.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ushqimi dhe Sporteve

Njerëzit janë shumë të kujdesshëm me shëndetin tuaj dhe se si trupi duket. Dhe në një
Kohët e fundit, shumica e tyre të bëhen të kujdesshëm në lidhje me atë që ata hanë. Ushqimi është
A dhe O në sport, ju nuk hani si duhet, kështu që ju nuk mund të kryejnë
Kapaciteti i plotë kur të vijë koha. Një muskujve mund të ketë maksimale në
mos merrni dhënë ushqyesve, vitamina dhe minerale në sasinë e duhur të energjisë.
Të tilla mund të blej konservuar në qoftë se ju nuk merrni mjaft.

Këto substanca

të nevojshme për të gjithçka që ju bëni, nëse ju të luajnë sportive, luajnë ose të shkojnë në shkollë.
Fjalë minerale, antioksidantë, proteina, kalorive, dhe kreatinë është
Fjala e qartë në kontekstin e sotëm sportive. Siç të gjithë e dinë në mënyrë të ngrënë
shumë atletë (Kryesisht atlet) makarona, dhe kjo është një e madhe
shembull i një ushqim që përmban një shumë të dobishme. Ne njerëzit
në fakt ka një talent për nevojat tona, ajo kërkon vetëm pak
nderim vetë. Trupi është gjithmonë përpiqet të jetë në ekuilibër kimik. Prandaj
është e rëndësishme që as mbi- ose underproportionerar ushqimet e tyre.
Nëse ju bëni atë mënyrë që mund të çojë në prishjen e ekuilibrit të dy dhe
temperaturën e trupit. Ata të cilët nuk janë fizikisht aktiv të bëjmë çmos për të siguruar që
ushqimi nuk bëhen shumë energjike (mund të çojë në trashje), por
ende hani në mënyrë që ai / ajo i mbulon nevojat e tyre të përditshme ushqimore. Nëse ju doni të
të jetë i sigurt për të mbuluar nevojat e tyre të përditshme ushqimore që mundësisht duhet të hani
ushqim nga këto grupe të ushqimit: bukë, makarona, oriz, muesli,
Patate, të lashtave rrënjë, perime, fruta, mish, peshk, vezë,
prodhimet e qumështit dhe yndyrna. Shtylla e këto janë ende makarona (siç thashë
para), bukë dhe oriz. Ato përmbajnë kryesisht karbohidratet. Karbohidratet përcakton
kufizime në atë që ju bie, dhe një dhomë magazinimit duhet të rimbushet në mënyrë periodike
intervale. Një sasi e moderuar e karbohidrateve është 6-10gram / kg peshë trupore çdo
ditë. Mos harroni se karbohidratet janë djegur shumë më shpejt se yndyrë. Një duhet të
mendoni për të hahet shumë, kur ju keni ardhur në shtëpi nga garat dhe vende
ku ata kanë munduar shumë. Atletët duhet 1,0-1,7 gram
proteina / kg peshë trupore, ndërsa një person jo-aktive ka nevojë vetëm 8 gram /
kg peshë trupore. Ekziston edhe një mënyrë që ju mund të kuptoj se sa
proteinat ajo ingests, kështu që këtu është se si: Një atlet aktiv mashkull
peshon 80 kg, ai ingests një pjesë e përditshme, duke i dhënë atij 4500 Cal / shërbejnë,
ku 15% e proteinave. Racionin e tij të përditshme: 80 * 1.7 = 136 gram proteina.
Shuma Kuzhinë i proteinave: 169 gram. Njeriu nuk duhet të shqetësohen për
ai merr shumë pak proteina në vetvete. Mos harroni të fle dhe pije janë gjithashtu
është shumë e rëndësishme.

based on 2 ratings Ushqimi dhe sport 3.5 nga 5 bazuar në 2 ratings
Shkalla Ushqimi dhe sporti


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Ushqimi dhe sport ose në ndonjë mënyrë në lidhje me dietën dhe sportive.

Koment Ushqimi dhe sport

« | »