. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Ushqimi dhe shëndeti

Tema: Biologji , Health , Sport
| More

Përgjithshme

Llojeve të njeriut "homo sapiens", është rreth dy milionë vjet të vjetra dhe të qenieve tona anatomike dhe fiziologjike nuk kanë ndryshuar në 40 000 vitet e fundit. Gjenetikisht, ne jemi me fjalë të tjera ende ishin të prerë për të jetuar si gjuetarët dhe mbledhës. Me punë e vështirë fizike mori njerëzit për ushqim të mjaftueshëm për të mbijetuar dhe për të mbrojtur veten kundër goditjeve natyrore. E jetesës ka ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme, por nevojat e trupit janë të njëjta. Pse kemi të sëmurë në trup dhe shpirt e sëmundjeve të jetesës mund të parandalohen me mjete të thjeshta. Fjalë kyçe janë: të jetë i vetëdijshëm për atë që hani në lëvizje çdo ditë.
Ne kemi njohur të gjatë për marrëdhëniet në mes të ushqyerit, veprimtarinë fizike dhe shëndetin. Si babai më shpejt që 2400 vjet më parë, të mjekësisë, Hipokrati greke, "Nuk mjafton që njerëzit të hanë të qëndrojnë të shëndetshme, ajo duhet të ushtrojë, edhe pse ushqim dhe stërvitje kanë cilësitë e kundërta, ata punojnë së bashku për të promovuar shëndetin"

Dietë ka ndryshuar

Tema Age Stone pranishëm
Proteina 34% 13%
Fat 31% 35%
Karbohidratet 45% 52%
- Nga të cilat sheqerna 0% 14%
Ndryshim i madh është rritja explosivarmade e sheqerit dhe për të ndihmuar prishen karbohidrateve në 100 vitet e fundit. Kjo ka qenë e shoqëruar nga mënyra natyrore për të ndjekur aktivitetet fizike kanë rënë në mënyrë dramatike. Përveç kësaj, jeta moderne do të thotë se ne shpesh fle shumë pak dhe në intervale të parregullta.

Për veten time, erdhi në realizimin që aktivitetin fizik dhe dietën fuqimisht ndikon në shëndetin e disa viteve më parë kur babai im u diagnostikua me hipertension dhe diabet (tip 2)

Në rastin tim, erdhi në realizimin që fle dhe dieta dhe ushtrimet fizike fuqimisht ndikon në shëndetin e disa vite më parë.

Ai kishte një ritëm shumë të shpejtë dhe ka punuar shumë. Pakujdesshëm me, dietë aktivitet fizik dhe fle. Mjekët donin mbi të gjitha për t'i dhënë atij pilula, por ai vendosi për të hequr shkakun e tensionit të lartë dhe diabetesen. Ai zvogëluar kohën për punë, rritjen e aktivitetit fizik, hante gjumë më të mirë dhe prioritet. Pas 3 muajsh ai kishte botë krejtësisht normale, pa ilaçe. Kjo më mësoi se unë mund të ndjehen mirë dhe të ketë shëndet të mirë, nëse unë jetoj një jetë të balancuar.

sëmundjeve Lifestyle në botën e zhvilluar ka rritur në mënyrë dramatike për shkak të mungesës së aktivitetit fizik, rritjen e konsumit të sheqerit dhe ushqime të shpejta, dhe stresi rrit.

Zgjidhja është që ne të marrin një mënyrë jetese që është i përshtatshëm për nevojat tona mendore dhe trupore. Një shembull i ngushtë i kësaj ishte disa vite më parë kur mjekët i dha baba im diagnostikuar me tension të lartë dhe diabetit (lloji 2). Mjekëve të kërkuar për të dhënë atë pilula, por ai vendosi të ndryshojë në mënyrë drastike mënyrën e jetesës së tyre. Ai formuar një mënyrë jetese të bilancit, ku ai ka punuar më pak, rritjen e aktivitetit fizik, hante gjumë më të mirë dhe prioritet. Pas 3 muajsh ai kishte krejtësisht normale dhe është ndjenjë shumë të mirë mendore, pa asnjë mjekim. Ai tregoi se ne mund të

based on 2 ratings Ushqimi dhe Shëndeti, 0,8 nga 5 në bazë të 2 ratings
| More
Rate Ushqimi dhe Shëndeti


Related shkollore
Në vijim janë punën e shkollës është e gjitha për dietë dhe shëndetësore ose në ndonjë mënyrë në lidhje me dietën dhe shëndetin.

Koment mbi Ushqimi dhe Shëndeti

« | »