë i shtrenjtë për të miratuar.

Krediti

Kartat e kreditit janë të lidhura me kredinë (parave). Kjo do të thotë që ju mund të tregtisë së mallrave dhe shërbimeve për kaq shumë para që ju keni në kartë. Borxhi amortizohet (paguar) çdo muaj, plus interesin. Norma e interesit është zakonisht shumë i lartë për këtë lloj karte krediti, në mes të 20-30%.

Humbja e kartave plastike

Ju duhet menjëherë të raportojë atë në kartën e kompanisë në polici dhe në qoftë se ju keni humbur një "kartë plastike". Pastaj, pas kartë njoftimi është bllokuar dhe mbajtësi i llogarisë, atëherë nuk është përgjegjës për shumat ngarkuara në llogarinë.

Kredi anëtare

Një kredi anëtare, kushdo që është një get bashkim. Një kredi bankare konvencionale ka një normë të lartë interesi sesa një kredi anëtare. Ajo është bashkimi dhe banka që u pajtua deri në këtë kredi.

Leasing-u operativ dhe me qira marrëveshjet

Leasing është një formë e përzier e blerjeve kreditit dhe långidshyra. Kjo do të thotë që ju nuk bëni vet të mallrave, por ju duhet ta kthejë atë kur skadon periudha me qira. Kur mallrat mund të blihet me një çmim të ulur.

Me qira e elektronike, të tilla si TV dhe video të janë relativisht të zakonshme. Një duhet të kontrolloni me kujdes i cili ka përgjegjësinë për vjedhje, zjarri, ka nevojë për riparim, etj Në mënyrë tipike, kjo marrëveshje me qira. Në qoftë se marrëveshja është për ju që të bëhet pronar i periudhës së qirasë, konsiderohen "qira", si një blerje e kreditit.

Këshillë e mirë për blerjet e kreditit

Ju gjithmonë duhet të kërkojë një plan pagese para se të blerë me kredi, dhe me kujdes të krahasojnë mundësitë e ndryshme të kredisë të ofruara nga dyqani.

Këto katër detyra duhet të jetë një plan pagese përfshijnë:

• Shuma që duhet të paguhet çdo muaj.

• Sa kohë këtij muaji do të jetë i pagueshëm.

• Sa i madh përgjithshëm përfundimtar do të jetë me të gjitha shpenzimet.

• Sa e lartë norma e interesit është.

Plani i pagesës tregon se sa të çmimit të holla ju duhet të paguani. Kjo është vetëm kur ju e dini që ju mund të vendosni nëse ju mendoni se produkti është me vlerë të kostos tregut si një kredi përfshin gjithmonë.

Çfarë ndodh kur ju nuk mund të paguajnë?

Papunësia ose për të kanë tunduar në dyqan me kartat e kreditit, të cilat më vonë merr borxhe të larta si rezultat ka bërë që shumë njerëz kanë pasur ekonomi të tyre të rrënuara. Borxhet mund të bëhet përfundimisht aq e lartë që një nuk mund të përballojë për të paguar, dhe në qoftë se ata nuk mund të paguajnë borxhet e tyre të përfundojë deri në fund detyrën e Magjistraturës, e cila pastaj mund të jetë e detyruar për të bërë foreclosure, që do të thotë se mallrat kapitale si Sterio, kamera digjitale dhe makina konfiskuar nga autoriteti për shitje. Në rastin më të keq mund edhe të jetë e detyruar për të shitur shtëpinë e tyre. Përveç kësaj, zyrtari zbatimit të vendosë për vendosjen e pagave derisa borxhi shlyhet. Pasi borxhi është paguar, a jeni ende me Agjencinë Zbatimi regjistron në disa vjet. Të cilat mund të bëjnë të vështirë për të p.sh. të marrë kredi të reja, kartat e kreditit ose të marrësh me qira një apartament, kjo kufizon jetën e dikujt në një shkallë shumë të lartë.

Akti Borxhi Zgjidhja

Dikush mund të marrë ndihmën e ligjit të zgjidhjes së borxhit nëse borxhet janë bërë aq e lartë që ju nuk mund edhe të ketë mundësi për të paguar borxhet e tyre për pjesën tjetër të jetës së dikujt. Por kërkesat janë megjithatë shumë strikte.

Insurance:

Në mënyrë që të ndjehen të sigurt nëse ju do të keni fatkeqësi për të qenë të përfshirë në një aksident që ju duhet të keni disa sigurim. Sigurim zakonisht ndahet në sigurimin e pronës dhe të sigurimit personal. Sakförsäkringar është p.sh. Home insurance dhe sigurimi i automjeteve (skuter, makinë, etj), dhe sigurimi personal, për shembull, Sigurimi aksident dhe sigurimi pensional. Shpesh duhet të paguajnë një deductible, nëse diçka duhet të ndodhë sepse sakförsäkringen jo rregull mbulon të gjithë dëmit. Është e rëndësishme që ju të gjeni se självriskens Madhësia kur ju merrni sigurim.

Sigurimit në shtëpi

Ju duhet menjëherë të marrë një politikë të sigurimit në shtëpi, kur ju hyni në një shtëpi të tyren. Për të rinjtë, shumica e kompanive të sigurimit marrëveshje të veçanta për sigurim në shtëpi. Veçanërisht vjedhje, vjedhje biçikletë, dhe zjarri në politikën e sigurimit tuaj në shtëpi i jep mbështetje financiare. Ajo gjithashtu mbulon mbrojtja detyrim vlen edhe në qoftë se ju kanë shkaktuar dëme në pronën e dikujt tjetër. Rregulli pastaj përfshin mbrojtjen e duhur (avokat) dhe të mbuluar sulm. Një sigurim të udhëtimit është përfshirë shumë shpesh.

Sigurimi aksident

Një aksident sigurimit është e rëndësishme për ju. Kjo do të thotë se në lidhje me nëse ju u plagosën, ju mund të merrni rimbursimin e shpenzimeve. Ju gjithashtu merrni kompensim, nëse ju u plagosën rëndë në mënyrë që ju të merrni, por me të ardhmen apo invaliserad bërë. Shkolla dhe çerdhe të siguruar fëmijët dhe të rinjtë, por pastaj e sigurimit është e vlefshme zakonisht vetëm për dëmtime që ndodhin gjatë orëve të mësimit, ose për në shkollë.

Sigurimi shëndetësor

Sigurimi komplettar shëndetësor sigurimit shëndetësor publik (nga shoqëria) e ka në vitet e fundit të bëhen të zakonshme.

Sigurimi i makinës

Sipas ligjit, çiklomotor, motor dhe makina duke u siguruar. Këto mjete të sigurimit që duhet të jeni të përfshirë në një aksident ju nuk do të duhet të paguajnë dëmet për të cilat ju mund të dënohet, atëherë ju keni një sigurim automjet paguar aq

Kompania e sigurimeve kompensim për ju.

Sigurimit të udhëtimit

Nëse jeni të udhëtojnë jashtë vendit, sigurohuni që të jetë i siguruar. Zakonisht ne do të ndihmojë për agjentët e udhëtimit për të rregulluar një politikë të sigurimit, kur ju qëllim udhëtimin. A keni sigurim që përfshin edhe sigurimin e udhëtimit, ky rregull, një mbrojtje të plotë të udhëtimit. Megjithatë, ju duhet të kontrolloni kontratën e sigurimit ose telefononi dhe të kontrolloni me kompaninë e sigurimeve.

Kërkesë një kuotë

Primi i mund të ndryshojnë shumë. Prandaj kërkojë një kuotë nga kompanitë e shumta kompanitë!

Ligjeve për mbrojtjen e Konsumatorit:

Mbrojtja e konsumatorit për individin

Kredi nuk mund të blejnë në harkun ju jeni të moshës, pra, Vlera e para se të mbushur 18 vjeç. Nëse jeni nën 18 vjeç, por të ketë nënshkrim prindërore megjithatë, ju mund të bleni me kredi, përndryshe ajo është e paligjshme. Nëse ju jeni tashmë në moshën 16 vjeç kanë vetë të ardhurat e tyre të fituara ju mund të bleni praktikisht çdo gjë që dëshironi, me përjashtim të pijeve alkoolike dhe duhanit, vetëm ju paguani para në dorë. Për një shitës dhe blerës, ka disa ligje të cilat flasin për të drejtat dhe përgjegjësitë që ata kanë.

Ligjet kryesore të konsumit janë:

• Mënyrat kontraktuese

• kontratat në distancë Modes

• Akti i Sigurimeve Konsumatorit

• Akti Consumer Credit

• Konsumentköparlagen

• Akti Shërbimet Konsumatorit

• Akti Çmimeve

• Akti Siguria e produktit

• Akti Marketing

Kushtet e ligjit të kontratës

Kushtet që vetëm përfitojnë shitësi është i ndaluar. Kushte të padrejta në kontratat e blerjes dhe me qira ose garancive

Shembuj të ku kjo mund të zbatohet.

Kontratat në distancë Modes

Kur ju blini ose me qira pronën e luajtshme apo shërbime nga një tregtar (kompani) për kontratat në distancë modes. Sendet e luajtshme janë mallra, aksionet, condominiums, etj, dhe një shërbim, për shembull, Bëhu modifikime, riparime ose punë prodhuese. Ky ligj vlen për të dy kontratat në distancë dhe shitjes në shtëpi.

• Kur ju dhe tregtari nuk i ka plotësuar në personin p.sh. kur pazar nëpërmjet internetit, shitjet e telefonit, pazar TV, porosi me postë ose e-mail, për kontratat në distancë modes.

• Kur e keni blerë diçka në shtëpinë tuaj ose në një vend që nuk është një pikë të caktuar të shitjes (biznesit) p.sh. marrëveshjet e arritura në vendin tuaj të punës, në spitale, në konferenca apo vend tjetër ku ju jo vetëm për momentin janë, fjala për shitje në shtëpi. Ajo do të jetë shitësi që i ka afruar ty e jo në kundërshtim me ligjin do të zbatohen.

Sipas Shitja Aktit Distancë, ju keni të drejtën për të anulluar një blerje brenda 14 ditëve, të ashtuquajturës periudhë ftohje-off. Përpara se një marrëveshje është bërë,

Gjithmonë informoni shitësit e periudhës së tërheqjes.

Përjashtimet nga Akti

Ligji zbatohet kontrata me distancë të shkathët që kanë të bëjnë

• sigurimi dhe kreditit

• ankande - ankande të internetit janë të mbuluara nga ligji.

Ligji nuk zbatohet në kontratat pragun

• çmimi bie nën 300 SEK

• ju keni kërkuar shitësi për të ardhur

• një kontratë për sigurimin

• Kontrata për shitjen e aksioneve ose letrave të tjera

• Përfundimi në një vizitë në shtëpi që ju vetë keni kërkuar shprehimisht.

Ka disa përjashtime të tjera të ligjit. Kontratat në distancë modes Prandaj është e rëndësishme për të gjetur nëse ai zbaton.

Shitësi do të japë detajet e së drejtës tërheqjes, dhe të lënë një formë tërheqjen kur një kontratë është lidhur në bazë të pozicioneve të kontratës në distancë.

Akti i Sigurimeve Konsumatorit

Akti i Sigurimeve Konsumatorit vlen për sigurimit të përgjegjësisë. Ky ligj ka rregulla për informacionin e sigurimeve, pagesa premium, zgjidhjen e kërkesave dhe si sigurimi rinovohet.

Akti nuk zbatohet

• sigurimit specialiteti të tilla si sigurimit të kafshëve, sigurimi stoli

• shëndetit dhe aksidenteve të sigurimit

Konsumentköparlagen

Zbatohet Ligji

• Kur ju si një person privat blen një kompani

• Kur ju urdhëroi një produkt që nuk vijnë në kohë

• Pasi të keni blerë një objekt me anë të reklamave mashtruese

• Kur ka një problem me një produkt - Akti përmban një senmånaders përgjithshme garanci

Konsumentköparlagen nuk ka

• blerjet në mes të individëve

• Me blerjen e punës ose shërbimit - në këtë rast pozicionet e shërbimit të konsumatorit

• Blerjet e letrave me vlerë (p.sh. aksionet), të sigurimit, ose pronës së patundshme (p.sh. apartament).

Sherbime Consumer Akti

Shërbimet e Konsumatorit Akti vlen kur një tregtar kryen punën në diçka që ju vetë. Kur psh riparimet, puna në pronën dhe ruajtjen e pasurisë së luajtshme të tilla si ruajtjen e mobiljeve, ligji ju jep mbrojtje. Ajo nuk mund të ndryshohen në qoftë se ju keni marrë një çmim të veçantë. Çmimi nuk mund të tejkalohet nga më shumë se 15% në qoftë se ju keni marrë një çmim të përafërt.

Çmimi Akti

Sipas ligjit të informacionit çmimi duhet të paguajë çmimin e duhur në p.sh. storefronts.

Marketing Akti

• i kërkesave të reklamave dhe përfaqësitë të jetë e vërtetë dhe të dizajnuara në mënyrë që të bëjë të qartë se kjo është vetëm reklamat.

• Reklamat nuk duhet të përmbajë asnjë deklaratë të pavërteta

• Parimi themelor për të gjitha reklamat duhet të jenë në përputhje me marketing të mirë

Çfarë është marketing i mirë tregohet me rregullore të veçantë nga përfshirë Autoriteti Konsumatorit.

Mbrojtjes së Konsumatorit vullnetar

Blej Hapja

Brenda një periudhe të rënë dakord, ju keni të drejtë të kthehen një artikull me një faturë. Pastaj ju merrni paratë mbrapa. Por kjo nuk është gjithmonë që ju të merrni, në disa dyqane kur ndryshon një send mund të merrni një kredi dyqan në vend të parave mbrapa, kur ju të ndryshojë një artikull. Nëse ju merrni një kupon ju mund dyqan vetëm në dyqan ku keni blerë pika që ju dëshironi të ndryshoni, ju nuk duhet të para mbrapa. Prandaj, ajo mund të jetë e dobishme për të gjetur nëse ju mund të merrni paratë tuaja mbrapa, kur ju bleni mallra ju me të vërtetë nuk jeni të sigurt se ata duan.

DREJTA për të shkëmbyer

Me të drejtën e këmbimit, kjo do të thotë se ju keni të drejtë për të shkëmbyer një objekt dhe të marrë një tjetër në vend të kësaj, por në qoftë se ju bëni të gjeni diçka, që ju të merrni një kupon që përmenda më parë. Atëherë ju nuk keni të drejtë të kërkojë para mbrapa.

Përjashtimet

Përjashtime në të djathtë për të shkëmbyer dhe politikën e kthimit:

• ndërresa

• Swimwear

• tualetin

• Lule

• Produktet e mishit

• Mallrat e veçanta Urdhërohet

• mallrat Ndryshuar

• Mallrat me një çmim të reduktuar, etj

Mirë të dini kur blejnë

• Ruaje faturën tuaj! Nëse keni një ankesë në lidhje me mallrat, ju duhet të jetë në gjendje të tregojnë se ku dhe kur e keni blerë pika dhe sa kushton.

• Gjeni se cilat rregulla për blerjen e hapur ose të drejtën e këmbimit që zbatohet marrëveshja.

• Kontrolloni mallrat sapo ju të merrni atë.

• Menjëherë kontaktoni shitësin nëse vëreni asgjë të gabuar me produktin. Mundohuni për të rënë dakord me shitësit.

• Nëse mungesa e konformitetit është për shkak se ju keni qenë i pakujdesshëm, shitësi nuk do të jetë përgjegjës për gabimin.

• Nëse është e mallrave të meta dhe shitësi do të ju jap një të mallrave të patëmetë në vend të kësaj duhet të bëjë me të.

• Nëse ka një problem me një artikull që e bën ju keni të drejtë për të lejuar blerjen kthehet, duhet të keni nevojë për të marrë përsëri paratë dhe jo vetëm një kredi dyqan.

Të ankohen për një produkt

Nëse jeni të pakënaqur me një produkt ose shërbim, ju duhet menjëherë të ankohen në lidhje me të (duke u ankuar në lidhje me të).

Bëni këtë:

• Shko në kompani që shitur ose kryhet shërbimi dhe kërkojë ndreqjen.

• Korrigjimet Refuzon mund të kthehet për këshilltarët komunal të cilët e konsumit të kontaktoni kompaninë.

• Kompania refuzuar ende të ju japin këshilla të drejtë konsumatorit mund të ju ndihmojë për të sjellë çështjen në Ankesave Konsumatorit (ARN). ARN kontaktoni kompaninë për të marrë komente mbi raportin. Mund të ju ende nuk pajtoheni shqyrtimin e bordit që është e drejtë. Pastaj, ju dhe kompania rekomandimi se si ju duhet të zgjidhë mosmarrëveshjen. Shumica e kompanive të ndjekin rekomandimin e ARN-së.

• Nëse kompania ende nuk ndjek këtë rekomandim Arn-së, ju mund të shkoni në gjykatë (gjykata e qarkut) për të ashtuquajturin gjykim thjeshtuar. Gjyqtarët e Gjykatës së Qarkut zakonisht pas rekomandimit të ankesave të konsumatorëve Bordit.

Nëse dyqan ka ndaluar

Ju në disa raste mund të bëjë një ankesë në të kaluarën "säljled" (p.sh., shumicë, importues ose prodhues). Kjo ju bën të mendoni për

• Transaksioni ka përfunduar ose të transferohen.

• Shitësi është e pamundur për të marrë.

Ruaj shitjes dokumenteve

Të paktën këtë herë ju keni mundësi të ankoheni në lidhje me një produkt, ju duhet të ruani letra, fatura, garancitë, faturat, etj Dokumentet e blerjes duhet të mbahen për kohë më të gjatë në një blerje të mëdha (të tilla si kompjuter, telefon celular, kamera digjitale, etj), për shembull, provojnë se mallrat janë paguar. Kjo është veçanërisht blerjet e kreditit, të cilat dokumente duhet të ruhen për aq kohë sa të mbetet pagesat. Ju duhet të jetë në gjendje për të të treguar blerësit një faturë për mallrat paguhet kur p.sh. shitur një send të përdorura. Kjo duhet të ju të mendoni se kur ju bleni mallra më të shtrenjta të dorës së dytë.

based on 11 ratings Financat e konsumit, 3.5 out of 5 bazë të 11 ratings
Shkalla e Konsumatorit Ekonomi


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Ekonomi Konsumatorit ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Konsumatorit Financave.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Consumer Ekonomisë

|