. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Krishterimi

Tema: Feja

Pagëzimi: Pagëzimi është për të inaguruar fëmijën e porsalindur në fenë e krishterë, dhe kur fëmija është pagëzuar, ajo është gjithashtu një anëtar i Kishës Suedeze.
Disa prindër nuk duan të emrit fëmijën e tyre kur ai është i vogël, por prisni derisa ajo është më e madhe dhe për të kuptuar atë që thotë prifti. Disa zgjedhin të mos pagëzonin fëmijët e tyre në të gjitha.
Kur njëri është pagëzuar prifti lexon një paragraf dhe butësisht derdh ujë mbi kokën e foshnjës tri herë, Ati, Biri dhe Fryma e Shenjtë.
Disa priftërinj katolikë vajos kokën e fëmijës me Krisma (një përzierje e naftës dhe balsam).
Kur fëmija merr pagëzuar jepte një emër dhe gjithashtu një emër të mesme. Në disa komunitete kishtare, është e zakonshme për prindërit që të caktojë një nun dhe një ndrikull për fëmijën, kështu që nëse prindërit merrni në një aksident të rëndë dhe humbja e jetës, kështu që të merrni godparents kujdesin e fëmijës. Në pagëzimin, fëmija ka një fustan të gjatë të bardhë të bukur në sig.Konfirmationen: Kisha suedeze konfirmon mazhorancës në 14-15 vjeç.
Para se të bëhet i përfshirë konfirmuar atë në një klasë konfirmimit ku ju të mësoni shumë rreth Perëndisë dhe besimin e krishterë.
Kur dikush ka shkuar në mësimet e konfirmimit në vazhdim e sipër për rreth. një vit kështu që është koha për t'u konfirmuar.
Në të kaluarën, ajo ishte e zakonshme që prifti kishte një seancë dëgjimore, se prifti kërkon kandidatëve Konfirmimi një pyetje dhe ata do të përgjigjen para tërë asamblesë, por në ditët e sotme është e zakonshme për kandidatët konfirmimit së bashku me priftin dhe konfirmantionsledarna përcakton një prezantim bashku, p.sh. vallëzimi, këndimi, leximi poezi dhe teatër.
Në kultura të ndryshme, konfirmimi është dëshmi se ju keni bërë një i rritur. Në Kishën Katolike Romake është një peshkop i pranishëm në konfirmim. Ai pyet kandidatët e konfirmimit të konfirmuar se ata besojnë në doktrinën e Kishës, por ajo nuk është e nevojshme në kishë suedeze.

Dasma: Kur ju merrni martuar, ju premtojnë të duam njëri-tjetrin në sëmundje dhe në shëndet deri në vdekje të bëjë një At. Më e zakonshme është që të martohen në një kishë.
Nuses dhe dhëndërit zakonisht kanë një ose më shumë bridesmaids që shkojnë në para ose mbrapa çift si ata ecin deri rresht. Kur çifti të shkojë nga kisha, ata zakonisht hipur në një makinë me shumë të vrullshëm tins për të.
Kisha Katolike Romake mendon se është e gabuar të divorcit, ata mendojnë se martesa duhet të jetë për jetën.
Kisha Ortodokse lejon divorcin, por në qoftë se ju do të donte të rimartohet në mënyrë Ceremonia do të jetë pak më ndryshe.
Ata kishat protestante lejojnë të dy divorcin dhe omgiftelse. Në një martesë ortodokse, çifti vendosi një kurorë prej argjendi ose lule rreth kokës së tij për të treguar se sa e rëndësishme është martesa.
Në një martesë greke të ftuarit e dasmës mund të bashkëngjitni para në veshje e dasmës si një dëshirë për sukses.

Funeral: Kur një person vdes, ata vajtojnë të afërmit, por të krishterët besojnë se jeta vazhdon pas vdekjes.
Një funeral zakonisht përfshin lutjet dhe himne që janë zgjedhur nga të afërmit e vdekur dhe një fjalim në të cilin një haraç kujton tërë të mira në jetën e njeriut të vdekur. Ajo gjithashtu lexon nga Bibla.
Ora rreth funeralit është shumë e vështirë për shumë njerëz. Midis atyre që rrinte më të afërt mund të jenë shumë të ndryshme pikëllimin, disa duke qarë tërë kohën, të tjerët ulur në heshtje. Gjithkush ka mënyra të ndryshme për t'u marrë me hidhërim në.
Ceremonia e varrimit do të fillojë brenda kishës ku i vdekuri qëndron në arkivol e tij, atëherë kushdo që dëshiron të shkojë jashtë dhe të thonë disa fjalë dhe të vënë një lule në arkivolin.
Ceremonia Funeral vazhdon duke shkuar në varreza. Ajo ul arkivolin poshtë në tokë, dhe prifti thotë një fjalë pak më shumë, atëherë funeral është e gjatë. Një duhet të zgjedhin nëse do të jetë djegur (djegur në hi) ose funeral të zakonshëm. Nëse dikush merr djegur hiri mund të vendoset në një urnë apo shpërndara në një memorial.

Krishtlindje: Krishtlindje është një festival festuar se shumë të krishterë. Christmas Eve festojmë më 24/12. Ata e festojnë atë, sepse ajo ishte në ditën e Krishtlindjeve se Jezusi lindi në Bethlehem. Ai ka lindur i Marisë dhe të Jozefit. Ajo përkujton Jezusin duke ngrënë dhe pirë shumë gjatë Krishtlindjeve. Kur Jezusi ishte lindur, ai ishte shtrirë në një grazhd me kashtë në fund të një tezgë. Atje janë shumë për të parë porsalindur. Dy Maria dhe Jozefi ishin shumë krenarë për djalin e tyre. Grazhd erdhi tre njerëzit e mençur për të dhënë dhurata Jezusit. Në pothuajse të gjitha kishat dhe ju keni një krevat fëmijësh në miniaturë në Krishtlindje. Ajo ju tregon maurët, Jezusi në grazhd e tij, Marinë, Jozefin, të gjitha kafshët ishin atje, etj Në disa familjeve kanë një krevat fëmijësh të vogël në shtëpi.

Advent: Advent është përgatitja për ardhjen e Jezusit, dhe kjo festohet më 3/12. Shandanët Advent si disa kanë në dritaret e tyre do të ndihmojë për të shndrit deri errësirën dhjetor.
Yll Advent se shumë kanë varur në dritaret e tyre, është një simbol i yllit që tre njerëzit e mençur pashë në qiell dhe e ndjekur në mënyrë që të arrijnë më së fundi të qëndrueshme ku Jezusi lindi.

Pashkëve E diel: festojnë se Jezusi u ngrit nga të vdekurit atëherë.

Ascension: Ajo ishte në Ditën e Ngjitjes, gjegjësisht më 24/5, Jezusi u nisën për në qiell.

Përmbledhje

Themeluesi i krishterimit mund të konsiderohet si Jezusit, por Krishterimi origjinën nga Judaizmi. Epoka jonë është numëruar nga lindja e tij dhe ai ka jetuar nga varg është 0-33. Jezusi shkoi ndanë përreth dhe të mësuarit e tyre. Ai vdiq në kryq me gozhda nëpër duart dhe këmbët dhe me një kurorë ferrash rreth kokës.

Libër i shenjtë Krishterizmit është Bibla, ajo është e ndarë në dy pjesë kryesore, Dhiata e Vjetër dhe Dhiata e Re. Dhiata e Re është historia e jetës së Jezusit dhe zhvillimin e krishterimit.
Në Krishtërim ekziston vetëm një Zot i cili adhurohet dhe ai e quajti Perëndinë, ai është babai i Jezusit. Perëndia është ai që krijoi botën.

Ka dy tempujt, kishat dhe manastiret. Site shenjtë, Jeruzalemi është e vendosur në Izrael. Në Jeruzalem, shumë njerëz shkojnë për të parë ato vende ku Jezusi shërbenin për shumicën e jetës së tij. Ndërsa Roma është një vend i rëndësishëm për krishterimin, e cila është Vatikani dhe Papa.

Ka shumë festivale, disa prej tyre janë, Krishtlindjet, Advent, Ascension, Pashkëve Maundy enjte, e premte e mirë, Dita e të Gjithë Shenjtorëve, etj
Korrik festohet për shkak se ajo ishte në ditën e Krishtlindjeve se Jezusi lindi në Bethlehem. Mirë e premte nuk festohet se shumë, por ajo ishte dita në të cilën Jezusi u kryqëzua. Ka edhe ritualet:, pagëzimi e dasmës, funeral dhe konfirmimi.
Kur ju keni lut një lutje si ata shpesh thonë, në Atin dhe Birin dhe Shpirtin e Shenjtë emrin Amen, për të përfunduar namazin.

Ka afërsisht 1.5 miliardë dollarë të krishterët në botë.
Ka degë të ndryshme, Kisha Orthodhokse, Kisha Katolike dhe Kisha protestante.
Ka edhe disa simbole të ndryshme edhe si INRI = Jezusi i Nazaretit, monogram Krishti = dhe = kryqi që Jezusi vdiq në.

Në shumicën e feve të ketë një libër që thotë se në qoftë se shumë rregulla që duhet të ndjekin. Pra, kjo nuk është në krishterim. Ata kanë nevojë për të krishterët e tillë mos pyet 4 herë në ditë, ata marrin për të ngrënë mish derri etj Por të krishterët mendojnë se është shumë e rëndësishme për të shkuar në kishë çdo të diel, por ka disa të krishterë të cilët kurrë nuk shkojnë në kishë në të gjitha.

based on 12 ratings Krishterimi, 2.2 nga 5 në bazë të 12 ratings
Vlerësoni Krishterimi


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me krishterimin apo në ndonjë mënyrë në lidhje me krishterimin.

One Response to "krishterimit"

 1. Torbjorn më 29 tetor, 2011 në 02:24 #

  Unë kam ardhur rastësisht në në anën tuaj dhe zbuloi se ka disa gabime në interpretimin tuaj të krishterimit. Unë nuk dua të kritikoj ty, vetëm t'ju informoj ...

  Teksti Kështu që këtu huh

  Në shumicën e feve të ketë një libër që thotë se në qoftë se shumë rregulla që duhet të ndjekin. Pra, kjo nuk është në krishterim.

  ((Ka rregulla në Zanafilla rreth asaj se si për të jetuar)) + 10 Urdhërimet

  Ata kanë nevojë për të krishterët e tillë mos pyet 4 herë në ditë,

  ((Si një i krishterë i vërtetë është për t'u lutur lutjen e mëngjesit, lutjen e mesditës dhe lutje mbrëmje))

  ata janë të lejuar për të ngrënë etj derri

  ((Sipas Zanafilla kapitulli 3 vargu 11 7 nuk duhet të hanë, të brendshmeve derri apo gjaku.)) (Pig akuza edhe për të krishterët si i papastër)

  Por, shumë të krishterë mendojnë se është e rëndësishme për të shkuar në kishë çdo të diel, por ka disa të krishterë të cilët kurrë nuk shkojnë në kishë në të gjitha.

  ((Sipas Biblës dikush i shenjtëron diel))

  Miku im, nuk ka shumë ndryshim ndërmjet judaizmit, krishterimit apo islamit, kur është fjala për këto tre pika ...

  Anna, unë mendoj se kjo huh shkruar mirë

  Torbjörn fala

Koment mbi krishterimin

« | »