.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ushqim alergji

Intolerancë gluten:

Intolerancës gluten do të thotë që ju jeni alergjik ndaj gluten.
Gluten është një proteine ​​që i jep cilësinë pjekje e miellit, që i jep volum bukë, strukturën dhe qëndrueshmëri.
gluten në grurë, thekër, kënaqur dhe elb.
Në gluten gëlltitje dëmtuar Villi në zorrë e vogël kropen shkaktuar nuk mund të absorbuar ushqyesve të nevojshme.
Kjo sëmundje e zorrëve nuk është në rritje hiqet pa dietë gluten-free është një domosdoshmëri për jetën.
Simptomat mund Huh p.sh. Kequshqyerja, diarre, distension barkut, lodhje dhe anemi.
Trajtimi është një dietë gluten-free, dmth ushqimi nuk mund të përmbajnë grurë, thekër apo elb. Në disa raste kënaqur.
Simptomat zhduken kur mukozën e zorrëve shëruar.
Një zorrë përflakur mund të jetë e vështirë për të thyer sheqer qumësht, lactose, dhe lactose mund të kenë nevojë të jenë të përjashtuar nga dietë për një kohë.

Intolerancës lactose:

Rreth 3-5% e popullsisë së Suedisë është lactose intolerant për shkak të mungesës së lactase enzimë në mukozën e zorrëve të vogla dhe nuk mund të prishen lactose. Sheqer qumështi vazhdon të zorrës së trashë dhe një proces i fermentimit fillon duke i dhënë diarre, fryrje dhe dhimbje barku. Ajo mund të tolerojë dmth nuk qumësht dhe produktet e qumështit.
Ai bën dallimin midis:
* I plotë apo kongjenitale intolerancës lactose është shumë e pazakontë, fëmija nuk mund të tolerojë qumësht. Jotoleranca është e përhershme dhe nuk rriten larg.
* Primar lactose intolerancës, që do të thotë se lactase zvogëlohet gradualisht. Shpesh mbetur 5-10%, që do të thotë se shuma të vogla të lactose mund të tolerohet. Edhe pse kjo intolerancës është e përhershme.
* Intolerancës lactose mesme mund të lindin si pasojë e një dëmtimi në mukozën e zorrëve të vogla si në infeksionet e zorrëve, grip stomaku dhe sëmundjeve të patrajtuara celiac. Kur sëmundja është shëruar përballoj më shpesh lactose përsëri.
Trajtimi është një lactose pa / dietë. Shumica e njerëzve mund të tolerojë sasi të vogla të lactose, por disa kanë nevojë për të krejtësisht dietë lactose pa.

Alergji vezë:

Alergji vezë është më e zakonshme në mesin e fëmijëve se sa të rriturit, dhe shpesh zhduket në moshën e shkollës. Ndërsa njerëzit alergjik ndaj vezëve mund të reagojnë për të pluhurit nga kartoni vezë, dhe ata nuk mund të banojnë në afërsi, kur ushqime që përmbajnë vezë të gatuar. Chicken, pula, peshku dhe vezët janë gjithashtu gjërat që disa njerëz alergjik ndaj vezëve mund Huh alergjik ndaj.
Simptomat mund p.sh. të jenë urtikarie, ekzemë dhe astma.

Soy alergji:

Sojë është një fasule (fasule) dhe është përdorur ndër të tjera për cilësinë e tij të mirë e proteinave si lëndë e parë ose përbërës në shumë ushqime. A jeni alergjik ndaj soje, ekziston rreziku që ju jeni gjithashtu alergjik ndaj bishtajore tjera të tilla si bizele dhe kikirikë.
Simptomet mund të përfshijnë koshere, ekzemë, cik - dhe / ose ënjtje të syrit, probleme bronkiale, diarre, të vjella, dhimbje barku dhe të fituar peshë të dobët.

Proteine ​​soje mund të përfshihen në grupet vijuese të ushqimit:

Mish të përpunuara, enët troç peshk, drithëra mëngjes, akullore, biskota, ëmbëlsira, bukë, produktet e qumështit, produktet zëvendësuese të qumështit, pancakes, biskota, snacks, supave, salcat, tofu, äggersättningsprodukter.

Alergji arrë:

Alergji arrë janë një alergji të zakonshme, më kanë mbajtur atë edhe në moshën e rritur.
Ka një shumëllojshmëri e arra të cilat mund të shkaktojnë reaksione alergjike. Më të zakonshme janë lajthi dhe ju jeni alergjik në të janë gjithashtu alergjik ndaj varieteteve të tjera të tilla si arrë arrat inde dhe arra.
Kikirikë, arrëmyshk dhe kokosit është besuar emrave, nuk arra, dhe për këtë arsye nuk duhet të shmanget.
Simptomet mund të përfshijnë kruarje në gojë dhe fyt, ënjtje, gulçim dhe të vjella.
Një duhet të jenë të kujdesshëm në qoftë se ju jeni alergjik ndaj arra, arra janë shpesh në çokollata të ndryshme, biskota, ëmbëlsira dhe pasta të tjera.

Alergji qumështi i lopës:

Kjo është zakonisht foshnjat që janë alergjik ndaj qumështit të lopës.
Ca. 2% e të gjitha foshnjave të reaguar ndaj proteinave të qumështit të lopës si ata kalojnë nga qumështi i gjirit me formulën baby, qull dhe qumësht ushqim që përmban lopës.
Shumica e fëmijëve kanë outgrown alergji e tyre nga mosha 3, Disa kanë alergji të mbetet deri në moshën shkollore.
Simptomet mund të përfshijnë diarre, të vjella, dhimbje barku, koshere, ekzemë, lip - dhe ënjtje sy, astma, përgjumje, hyperactivity, shtim në peshë të pamjaftueshme, si dhe në rastet më të këqija, shoku anafilaktik.
Trajtimi është një dietë krejtësisht e lirë të qumështit dhe ushqimeve, ku qumështi është i përfshirë. Mos harroni se ajo është e mjaftueshme për të marrë produktet e qumështit në lëkurë të shkaktojnë simptoma.

Alergji Ushqim deti:

Alergji Peshku manifestohet në një moshë mjaft të hershme, por kjo nuk do të rritet larg aq shpejt sa qumështi dhe alergji vezë janë duke bërë. Ju mund të jetë alergjik ndaj një lloj të veçantë të peshkut, por të përballojë të tjerët. Nëse ju jeni shumë të ndjeshme, ajo është e mjaftueshme për erë të përgjigjet.
Alergji të karkalec është alergji më të zakonshme butak. Butak alergji dhe alergji peshku nuk përzihen, kështu që ata që janë alergjik ndaj butak shpesh mund të hani peshk pa probleme. Alergji butak kryesisht nuk rritet hequr.

based on 7 ratings Ushqimi Alergji, 2.4 nga 5 bazuar në 7 ratings
Shkalla Ushqim alergji


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Ushqimi alergji apo në asnjë mënyrë në lidhje me alergji dietetike.

Koment Ushqimi alergji

« | »