.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Trupi Image

FAKTE shkurtër në lidhje bulimia

Bulimia është një çrregullim të hahet qejf që përfshin sasi të mëdha të ushqimit që ju pastaj të përpiqet të bëjë larg me të, zakonisht nga të vjella ose duke përdorur laxatives.

Bulimia është më e zakonshme në mesin e grave, dhe shumica janë të sëmurë në adoleshencë fund apo të njëzetat. Çka e shkakton çrregullime të hahet janë të ndryshme nga personi në person, dhe zakonisht ka disa gjëra që vijnë në lojë. Ajo mund të jetë, për shembull, ideale shoqërisë e bukurisë, një e vetë vetë-imazhi apo përvojat e vështira gjatë fëmijërisë. Bulimia shpesh fillon me dieting.

Disa që kanë bulimia kanë një histori të anoreksi, një çrregullim të hahet dietë që përfshin aq shumë që ju jeni ngordhje veten. Dikush mund të ketë bulimia dhe anoreksi të njëjtën kohë.

Bulimia mund të shkaktojë dëme serioze nëse nuk trajtohet. Shumica e njerëzve që marrin trajtim të bëhen të shëndetshme.

Si mund ta di që kam bulimia?

Nëse kjo është bulimia është e zakonshme për:

 barazi hani sasi të mëdha të ushqimit
 merr shpëtoj e ushqimit, zakonisht nga të vjella ose duke përdorur laxatives
 marrin korrozioni dentar
 ka tretjes dhe zorrëve probleme
 kanë të parregullt ose aspak menstruacioneve
 lodhur
 janë në depresion apo të ketë probleme të tjera të shëndetit mendor

Sa është Bulimia?

Zakonisht ju duhet të shkoni në psikoterapi. Ku mund të merrni ndihmë për të ndryshuar
mënyra e tij e të hahet. Ato gjithashtu ndihmojnë nëse keni vështirësi në jetë. Ndonjëherë një
Disa droga po ashtu.

FAKTE shkurtër në lidhje anoreksi

Anoreksi është një çrregullim të hahet dietë që përfshin aq shumë që ju jeni ngordhje veten. Ata mendojnë se ata janë të trashë dhe janë shumë të frikësuar të fituar peshë.

Anoreksi është më e zakonshme në mesin e vajzave adoleshente. Çka e shkakton çrregullime të hahet janë të ndryshme nga personi në person, dhe zakonisht ka disa gjëra që vijnë në lojë. Ajo mund të jetë, për shembull, ideale shoqërisë e bukurisë, vetë-imazhi keni apo ngjarje të rënda gjatë fëmijërisë. Anoreksi zakonisht fillon me hollim, si ajo është kur ju merrni bulimia.

Disa që kanë anoreksi të zhvillojnë bulimia, një çrregullim të hahet që përfshin qejf e parë dhe pastaj të përpiqet për të bërë larg me atë që ata kanë ngrënë nga të vjella ose duke përdorur laxatives.

Anoreksi mund të jetë kërcënuese nëse nuk trajtohet. Shumica e njerëzve që marrin trajtim të bëhen të shëndetshme.

Si mund ta di që kam anoreksi?

Kjo nuk është e lehtë për të kuptojnë se keni nevojë për ndihmë kur ju keni anoreksi. Shpesh ajo është populli në mjedisin që reagon për të se është tepër i ngushtë.

Nëse dikush ka anoreksi është e zakonshme për:

 një dietë
 pesha e ulët e trupit
 Periudha e humbura
 cheeks fundosura, stomak dhe gjoks
 kapsllëk dhe dhimbje stomaku
 lëkurë të ftohtë dhe e thatë
 Problemet e shëndetit mendor si depresioni, ankthi, obsesionet dhe detyrime.

Sa është Anoreksi?

Së pari, ju merrni për të ushtruar për të ngrënë ushqim normale përsëri. Dikush mund të shkoni për një psikoterapi ku mund të merrni ndihmë me probleme të tilla si problemet me vetë-imazhin, marrëdhëniet, apo gjëra të tjera të tyre që ndihen të vështirë.
Nëse jeni shumë të ndikuar nga uria mund të kenë nevojë të shtrohet në spital.

Rreth vicioz

Faji i kujt është me të vërtetë?

A ka ndokush që ka vuajtur gabuar?
Sigurisht ajo është ai / ajo që ka vendosur të fillojë dieting, por kjo nuk është faji i tyre që ata patën idenë se ata janë shumë të trasha. Faji i kujt është ai atëherë?
Ajo mund të jetë prindër të cilët nuk japin besim të mjaftueshëm për fëmijët e tyre. Në vend të kësaj, ata janë atje dhe janë duke punuar ditë në ditë dhe jashtë për të fituar para në mënyrë që fëmijët janë të mirë. Por kjo nuk është e mjaftueshme për të vetëm të japë paratë për fëmijët e tyre, por ata kanë nevojë për dashuri. Sidomos kur ata janë të rinj adoleshent. Të rinjtë duan dikë ata mund të bisedoni rreth çdo gjëje. Kjo nuk është shpesh ju mund të besimit një mik dhe tregoni atyre gjithçka. Por një nënë të vërtetë mund të besimit. Por për të marrë marrëdhëniet me nënën e saj, nëna duhet të vijë më parë. Asnjë fëmijë nuk do të shkojë në nënën e tij dhe të thonë diçka personale jo derisa nëna është bërë miku më i mirë i fëmijës. Në qoftë se një fëmijë ka besim të madh për të gjetur atij / asaj që ata janë të përsosur. Ata kurrë nuk do të merrni idenë se ata kanë nevojë për të humbur peshë.

Por kjo nuk është vetëm faji i prindërve, por më së shumti është e fëmijët mesatare duke marrë për të menduar për anët e tyre të këqija. Në karikaturë komike fëmijëve janë vajza super të pakta me tits super të mëdha dhe një prapanicë të madhe. Kur fëmijët janë të vogla bën mediat që fëmijët të fillojnë të mendojnë se ju duhet të jetë super i dobët.

Ndërsa reklamat në të brendshme femrash dhe kujdesit produkteve ku modelet nuk duken si ata e bëjnë në realitet, jep një përshtypje të keqe për të rinjtë. Imazhet janë redaktuar. Të gjitha shenjat në trup është zhdukur, dhe modeli është më e hollë se ajo është me të vërtetë. Zakonisht ju pikturoj redaktorët magrutor modele. Me të vërtetë është një dallim i madh në mënyrën se si modeli duket para dhe pas.

Se si të ndihen Një bulimic?

Ne intervistuar një bulimic përmes një faqe blog. Personi zgjodhi të mbetet anonim.

Pyetja jonë ishte: "Si do të ndjehen një bulimics?" Dhe personi u përgjigj:

Unë jam, siç thashë diagnostikuar bulimics. Unë jam duke luftuar kundër çdo kohë. Çdo ditë, gjatë gjithë kohës. Nuk është një ferr. A keni dëgjuar ndonjëherë shprehjen "Një bulimic është një dështuar anorexic" Unë ndoshta do të doja të bashkohen me të vërtetë për fat të keq.
Kam pasur shumë vite më parë anoreksi. Në fakt më vonë u kthye në bulimia. Pra, mund të thuhet se mendimet e mia anorexic për të humbur peshë është ende në. Gjëja më e keqe që mund të bëj është për të humbur peshë. Ajo shkakton si dhe se e tërë baiting ... Sa herë gishtat e mi në fytin tim, unë gjithmonë them të fundit. Në një farë mënyre, ajo ishte aq shumë më mirë që të ketë anoreksi, kur unë isha në çdo rast jo si një dështim.

Personi tha gjithashtu se mendimet e tij / saj ëndërr janë:

Tani unë të heqë dorë. Unë nuk kam qëllim për t'u bërë unhealthily dobët. Unë liroj ty tani. Ju jeni të lirë. Kam ndërmend të heqin dorë nga ëndrra ime e vërtetë kështu që nuk është ëndrra ime, por ätstörningens.
Unë e di unë duhet të le mendimet e mbrapshta në qoftë se unë mund të lëvizin. Unë do të kërkoj më për të humbur peshë. Tani objektivat e reja zbatohen. Tani është koha për të gjetur peshën time të dëshiruar. Unë të heqë dorë nga ëndrra e numrave të ulët në shkallë. Unë të heqë dorë valën. Unë e di se kjo nuk është e mirë për mua për të peshojnë më 20 gram në ditë.
Unë të heqë dorë nga ëndrra e një jete të ngushtë dhe të lumtur. Sepse unë e di se kjo është një mit.
Ëndërroj në vend të një trup të shëndetshëm, të fortë dhe të shëndetshme. Një organ që unë do të jetojmë pjesën tjetër të jetës sime. Unë do të jap vetes dashurinë kam nevojë dhe meritojnë.
Unë do të ndalojë abuzimin veten.
Unë do të ndalet duke folur keq për veten time.
Unë do të përfundojë dëmton veten.
Unë do të trajtoj veten me respekt.
Unë do të bëjë paqe me veten time.

MBYLLJA

Ne kemi shkruar në lidhje me anoreksi dhe bulimia. Ajo ka qenë një temë shumë interesante që bëri me të vërtetë e kupton se shoqëria e sotme duke shkuar në drejtim të gabuar, por edhe edukimi i prindërve është pjesërisht e gabuar.
Kur kemi shkruar në lidhje me këtë, ne kemi kuptuar se sa e rrezikshme është me të vërtetë, kjo nuk është vetëm diçka të shaka në lidhje, kjo është serioze!
Ne mendojmë se në qoftë se vetëm dikush kujdeset dhe merr të mbajë këtë në mënyrë zvogëlon numrin e anorexic / bulimic.
Pse nuk mund dikush vetëm kujdeset?!
Këto vajza / djema doni të merrni larg nga problemet e tij. Ata ndjehen të vërtetë e keqe. GJYKATA nevojë për ndihmë !! Si një bimë ka nevojë për ujë për të jetuar, duhet një anorexic / vëmendje bulimic / dashuri për të dalë nga problemet e tyre dhe të jetojnë një jetë normale. Sigurisht ka psikoterapi që ndihmon, por shpesh është e mundur që viktimat nuk guxojnë për të shkuar në një i huaj dhe të flasin për problemet e tyre. Për këtë arsye është e rëndësishme që prindërit të përpiqen për të ndihmuar fëmijët e tyre në vendin e parë. Dhe nëse kjo nuk funksionon, ju mund të kontaktoni një psikoterapi.
Nëse shoqëria vazhdon të jetë siç është tani ose përkeqësohet, ajo përfundimisht do të shkaktojë fuqisë punëtore është zvogëluar gradualisht.

Anorexic / bulimic  kenë më pak energji  punën më të ashpër  recesioni më i ulët i punës   gjithçka bëhet gosti e shtrenjtë  pothuajse askush nuk mund të përballojë për të blerë fabrikat Mallra  të falimentojnë  NUK mirë për ekonominë SUEDEZE !!

Masuma Raza Hussein

based on 22 ratings Image Trupi, 2.1 out of 5 bazë të 22 ratings
Shkalla Trupi Image


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me imazhin e trupit ose në asnjë mënyrë në lidhje me Trupi Image.

Koment Body Image

|